Amiko Alien V2

το αρχειο των δορυφόρων στο enigma2 λέγεται satellites.xml, αρχειο που βρίσκεται στο etc/enigma και στο etc/tuxbox.
Πηγαίνεις στην ιστοσελίδα http://satellites-xml.eu/ διαλέγεις τους δορυφόρους που θέλεις και η ιστοσελίδα σου δημιουργεί ενα νεο sattelites.xml αρχειο.
Το κατεβάζεις και με ενα ftp πρόγραμμα ( filezilla, DCC ) το αντιγράφεις στο δέκτη σου και στις δυο θέσεις που ανέφερα.

Καλησπερα στην παρεα..Εχω αγορασει εδω και τρεις μερες τον Amiko alien v2 ...
Θα ηθελα να δοκιμασω και το Ε2 να ειναι σε dual boot για να συγκρινω τα υπερ και τα κατα.....το Blind scan μαζι με τα plugin για το Spark που θα τα βρω και πως θα τα βαλω?Με ftp προσπαθησα να μπω στον δεκτη με spark ...εβαλα root και HDMU αντιστοιχα αλλα τιποτα...
Επειδη δεν ξερω αγγλικα θα μπορουσατε να μου λεγατε τι λεει ο ποιητης για το πως θα βαλω το Ε2 στον Δεκτη?
1.We only recommend Kingston USB stick, we don’t support USB hard disk, you can try another usb stick.
2.Please make sure your USB stick only have 1 partition and the file system is FAT32
3.Set default booting system to [enigma2].
Upgrade Step:
1.Make sure [C:/engima2] is exist, if not, please create this folder.
2.copy [uImage] and [e2jffs2.img] to [C:/engima2]
3.Connect USB stick to STB
4.Keep Pressing [OK] Button in Front Panel, then power on STB.
5.After 5 seconds, you will see [Forc] in LED, release [OK] button and press
Button.
then press down button > you will see [enig]
now press
Button, you will see [fact] for a moment.and press the ok button
6.if everything OK, You will see [U LD] shining in LED
7.if upgrade success, You will see [SUCC] and STB reboot automatically
If upgrade not finishes in 5 minutes, then there must be something wrong, please check your configuration and re-try.

Και ο θεος βοηθος!!!:fahne90:​

Παιδια ενας γνωστος εχει τον δεκτη και θελει να παιξει .mkv με εξωτερικους υποτιτλους .srt απο usb stick και δεν μπορει.Του ειπα να τους κανει utf-8 αλλα παλι λεει, οτι δεν παιζουν. Θελει καποιο plugin ;

Καλησπερα στην παρεα..Εχω αγορασει εδω και τρεις μερες τον Amiko alien v2 ...
Θα ηθελα να δοκιμασω και το Ε2 να ειναι σε dual boot για να συγκρινω τα υπερ και τα κατα.....το Blind scan μαζι με τα plugin για το Spark που θα τα βρω και πως θα τα βαλω?Με ftp προσπαθησα να μπω στον δεκτη με spark ...εβαλα root και HDMU αντιστοιχα αλλα τιποτα...
Επειδη δεν ξερω αγγλικα θα μπορουσατε να μου λεγατε τι λεει ο ποιητης για το πως θα βαλω το Ε2 στον Δεκτη?
1.We only recommend Kingston USB stick, we don’t support USB hard disk, you can try another usb stick.
2.Please make sure your USB stick only have 1 partition and the file system is FAT32
3.Set default booting system to [enigma2].
Upgrade Step:
1.Make sure [C:/engima2] is exist, if not, please create this folder.
2.copy [uImage] and [e2jffs2.img] to [C:/engima2]
3.Connect USB stick to STB
4.Keep Pressing [OK] Button in Front Panel, then power on STB.
5.After 5 seconds, you will see [Forc] in LED, release [OK] button and press
Button.
then press down button > you will see [enig]
now press
Button, you will see [fact] for a moment.and press the ok button
6.if everything OK, You will see [U LD] shining in LED
7.if upgrade success, You will see [SUCC] and STB reboot automatically
If upgrade not finishes in 5 minutes, then there must be something wrong, please check your configuration and re-try.

Και ο θεος βοηθος!!!:fahne90:​

Εγώ προσπάθησα ακριβώς με αυτό τον τρόπο που αναφέρεις πιο πάνω να βάλω E2 στον Pingulux και δεν το πέρασε.

