AMTC DTHD290

Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Και το λογισμικό Strong 8110 είναι πολύ καλό. Στις δυνατότητες είναι σχεδόν ίδιο με το XORO. Στις πληροφορίες του και στα χρώματα είναι λίγο διαφορετικό, αλλά στην ουσία τα ίδια πράγματα κάνεις. To καλό είναι οτι είναι λίγο (όχι πολύ) πιο γρήγορο στις αλλαγές καναλιών, και έχει ρυθμιζόμενο χρόνο παραμονής της μπάρας πληροφοριών. Είναι όμως ακόμα καλύτερο για τους κατόχους AMTC γιατί αποθηκεύει το timeshift υποκαθιστώντας έτσι την λειτουργία άμεσης εγγραφής που λόγω τηλεκοντρόλ δεν υπάρχει στον AMTC. To λογισμικό XORO δεν αποθηκεύει το timeshift, ενώ το λογισμικό ABEO που το κάνει δεν έχει ελληνικό EPG και για να αποκτήσει πρέπει να διαλέξεις περίεργη γλώσσα μενού μην καταλαβαίνοντας το μενού. To λογισμικό Strong τα συνδυάζει. Μόνο που πρέπει να γίνει η διαδικασία μετονομασίας του που έχει περιγραφεί παλιότερα για να εγκατασταθεί.

Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Αφου δεν μπορω να γυρισω στο αρχικο firmware προσπαθησα να βαλω του strong (εχω του αβεο) ομως παει μεχρι 20 τα εκατο και μετα σβηνει και ανοιγει μονο του.Προσπαθησα και με το 8100 και με το 8110.Τιποτα.

Αφου δεν μπορω να γυρισω στο αρχικο firmware προσπαθησα να βαλω του strong (εχω του αβεο) ομως παει μεχρι 20 τα εκατο και μετα σβηνει και ανοιγει μονο του.Προσπαθησα και με το 8100 και με το 8110.Τιποτα.

[FONT=&quot]Μετά το λογισμικό του [/FONT][FONT=&quot]abeo[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]πέρασε το λογισμικό του [/FONT][FONT=&quot]xoro[/FONT][FONT=&quot] και ακολούθως του [/FONT][FONT=&quot]strong[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT]

[FONT=&quot]Η διαδικασία για το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι ακριβός όπως την περιέγραψα πιο πάνω. [/FONT]

Ολα καλα.Εγινε η δουλεια μεσω XORO.Παιζει υποτιτλους σε ansi με το strong.Υπαρχει περιπτωσεις αυτες οι αλλαγες firmware να επηρεασουν την λειτυργια της συσκευης?Παρατηρησα οτι η συσκευη κανει κατι ανεξηγητα πιξελιασματα.Στις δοκιμες που κανω με τον amtc και τον crypto 220 παρατηρησα οτι οταν το σημα ειναι οριακα χαμηλα (52-54 ποιοτητα συμφωνα με τον crypto) o 220 κολλαει η δεν δειχνει τιποτα ενω ο amtc παιζει με περισσοτερα η λιγοτερα πιξελιασμστα,αλλα παιζει Λογικα με λιγο ποιο δυνατο σημα περιμενα ο amtc να παιζει ανετα και καλυτερα απο τον 220.Δυστυχως ομως κατι τετοιο δεν συμβαινει.Ενω ο 220 με ποιοτητα 56 (με την ενδειξη του 220 παντα) παιζει ανετοτατα ο amtc ακομα και με καλυτερη ποιοτητα σηματος πιξελιαζει κατα διαστηματα παρα πολυ.Οι δοκιμες στην ιδια μπριζα αλλα και σε διαφορετικες με τον amtc παντα στην μπριζα με το καλυτερο σημα.

