Amoi 37" : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

Μιχάλης Κορ. said:
Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι πριν λίγο με πήραν τηλ στο κινητό μου από την αντιπροσωπεία κ μου είπαν αν θα ήθελα την αναβάθμιση δωρεάν! Φυσικά κ συμφώνησα κ μου είπαν ότι θα με πάρουν τηλ αύριο/μεθαύριο για να έρθει τεχνικός από το σπίτι μου για να γίνει η αναβάθμιση! Σημείωση ότι εγώ δεν είχα προλάβει να τους πάρω για να τους ρωτήσω τι γίνεται με την αναβάθμιση κ με πήραν εκείνοι πρώτοι. Τι να πω? Απλά ...σεβασμός...! :grinning-smiley-043
Επειδή εκείνη την εποχή κανόνιζα διακοπές κ πράγματι μετά από λίγες μέρες έφυγα, η αναβάθμιση αναβλήθηκε.
Σήμερα λοιπόν με πήραν τηλ κ αύριο μάλλον θα περάσουν από την αντιπροσωπεία από το σπίτι μου για να γίνει η αναβάθμιση. :Banane0:

Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

Καλημέρα σε όλους τους φίλους
είδα την AMOI (37) στο practiker εχθές. Δυστυχώς η εικόνα της ήταν ποιοτικά χάλια, προφανώς λόγω κακής σύνδεσης με την κεραία.
Δεν είχα χρόνο να τους ζητήσω να την συνδέσουν σωστά. Πάντως με αυτά που έχω διαβάσει έως τώρα, είμαι έτοιμος να την αποκτήσω.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν όντως η νέα 42αρα είναι σειρά με λιγότερα χαρακτηριστικά, πχ μονό tuner, "χειρότερα πλαστικά", κτλ. Αν είναι έτσι νομίζω οτι τα 2000 που κοστίζει η 37αρα είναι πολύ καλή τιμή.
Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι στη Nova θα αναδείξει σημαντικά το χάλι της εικόνας λόγω συμπίεσης.....

Απάντηση: Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

thenetpoet said:
Καλημέρα σε όλους τους φίλους
είδα την AMOI (37) στο practiker εχθές. Δυστυχώς η εικόνα της ήταν ποιοτικά χάλια, προφανώς λόγω κακής σύνδεσης με την κεραία.
Δεν είχα χρόνο να τους ζητήσω να την συνδέσουν σωστά. Πάντως με αυτά που έχω διαβάσει έως τώρα, είμαι έτοιμος να την αποκτήσω.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν όντως η νέα 42αρα είναι σειρά με λιγότερα χαρακτηριστικά, πχ μονό tuner, "χειρότερα πλαστικά", κτλ. Αν είναι έτσι νομίζω οτι τα 2000 που κοστίζει η 37αρα είναι πολύ καλή τιμή.
Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι στη Nova θα αναδείξει σημαντικά το χάλι της εικόνας λόγω συμπίεσης.....
Καλημέρα κ καλωσήρθες στο φόρουμ. -bye-
Κ εγώ στο Πράκτικερ την έχω δει κ γέλαγα γιατί ξέρω τι μπορεί να κάνει κ τι έδειχνε.
Η 42άρα που είναι τώρα στην Ελλάδα είναι της σειράς Elite όπως έχω ξαναπεί παραπάνω με ελαφρά υποδεέστερα χαρακτηριστικά κ πάνελ άλλης εταιρείας με ίδια όμως ανάλυση 1920*1080p.
Καλό θα είναι να την δεις από κοντά πριν αποφασίσεις ποια θα αγοράσεις.
Εξαρτάται κ από την απόσταση θέασης κιόλας, μην το ξεχνάμε αυτό.
Κ επειδή έχω Νόβα, μακάρι να μπορούσα να έβλεπα τα αθλητικά που με ενδιαφέρουν αλλού κ να μην την είχα...

ευχαριστώ για την βοήθειά σου αλλά και των υπόλοιπων φίλων που γράφουν στο forum.
Λεω να περάσω από τη αντιπροσωπεία στη Ν. Σμύρνη (αν δεν κάνω λάθος?) να τις δω και να αποφασίσω, αν και τα χρήματα που διαθέτω με οδηγούν στην 37άρα.
Σχετικά με τη nova, είναι δηλαδή τόσο άσχημη η εικόνα όσο φαντάζομαι??

