AMTC DTHD290

Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Δοκίμασα το κόλπο που προτείνει ο φίλος violantos. Όντως ο δέκτης ξεκινάει αυτόματα αναβάθμιση. Ωραίο κόλπο και δεν το ήξερα. Θυμίζει το safe mode των Windows που μπαίνεις όταν πατάς συνήθως το F8 πριν ξεκινήσουν τα Windows. Βέβαια θέλει γρήγορο πάτημα και με ρυθμό γιαυτό δεν το πέτυχα με την πρώτη, αλλά στην τρίτη προσπάθεια. Είναι όμως ιδανικό κόλπο για να κάνεις αναβάθμιση όταν δεν έχεις πρόσβαση στο μενού για να κάνεις από εκεί. Όταν δηλαδή ο δέκτης έχει κολλήσει, ή όταν ο δέκτης δεν ακούει το τηλεκοντρόλ λόγω λάθους λογισμικού.
Δυστυχώς όμως εδώ δεν βοήθησε. Ο δέκτης δουλεύει κανονικά και μπορώ να κάνω αναβάθμιση και μέσα από το μενού. Στην ουσία την ίδια διαδικασία κάνει. Όμως το θέμα είναι οτι το λογισμικό Strong δεν δέχεται ως έγκυρο το λογισμικό XORO ή ABEO. Πάλι στο 20% σταμάτησε η διαδικασία. Στα λογισμικά XORO ή ABEO μπορείς να κάνεις εναλλαγές. Όμως το λογισμικό Strong είναι πιο τζαναμπέτικο και δεν δέχεται άλλο. Βέβαια όπως έχω πει δεν έχω πρόβλημα με το λογισμικό Strong, αλλά όποιος δεν θέλει να κολλήσει με αυτό, ας προσέχει. Αν κάποιος άλλος φίλος έχει κάποια άλλη ιδέα, ας μας το πει.

Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Μια ιδεα.
Αν υπαρχει παλαιοτερη εκδοση λογισμικου strong και αν ο δεκτης την δεχεται δοκιμασε να την περασεις και μετα να περασεις λογισμικου αλλης εταιριας.

Αν και νομιζω πως μερικες σελιδες πιο πριν διαβασα οτι καποιος εχει παει απο strong σε αλλη μαρκα λογισμικο. Ή μηπως ειναι η ιδεα μου;

Έχω δοκιμάσει και το πρώτο λογισμικό Strong 8110, και το τελευταίο λογισμικό Strong 8100. Και μετά προσπάθησα με XORO και ABEO. Δέχεται όλα τα λογισμικά Strong(με τις κατάλληλες μετονομασίες), αλλά όχι λογισμικό XORO ή ABEO. Αυτό σημαίνει οτι δεν όφειλεται το πρόβλημα σε ασυμβατότητα του στικ.

Last edited:
Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49€)

Πηρα και εγω τον δεκτη απο carrefour Κυπρου (42 ευρω). Εκανα ολες τις αναβαθμισεις (απο ΑΒΕΟ σε ΧΟΡΟ σε Strong). Ολα πηγαν καλα αλλα δεν βλεπω απο που γινεται η ρυθμιση απο 1-10 δευτερολεπτα εμφανισης της μπαρας. To firmware ειναι το τελευταιο απο την σελιδα της Strong (STR8110_SW.AP). Αν ξερει καποιος ας με ενημερωση.

Παντως απο εικονα εχω την εντυπωση οτι το firmware toυ ΧΟRΟ ηταν το καλυτερο και αν δεν μπορω να κανω την ρυθμιση της εκνευριστικης μπαρας δεν βλεπω αλλο σημαντικο πλεονεκτημα του Strong.

Θα άλλαζα το firmware του XORO μόνο εάν προσφερόταν το 1080p 24fps.

Ευχαριστούμε για τις προειδοποιήσεις Τόλιας και Σχίζας.

Τόλιας κάνε ακριβώς το αντίστροφο.
Βάλε Firmware Χoro. Ακολούθως το firmwareτου 8100 με ένα rename στο όνομα του αρχείου για να αναγνωριστεί από το firmware του xoro. Στη συνέχεα έβαλα το πρώτο firmware του 8110 για να γίνει η μετατροπή, και μετά το τελευταίο του 8110.

