Amiko Alien V2

Από την RS232 έχεις πρόσβαση στο uboot. Αν θυμάμαι καλά με Ctrl-Z σταματάς το booting process, μετά πρέπει να έχεις γνώσεις από το uboot. Δεν είναι κάτι απλό και για τον καθένα, είναι μία τελική λύση ανάγκης αν για κάποιο λόγο δε μπορεί πλέον ο δέκτης να αναβαθμιστεί με τους εύκολους τρόπους.

Last edited by a moderator:
Μήπως γνωρίζει κάποιος τον μέγιστο αριθμό καναλιών για το Alien 2 ;
Δεν αναφέρεται πουθενά, οπότε λογικά δεν υπάρχει περιορισμός.

Επεξεργασία:
Αυτήν την στιγμή ξέρω πως υπάρχουν ακόμα 2 εταιρίες που έχουν δέκτη σαν τον Amiko Alien 2.
Ο ένας είναι ο SAB Unix Triple HD και ο άλλος ο Golden Media Spark Triplex ο οποίος είναι ο μόνος που έχει και μόντεμ.

Τα λογισμικά SPARK του ενός ξέρει κάποιος αν περνάνε και στον άλλον ή αυτό δεν γίνεται?
Οι κωδικοί από τα τηλεκοντρόλ ταιριάζουν 100% και στα 3 μοντέλα? Δηλαδή ουσιαστικά είναι το ίδιο τηλεχειριστήριο?

Λογικά για το SPARK -χωρίς να ειμαι σίγουρος- γίνετε! (τα plugin εννοεις,ετσι;)

O Golden Media Triplex εχει καλύτερη τιμή γενικότερα απο τον Amiko Alien 2...φαίνονται ΟΛΟΙΔΙΑ σε δυνατοτητες...που οφείλετε αυτη η διαφορά αραγε ? (20 εως 40 ευρω διαφορά)

Ο GM στην Γερμανία ξεκινάει από 150 ευρώ. Φυσικά, είναι γιατί οι GM "πλέον" είναι "made in Germany".

Αν το firmware και το τηλεκοντρόλ ταιριάζει σε όλους τότε δεν υπάρχει θέμα το ποιον θα πάρουμε.
Γιατί ακόμα και να σταματήσει η Χ εταιρία να βγάζει firmware για τον δικό της δέκτη, θα μπορούμε να περάσουμε αυτό από άλλη εταιρία.

Σαν εμφάνιση σε σχέση με τους 3, ξεχωρίζω τον SAB και με διαφορά!
Σαν χαρακτηριστικά ξεχωρίζω τον Golden Media λόγω του πρόσθετου moden.
Σαν "σιγουριά" επιλέγω τον Amiko, καθώς θεωρώ πως θα έχει την μεγαλύτερη υποστήριξη.

1051_hg.jpg

Για οσους λοιπόν θελουν να περασουν στον Amiko ALIEN 2 ,Enigma 2 ας προσεξουν τα εξής:

Πιο κατω γραφω -στα αγγλικα- τη η διαδικασια Αναβαθμισης με USB stik ΑΛΛΑ πριν απο αυτο δωστε βαση και καντε τα εξης:

-Πρωτα περαστε την αναβαθμιση AMIKO_ALIEN2_1.2.51_E2_Boot_Upgrade μεσα απο το δεκτη σας (κι ας εχετε νεωτερη εκδοση απο αυτη μεσα εγκατεστημενη...)

-Επειτα αναβαθμιστε στην νεοτερη υπαρκτη π.χ AMIKO_ALIEN2_1.2.58se

-Κατοπιν προχωρατε με τη διαδικασια για το περασμα του Enigma 2 image.

Upgrade Enigma2 by USB

Preparation:
1.We only recommend Kingston USB stick, we don’t support USB hard disk, you can try another usb stick.
2.Please make sure your USB stick only have 1 partition and the file system is FAT32
3.Set default booting system to [enigma2].
Upgrade Step:
1.Make sure [C:/engima2] is exist, if not, please create this folder.
2.copy [uImage] and [e2jffs2.img] to [C:/engima2]
3.Connect USB stick to STB
4.Keep Pressing [OK] Button in Front Panel, then power on STB.
5.After 5 seconds, you will see [Forc] in LED, release [OK] button and press
Button.
then press down button > you will see [enig]
now press
Button, you will see [fact] for a moment.and press the ok button
6.if everything OK, You will see [U LD] shining in LED
7.if upgrade success, You will see [SUCC] and STB reboot automatically
If upgrade not finishes in 5 minutes, then there must be something wrong, please check your configuration and re-try.​

Εγω περασα αυτη HDMU_1369_E2_spark7162_211_git_4944_nodebug_nolcd_Diff0_ffm_Flash απο εδω: http://images.hdmedia-universe.com/spark7162/

-Δωστε προσοχη το image να ειναι για ALIEN 2 κι οχι για ALIEN 8900 (ο πρωτος Alien δεκτης)​

Ξερει κανεις αν το DVB-T λειτουργει στο HDMU Enigma 2 ?

