Αμυντικἀ θέματα

Status
Not open for further replies.
Εν παρενθεση πεταγονται εκατονταδες εκκατομμυρια ευρω στα σκουπιδια εαν δεν εχει πεσει υπογραφη για τα F16 που θα τα πληρωσει παλι ο πολιτης.
Αν έπεφταν τώρα οι υπογραφές οι αμερικάνοι θα μας έκαναν έκπτωση μερικά εκατομμύρια, αλλά πρέπει στον προϋπολογισμό του 2019 να βάζαμε τα έξοδα των F-16. Που λοιπόν λεφτά για ρουσφέτια σε έτος εκλογών; Του χρόνου λοιπόν θα ξανασυζητήσουμε τα ίδια, θα μας κάνουν -ελπίζουμε- το δώρο οι αμερικάνοι και θα γράψουμε τα έξοδα στον προϋπολογισμό του 2020, δηλαδή στην επόμενη κυβέρνηση. Σας φαίνεται παράλογο αυτό; Τι πειράζει να πάρουμε τα αεροπλάνα ένα χρόνο αργότερα αν έχουμε πιθανότητα να κερδίσουμε τις εκλογές;

Η υπόθεση του εκσυγχρονισμού των F-16 είναι ότι πιο εξοργιστικό έχω διαβάσει στη ζωή μου, η "ανικανοτα", ο ερασιτεχνισμός και ο επαρχιωτισμός των κυβερνώντων είναι απίστευτα. Ειδικά ο Καμμένος χειρίζεται την όλη υπόθεση με μια κουτοπονηριά, που μονο εφηβικού επιπεδου μπορώ να την χαρακτηρίσω. Αυτή η ασχετοσύνη είναι σίγουρα και ένας λόγος που οι Αμερικανοι δε μας παίρνουν στα σοβαρά, και ούτε πρόκειται. Όλα αυτά που γράφονται για την "αυξημένη στρατηγική σημασία της Ελλάδας τώρα που η Τουρκια απομακρύνεται από τη Δύση", μπορούμε να τα ξεχάσουμε, αφού δε μπορούμε ούτε τα αεροπλάνα μας να εκσυγχρονίσουμε κανεις δεν θα ασχοληθεί μαζί μας, όσα ταξίδια και να κάνει ο Κοτζιάς.

κατι μου λεει οτι εχει να κανει με τις μιζες.
Μαλλον δεν υπαρχουν στη συγκεκριμενη περιπτωση,οποτε δεν εχει κι ενδιαφερον απ'τους εμπλεκομενους.

Απάντηση: Re: Αμυντικἀ θέματα

Η υπόθεση του εκσυγχρονισμού των F-16 είναι ότι πιο εξοργιστικό έχω διαβάσει στη ζωή μου, η "ανικανοτα", ο ερασιτεχνισμός και ο επαρχιωτισμός των κυβερνώντων είναι απίστευτα. Ειδικά ο Καμμένος χειρίζεται την όλη υπόθεση με μια κουτοπονηριά, που μονο εφηβικού επιπεδου μπορώ να την χαρακτηρίσω. Αυτή η ασχετοσύνη είναι σίγουρα και ένας λόγος που οι Αμερικανοι δε μας παίρνουν στα σοβαρά, και ούτε πρόκειται. Όλα αυτά που γράφονται για την "αυξημένη στρατηγική σημασία της Ελλάδας τώρα που η Τουρκια απομακρύνεται από τη Δύση", μπορούμε να τα ξεχάσουμε, αφού δε μπορούμε ούτε τα αεροπλάνα μας να εκσυγχρονίσουμε κανεις δεν θα ασχοληθεί μαζί μας, όσα ταξίδια και να κάνει ο Κοτζιάς.

Η υπόθεση ,για μένα ,είναι θέμα καθαρά οικονομικό .
Μη ξεχνάς ότι υπήρξαν αντιδράσεις από ΕΕ για τα χρήματα που θα ξοδευτούν ,μόλις άρχισε να διαφαίνεται η πιθανότητα υλοποίησης .
Το να βγούν από το προϋπολογισμό τα χρήματα που ζητούν οι αμερικανοί στο χρόνο που ζητούν, είναι το πρόβλημα

Εγώ πάλι τείνω προς την αντίθετη άποψη.