Αν εχεις σε εναν δεκτη παγωμα ή χασιμο εικονας και στον αλλο εντονα πιξελιασματα ενα ειναι σιγουρο: εχεις προβλημα ληψης.
Φτιαξε την ληψη σου.
Εισαι στην κατασταση πιανει, δεν πιανει. Οποτε μην συγκρινεις τον ενα δεκτη με τον αλλο.
Εκατο δεκτες να παρεις παλι προβλημα ληψης θα εχεις -αν δεν φτιαξεις το προβλημα ληψης.

Αν εχεις σε εναν δεκτη παγωμα ή χασιμο εικονας και στον αλλο εντονα πιξελιασματα ενα ειναι σιγουρο: εχεις προβλημα ληψης.
Φτιαξε την ληψη σου.
Εισαι στην κατασταση πιανει, δεν πιανει. Οποτε μην συγκρινεις τον ενα δεκτη με τον αλλο.

Σ αυτο που λες εχεις δικιο.Ομως ακομα και οταν το σημα ειναι δυντο και ο crypto παιζει ανετα ο amtc πιξελιαζει κατα διαστηματα με ποιοτητα σηματος στο 80-90.Ειναι αραγε το αδυνατο σημειο του δεκτη η επεσα σε προβληματικο?

Στιγμιαια η ποιοτητα σηματος θα πεφτει για να πιξελιαζει.
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι:
α) να φτιαξεις την ληψη σου. Σιγουρα εχει προβλημα αφου εμφανιζεται σε δυο δεκτες.
β) να δοκιμασεις τον δεκτη σε αλλο σπιτι που εχει εξακριβωμενα καλη ληψη.

Οτι οι δεκτες εχουν διαφορετικη συμπεριφορά ειναι γνωστο. Το οτι εχουν και διαφορετικη ευαισθησια και παλι γνωστο. Αλλά απο την στιγμη που και στους δυο εχεις προβλημα, και αυτοι οι δυο συμπεριφερονται διαφορετικα, αυτο δειχνει οτι υπαρχει κοινο προβλημα: ληψη

Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49€)

Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να εμπιστεύεται την ένδειξη ποιότητας που δίνει ένας κινεζικός δέκτης.
Μήπως η ένταση του σήματος είναι χαμηλή;

Τι θεμα ειναι γιατι ο ενας δεκτης παιζει ανετα (crypto) και ο αλλος χανεται στο πιξελ.Το σημα που εχω το ξερω οτι δεν ειναι σταθερο.Αλλα ειναι μετριο προς καλο με σκαμπανεβασματα.
Αυτη τη στιγμη τους εχω συνδεσει και τους δυο στη samsung εχω ενεργοποιησει το pip και παιζουν και η δυο ταυτοχρονα.Συμφωνα με τον crypto στη συχνοτητα 29 η ενταση ειναι 68 και η ποιοτητα παιζει απο 60-80.Με ενταση 68 και ποιοτητα 75-80 ο crypto παιζει ανετα ενω στον amtc απο τα πιξελιασματα χανεται η μιση εικονα.Στη συχνοτητα 22 εχω ενταση 70 και ποιοτητα 95.Εδω τα πιξελιασματα ειναι ελαχιστα στον amtc.Εννοειται για τον crypto δεν υπαρχει θεμα
Σκεφτομαι να παρω αλλο ενα amtc για να διαπιστωσω αν ειναι προβληματοκος αυτος που εχω η αν προκειται για αδυναμια γενικα του amtc 290.Φυσικα για οσους εχουν σημα καμπανα δεν υπαρχει θεμα ο amtc ειναι απαιχτος.
Παρακαλω τον karetso αν εχει χρονο ας κανει παλι μια δοκιμη μιας και εχει τον amtc και τον crypto

δυστυχώς οι δέκτες πλέον είναι σε άλλες πόλεις (Λάρισα-Καρδίτσα)

στην Καρδίτσα όπου έχω τον crypto, μάλλον διορθώθηκε το σήμα γιατί πλεόν πιάνει όλα τα κανάλια, με ελάχιστα κολλήματα (μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια)

στη Λάρισα ο amtc (μάλλον λόγω κεραίας) πιάνει λίγα κανάλια (εκεί ο crypto έπιανε λιγότερα), οπότε το γυρισάμε στο αναλογικό σήμα που είναι άψογο (προφανώς η κεραία τη πολυκατοικίας είναι στραμένη προς το Πήλιο;)

άντε να βγάλεις συμπέρασμα...

