Amoi 37" : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

Μανώλη θέλω κ εγώ τα διαγραμματά μου.... :damnyou: :slapface:

:lehrer: :aktion033: :chinscratch:

Παιδιά ο Μανώλης είναι ο καλύτερος :captain: .

Αφού ευχαριστήσω πρώτα τον Μιχάλη για τα καλά του λόγια θα πρέπει να αναφέρω ότι η περίπτωσή του είναι ιδιάζουσα. Την εν λόγω τηλεόραση μόνο από φωτογραφίες την είχα δει και τις όποιες εντυπώσεις είχα διαβάσει από τους ευτυχείς κατόχους της.
Έτσι ζήτησα την άδεια του Μιχάλη ώστε να μπορέσω να την δω στο δικό του set up και να πάρω μερικές μετρήσεις αφιλοκερδώς.
Κατόπιν 2 αναβολών η συνάντηση κλείστηκε για την Παρασκευή 15/09.
Δεν είναι μόνο γι´ αυτό το λόγο ιδιάζουσα. Τον λόγο λοιπόν τα είχαν οι μετρήσεις και τα όργανα. Να τονίσω ότι η τηλεόραση είχε αναβαθμισμένο software.
Εντύπωση πρώτη . Η φωτεινότητα και η αντίθεση ήταν λάθος.
Εντύπωση δεύτερη. Το λευκό ήταν κλιπαρισμένο από τα 70 ire και άνω. Τι σημαίνει με απλά λόγια αυτό; Ότι η όποια διαβάθμιση του λευκού σε αυτά τα ire δεν θα ήταν ορατή π.χ. οι διαβαθμίσεις του λευκού σε ένα σύννεφο. Η όποια επέμβαση είτε κατεβάζοντας την αντίθεση , είτε παίζοντας με τα rgb gain μέσα από το μενού δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Έτσι πειραματιστήκαμε αρκετά και το πρόβλημα βρισκόταν στο player και στα 1080p. ενώ με οποιαδήποτε άλλη ανάλυση το φαινόμενο μειώθηκε αρκετά. Αν και ήταν σχετικά ισορροπημένη με μια μέση τιμή θερμοκρασίας κοντά στους 7.000K το σφάλμα χρώματος ήταν ιδιαίτερα υψηλό.
Πειραματίστηκα για λίγο μια και δεν είχαμε αρκετή ώρα στην διάθεση μας (Παρασκευή βράδυ βλέπετε). Νομίζω ότι η τηλεόραση ήρθε σε πολύ καλό επίπεδο αποκτώντας μια ποιο μεστή εικόνα με περισσότερη λεπτομέρεια.
Είναι σίγουρο ότι θα επισκεφτώ ξανά τον Μιχ. για το fine tuning έχοντας τον απαραίτητο χρόνο στην διάθεσή μας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μιχάλης δημοσίευσε τις ρυθμίσεις του μια και δεν είναι οι τελικές αλλά είναι αρκετές για να μπορέσετε να πειραματιστείτε σε πρώτη φάση.

Attachments

• cie.jpg
    cie.jpg
    59.2 KB · Views: 18
  • gamma before.jpg
    gamma before.jpg
    79.1 KB · Views: 22
  • gamma after.jpg
    gamma after.jpg
    76.7 KB · Views: 20
  • rgb before.jpg
    rgb before.jpg
    58.4 KB · Views: 19
  • rgb.jpg
    rgb.jpg
    58.1 KB · Views: 20
Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

Ειδα την 37αρα 1080p διπλα σε μια 32αρα ΑΜΟΙ χαμηλης αναλυσης (praktiker) και η δευτερη ειχε 40% καλυτερη ευκρινεια σε τηλεοπτικο σημα. Η εικονα της HD ηταν επιηκως θαμπη και στην αντιληψη βοηθησε η διπλα-διπλα παραθεση των 2. Και δεν ηταν θεμα μεγεθους για να προλαβω. Μιλαω για διαφορα πολυ μεγαλη. Απογοητευτικα γιατι αν μη τι αλλο μια HD θα πρεπε να εχει καλυτερα κτενωτα φιλτρα και να δινει καλυτερη αν οχι ιδια αναλυση απο μια "ξεπεσμενη" Non HD