Το να τα ρίχνει κάθε ευθύνη στους δανειστές είναι κλασσική τακτική της Κυβέρνησης (όχι μόνο αυτής, αλλά ειδικά αυτής), και κατά κανόνα βέβαια διαψεύδευται πανηγυρικά.

Συνεχίζουμε να ξεχνάμε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της ΕΕ. Αποκλείω να πάγωσε τέτοια κρίσιμη κίνηση η ΕΕ, ειδικά σε περίοδο που ο άλλος απέναντι βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Είμαστε και μια χώρα που έβαλε τους αμυντικούς εξοπλισμούς εντός μνημονίων.
Τουρκία και Αργεντινή τους έθεσαν εκτός, ώς όφειλαν φυσικά.

Εγώ πάλι τείνω προς την αντίθετη άποψη.

Το να τα ρίχνει κάθε ευθύνη στους δανειστές είναι κλασσική τακτική της Κυβέρνησης (όχι μόνο αυτής, αλλά ειδικά αυτής), και κατά κανόνα βέβαια διαψεύδευται πανηγυρικά.

Συνεχίζουμε να ξεχνάμε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της ΕΕ. Αποκλείω να πάγωσε τέτοια κρίσιμη κίνηση η ΕΕ, ειδικά σε περίοδο που ο άλλος απέναντι βρίσκεται εκτός ελέγχου.

H E.E έχει αποδείξει το πόσο ενδιαφέρεται για τα ανατολικά της σύνορα ,εδώ και χρόνια .
Εμείς θέλουμε να το θυμόμαστε ότι αποτελούμε τα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε ,τα υπόλοιπα μέλη ,πλήν ορισμένων,δεν νομίζω ότι τραβάνε κανένα ζόρι αν τα f16 είναι αναβαθμισμένα ή όχι .

Είμαστε και μια χώρα που έβαλε τους αμυντικούς εξοπλισμούς εντός μνημονίων.
Τουρκία και Αργεντινή τους έθεσαν εκτός, ώς όφειλαν φυσικά.

Αυτοί δεν ανήκουν στην Ε.Ε ,με ότι συνεπάγεται αυτό .

δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, ούτε για τις φρεγάτες ούτε για τα f16,

αλλά από τα καραγκιοζιλίκια των δηλώσεων, βγάζω (ασφαλές) συμπέρασμα,

άνθρωποι σε κρίσιμες θέσεις, μιλάνε πιο εύκολα και με λιγότερη σκέψη, από ότι συζητώντες στο καφενείο,

δυστυχώς τις συνέπειες (και όχι μόνο οικονομικές) πληρώνουμε εμείς και τα παιδιά μας,

έχει καταντήσει αηδία πια

...Συνεχίζουμε να ξεχνάμε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της ΕΕ. Αποκλείω να πάγωσε τέτοια κρίσιμη κίνηση η ΕΕ, ειδικά σε περίοδο που ο άλλος απέναντι βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Στα σύνορα, δεν είναι μόνο το τουρκικό, είναι και το λαθρομεταναστευτικό. Πρέπει να δείξουμε εμείς πρώτα οτι ενδιαφερόμαστε για τα σύνορα της Ευρώπης και οτι υπάρχουν σύνορα και στην θάλασσα η οποία δεν ανήκει στα ψάρια της. Τα σύνορα της Ευρώπης, μόνοι μας τα κάναμε σουρωτήρι όταν παρά την αντίθετη βούλησή της, δηλώναμε οτι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, και καλούσαμε τους λαθρομετανάστες να έρθουν καλοδεχούμενοι να τους βγάλουμε ταξιδιωτικά έγγραφα για το παίξουμε εμείς αριστεροί φιλάνθρωποι κι αλληλέγγυοι για ένα μήνα, αλλά να τους φορτωθούν οι Ευρωπαίοι για μιά ζωή.
Ξαφνικά ο Δρίτσας όπως άκουσα στις ειδήσεις σήμερα, "ανησυχεί"... Γιατί ανησυχεί, αφού θα σωθούν απο την πολεμο την πείνα και τους διακινητές οι άνθρωποι που έρχονται σε μας ? Τι άλλαξε απο το 2015 ? Αριστερή αλληλεγγύη αλα κάρτ κι απο το Lidl... Την πραγματικότητα άργησαν να την δούν οι τυφλίτες...