1. Κάνε φορματ σε USB stick σε FAT32
2. Κατέβασε το E2 image που σε ενδιαφέρει και αποσυμπίεσετο μέσα στον στικ σε φάκελο με την ονομασία enigma2 (πρόσεχε κατά την αποσυμπίεση να μην δημιουργηθεί άλλος φάκελος στον enigma2).
3. Μετά την αποσυμπίεση μέσα στον φάκελο θα πρέπει να υπάρχουν 2 αρχεία uImage και e2jffs2.img
4. Τοποθέτησε το στικ στη USB θύρα
5. Κάνε boot σε Enigma mode (κλείνεις τον δέκτη από τον πίσω διακόπτη. Κράτας πατημένο το OK και τον ανοίγεις. Το κρατάς πατημένο μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη του δέκτη Forc ή κάτι παρόμοιο. Μετά πατάς το δεξί βέλος -> κάτω βέλος -> και θα δεις να γράφει enig η οθόνη του δέκτη).
6. Πάτα το δεξί βέλος και θα εμφανιστεί για λίγο η λέξη Fact και πάτα ΟΚ.
7. Αν όλα έχουν πάει καλά θα δεις στην οθόνη του δέκτη, U LD και μετά από λίγο SUCC.

Είσαι κομπλέ.​

Ειναι αληθεια οτι δε δουλευει καλα το cccam στο συγκεκριμενο δεκτη? Ειμαι πολυ κοντα στο να τον παρω αλλα θελω να ειμαι σιγουρος για ολα τα χαρακτηριστικα του.

Γεια σας παιδιά έχω μια απορία σχετικά με τον δέκτη Amiko alien 2 βρίσκομαι κοντά στην αγορά ενός linux δέκτη και οπότε θέλω να γνωρίζω τα πάντα για κάθε δέκτη ώστε να αγοράσω τον καλύτερο δυνατό σχετικά με το μπάτζετ που βάζω. Γιαυτό θα ήθελα να ρωτήσω εάν ο Amiko alien 2 παίζει την κάρτα της nova γιατί εδώ http://www.shls.gr/product.asp?catid=3527 διάβασα ότι παίζει όλες τις version της κάρτας και οπότε θα ήθελα να μου το επιβεβαιώσει κάποιος εάν έτσι .

Δεν ειμαι και ο καταλληλοτερος για να σου απαντησει αλλα αυτο δεν πρεπει να ισχυει. Ειναι πολυ καλο για να ειναι αληθινο. Δεν εχει και CI ωστε να υπαρχει δυνατοτητα να δεχεται μοντουλα παντρεμενη με νοβα μελλοντικα. Βολιδοσκοπω αυτο το δεκτη εδω και λιγο καιρο αλλα η ελλεψη CI με αποθαρρυνει.

Re: Απάντηση: Amiko Alien V2

Καλησπέρα. Ενδιαφέρωμαι να πάρω τον ενλόγω δέκτη, λέει έχει τριπλό tuner πιάνει τα mpg4 τα digea από επείγεια? Α και πιο στικάκι να πάρω που να το υποστιρίζει να γίνει ασύρματη σύνδεση με το router wifi?

Σάκη σευχαριστώ πολύ για την απάντηση, οπότε θα τον αγοράσω τον δέκτη, και με ένα στικάκι usb wifi θα το κάνω ασύρματη σύνδεση.

Εχει τα δικα του στικακια της AMIKO σε μορφη νανο και σε λιγο μεγαλυτερο αλλα νομιζω οτι το νανο τα σπαει..

Γειά σας παιδιά. Νέος στο forum και νέος σε ότι έχει σχέση με δορυφορικούς δέκτες. Αγόρασα σήμερα έναν Amiko Alien v2 Plus.
Ήθελα να βάλω το νέο επίσημο firmware το Spark version v1.2.65 που στο official support site, ενημερώνουν ότι είναι σημαντικό.
Το θέμα είναι ότι αν και έχει ιντερνετ μέσω ethernet που του έβαλα, δεν κάνει update online, είναι γκρίζο το upgrade και δεν αφήνει να πας εκεί.
Δεν ξέρω αν φταίει τίποτα στο ιντερνετ και δεν βρίσκει το νέο firmware γιατί και το YouTube στην κατηγορία Networking του δέκτη, δεν παίζει βίντεο επίσης. Τα άλλα όμως δουλεύουν κανονικά στο networking απ'όσο είδα. Απλά ήταν λίγο αργός ο browser.
Δοκίμασα να κατεβάσω από το official site το firmware και να το βάλω σε usb στικάκι fat32 αλλά στο site για κατέβασμα είχε firmware μόνο για το Amiko Alien v2 και δεν έλεγε τίποτα για το Plus.
Το κατέβασα τελικά όμως και δοκίμασα να το βάλω στον δέκτη να δώ τι θα λέει το menu χωρίς να πατήσω OK για να μπεί. Αυτό θα μου το πείτε εσείς.
Το Upgrade ήταν ενεργό με το usb στικάκι και αυτό το firmware. Αλλά πριν ξεκινήσει η διαδικασία έκανε κάποια ερώτηση για το τι είδους αναβάθμιση είναι. Π.χ. App H App+Plugin H App+Database+Plugin και δεν ήξερα τι να δηλώσω από αυτά για να ξεκινήσει η διαδικασία.
Τελικά να το βάλω το firmware κάνει και για το Amiko Alien v2 (PLUS) KAI τι να επιλέξω στο τι είδους αναβάθμιση είναι που ανέφερα λίγο πιο πάνω;