Απάντηση: Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

thenetpoet said:
ευχαριστώ για την βοήθειά σου αλλά και των υπόλοιπων φίλων που γράφουν στο forum.
Λεω να περάσω από τη αντιπροσωπεία στη Ν. Σμύρνη (αν δεν κάνω λάθος?) να τις δω και να αποφασίσω, αν και τα χρήματα που διαθέτω με οδηγούν στην 37άρα.
Σχετικά με τη nova, είναι δηλαδή τόσο άσχημη η εικόνα όσο φαντάζομαι??
Ναι εκεί είναι η αντιπροσωπεία.
Η εικόνα στην νόβα είναι πάρα πολύ συμπιεσμένη. Οπότε σε ένα πάνελ με πολύ υψηλή ανάλυση τα προβλήματα δεν είναι δυνατόν να κρυφτούν.

Μιχάλης Κορ. said:
Επειδή εκείνη την εποχή κανόνιζα διακοπές κ πράγματι μετά από λίγες μέρες έφυγα, η αναβάθμιση αναβλήθηκε.
Σήμερα λοιπόν με πήραν τηλ κ αύριο μάλλον θα περάσουν από την αντιπροσωπεία από το σπίτι μου για να γίνει η αναβάθμιση.
Χθες λοιπόν με πήραν τηλ κ κανονίσαμε ραντεβού σπίτι μου 7,30 το απόγευμα για την αναβάθμιση.
Ήρθε ένας φοβερός υπάλληλος από την αντιπροσωπεία, φιλικότατος, ομιλητικότατος κ σε 5 λεπτάκια σύνδεσε έναν φορητό υπολογιστή με την αντίστοιχη θύρα της τηλ.
Φόρτωσε στα windows ένα πρόγραμμα της Pixelworks κ σε συνδυασμό κάποιων πλήκτρων συν άνοιξε/κλείσε την τηλ από standby κ σε 3 λεπτά η αναβάθμιση είχε τελειώσει. :Banane0:

Κάθετε λοιπόν το παλικάρι δίπλα μου κ μου λέει ανοιξέ την κ πες μου τι βλέπεις...!:blink:
Ανοίγω λοιπόν, είχε γυρίσει η τηλ στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις...
φτου πάλι από την αρχή όλες οι ρυθμίσεις, τα κανάλι κτλ...
Δεν πειράζει όμως γιατί το περίμενα κ είχα κρατήσει τις ρυθμίσεις του κου. Λάμπρου σε χαρτάκι για να :sleep: ήσυχος !
Επειδή ακόμα δεν έχω κεραία, περιμένω να τελειώσουν οι εργασίες της κεντρικής στην πολυκατοικία, το βάζω στο Νόβα πρώτα...! :eek:
Κ ξαφνικά ....όλα δείχνουν πολύ καλά, λίγο πιο σκοτεινά όμως.
Κοιτάω κ τα άλλα κανάλια σιγά-σιγά κ διαπιστώνω, συνομιλώντας με το παληκάρι, ότι έχουν εξαφανιστεί τα out-of-the-box προβληματικά κ ενοχλητικά κόκκινα που βγάζουν μάτι συν τα καμμένα λευκά. :firstprize:
Έπρεπε δηλαδή με αυτήν την 'εμφάνιση' να είναι οι τηλ όταν πρωτοστήνονται από τα καταστήματα κ τους αγοραστές της. Οπότε με ελάχιστες ρυθμίσεις μπορείς να την φέρεις στα μέτρα σου.
Δίνοντας τις ρυθμίσεις που είχα κρατήσει τα πράγματα γίναν καλύτερα αλλά το χρώμα του δέρματος των ανθρώπων ήταν λίγο άτονο οπότε ξεκίνησα να την ξαναρυθμίζω, με το μάτι μου όμως.
Το τελικό αποτέλεσμα λοιπόν πέρα για πέρα ικανοποιητικό.
Δηλώνω επίσης ενθουσιασμένος με την αντιμετώπιση της εταιρείας προς τους πελάτες της, είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα κ ότι κ να πω είναι πραγματικά λίγο...:grinning-smiley-043:fahne90:

Κατόπιν έβαλα τις ρυθμίσεις κ στην hdmi, τις πείραξα επίσης λίγο κ έβαλα τις κλασσικές σκηνές από τον 'Μονομάχο' κ το 'Star Wars 3'. Έτρεξα κ τα σχετικά δοκιμαστικά που έχει μέσα στο 'Star Wars' κ με αυτά έφερα καλύτερα αποτελέσματα.
Στις σκηνές λοιπόν το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, άριστο θα έλεγα για τα δικά μου μάτια πάντα βέβαια κ ίσως στην ανάλυση 1080p να είχε ελαφρώς καλύτερη κίνηση στις πάρα πολύ γρήγορες σκηνές. :award:
Από την αντιπροσωπεία μου είχαν πει ότι το βασικό fix αυτού του update ήταν πρόβλημα στην κίνηση σε αυτήν την ανάλυση, το οποίο δεν ήταν όμως αντιληπτό από εμάς.