Καλως!Αυριο μαλλον θα παρω κι αλλο δεκτη και θα κανω δοκιμες.Ετσι κι αλλιως χαμενος δεν θα παει Θα τον παω στο χωριο.Και σαν media player μονο για 39 ευρω καλος ειναι.

Τι θεμα ειναι γιατι ο ενας δεκτης παιζει ανετα (crypto) και ο αλλος χανεται στο πιξελ.Το σημα που εχω το ξερω οτι δεν ειναι σταθερο.Αλλα ειναι μετριο προς καλο με σκαμπανεβασματα.

Σκεφτομαι να παρω αλλο ενα amtc για να διαπιστωσω αν ειναι προβληματοκος αυτος που εχω η αν προκειται για αδυναμια γενικα του amtc 290.Φυσικα για οσους εχουν σημα καμπανα δεν υπαρχει θεμα ο amtc ειναι απαιχτος.
Παρακαλω τον karetso αν εχει χρονο ας κανει παλι μια δοκιμη μιας και εχει τον amtc και τον crypto

[FONT=&quot]Κοίταξε να βελτίωσης το σήμα τώρα που είναι καιρός, γιατί τον χειμώνα σε βλέπω να βλέπεις μόνο ψηφιδωτά. Μια χαρά είναι ο δέκτης, αν καταφέρεις να βελτιώσεις και εσύ το σήμα στο 95% τότε θα βλέπεις και εσύ μια χαρά. :p[/FONT]

Σημερα πηρα και δευτερο δεκτη amtc και δυστυχως παλι τα ιδια.O crtpto παιζει ανετα ενω ο amtc εχει πολλα πιξελιασματα. Μηπως ξερει καποιος ο αλλος δεκτης που πουλαει ο μαρινοπουλος ποιος ειναι?

Δυσάρεστη έκπληξη. Προσπάθησα ατον XORO 7600 που έχω να γυρίσω από το λογισμικό Strong 8110 που έχω, στο λογισμικό XORO 7600, αλλά δεν γίνεται. Προσπάθησα και με τα λογισμικά XORO 7600 και με του ABEO (αφού τα μετονόμασα όλα γιατί ο δέκτης τώρα πια αναγνωρίζει μόνο λογισμικά με το όνομα SRT8110_WS.AP) αλλά η διαδικασία σταματάει στο 20 τοις εκατό και επανεκκινεί με το προηγούμενο λογισμικό. Δοκίμασα και με διαφορετικά στικ (παντα FAT32), και παρεμβάλλοντας και άλλα λογισμικά Strong. Και προηγούμενες εκδόσεις του 8110, και με εκδόσεις του 8100. Δέχεται όλα τα λογισμικά Strong (κάνοντας τις απαραίτητες μετονομασίες, αναλόγως με τί όνομα δουλεύει εκείνη την στιγμή ο δέκτης), αλλά δεν δέχεται XORO ή ABEO. Προσπάθησα και μέσω προγραμματισμένης αναβάθμισης που έχει επιλογή στο μενού, πήγε αργά μέχρι το 60 τοις εκατό, αλλά πάλι με πέταξε έξω. Περίεργο γιατί από XORO 7500 στο Strong 8110 πήγε με την μία. Δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα με το λογισμικό Strong, αλλά ηθελα να βάλω λίγο το XORO 7500 για να συγκρίνω κάποια πράγματα. Δεν το κατάφερα όμως. Θέμα εγγύησης δεν έχω, αφού ήδη είμαι εκτός λόγω παλαιότητας. Αν όμως βγει κανένα καλύτερο λογισμικό άλλης μάρκας δεν ξέρω αν θα το δεχτεί, και αυτό με ενοχλεί μόνο. Προσοχή λοιπόν σε όσους δεν το έχουν βάλει ακόμα, γιατί μπορεί να κολλήσουν με αυτό. Εκτός και αν κανένας άλλος φίλος βρει κανένα κόλπο για να το αλλάξει, οπότε πρέπει να το πει και σε εμάς.