Πρέπει να βάλεις και τα δύο firmware του 8110. Το δοκίμασες αυτό????

Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Πηρα και εγω τον δεκτη απο carrefour Κυπρου (42 ευρω). Εκανα ολες τις αναβαθμισεις (απο ΑΒΕΟ σε ΧΟΡΟ σε Strong). Ολα πηγαν καλα αλλα δεν βλεπω απο που γινεται η ρυθμιση απο 1-10 δευτερολεπτα εμφανισης της μπαρας. To firmware ειναι το τελευταιο απο την σελιδα της Strong (STR8110_SW.AP). Αν ξερει καποιος ας με ενημερωση.

Παντως απο εικονα εχω την εντυπωση οτι το firmware toυ ΧΟRΟ ηταν το καλυτερο και αν δεν μπορω να κανω την ρυθμιση της εκνευριστικης μπαρας δεν βλεπω αλλο σημαντικο πλεονεκτημα του Strong.
Μενού, Επιλογή, Πανό Χρονικό Όριο. Το Πανό που λέει είναι η μπάρα. Όχι και πολύ πετυχημένη μετάφραση.

Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49€)

Η εικόνα όντως ήταν καλύτερη με το λογισμικό XORO, και το έχω γράψει και εγώ παλιότερα. Μία υποψία που έχω είναι οτι είχε και λίγο καλύτερη λήψη με το λογισμικό XORO, γιατί σε μπουκέτο καναλιών που έχω οριακή λήψη είχα την ίδια λήψη με τον άλλον μου δέκτη (έναν F&U 2205) ενώ τώρα τα πιάνω με λίγο περισσότερα σπασίματα. Αυτό ήθελα να δοκιμάσω ξαναβάζοντας το λογισμικό XORO, αλλά δεν το κατάφερα. Είναι όμως μικρές οι διαφορές, και βοηθάει οτι είναι λίγο πιο γρήγορος στο zapping και έχει και την ρυθμιζόμενη μπάρα ως STRONG.

Τόλιας κάνε ακριβώς το αντίστροφο.
Βάλε Firmware Χoro. Ακολούθως το firmwareτου 8100 με ένα rename στο όνομα του αρχείου για να αναγνωριστεί από το firmware του xoro. Στη συνέχεα έβαλα το πρώτο firmware του 8110 για να γίνει η μετατροπή, και μετά το τελευταίο του 8110.

Πρέπει να βάλεις και τα δύο firmware του 8110. Το δοκίμασες αυτό????
Από το τελευταίο λογισμικό 8110 έβαλα το πρώτο λογισμικό 8110. Το δέχτηκε με την μία. Προσπάθησα XORO και ABEO αλλά δεν τα δέχτηκε. Έβαλα το τελευταίο 8100. Το δέχτηκε. Προσπάθησα XORO και ABEO αλλά δεν τα δέχτηκε. Ξαναέβαλα το τελευταίο 8110. Το δέχτηκε. Προσπάθησα XORO αλλά δεν το δέχτηκε. Οτι του έβαλα από Strong το δέχτηκε. Όχι όμως XORO.
Μην ξεχάσω όμως και το μεγάλο πλεονέκτημα για τους κατόχους AMTC, οτι το λογισμικό Strong αποθηκεύει το timeshift αντικαθιστώντας έτσι την άμεση εγγραφή που δεν υπάρχει λόγω τηλεκοντρόλ. Το λογισμικό XORO 7500 δεν το κάνει αυτό.

Απάντηση: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49€)

tolias υπαρχει αλλος κλωνος με συμβατο firmware να δοκιμασεις?πχ αυτο του iq t750hd ταιριαζει?