Αυτά αρχικώς και αργότερα θα προσπαθήσω να μάθω το πως μπαίνει το Enigma2 και Plug-Ins για αυτό.
Ευχαριστώ πολύ και περιμένω απάντηση.

Last edited:
Τώρα στο Amiko Alien 2 Plus έχω SPARK και Enigma2. Επειδή το Enigma2 δεν το θέλω πια, πως μπορώ να το βγάλω και να κρατήσω μόνο το SPARK ;
Στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του SPARK επειδή έβαλα αυτά που ήθελα έκανα save σαν εργοστασιακές ρυθμίσεις να μείνει έτσι όπως το θέλω. Μετά σκέφτηκα όμως ότι.... ΛΕΣ να κρατάει και το Enigma2 μαζί ; Την έκατσα αν μόνο από εργοστασιακές ρυθμίσεις του SPARK θα μπορούσε να σβηστεί το Enigma2. Γνώμη και απορία.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ;;;

Δεν μπορείς να βγάλεις το enigma και δε βλέπω το λόγο (φαντάζομαι ούτε οι κατασκευαστές, γι' αυτό δεν έφτιαξαν και τέτοια επιλογή). Το enigma δεν τρώει ούτε μνήμη, ούτε πόρους, ούτε χώρο από κάπου όταν δεν είναι ενεργό.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά σκέφτηκα ότι μπορεί να πιάνει κάμποση εσωτερική μνήμη του δέκτη, γι'αυτό σκέφτηκα να το βγάλω.
Τελευταία έκδοση CCcam plugin για SPARK και Enigma2 ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ ;;;

To cc δεν είναι συμβατό με το spark, αλλά υπάρχει το oscam που δουλεύει τέλεια και συνεργάζεται με το cc. Για το enigma δεν ξέρω, ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει. Πάντως πολλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο δέκτη μπορείς να βρεις εδώ.

Πήρα τον δέκτη , οι πρώτες εντυπώσεις με spark:
Πολύ καλή ποιότητα εικόνας , περίμενα να είναι λίγο χειρότερα τα πράγματα .
Καλό tuner , όχι όμως κορυφαίο .
Με μπερδεύει λίγο το τηλεχειριστήριο , συνηθισμένος από άλλα τηλεχειριστήρια , που έχουν αλλού τα κουμπιά .

Πέρασα το τελευταίο spark online .Την "ψάχνω" για το enigma .
Mια ερώτηση , υπάρχουν ρυθμίσεις για την εικόνα , αντίθεση κ.τ.λ, δεν βρήκα τίποτα ;

Επεξεργασία:
Δεν μπορώ να περάσω μέχρι στιγμής το enigma 2 .
Μου βγάζει ένα μήνυμα Τ ΤΟ ή κάτι τέτοιο , που από ότι διαβάζω είναι θέμα στικάκι , ονομασία φακέλων κ.τ.λ .
Έχει περάσει κανείς το enigma 2 με μεγάλο στικάκι ;

Last edited by a moderator:
Τελικά μετά από πάρα πολλές προσπάθειες κατάφερα να περάσω enigma 2 ατον Alien 2 .

Περάσα πρώτα την AMIKO ALIEN2 1.2.51 E2 Boot Upgrade .
Δοκίμασα 10 διαφορετικά usb στικάκια από την μπροστά θύρα usb και πάλι δεν το έπαιρνε το enigma 2.
Τελικά δοκίμασα από την πίσω usb και με ένα usb στικάκι της kingston , το πήρε .