2 δοκιμές
Μετονόμασε το firmware του χορο στο όνομα του firmware του strong.
1. Κάνε update με το πιο πάνω firmware
2. Με το πιο πάνω firmware κάνε update με cold restart πατώντας το κουμπάκι πάνω (μέσα έξω συνεχώς) και ανοίγοντας τον δέκτη μέχρι να σου εμφανίσει το update.

Την μετονομασία την έκανα ετσι και αλλιώς, αφού ο δέκτης τώρα πια αναγνωρίζει λογισμικά μόνο με όνομα SRT8110_WS.AP ενώ τα άλλα ονόματα δεν τα εμφανίζει καν. Ακόμα και το λογισμικό του Strong 8100 μετονόμασα για να το δεχτεί. Όμως με λογισμικά XORO ή ABEO ξεκινάει η αναβάθμιση αλλά όταν φτάνει στο 20 τοις εκατό κάνει επανεκκίνηση και ξεκινάει με το υπάρχον λογισμικό.
Το update με cold restart για να πω την αλήθεια δεν το κατάλαβα. Για να γίνει update πρέπει να δουλεύει ο δέκτης, να πάω στο μενού, στον φάκελο με τα αρχεία μουσικής, και εκεί εμφανίζεται το αρχείο αναβάθμισης σαν να είναι αρχείο μουσικής. Όλοι οι κλώνοι της οικογένειας έτσι κάνουν αναβάθμιση. Παίζω το αρχείο σαν να παίζω αρχείο μουσικής και αμέσως βγαίνει το παράθυρο με την μπάρα προόδου της αναβάθμισης. Πότε να κάνω το cold restart; την ώρα που κάνει την αναβάθμιση; Λένε οτι απαγορεύεται να διακόψεις την διαδικασία αναβάθμισης. Και όταν φτάσει στο είκοσι της εκατό δεν κολάει κάτι για να επέμβω εγώ. Ξεκινάει πάλι ο δέκτης και δείχνει κανονικά κανάλι. Πρέπει να πάω πάλι στον φάκελο μουσικής και να ξαναξεκινήσω το αρχείο. Πότε να κάνω το cold restart;

Cold restart (δική μου ονομασία δεν θυμάμαι την επιστημονική) το κάνεις όταν κάτι δεν πάει καλά και κάνεις firmware Update πριν το boot up του δέκτη)
Όταν ο δέκτης είναι κλειστός από την πρίζα (ή από το κουμπάκι on/off εάν έχει) βάζουμε το usb με το firmware. Πατάμε το κουμπάκι UP (πάνω κάτω) συνεχώς, που βρίσκεται πάνω στον δέκτη, ενώ ταυτόχρονα ανοίγουμε τον δέκτη από την πρίζα, μέχρι να ξεκινήσει να κάνει update. Αυτό είχα κάνει όταν είχα βάλει λάθος firmware και θεωρητικά πρέπει να δουλέψει.

Μάλιστα. Τώρα κατάλαβα. Κουμπάκι up/down μάλλον είναι τα δύο κουμπιά ch+ και ch- που υπάρχουν στην πρόσοψη. Μάλλον πρέπει να πατάω και τα δύο μαζί ταυτόχρονα πολλές φορές. Μπορώ να το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία. Ευχαριστώ.

το up είναι το ch+ μόνο αυτό να πατάς.