Αγοράσατε ένα δεκτή τον XORO 7600 και τον AMTC DTHD290 με σχεδόν καθόλου δυνατότητες δεν παίζει NTFS δεν έχει pvr έπαιζε μονό τα κλασικά καμιά φωτογραφία κανένα mp3 και κανένα ts.file τον απογειώσατε με το firmware του strong 8110 που σας τα έδωσε όλα NTFS MKV τέλειο pvr χωρείς απώλεια ποιότητας που παίζει οπού μπορετέ να φανταστείτε μετέτρεψε το λογισμικό του 8100 που είναι ίδιο με τα δικά μηχανήματα, σας το μετέτρεψε και εκεί που δεν είχε το remote control σας το πλήκτρο rec τώρα με το πάτημα του κόκκινου κουμπιού έχετε άμεση εγράφη και time shift την στιγμή που μάλιστα που ορισμένοι όχι μονό βάζατε το firmware του abeo για να έχετε όλα αυτά άλλα βγάζατε και τρύπες στα control για να προσθέσετε τα επιπλέον κουπιά..

Το firmware του 8110 σας τα έδωσε όλα όσα είχατε με τον abeo σας έβαλε την ελληνική γλώσσα που δεν είχε, σωστούς υποτίτλους και όχι τα αράπικα που έβγαζε ο abeo, σας έδωσε την δυνατότητα να μικρύνετε τον χρόνο παραμονής τις μπάρας σε λογικά πλαίσια, σας έχει τώρα την δυνατότητα από την HDMI να έχετε απευθείας στον πολυκαναλλο dolby digital και DTS, και κάθεστε μουρμουράτε πόσο καλύτερο ήταν το firmware του xoro με την καλύτερη εικόνα και ότι τώρα δεν μπορείτε να επιστρέψετε πίσω στα παλιά όνομα και πράμα firmware! Μα σας προειδοποίησα ότι δεν μπορείτε να επιστρέψετε πίσω! Οπόταν αγαπητοί μου λίγη σοβαρή κριτική και αυτογνωσία δεν βλάπτει!

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας! !

tolias υπαρχει αλλος κλωνος με συμβατο firmware να δοκιμασεις?πχ αυτο του iq t750hd ταιριαζει?
Η αλήθεια είναι οτι έχω δοκιμάσει μόνο τα λογισμικά που με ενδιέφεραν. Από το original XORO 7600 πήγα στο ABEO γιατί είχε NTFS. Αλλά ξαναγύρισα στο 7600 γιατί δεν είχε ελληνικό EPG. Μετά έβαλα το XORO 7500 και τελευταίο το Strong. Δεν έχω δοκιμάσει άλλο λογισμικό, και γιατί τα δύο τελευταία λογισμικά είναι τα καλύτερα και όλοι οι κλώνοι της οικογένειας αυτά τελικά χρησιμοποιούν, και γιατί έχω χάσει την μπάλα με όλους αυτούς τους κλώνους. Αλλά τον IQ τον θυμάμαι και εγώ, υπάρχει το λογισμικό του, και αν πάρει αυτό τότε ξέρω οτι μπορεί να πάρει μετά οτι θέλω. Μπορώ να δοκιμάσω.

Αγοράσατε ένα δεκτή τον XORO 7600 και τον AMTC DTHD290 με σχεδόν καθόλου δυνατότητες δεν παίζει NTFS δεν έχει pvr έπαιζε μονό τα κλασικά καμιά φωτογραφία κανένα mp3 και κανένα ts.file τον απογειώσατε με το firmware του strong 8110 που σας τα έδωσε όλα NTFS MKV τέλειο pvr χωρείς απώλεια ποιότητας που παίζει οπού μπορετέ να φανταστείτε μετέτρεψε το λογισμικό του 8100 που είναι ίδιο με τα δικά μηχανήματα, σας το μετέτρεψε και εκεί που δεν είχε το remote control σας το πλήκτρο rec τώρα με το πάτημα του κόκκινου κουμπιού έχετε άμεση εγράφη και time shift την στιγμή που μάλιστα που ορισμένοι όχι μονό βάζατε το firmware του abeo για να έχετε όλα αυτά άλλα βγάζατε και τρύπες στα control για να προσθέσετε τα επιπλέον κουπιά..