Απάντηση: Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

matrix said:
Ειδα την 37αρα 1080p διπλα σε μια 32αρα ΑΜΟΙ χαμηλης αναλυσης (praktiker) και η δευτερη ειχε 40% καλυτερη ευκρινεια σε τηλεοπτικο σημα. Η εικονα της HD ηταν επιηκως θαμπη και στην αντιληψη βοηθησε η διπλα-διπλα παραθεση των 2. Και δεν ηταν θεμα μεγεθους για να προλαβω. Μιλαω για διαφορα πολυ μεγαλη. Απογοητευτικα γιατι αν μη τι αλλο μια HD θα πρεπε να εχει καλυτερα κτενωτα φιλτρα και να δινει καλυτερη αν οχι ιδια αναλυση απο μια "ξεπεσμενη" Non HD
Μην περιμένεις να δεις καλή εικόνα από οποιαδήποτε τηλ στο οποιοδήποτε Πρακτικερ γιατί πολύ απλά τις ξεπακετάρουν κ τις συνδέουν μέσω 100 διακλαδωτήρων κ κάποιες θα παίζουν ενώ κάποιες άλλες θα παραπέουν... -bye-
Προσωπικά πιστεύω ότι βιάστηκες να βγάλεις συμπέρασμα.:smile:
Στο Πράκτικερ του Ταύρου που την έχω δει έπαιζε με το σινε+ από διακλαδωτήρα μαζί με 10-15 ακόμα τηλ κ ήταν η τελευταία στην 'αλυσίδα'...:slapface:

η ΑΜΟΙ έχει PIP? να βλέπω δύο κανάλια μαζί?
υπάρχει πιθανότητα να πέσει και άλλο η τιμή της?
αξίζει να περιμένω την νέα γενιά 37'' αμοι
για υπνοδωμάτιο είναι ενταξει? περίπου 3.5 μέτρα απόσταση θέασης
ευχαριστώ

yiannakas said:
η ΑΜΟΙ έχει PIP? να βλέπω δύο κανάλια μαζί?
υπάρχει πιθανότητα να πέσει και άλλο η τιμή της?
αξίζει να περιμένω την νέα γενιά 37'' αμοι
για υπνοδωμάτιο είναι ενταξει? περίπου 3.5 μέτρα απόσταση θέασης
ευχαριστώ
Ναι έχει PIP κ PAP κ δύο tuners για να βλέπεις 2 κανάλια ταυτόχρονα.
Όσον αφορά την τιμή της, ήταν 2199 κ τώρα είναι στα 1999 από όσο γνωρίζω.
Όσον αφορά την απόσταση θέασης, αυτό είναι κάτι σχετικό, ο καθένας μας βλέπει από όπου του αρέσει.
Τέλος, αυτό που ρωτάς για την νέα γενιά, εννοείται ότι αν μπορείς να περιμένεις τότε καλό θα είναι να το κάνεις, κάθε νέα γενιά τηλ είναι πάντα κάπου καλύτερα, στα σημεία που λένε...

Re: Απάντηση: Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

Μιχάλης Κορ. said:
Όσον αφορά την τιμή της, ήταν 2199 κ τώρα είναι στα 1999 από όσο γνωρίζω.

Tην βρηκα 1900 ευρω.Οποιος θελει να μαθει που, του στελνω π.μ. για να μην θεωρηθει διαφημηση.

Μιχάλης Κορ. said:
Οι ρυθμίσεις της hdmi λοιπόν είναι :
Φωτεινότητα 51
Αντίθεση 40
Χρώμα 50
Καθαρότητα 3
Red 522
Green 419
Blue 322
Red Offset -42
Green Offset -26
Blue Offset -5

Στο νόβα μέσω scart κ του δέκτη nokia 9800s έχω απλά ανεβάσει την φωτεινότητα στο 56 κ την αντίθεση στο 58.

Το απλό τηλεοπτικό σήμα το είδατε καθόλου; Είναι το μόνο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι.

:fahne90:(Μιας και παίζουμε αύριο)

petersty Μόνον μια απορία έχω. Στη φωτό του Μιχάλη [url said:
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=786&d=1152612434[/url], φαίνεται ότι στο πάνελ της ΑΜΟΙ γράφει HD ready.
Γιατί, αφού είναι full HD??????????

Γιατί δεν έχει HD tuner ''A television that is capable of display HDTV broadcasts, but requires an external set-top box with an ATSC (Advanced Television Systems Committee, an international, non-profit organization that develops standards for digital television) tuner to receive digital programming is "HD-ready."

Όποια έχει και ενσωματωμένο HD tuner ονομάζεται απλά HDTV. Αλλά συνήθως αυτές κοστίζουν όσο 4 ΑΜΟΙ μαζί. Άλλωστε μέχρι η ΕΡΤ να δείξει επίγειο 1080 σήμα εμείς θα έχουμε :grandpa:

Re: Απάντηση: Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

Μιχάλης Κορ. said:
Μην περιμένεις να δεις καλή εικόνα από οποιαδήποτε τηλ στο οποιοδήποτε Πρακτικερ γιατί πολύ απλά τις ξεπακετάρουν κ τις συνδέουν μέσω 100 διακλαδωτήρων κ κάποιες θα παίζουν ενώ κάποιες άλλες θα παραπέουν... -bye-
Προσωπικά πιστεύω ότι βιάστηκες να βγάλεις συμπέρασμα.:smile:
Στο Πράκτικερ του Ταύρου που την έχω δει έπαιζε με το σινε+ από διακλαδωτήρα μαζί με 10-15 ακόμα τηλ κ ήταν η τελευταία στην 'αλυσίδα'...:slapface:

