AMTC DTHD290

Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Προσοχή....
Όταν θα περάσετε οποιοδήποτε firmware, ειδικά όταν ο δέκτης σας απενεργοποιήσει την τηλεόραση σας. Κάποιος φίλος μου έπαθε το εξής: Έβαλε το Usb Stick στη θύρα του δέκτη και επέλεξε Menu => Multimedia => Music και το αρχειο. Μόλις πάτησε το ΟΚ ο δέκτης έσβησε και μαζί του κι η τηλεόραση. Νόμισε ότι το update απέτυχε και επειδή ο δέκτης δεν ανταποκρινόταν κι η τηλεόραση ήταν απενεργοποιημένη, έβγαλε το καλώδιο του δέκτη για να ξεμπλοκάρει. Άν σας συμβεί αυτό το τι πρέπει να κάνετε είναι να ανάψετε αμέσως την τηλεόραση σας για να μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματα του δέκτη σας. Στην περίπτωση του φίλου μου ο δέκτης χρειαζόταν ακόμη κάποια δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το update αλλά όλα έμειναν στη μέση γιατί αφαιρέθηκε το καλώδιο. Φυσικά ο δέκτης καταστράφηκε και δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.
Προσοχή λοιπόν.

Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Δεν μπορεί να κλείσει η τηλεόραση όταν κάνεις αναβάθμιση στον δέκτη. Δεν επηρεάζεται η τηλεόραση από το τι κάνεις στον δέκτη. Κάποιο άλλο λάθος έκανε ο φίλος σου, και φυσικά ήταν λάθος να κλείσει το ρεύμα στον δέκτη κατά την διάρκεια της αναβάθμισης.

Re: Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Δεν μπορεί να κλείσει η τηλεόραση όταν κάνεις αναβάθμιση στον δέκτη. Δεν επηρεάζεται η τηλεόραση από το τι κάνεις στον δέκτη. Κάποιο άλλο λάθος έκανε ο φίλος σου, και φυσικά ήταν λάθος να κλείσει το ρεύμα στον δέκτη κατά την διάρκεια της αναβάθμισης.

Ισως να γινεται αυτο αν εχεις συνδεση μεσω Scart και η TV εχει ανοιξει με εντολη του δεκτη μεσω του σηματος του Scart.Αν την ωρα που ξεκιναει η αναβαθμιση διακοπτει ο δεκτης αυτο το σημα,ισως η τηλεοραση περναει σε κατασταση standby παλι,οποτε ο φιλος παραπανω να λεει οτι σβηνει.Το θεμα ειναι οτι ειναι μεγαλο λαθος να διακοψεις την αναβαθμιση....

Ισως να γινεται αυτο αν εχεις συνδεση μεσω Scart και η TV εχει ανοιξει με εντολη του δεκτη μεσω του σηματος του Scart.Αν την ωρα που ξεκιναει η αναβαθμιση διακοπτει ο δεκτης αυτο το σημα,ισως η τηλεοραση περναει σε κατασταση standby παλι,οποτε ο φιλος παραπανω να λεει οτι σβηνει.Το θεμα ειναι οτι ειναι μεγαλο λαθος να διακοψεις την αναβαθμιση....

Όπως τα λες έγινε (σύνδεση μέσω Scart κλπ). Συμφωνώ απόλυτα ότι η αναβάθμιση δεν πρέπει να διακόπτεται με κανένα τρόπο. Η δικαιολογία που έδωσε είναι ότι δεν έβλεπε να γίνεται τίποτε, και ότι το φωτάκι του Usb Stick σταμάτησε να αναβοσβύνει, ήδη είχαν παρέλθει 2-3 λεπτά και ο δέκτης είχε μπλοκάρει. Πολύ εύκολο για ένα μη έμπειρο να την πάθει.

Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49€)

Παιδιά έχω διαβάσει κάπου, δεν θυμάμαι όμως που, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τηλεκοντρόλ του CRYPTO REDI 100 να είναι συμβατό με τους δέκτες XORO HRT 7600 και AMTC DTHD290. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Διότι άν όντως ταιριάζει τότε το πρόβλημα του Rec πλήκτρου που απουσιάζει από το τηλεκοντρόλ του AMTC λύεται δια παντός. Υπάρχει στην αγορά το προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ "Crypto URC-601" το οποίο με την εισαγωγή ενός κωδικού μετατρέπεται σε τηλεκοντρόλ CRYPTO REDI 100.

Και του crypto 220 ειναι συμβατο με amtc.Ομως πατωντας το πληκτρο "rec" του 220 στο amtc εμφανιζεται η λιστα με τα αγαπημενα.Γιατι ομως τοση αγωνια με το πληκτρο "rec".Αφου πατωντας το "pause" (time shift) κανει κανονικα εγγραφη και αποθηκευει το αρχειο.

Πώς είναι δυνατόν να κλείνει η τηλεόραση όταν κλείνεις το scart; Όταν κλείνεις τον δέκτη, κλείνει δηλαδή και η τηλεόραση; Πρώτη φορά το ακούω. Μπορεί και να συμβαίνει σε κάποιες τηλεοράσεις, αλλά εγώ πρώτη φορά το ακούω. To λογικό είναι να μαυρίζει η εικόνα (σε εμένα γίνεται μπλε) μέχρι να επιλέξεις άλλη πηγή εικόνας. HDMI, αναλογική τηλεόραση κτλ.
Επίσης και το τηλεκοντρόλ του Crypto Redi 100, και του Crypto Redi 250 δουλεύουν στους δέκτες όλης της οικογένειας AMTC, XORO κτλ αλλά έχουν διαφορετική διάταξη πλήκτρων. Δηλαδή είναι εμφανισιακά ίδια με τα δικά μας αλλά μερικά κουμπιά αντιστοιχούν σε άλλες λειτουργίες. Είναι δηλαδή σε άλλη θέση. Αλλά ο δέκτης αναγνωρίζει τα τηλεκοντρόλ αυτά. Και υπάρχουν και άλλοι δέκτες που ταιριάζουν τα τηλεκοντρόλ. Μερικούς έχω γράψει σε παλιότερο post.

Πώς είναι δυνατόν να κλείνει η τηλεόραση όταν κλείνεις το scart; Όταν κλείνεις τον δέκτη, κλείνει δηλαδή και η τηλεόραση;

Σε μια πολύ παλιά tv που το δοκίμασα έσβηνε και αυτή μαζί με τον δέκτη .

Να αναφέρω ότι στον AMTC μου που έβαλα το firmware του Strong 8110 (είχα του ABEO) το τηλεκοντρόλ δουλεύει κανονικά. Επίσης τρύπησα το καπάκι του και έβαλα δύο κουμπιά από άλλο χαλασμένο control καθόσο το rec και list δουλεύει κανονικά. Ολα τα λεφτά ο AMTC!!! Αυτός λίγο ακόμα θα παίρνει και android χαχαχα. Πάντως σε boot kai αλλαγή καναλιών θα έλεγα ότι τα firmware του strong και του abeo είναι το ίδιο γρήγορα. Τό μονο που με του strong μπορείς να ρυθμίσεις να εξαφανίζονται πιο γρήγορα οι πληροφοριές καναλιού.

Πώς είναι δυνατόν να κλείνει η τηλεόραση όταν κλείνεις το scart; Όταν κλείνεις τον δέκτη, κλείνει δηλαδή και η τηλεόραση;

Δεν σας είπα ότι η τηλεόραση του πατέρα του φίλου μου είναι από τις πρώτες LCD με αναλογικό και mpeg2 δέκτη (εσωτερικό), χωρίς HDMI, αλλά με 2 υποδοχές Scart και 1 υποδοχή "RF In".
Για να έχω ίδια απόψη, σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκα το σπίτι του πατέρα του φίλου μου και πήρα μαζί μου το δικό μου ψηφιακό δέκτη. Συνέδεσα το δέκτη μου μέσω Scart με την εν λόγω τηλεόραση η οποία βρισκόταν σε κατάσταση αναμονής (Standby). Μόλις ξεκίνησα το δέκτη, ξεκίνησε αυτόματα κι η τηλεόραση και μάλιστα από μόνη της μπήκε στο κανάλι AV2 κι άρχισε να προβάλλει το σήμα του ψηφιακού δέκτη. Όταν έκλεισα το δέκτη η τηλεόραση όντως πέρασε από μόνη της σε κατάσταση "Standby". Μπορεί αυτό να ακούεται παράξενο αλλά στην περίπτωση της εν λόγω συσκευής είναι πραγματικότητα. Σημειώστε ότι κατά τη διάρκεια της πιο πάνω διαδικασίας δεν άγγιξα καθόλου το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

Αυτό από μια άποψη μπορεί να θεωρηθεί και ως "ΥΠΕΡ" διότι με το πάτημα ενός πλήκτρου ανοίγουν ( και φυσικά κλείνουν) κι οι δυό συσκευές σχεδόν συγχρόνως.