Last edited:

καλημερα
χθες το απογευμα ηρθε ο τεχνικος για την αναβαθμιση.Οπως ειπε και ο Μιχαλης η εξυπηρετηση και η ταχυτητα ηταν αριστη.
Το μονο αρνητικο που παρατηρησα ειναι οτι μετα την αναβαθμιση , οταν κανω εναλλαγη καναλιων (Π.Χ mega -->ANTENNA) μερικες φορες υπαρχει στην αρχη της εναλλαγης ενα ελαχιστο τρεμουλιασμα του ηχου για δεκατα του δευτερολεπτου (σαν να κανει παρασιτα). Ειναι ελαχιστο και το κανει μερικες φορες αλλα ειναι λιγο ενοχλητικο σε σχεση με πριν την αναβαθμιση που δεν υπηρχε.
Δεν ξερω εαν το εχει παρατηρησει κανενας αλλος ....

Γεια σας και απο εμενα και μπραβο για αλλη μια φορα στο after sales service της Amoi.Εχω εδω και δεκαπεντε μερες που προσπαθω να βρω χρονο για να κανω και εγω την αναβαθμιση αλλα εχω τοση δουλεια που δεν τολμαω καν να τους παρω τηλεφωνο για να κλεισω ραντεβου.Που θα παει ομως?.........και φυσικα θα ζητησω για αλλη μια φορα απο τον φιλο Μιχαλη μια χαρη , να μας δημοσιευσει αν θελει και μπορει τις νεες after update ρυθμισεις του.

ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ said:
Μιχάλη τι απαντάς στην παραπάνω ερώτηση???
Νάσο μου φαίνεται ξεχνάς....:grandpa:
Αφού δεν έχω κεραία, πως θα ξέρω τι κάνει όταν αλλάζω κανάλι ???:slapface:
Παραπάνω λέω ότι περιμένω να τελειώσουν οι εργασίες τοποθέτησης της κεντρικής κεραίας στην πολυκατοικία μου. -bye-

george1973gr said:
Γεια σας και απο εμενα και μπραβο για αλλη μια φορα στο after sales service της Amoi.Εχω εδω και δεκαπεντε μερες που προσπαθω να βρω χρονο για να κανω και εγω την αναβαθμιση αλλα εχω τοση δουλεια που δεν τολμαω καν να τους παρω τηλεφωνο για να κλεισω ραντεβου.Που θα παει ομως?.........και φυσικα θα ζητησω για αλλη μια φορα απο τον φιλο Μιχαλη μια χαρη , να μας δημοσιευσει αν θελει και μπορει τις νεες after update ρυθμισεις του.
Γιώργο εννοείται ότι θα δημοσιεύσω τις ρυθμίσεις που έχω κάνει μόλις μείνω εγώ προσωπικά ικανοποιημένος από αυτό που θα βλέπω. :ernaehrung004:

Γεράματα...έχεις δίκιο..

Μιχάλης Κορ. said:
Νάσο μου φαίνεται ξεχνάς....:grandpa:
Αφού δεν έχω κεραία, πως θα ξέρω τι κάνει όταν αλλάζω κανάλι ???:slapface:
Παραπάνω λέω ότι περιμένω να τελειώσουν οι εργασίες τοποθέτησης της κεντρικής κεραίας στην πολυκατοικία μου. -bye-

αχ ξεχνώ...γερνάω:grandpa: ..χαχαχα:flipout:

άρα δεν μπορείς-αυτή την στιγμή-να το τσεκάρεις...

Παιδες, οι κατοχοι της ΑΜΟΙ μπορουν να μας ενημερωσουν αν υποστηριζει Refresh rate των 48 ή 72 Ηz?
Φανταζομαι επισης οτι δεχεται σημα 1080P, ετσι?

Απάντηση: Γεράματα...έχεις δίκιο..

Μιχάλης Κορ. said:
Οι καλοί οι καπετάνιοι όπως εσύ :captain: πρέπει να είναι κάποιας ηλικίας...! -bye-

-bye- :music-smiley-005:

Μιχάλη το ξέρεις αυτό που ρωτά ο Τάκης(για το refresh)????

Τάκη δέχεται 1080p...