Το firmware του 8110 σας τα έδωσε όλα όσα είχατε με τον abeo σας έβαλε την ελληνική γλώσσα που δεν είχε, σωστούς υποτίτλους και όχι τα αράπικα που έβγαζε ο abeo, σας έδωσε την δυνατότητα να μικρύνετε τον χρόνο παραμονής τις μπάρας σε λογικά πλαίσια, σας έχει τώρα την δυνατότητα από την HDMI να έχετε απευθείας στον πολυκαναλλο dolby digital και DTS, και κάθεστε μουρμουράτε πόσο καλύτερο ήταν το firmware του xoro με την καλύτερη εικόνα και ότι τώρα δεν μπορείτε να επιστρέψετε πίσω στα παλιά όνομα και πράμα firmware! Μα σας προειδοποίησα ότι δεν μπορείτε να επιστρέψετε πίσω! Οπόταν αγαπητοί μου λίγη σοβαρή κριτική και αυτογνωσία δεν βλάπτει!

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας! !
Όλα αυτά που κατηγορείς για το λογισμικό Strong τα έχω γράψει εγώ. Άρα στη ουσία κατηγορείς εμένα. Άρα πρέπει να απαντήσω. Και η απάντηση μου είναι οτι δεν καταλαβαίνω το post σου, ούτε στην ουσία του, ούτε στο ύφος του.
Στο ύφος του γιατί με όλα αυτά περί σοβαρής κριτικής και αυτογνωσίας το βρίσκω πολύ επιθετικό, για να μην πω υβριστικό, και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Σε κατηγόρησε κανείς για κάτι; Όπως δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς εμένα, γιατί μετά την παρουσίαση του λογισμικού από εσένα, εγώ ήμουν ο πρώτος που το δοκίμασα και έγραψα τις εντυπώσεις μου. Και ήταν πολύ θετικές. Ξέρουμε όμως οτι οι αναβαθμίσεις γίνονται με δική μας ευθύνη, ιδίως όταν πρόκειται για πατέντες, αφού αφορούν άλλους δέκτες. Και οι δύο είχαμε γράψει οτι δεν είναι σίγουρο οτι μπορείς να επιστρέψεις σε παλιότερο λογισμικό.
Στην ουσία του δεν καταλαβαίνω το post σου γιατί (αφήνοντας στην άκρη την αυτογνωσία που δεν ξέρω που κολλάει) σοβαρή κριτική είναι να γράψω τα θετικά του λογισμικού αλλά να μην γράψω τα αρνητικά; Να γράψω δηλαδή για το DTS, αλλά να μην γράψω για την ποιότητα της εικόνας; Δηλαδή πιο πολλοί ενδιαφέρονται για το DTS από την εικόνα; Εδώ ανοίγουν threads με τίτλο "Ποιότητα εικόνας" και ρωτάνε για δέκτες μόνο βάσει της ποιότητας εικόνας, αλλά εγώ δεν πρέπει να γράψω αυτά που είδα; Λίγα μηνύματα πριν κάποιος έκανε τόσα παράπονα οτι με τον AMTC έχει χειρότερη λήψη από οτι με τον Crypto, λες να μην τον ενδιαφέρει αυτό που είδα, οτι με το λογισμικό Strong εγώ έχω χειρότερη λήψη από οτι με το λογισμικό XORO; Δεν ενδιαφέρει κάποιους, λόγω εγγύησης ή δεν ξέρω εγώ γιατί, οτι αν βάλεις Strong μπορεί να μην γίνεται να γυρίσεις πίσω; Ή πρέπει να γράφω μόνο τα θετικά σαν να ήμουν υπάλληλος της Strong; Και δεν είμαι άδικος με το Strong γιατί έχω ήδη γράψει οτι δεν έχω πρόβλημα με το λογισμικό, γιατί κάνω πολύ καλά την δουλειά μου. Είμαι εγκλωβισμένος, αλλά πιο πολύ με ενοχλεί η ιδέα του εγκλωβισμού, παρά το ίδιο το λογισμικό. Και οτι λύνει πολλά προβλήματα με την εγγραφή στον AMTC. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την αντίδραση.