Ειναι παλια τεχνολογια αυτο με το σημα ενεργοποιησης στο Scart.Ισχυει και για ενα VCR 20ετιας που εχω,για το DVD,κτλ και σημβαινει ακομα και στην CTR Grundig 15+ χρονων που δεν λεει να χαλασει για να αλλαχτει!Αν η TV ειναι σε κατασταση standby και ανοιξει καποια πηγη (VCR,DVD,DVB) ανοιγει αυτοματα και πηγαινει και στην αναλογη εισοδο.Αν κλεισει η πηγη τοτε ξαναμπαινει σε standby.Αντιστοιχα αν βλπεπεις καποιο αναλογικο καναλι τοτε απο το καναλι πηγαινει στην πηγη και μετα στο σβησιμο αυτης επιστρεφει στο καναλι που εβλεπες.Απο μια προχειρη αναζητηση:
Pin 8 : Status & Aspect Ratio up

0–0.4 V → off
5–8 V → on/16:9
9.5–12 V → on/4:3

Μετα απο δοκιμη που εκανα ο amtc εχει σαφως καλυτερη ευαισθησια απο τον crypto 220.Επισης με το firmaware του abeo εχω ελληνικο epg χαρη στην ιδεα ενος φιλου που διαβασα στη συζητηση για τον δεκτη της IQ.Ισχυει και για το amtc.
Μια απορια.Οταν διακοψω την προβολη μιας ταινιας και και μετα απο λιγο θελω να τη συνεχισω δεν μου βγαζει παντα το μηνυμα για να συνεχισει την προβολη απο το σημειο που στανματησε την τελευταια φορα.Υπαρχει καπιοα ρυθμιση?

Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49€)

Νομίζω πως παίζει ρόλο το πως την σταματάς την προβολή. Αν δηλαδή την σταματάς κατευθείαν με το πλήκτρο στοπ, ή κάνεις πρώτα pause και μετά στοπ, ή σβήνεις κατευθείαν τον αποκωδικοποιητή ή με το πλήκτρο exit.
Κάνε δοκιμές αν σου είναι εύκολο.

Πως μπορω να επιστρεψω στο αρχικο firmware?

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. Για μένα το καλύτερο firmware είναι του XORO HRT 7500 με τηλεχ. 10 in 1 του lidl για αντιγραφή των 2 επιπρόσθετων κουμπιών (είτε με τηλεχ. του IQ-T750HD είτε των XORO HRT 7500/7600). To lidl πουλάει τα remote control τώρα και στην Κύπρο 9 ευρώ αν και απουσιάζουν τα 4 χρωματιστά κουμπακια που κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχουν.

http://www.lidl.com.cy/cps/rde/xchg/lidl_cy/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=13222

Last edited:

Το εχω το χειρηστηριο που λες και ολα δουλευουν αψογα, time shift και εγγραφη με ενα πληκτρο.Το προγραμματισα με το κοντρολ του crypto 220.Ομως Επειδη με ποιοτητα σηματος 80 πιξελιαζει συχνα την ιδια στιγμη που το crypto παιζει αψογα, λεω να το γυρισω μπας και ειναι προβληματικο.

Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49€)

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. Για μένα το καλύτερο firmware είναι του XORO HRT 7500 με τηλεχ. 10 in 1 του lidl για αντιγραφή των 2 επιπρόσθετων κουμπιών (είτε με τηλεχ. του IQ-T750HD είτε των XORO HRT 7500/7600). To lidl πουλάει τα remote control τώρα και στην Κύπρο 9 ευρώ αν και απουσιάζουν τα 4 χρωματιστά κουμπακια που κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχουν.

http://www.lidl.com.cy/cps/rde/xchg/lidl_cy/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=13222

Τα 4 χρωματιστα κουμπια υπαρχουν αλλα συμπεφτουν με τα stop, pause, rewind και rec. Δεν ειναι και οτι καλυτερο τα δευτερα να τα αλλαξεις θεση, αλλα η δουλεια γινεται.

Re: Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49€)

Τα 4 χρωματιστα κουμπια υπαρχουν αλλα συμπεφτουν με τα stop, pause, rewind και rec. Δεν ειναι και οτι καλυτερο τα δευτερα να τα αλλαξεις θεση, αλλα η δουλεια γινεται.

Στα τηλεχειριστήρια ενός δέκτη υπάρχουν και τα 8 κουμπάκια με ξεχωριστές ιδιότητες.
http://www.mysilvercrest.de/de/artikel.php?a=177
το καινούργιο τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης silvercrest έχει 5 επιπρόσθετα χρωματιστά κουμπάκια. Τα υπόλοιπα κουμπάκια των δύο τηλεχειριστηρίων silvercrest είναι τα ίδια χωρίς καμία απολύτος αλλαγή.

Δεν μπορείς να προγραμματίσεις κουμπιά και να έχουν δύο χρήσεις. Τα χρωματιστά κουμπιά όπως και τα play pause etc χρειάζονται.

........ και κακώς δεν συμπεριλήφθηκα.

Θετικό είναι η πολύ καλή τιμή.
Σαν τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης θα ήταν άψογο μόνο μόνο με την προσθήκη των χρωματιστών κουμπιών.