Last edited:

Τακης Σωτηροπουλος said:
Παιδες, οι κατοχοι της ΑΜΟΙ μπορουν να μας ενημερωσουν αν υποστηριζει Refresh rate των 48 ή 72 Ηz?
Φανταζομαι επισης οτι δεχεται σημα 1080P, ετσι?
Σαφώς κ δέχεται, μία από τις λίγες εδώ κ πολλούς μήνες...!:award:
Όσον αφορά το refresh rate, ξέρω σίγουρα ότι υποστηρίζει τα 50 κ τα 60 Hz. Για τα άλλα θα κοιτάξω να βρω πληροφορίες κ αν βρω κάτι θα σας πω.

Σας έλειψα καθόλου με το θέμα μου ??? -bye-

Την παρασκευή 15-9-2006 ήρθε ο κος. Μανώλης Καστρουνής σπίτι μου για να δει την ΑΜΟΙ κ να την ρυθμίσει. Ήταν η 1η φορά που μπορούσε να περάσει ώρα μαζί της κ άρχισε αμέσως τα πειράματα.

Αφού είδαμε λίγο νόβα κ dvd με upscaling, περάσαμε στην σύνδεση της τηλ με το φορητό του κ τον αντίστοιχο εξοπλισμό κ άρχισε τα μαγικά του... :music-smiley-005:

Περάσαμε 2 ώρες πολύ ωραία, με σκέτο φραπέ βέβαια στο χέρι για εκείνον...

Στην αρχή λοιπόν έλεγε ότι σε γενικές γραμμές οι ρυθμίσεις ήταν καλές αλλά σε κάποια IRE 10,20 κ 90,100 είχε πρόβλημα.
Φυσικά οι ρυθμίσεις έχουν περάσει από '40 κύμματα', όπου πρώτα είχα τις ρυθμίσεις του κου. Λάμπρου μετά έκανα την αναβάθμιση της εταιρείας κ μετά ξανάβαλα τις παραπάνω ρυθμίσεις αλλά δεν 'καθόντουσαν' καλά.

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Μανώλης κ εγώ, παρόλο που εγώ δεν το έβλεπα !!! :slapface: , ήταν ότι στα IRE 90,100 το λευκό ήταν 'καμμένο'.
Μετά από πάρα πολλές δοκιμές, δοκιμάσαμε το ps2 με σύνδεση s-video για να δούμε αν φταεί η τηλ ή το dvdp. Αμέσως φάνηκε λοιπόν ότι το πάνελ της τηλ είναι μια χαρά αλλά το dvdp κάνει την ζημιά στο upscaling των 1080p...!!!
Κατεβάζουμε λοιπόν το upscaling στα 720p κ ...βουαλά...!!! :ernaehrung004:

Αμέσως ήρθαν όλες οι ρυθμίσεις στο βέλτιστο, κατά τα λεγόμενα φυσικά του ίδιου! :firstprize:

Έβαλα gladiator στο dvdp κ είδα τις γνωστές δύσκολες σκηνές......
Μου έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα παιδιά....
Απίστευτη εικόνα...
Όταν το γύρναγα στα 1080p πρέπει να πω ότι δεν καταλάβαινα προσωπικά διαφορά από τα 720p πια.
Η εικόνα κ στις 2 αναλύσεις είναι πια ΤΕΛΕΙΑ.

υγ: τώρα δεν έχω τις ρυθμίσεις μαζί μου, θα τις ανεβάσω το απόγευμα.
υγ2: απλά να προσθέσω ότι ο Μανώλης είναι φοβερός άνθρωπος αλλά κ καλλιτέχνης στην ρύθμιση μιας τηλ.:award:

Last edited:

Τυχερος ο φιλος Μιχαλης που ειχε εναν τετοιο ''μαγο'' :grinning-smiley-043 με ολα τα απαραιτητα ''καλουδια'' στο σπιτι του. Τι να γραψω μετα εγω για την Amoi? Ουτε την αναβάθμιση δεν ειχα καιρο να κανω......... :frown: Χαιρομαι που ο Μιχαλης με τον χρονο που διαθετει μας θυμιζει συνεχεια ποσο καλη αγορα εχουμε κανει ολοι εμεις που ''ρισκαραμε'' με την κινεζα..........

O Μανωλης ειναι "εγγυηση" στην δουλεια του αλλα πανω απο ολα χρυσο παιδι...

Οι ρυθμίσεις της hdmi λοιπόν είναι :
Φωτεινότητα 51
Αντίθεση 40
Χρώμα 50
Καθαρότητα 3
Red 522
Green 419
Blue 322
Red Offset -42
Green Offset -26
Blue Offset -5

Στο νόβα μέσω scart κ του δέκτη nokia 9800s έχω απλά ανεβάσει την φωτεινότητα στο 56 κ την αντίθεση στο 58.