Επεξεργασία: Σε οσους δουλευουν το HDMU Image το DVB-T Tuner δουλευει αμεσως η θελει καποια ρυθμιση?
Δε μου δειχνει τιποτα -μου βγαζει μήνυμα για να ρυθμισω το tuner- ενω σε ανιχνευση εχει βρει αρκετα ελληνικα καναλια....

Νεα αναβαθμιση SPARK για τους δεκτες Alien...

The brand new Spark 1.2.60 release is available for download, bringing possibility to stream live channels to PC via local network, Unicable LNB support and much more for the Amiko SHD-8900 Alien, Alien2 & Alien2+ models!

Καντε το update μεσα απο το δεκτη η κατεβαστε το απο εδω : http://www.amikostb.com/?q=home

Και εμένα αυτό μου "χτύπησε" στο μάτι, το + ! :2thumb22sup:
Τους είχα στείλει email όταν κυκλοφόρησε ο ALIEN 2 και τους ρωτούσα για το επίγειο tuner. Μου είχαν απαντήσει πως είναι DVB-T και όχι Τ2.

Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους
εχω τον δεκτη εδω και τρεις μερες. η ποιοτητα της εικονας ειναι πολυ καλη ,η ευαισθησια των tuner μετρια(δεν ξερω αν ειναι σωστος ο τροπος που συγκρινω αλλα και ο yumatu και ο ferguson ariba t65 μου δειχνουν περισσοτερο σημα.τα προβληματα στο Ε2 αρκετα.ψαχνει μονο τρεις δορυφορους στο αυτοματο diseq χωρις να υπαρχει κατι για να προστεθουν αλλοι.και παρολο που απο τους τρεις που ψαχνει εχω τους δυο(astra 19, hotbird) βρισκει μονο τον hotbird ενω στο terrestial δεν βρισκει ολα τα καναλια.ολα αυτα στο spark γιναν αυτοματα και πανευκολα.απορω γιατι το Ε2 πρεπει να ειναι τοσο εχθρικο προσ τον χρηστη.εκτος αν απευθυνεται σε προγραματιστες.
προσπαθω να γνωρισω τον δεκτη μεσα απο το spark,με αρκετη δυσκολια.θα χρειαστω βοηθεια και καποια πραγματα δεν μπορω να τα ρωτησω στο forum.μπορει καποιος να με βοηθησει με pm?
Καλη χρονια να εχουμε,και ο Θεος να δωσει να ξανασηκωσουμε γρηγορα ψηλα το κεφαλι

μπορει να μου πει καποιος πως προσθετουμε δορυφορους στο Ε2 η να μου υποδειξει σχετικο thread

Παλληκάρι μου δεν μπορούν οι διαχειριστές να είναι παντού και πάντα. Υπομονή και θα απαντηθεί το ερώτημά σου.

Υ.Γ. Δεν γράφουμε με κεφαλαία....

Νεα αναβαθμιση SPARK για τους δεκτες Alien...

Amiko Alien 2 Spark 1.2.61

Firmware Update - Also available as online update

Release Notes for v1.2.61:

New Features:
- Added CrossEPG (experimental)(To access it, press F1 in the EPG)

Fixes:
- Fixed the YouTube video playback issue

Improvements:
- Improved subtitle file handling in the Media Player

Known Issues:
- KartinaTV VOD playback might stop after 45 minutes
- TELETEXT subtitles might remain visible until the upcoming ones

Καντε το update μεσα απο το δεκτη η κατεβαστε το απο εδω :

http://www.amikostb.com/download.php?id=869

Απάντηση: Re: Amiko Alien V2

Η ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΗΝΙΤΙΚΗ.ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
Εγώ χαίρομαι που είσαι μαζί μας και θα περιμένω με την συγκίνηση και με την προθυμία που σε διακρίνει,
να μας πεις αναλυτικά την λύση ώστε να μάθουμε και όλοι εμείς που δεν ξέρουμε.

Επίσης να έχεις υπόψη σου πως ο δέκτης είναι πολύ νέος στην αγορά και τον έχουν πολύ λίγα παιδιά,
οπότε καταλαβαίνεις πως το να τα χώνεις στους διαχειριστές ή στα μέλη του φόρουμ... κάτι τέτοιο δεν στέκει.