Re: Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Όλα αυτά που κατηγορείς για το λογισμικό Strong τα έχω γράψει εγώ. Άρα στη ουσία κατηγορείς εμένα. Άρα πρέπει να απαντήσω. Και η απάντηση μου είναι οτι δεν καταλαβαίνω το post σου, ούτε στην ουσία του, ούτε στο ύφος του.
Στο ύφος του γιατί με όλα αυτά περί σοβαρής κριτικής και αυτογνωσίας το βρίσκω πολύ επιθετικό, για να μην πω υβριστικό, και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Σε κατηγόρησε κανείς για κάτι; Όπως δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς εμένα, γιατί μετά την παρουσίαση του λογισμικού από εσένα, εγώ ήμουν ο πρώτος που το δοκίμασα και έγραψα τις εντυπώσεις μου. Και ήταν πολύ θετικές. Ξέρουμε όμως οτι οι αναβαθμίσεις γίνονται με δική μας ευθύνη, ιδίως όταν πρόκειται για πατέντες, αφού αφορούν άλλους δέκτες. Και οι δύο είχαμε γράψει οτι δεν είναι σίγουρο οτι μπορείς να επιστρέψεις σε παλιότερο λογισμικό.
Στην ουσία του δεν καταλαβαίνω το post σου γιατί (αφήνοντας στην άκρη την αυτογνωσία που δεν ξέρω που κολλάει) σοβαρή κριτική είναι να γράψω τα θετικά του λογισμικού αλλά να μην γράψω τα αρνητικά; Να γράψω δηλαδή για το DTS, αλλά να μην γράψω για την ποιότητα της εικόνας; Δηλαδή πιο πολλοί ενδιαφέρονται για το DTS από την εικόνα; Εδώ ανοίγουν threads με τίτλο "Ποιότητα εικόνας" και ρωτάνε για δέκτες μόνο βάσει της ποιότητας εικόνας, αλλά εγώ δεν πρέπει να γράψω αυτά που είδα; Λίγα μηνύματα πριν κάποιος έκανε τόσα παράπονα οτι με τον AMTC έχει χειρότερη λήψη από οτι με τον Crypto, λες να μην τον ενδιαφέρει αυτό που είδα, οτι με το λογισμικό Strong εγώ έχω χειρότερη λήψη από οτι με το λογισμικό XORO; Δεν ενδιαφέρει κάποιους, λόγω εγγύησης ή δεν ξέρω εγώ γιατί, οτι αν βάλεις Strong μπορεί να μην γίνεται να γυρίσεις πίσω; Ή πρέπει να γράφω μόνο τα θετικά σαν να ήμουν υπάλληλος της Strong; Και δεν είμαι άδικος με το Strong γιατί έχω ήδη γράψει οτι δεν έχω πρόβλημα με το λογισμικό, γιατί κάνω πολύ καλά την δουλειά μου. Είμαι εγκλωβισμένος, αλλά πιο πολύ με ενοχλεί η ιδέα του εγκλωβισμού, παρά το ίδιο το λογισμικό. Και οτι λύνει πολλά προβλήματα με την εγγραφή στον AMTC. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την αντίδραση.

Η διάφορα από αυτά που λες και ισχυρίζεσαι είναι ότι παρόλο που μίλησα πολύ αντικειμενικά για το τι είχες και το τι επιπλέον κέρδισες με το νέο λογισμικό εξακολουθείς να προβάλλεις καθαρά μια ατεκμηρίωτη προσωπική σου εντύπωση περί χειρότερης εικόνας.

Έχω μέχρι στιγμής αγοράσει και μετατρέψει έξι AMTC DTHD290 με το λογισμικό του strong και τέτοιο πράμα δεν είδα. Πρόσεξα μόνο μια μικρή ανούσια διαφορά γιατί περί διαφοράς πρόκριτε και όχι περί βελτίωσης η υποβάθμισης και υπόθετο ότι αυτό οφείλετε καθαρά στο γεγονός ότι ο xoro στις default ρυθμίσεις άρχετε με 720p αντί στο 1080i του abeo και strong.

Και επειδή μου αρέσει να διερευνώ όταν έχω υποψίες για ένα θέμα σου επιβεβαιώνω ότι σε άμεση σύγκριση ποιότητας εικόνας μεταξύ λογισμικού AMTC DTHD290 και strong σε τηλεοπτικό hd περιεχόμενο δεν εφιστάτε απόλυτος καμία διαφορά.