Έκλεισε το θέμα, που σημαίνει ότι μάλλον τα πράγματα ήταν όπως πίστευα και τους έβαλαν τελευταία στιγμή χέρι οι Ευρωπαίοι. (Εξάλλου χωρίς την άδειά τους τίποτα δε θα μπορούσαμε να υπογράψουμε.)

Καλή κίνηση, αν και μπροστά στα F35 που θα πάρουν οι απέεναντι, αμελητέα. Αλλά απ'το ολότελα...

Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η αναβάθμιση 85 αεροσκαφών τύπου F-16 σε VIPER

Last edited:
Έκλεισε το θέμα, που σημαίνει ότι μάλλον τα πράγματα ήταν όπως πίστευα και τους έβαλαν τελευταία στιγμή χέρι οι Ευρωπαίοι.

Τουναντίον, οι Ευρωπαίοι αντιτίθενται σε κάθε προμήθεια αμυντικού υλικού. Περιμένω σφοδρές αντιδράσεις, ειδικά απο Γερμανία μεριά
(Εξάλλου χωρίς την άδειά τους τίποτα δε θα μπορούσαμε να υπογράψουμε.)

Μας επιτρέπουν μεγαλόθυμα να ξοδεύουμε μέχρι 500 μύρια το χρόνο για την άμυνά μας (και πολυ μας πέφτει λέμε).

Καλή κίνηση, αν και μπροστά στα F35 που θα πάρουν οι απέεναντι, αμελητέα. Αλλά απ'το ολότελα...

Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η αναβάθμιση 85 αεροσκαφών τύπου F-16 σε VIPER

Κάτσε να τα πάρουν οι απέναντι τα F-35

http://www.naftemporiki.gr/story/1344981/ipa-mploko-gerousiaston-stin-tourkia-gia-ta-f-35

Δεν ξέρω αν θα αντιδράσουν οι Γερμανοί.

Η Μέρκελ ήταν στην Ουάσιγκτον, σίγουρα θα τα άκουσε για τις στρατιωτικές δαπάνες.

Ζυγωνει η ωρα.....τα δυο πρωτα μια μερα πριν τις εκλογες θα τα παραλαβει για προεκλογικη φιεστα .

Να του βαλουν καμια βομβα μεσα να σου πω εγω ....:flipout:

Αυτά που θα παραληφθούν το 2018 δε θα πάνε Τουρκία. Θα μείνουν στην Αμερική, όπου θα μεταβαίνουν οι Τούρκοι πιλότοι για να εκπαιδεύονται.

Ναυτεμπορική 17/10/2017:
«Δυστυχώς, από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, φαίνεται μέχρι στιγμής ότι το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης αφορά μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F-16», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία, για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
«Συμφωνία που θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δισ. δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες»

Τελικά θα καταγγείλει η ΝΔ τη συμφωνία που κοστίζει στην ελληνική οικονομία και προσφέρει θέσεις στις ΗΠΑ; Είχαν πει τότε ότι θα καταθέσουν και ερώτηση στη βουλή, εγώ δεν θυμάμαι να έγινε. Μάλλον θα υπήρξε καμιά συνάντηση με τον αμερικανό πρέσβη και θα πείστηκαν και αυτοί.

Ο κύριος υποκατασκευαστής για την αναβάθμιση είναι η ΕΑΒ. Οι αμερικάνεοι θα φτιάξουν απάρτια, αλλά πέρα από τα δύο πρωτότυπα που θα ετοιμάσει και θα δοκιμάσει η Lockheed Martin, μεγάλο μέρος της δουλειάς θα γίνει στην ΕΑΒ. Επίσης, η ΕΑΒ θα αναλάβει (αυτό δεν είναι στη συμφωνία, αλλά είναι σίγουρο) να αναβαθμίσει τα 50άρια με τα απάρτια από τα 52άρια.

Από την άλλη μεριά του αιγαίου, η Τουρκία και Ουκρανία παρουσίασαν άλλη μια συνεργασία τους στον αεροπορικό τομέα. Πιο συγκεκριμένα Antonov και TAI ανακοίνωσαν το κοινοπρακτικό πρόγραμμα An-188, ένα μεγάλο μεταγωγικό αεροσκάφος που η ουκρανική εταιρία τοποθετεί ανάμεσα στο C-130 και το C-17!

Status
Not open for further replies.