ΑΜΟΙ και ATI X1650 512Mb

Pstelios

AVClub Addicted Member
28 September 2006
2,488
Καλή σας μέρα, και καλως όρισα :)
Εχω ένα πρόβλημα που μου έχει λιώσει τα νεύρα:BDGBGDB55:
Εχω μια ΑΜΟΙ 42άρα και ένα HTPC το οποίο είχε πάνω μία NVIDIA 6200, που κλείδωνε στα 1920Χ1080 κανονικά στα 60Ηζ.
Αποφάσισα να αλλάξω κάρτα για καλύτερη εικόνα και πήρα την ATI X1650 512Mb, η οποία κλειδώνει μόνο στα 30Hz, από εκεί και πάνω βλέπω μαύρη (Σαν την Τσίλα) οθόνη.
Αλλαξα ότι driver κυκλοφορεί, αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Γιατρέ μου Τι να κάνω???

Καλή σας μέρα, και καλως όρισα :)
Εχω ένα πρόβλημα που μου έχει λιώσει τα νεύρα:BDGBGDB55:
Εχω μια ΑΜΟΙ 42άρα και ένα HTPC το οποίο είχε πάνω μία NVIDIA 6200, που κλείδωνε στα 1920Χ1080 κανονικά στα 60Ηζ.
Αποφάσισα να αλλάξω κάρτα για καλύτερη εικόνα και πήρα την ATI X1650 512Mb, η οποία κλειδώνει μόνο στα 30Hz, από εκεί και πάνω βλέπω μαύρη (Σαν την Τσίλα) οθόνη.
Αλλαξα ότι driver κυκλοφορεί, αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Γιατρέ μου Τι να κάνω???

Υποψιάζομαι θέμα με τα timings ή το driver. Powerstrip έχεις δοκιμάσει;

Drivers από τον 68 έως τον 74 όλους, powerstrip όχι, που βρίσκεται αυτό?

Δεν έγινε τίποτα, αναγκάστηκα να την συνδέσω με VGA και σε ανάλυση 1600Χ1200 για να παίξει. Το ερώτημα είναι, τι να κάνω, να ξαναβάλω την πολύ κατώτερη nvidia 6200 ή να μείνω με την ATI και να παλέψω να βρώ άκρη?

Dokimase toys OMEGA drivers for ATI
Κανε ολοκληρωμενη απεγκατασταση των παλιων drivers prvta

Δοκίμασα μια δραστικότατη λύση, Πήρα την 7600gs 256Mb και είδα το φως μου, 1980 Χ 1020 με τη μία στα 60hz.
Η καρτούλα είναι silent, η ποιότητα εικόνας άριστη, άρα BYE BYE X1650.

Μια ερωτησούλα ακόμα, πρέπει να κάνω καμία ειδική ρύθμιση ακόμα στην nvidia? Το μηχάνημα θα δουλεύει αποκλειστικά εικόνα-ήχο.

Last edited:
Το πρόβλημα με τις nvidia δεν είναι στην ανάλυση , αλλά στο gamma και στην χρωματική παλέτα ... Επίσης δεν μπορείς να ορίσεις 24 ή 48 ή 72 hertz για ταινίες των 24fps

Το πρόβλημα είναι ότι με την ΑΤΙ δεν είχα καθόλου ανάλυση, όσο για τα Hz το μόνο που έκανα (και δούλεψε) ήταν να κατέβω στα 50hz :)

Last edited:
Τελικά αφού σου δούλεψε (απόσο κατάλαβα) και η ΑΤΙ τι παρατήρησες ως προς την ποιότητα απεικόνισης;
Καλύτερη σου φάνηκε η nvidia;

Η ΑΤΙ δεν δούλεψε σωστά ποτέ, δούλευε σε χαμηλή ανάλυση ή σε 30hz, άρα δεν έχω άποψη......
Την NVIDIA θα την ψάξω μόλις περάσει ο πονόδοντος :furious3:
Πάντως η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή.

Λοιπόν, είχα πέσει σε ελαττωματική κάρτα (ΑΤΙ Χ1650) .
Πάντως με τους τελευταίους DRIVERS, η NVIDIA παίζει από εξωτερικό USB δίσκο σχεδόν χωρίς σπασίματα το SUPERMAN 1080p