Τα περί καλύτερης λήψης από λογισμικό xoro σε strong υποθέτω ότι αυτά ανήκουν καθαρά στην σφαίρα τις φαντασίας αφού δεν διαθέτω τα ανάλογα μηχανήματα για να αποδείξω μέτρηση ευεσθισιας. Εξάλλου έχω την εντύπωση ότι είναι καθαρά θέμα hardware και οχι firmware.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AMTC DTHD290 - (HD δέκτης+ΜΚV player στα 49 )

Η διάφορα από αυτά που λες και ισχυρίζεσαι είναι ότι παρόλο που μίλησα πολύ αντικειμενικά για το τι είχες και το τι επιπλέον κέρδισες με το νέο λογισμικό εξακολουθείς να προβάλλεις καθαρά μια ατεκμηρίωτη προσωπική σου εντύπωση περί χειρότερης εικόνας.

Έχω μέχρι στιγμής αγοράσει και μετατρέψει έξι AMTC DTHD290 με το λογισμικό του strong και τέτοιο πράμα δεν είδα. Πρόσεξα μόνο μια μικρή ανούσια διαφορά γιατί περί διαφοράς πρόκριτε και όχι περί βελτίωσης η υποβάθμισης και υπόθετο ότι αυτό οφείλετε καθαρά στο γεγονός ότι ο xoro στις default ρυθμίσεις άρχετε με 720p αντί στο 1080i του abeo και strong.

Και επειδή μου αρέσει να διερευνώ όταν έχω υποψίες για ένα θέμα σου επιβεβαιώνω ότι σε άμεση σύγκριση ποιότητας εικόνας μεταξύ λογισμικού AMTC DTHD290 και strong σε τηλεοπτικό hd περιεχόμενο δεν εφιστάτε απόλυτος καμία διαφορά.

Τα περί καλύτερης λήψης από λογισμικό xoro σε strong υποθέτω ότι αυτά ανήκουν καθαρά στην σφαίρα τις φαντασίας αφού δεν διαθέτω τα ανάλογα μηχανήματα για να αποδείξω μέτρηση ευεσθισιας. Εξάλλου έχω την εντύπωση ότι είναι καθαρά θέμα hardware και οχι firmware.
Βαριέμαι!!!!!!!!!
Βαριέμαι την γνωστή ιστορία του ανθρώπου που θεωρεί τον εαυτό του σοφό μάγο, και αντιμετωπίζει τους άλλους υπεροπτικά σαν να είναι οι παρακατιανοί της φυλής. Επειδή δεν είμαι κανένα πιτσιρίκι, έχω αντιμετωπίσει αρκετούς στην ζωή μου. Και ξέρω οτι δεν έχει νόημα να προσπαθείς να κουβεντιάσεις. Μόνο την ώρα σου και τα νεύρα σου χαλάς. Γιαυτό δεν πρόκειται να δώσω συνέχεια, όποια και αν είναι η επόμενη ύβρη που θα μου εξαπολύσει.
Πληροφοριακά μόνο, για όποιον ενδιαφέρεται (και όχι φυσικά για τον σοφό μάγο που δεν θα δώσει σημασία), το πρώτο πράγμα που κάνω μετά από μία αναβάθμιση και εγκατάσταση είναι να ρυθμίσω τον δέκτη στις ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ πάντα. Η πρώτη εικόνα που προσέχω στον δέκτη γίνεται με τον δέκτη ρυθμισμένο. Οπότε δεν έχει σημασία η εργοστασιακή ρύθμιση του δέκτη, αν είναι 720p ή 1080i.
Η χρονομέτρηση του δέκτη στο zapping είναι όντως χρονομέτρηση με χρονόμετρο κινητού. Η αλλαγή αφορά πάντα εναλλαγή μεταξύ των ίδιων πάντα καναλιών, για να ισχύουν πάντα οι ίδιες συνθήκες. Σε άλλο thread έχω μάλιστα γράψει χρόνους από κάποια χρονομέτρηση που είχα κάνει τότε.
Για την ποιότητα της εικόνας (αφού δεν έχω εξοπλισμό με φωτόμετρα και τα λοιπά που αναλύεις την εικόνα σε υπολογιστή), χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς ο άλλος δέκτης που έχω στην ίδα τηλεόραση, συνδεδεμένος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα ίδια καλώδια. Όταν βλέπεις οτι ως προς την εικόνα του δεύτερου δέκτη, η εικόνα του δέκτη που έκανες αναβάθμιση έιναι τώρα πιο σκοτεινή ή πιο φωτεινή ή πιο βρώμικη ή πιο καθαρή ή με διαφορετικά χρώματα, είναι μια σαφή ένδειξη αν έχει αλλάξει κάτι στην εικόνα. Δεν είναι ιδέα, είναι σαφής σύγκριση εικόνας που έχεις εκείνη την στιγμή στα μάτια σου.
Ο ίδιος δεύτερος δέκτης χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για σύγκριση της λήψης. Στα ίδια κανάλια που λόγω Αίγινας πιάνω οριακά, μπορώ να συγκρίνω αν τα πιάνω με τον ίδιο τρόπο στους δύο δέκτες. Όταν τα έπιανες με συγκεκριμένο τρόπο, και στον έναν δέκτη τα πιάνεις το ίδιο, μπορείς να συγκρίνεις αν τα πιάνεις τώρα διαφορετικά στον δεύτερο.
Αυτά όλα τα μετράω για μένα, και μπορώ να τα μεταφέρω στο forum μήπως ενδιαφέρεται κάποιος. Αν δεν ενδιαφέρεται κάποιος μπορεί να τα αγνοήσει. Αν γίνομαι κουραστικός στην παρέα, μπορώ να σταματήσω και να τα κρατάω για τον εαυτό μου. Δεν θα δώσω όμως σημασία σε κάποιον που νομίζει οτι είναι ο σοφός μάγος της φυλής.

Ούτε το λογισμικό του IQ T750 δέχεται. Μόνο μία προσπάθεια έκανα βέβαια με το κανονικό λογισμικό Strong, χωρίς να κάνω αλλαγές και σε παλιότερα λογισμικά Strong, αλλά μάλλον δεν θα έχει σημασία. Δεν νομίζω να αλλάζει κάτι.

Παιδια αφου περασαν απο τα χερια σας τοσοι δεκτες μπορειτε να κανετε καποιο σχολιο για την ικανοτητα ληψης με μετρια ποιοτητα σηματος,γιατι εγω εχοντας περασει 3 απο τα χερια μου εχω απογοητευθει.

Παιδια αφου περασαν απο τα χερια σας τοσοι δεκτες μπορειτε να κανετε καποιο σχολιο για την ικανοτητα ληψης με μετρια ποιοτητα σηματος,γιατι εγω εχοντας περασει 3 απο τα χερια μου εχω απογοητευθει.

Πληροφοριακά το λέω μόνο, οτι από τους δύο δέκτες που έχω, ο άλλος, ο F&U DTR 2205, έχει καλύτερη λήψη. Από τα 12 κανάλια της Αίγινας, τα 8 όπου υπάρχει παρεμβολή από αναλογικά κανάλια δεν τα πιάνω καθόλου. Τα 4 όμως που είναι σε καθαρή συχνότητα τα πιάνω οριακά. Ο F&U τα πιάνει πιο εύκολα και με λιγότερα προβλήματα. Πότε πότε δηλαδή μπορώ να παρακολουθήσω πρόγραμμα. Με τον XORO πάντα πιάνω λίγο χειρότερα. Από όλα τα λογισμικά της οικογένειας την καλύτερη λήψη είχα με το λογισμικό XORO 7500. To λογισμικό Strong έχει λίγο χειρότερη λήψη, αλλά η διαφορά είναι μικρή και μόνο σε εντελώς οριακή λήψη, όπως στα 4 κανάλια που λέω, βλέπεις κάποια διαφορά. Η διαφορά ας πούμε μεταξύ του αρχικού XORO 7600 με XORO 7500 ήταν πολύ μεγαλύτερη υπέρ του 7500. Αυτά όπως είπα τα λέω πληροφοριακά γιατί και ο F&U δεν είναι και από τους πιο σταθερούς δέκτες της αγοράς και δεν τολμάω να τον προτείνω. Αλλά αν το κριτήριο είναι καθαρά η λήψη, εγώ καλού κακού το αναφέρω.