Ευτυχως η δυστυχως δεν ηταν θεμα σηματος απο την κεραια. Δεν μιλαω για θορυβο. Η εικονα ηταν σε ολες για τις οποιες εκανα συγκριση χωρις θορυβο (χιονακια, δικτυωματα κλπ) οποτε δεν μιλαμε για προβλημα του σηματος εισοδου. Ουτε ειδωλα ειχε η εικονα. Ηταν καθαρα θεμα τηλεορασης. Ισως με συνδεση σκαρτ να αποδιδει σωστα την υψηλη της ευκρινεια, απο το τιουνερ ομως (το συγκεκριμενο κοματι τουλαχιστον) δεν αναδικνυει την αναλυση της, ισα-ισα την υποβαθμιζει σε σχεση ακομα και με χαμηλοτερων αναλυσεων τηλεορασεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΜΟΙ 37" παρουσίαση/σχολιασμός

matrix said:
Ευτυχως η δυστυχως δεν ηταν θεμα σηματος απο την κεραια. Δεν μιλαω για θορυβο. Η εικονα ηταν σε ολες για τις οποιες εκανα συγκριση χωρις θορυβο (χιονακια, δικτυωματα κλπ) οποτε δεν μιλαμε για προβλημα του σηματος εισοδου. Ουτε ειδωλα ειχε η εικονα. Ηταν καθαρα θεμα τηλεορασης. Ισως με συνδεση σκαρτ να αποδιδει σωστα την υψηλη της ευκρινεια, απο το τιουνερ ομως (το συγκεκριμενο κοματι τουλαχιστον) δεν αναδικνυει την αναλυση της, ισα-ισα την υποβαθμιζει σε σχεση ακομα και με χαμηλοτερων αναλυσεων τηλεορασεις.
Τι να σου πω φίλε μου, εγώ έχω αντίθετη άποψη αφού άλλα βλέπω στο σαλόνι μου...! :ernaehrung004:

yiannakas said:
μεταξύ amoi και της νέας toshiba full HD
http://www.eml.gr/default.asp?pid=17&la=1&ct=315&itm=5248

τι να διαλέξω?
Το βασικό κριτήριο είναι τα μάτια μας.
Όταν τις δεις τότε θα καταλάβεις τι σου αρέσει για να αγοράσεις.:music-smiley-005:

Μια εμβολιμη ερωτηση:
Υπαρχει ΑΜΟΙ 32αρα με τα χαρακτηριστηκα της 37αρας?
Θενκσ ιν αντβανς

Ntinos1972 said:
Μια εμβολιμη ερωτηση:
Υπαρχει ΑΜΟΙ 32αρα με τα χαρακτηριστηκα της 37αρας?
Θενκσ ιν αντβανς
Αν εννοείς 32" με πάνελ 1920*1080 όχι δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει κ λόγος να υπάρχει.
Σε μικρή διάσταση 32" δεν θα καταλάβεις διαφορά με πάνελ 768 ή 1080.

Πριν μέρες έγινε το θέμα αν τελικά η ΑΜΟΙ έχει πάνελ 1920*1080 κ αν ναι τότε κάνει mapping 1:1 ? :chinscratch:
Αν κ το είχα δει από κοντά στην παρουσίαση του avsite πριν μήνες, αποφάσισα να κάνω συντομότερα από ότι το προγραμμάτιζα την σύνδεση του Mac Mini μου με την τηλ.

Αγόρασα λοιπόν ένα καλό καλώδιο DVI -> HDMI της Real Cable.
http://www.realcable.cinexpo.com/cin...tid,16/pid,379
379.11693908.jpg

Χωρίς λοιπόν κάτι άλλο, σύνδεση το μίνι με την ΑΜΟΙ. Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο από εμένα, να κλειδώσει δλδ η τηλ κατευθείαν με το boot στην 1920*1080, χωρίς εγώ να κάνω οποιαδήποτε ρύθμιση μέσω λογισμικού. :grinning-smiley-043

Κοιτάζοντας προσεκτικά το display properties είδα ότι κάνει σύνδεση 1920*1080 interlaced. Αν θέλω progressive τότε πρέπει να κατεβάσω κάνα πρόγραμμα σαν το powerstrip. Αυτό ακόμα δεν το έχω κάνει.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες από το desktop κ την ταινία starwars 3 μέσω του μίνι. Όπου βλέπετε γραμμένη την ανάλυση 1920*1080 καθώς κ άλλες πληροφορίες γύρω-γύρω στην τηλ με χρώμα μπλέ, αυτές είναι οι πληροφορίες που βγάζει η τηλ όταν πατάω το κουμπί info. Έτσι βλέπω καθαρά σε τι ανάλυση έχει κλειδώσει η τηλ.

Last edited:

Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Φαίνεται καθαρά ότι είναι πάνελ 1920*1080. Δυστυχώς οι κινέζοι τα έχουν κάνει μαντάρα στο site τους κ δημιουργούνται κακές εντυπώσεις.

Last edited: