Αμυντικός φράκτης σκοτώνει τα κουνούπια με λέιζερ

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,113
Εκεί ψηλά.....
1020996_b.jpg

Αμερικανική εταιρεία, την οποία ίδρυσαν πρώην στελέχη της Microsoft, δοκιμάζει ένα «φωτονικό φράκτη» που αναγνωρίζει τα κουνούπια εν πτήσει και τα εξουδετερώνει με ριπές λέιζερ.
Το εντομοκτόνο σύστημα θα μπορούσε να περιφρουρεί χωριά και νοσοκομεία σε χώρες όπου τα κουνούπια μεταδίδουν την ελονοσία, ελπίζει η εταιρεία καινοτομιών Intellectual Ventures, με έδρα το Μπέλβιου της Ουάσινγκτον.

Ο φράκτης αποτελείται από επιμέρους στύλους τοποθετημένους περιμετρικά κάθε 100 μέτρα περίπου, εξηγεί στο περιοδικό Economist ο επικεφαλής του προγράμματος Τζόρνιν Κέαρ, αστροφυσικός και πρώην ερευνητής σε προγράμματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Κάθε στύλος διαθέτει ένα λαμπτήρα και μια φτηνή κάμερα συνδεδεμένη σε έναν κεντρικό υπολογιστή. Όταν η κάμερα καταγράψει κάποιο ιπτάμενο αντικείμενο, το λογισμικό του συστήματος αναλύει το μοτίβο της κίνησης και αναγνωρίζει αν ο στόχος είναι όντως κουνούπι.

Εξετάζοντας τη συχνότητα με την οποία το έντομο ανοιγοκλείνει τα φτερά του, το σύστημα μπορεί να καταλάβει ακόμα και για πιο είδος κουνουπιού πρόκειται. Βασικός στόχος είναι το Anopheles gambiae, το είδος που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για τη μετάδοση της ελονοσίας.

Όταν ο φωτονικός φράκτης κλειδώσει τελικά στο στόχο, μια δέσμη λέιζερ ενεργοποιείται για να τον εξουδετερώσει στον αέρα από απόσταση δεκάδων μέτρων.

Το όλο σύστημα αποτελείται από εξαρτήματα που διατίθενται ευρέως στην αγορά και το κόστος του είναι συγκρίσιμο με το κόστος για την αγορά κουνουπιέρων για ένα αφρικανικό χωριό, εκτιμά ο Δρ Κέαρ.

Στο μεταξύ, μια άλλη, απλούστερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των κουνουπιών δοκιμάζεται από αστροφυσικούς του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μια αόρατη «κουρτίνα» που καλύπτει παράθυρα και πόρτες με ένα αόρατο υπέρυθρο φως, το οποίο βρίσκουν ανυπόφορο τα αιμοβόρα έντομα.

in.gr

Δεν τους έκατσε η αντιπυραυλική ασπίδα και την μετέτρεψαν σε αντικουνουπική...

Απόρρητη στρατιωτική τεχνολογία στην υπηρεσία της ειρήνης...

:flipout::flipout::BDGBGDB55::flipout::flipout:

Ναθ, σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ακούγεται ... Αλλα η τεχνογνωσία όντως υπάρχει.

Εγώ που προτιμώ τη δεύτερη λύση, μήπως δεν είμαι αρκετά technofreak ?

Eμενα μου αρεσουν αυτα τα γκαντζετακια......

Θελω και EMP να ριχνει κατω τα κουνουπια λεμε .

Έχεις πρόβλημα με Cyborg-κουνούπια και θες ΕΜΡ, Ναθ; :flipout:-bye-

Μέχρι στιγμής το καλύτερο μέσον εξόντωσης κουνουπιών, μυγών και λοιπών ενοχλητικών ιπταμένων αντικειμένων, είναι η ηλεκτρική ρακέτα.
Μ´αυτήν βρήκα την υγειά μου.

069.jpg

Παίρνει 2 κοινές μπαταρίες Έχει ένα κουμπάκι που το πατάς, φορτίζει κάποιος πυκνωτής και εκφορτίζει μόλις κάποιο πετούμενο ακουμπήσει στο πλέγμα.
Γίνεται μια σπίθα που κάνει και καλό ήχο "σπατ" και είναι για το έντομο όπως όταν πέφτει κεραυνός σε άνθρωπο.
Τα κουνούπια είναι εύκολος στόχος.
Μπορείς και στον αέρα να τα χτυπήσεις.
Οι μύγες στον αέρα δύσκολα πετυχαίνονται. Όμως αν κάτσουν κάπου τότε είναι καταδικασμένες.

Αν το ακουμπήσεις μια φορά δεν θέλεις δεύτερη.
Κάνει και για ανάκριση σε έκτακτες περιπτώσεις. :flipout:
Οι κινέζοι τα πουλάνε 3

Last edited:
Για να παίξουμε τένις με τα κουνούπια μια χαρά είναι !!!!!!!!!!!!:flipout::flipout:

By the way, Kosh...... δε μας λένε, την ώρα που φεύγει η δέσμη του λέιζερ, αν κάτι κακόμοιρο περνάει ανάμεσα ...τι γίνεται ???? :vroam:

Μέχρι στιγμής το καλύτερο μέσον εξόντωσης κουνουπιών, μυγών και λοιπών ενοχλητικών ιπταμένων αντικειμένων, είναι η ηλεκτρική ρακέτα.
Μ´αυτήν βρήκα την υγειά μου.

Παίρνει 2 κοινές μπαταρίες Έχει ένα κουμπάκι που το πατάς, φορτίζει κάποιος πυκνωτής και εκφορτίζει μόλις κάποιο πετούμενο ακουμπήσει στο πλέγμα.
Γίνεται μια σπίθα που κάνει και καλό ήχο "σπατ" και είναι για το έντομο όπως όταν πέφτει κεραυνός σε άνθρωπο.
Τα κουνούπια είναι εύκολος στόχος.
Μπορείς και στον αέρα να τα χτυπήσεις.
Οι μύγες στον αέρα δύσκολα πετυχαίνονται. Όμως αν κάτσουν κάπου τότε είναι καταδικασμένες.

Αν το ακουμπήσεις μια φορά δεν θέλεις δεύτερη.
Κάνει και για ανάκριση σε έκτακτες περιπτώσεις. :flipout:
Οι κινέζοι τα πουλάνε 3

Τώρα, αν σε βλέπει ο γείτονάς σου να παίζεις ρακέτα μόνος σου, τι θα πεί?
-Πάει αυτός, την ψώνισε:flipout::flipout:

Υπάρχουν βέβαια και πιο απλοί τρόποι αντιμετώπισης της "μάστιγας" των κουνουπιών, από τους σαδιστικούς που αναφέρθηκαν παραπάνω...

Γνωρίζουμε πως τα κουνούπια που τσιμπάνε, είναι τα θηλυκά, όταν είναι "γκαστρωμένα"... Γνωρίζουμε επίσης, πως τα κουνούπια αναπαράγονται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες και συνθήκες... Πολύ απλά, λοιπόν, ως "ανώτερο" είδος, έχουμε τη στοιχειώδη νοημοσύνη για να φροντίζουμε να μη δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες κοντά σε κατοικημένες περιοχές...

Αλλά βαριόμαστε πολύ να πράξουμε το αυτονόητο... Και προτιμούμε να σχεδιάζουμε συστήματα με Laser και ηλεκτρικές καρέκλες... εεε, ρακέτες...:flipout:

Εγώ χρησιμοποιώ άλλη μέθοδο. Έχω έναν γλυκοαίματο μαζί μου και τσιμπάνε αυτόν... Όποιονδήποτε δλδ, για να με τσιμπήσουν εμένα πρέπει να πέσει μεγάλη πείνα και μην έχει τριγύρω ούτε γάτα...
Είμαι ενα εξελικτικό βήμα μπροστά!!!

Αμερικανική εταιρεία, την οποία ίδρυσαν πρώην στελέχη της Microsoft

Όϊ μνόλαμ!!!
Έτσι και πετάξει blue screen of death ψήνει ότι βρει πρόχειρο;
Και καλά... ok... Σοβαρό βιογραφικό έχουν τα άτομα, από εταιρία που δεν γράφει ποτέ της λογισμικό με bugs και security issues... (:flipout:)
Αν βρεθεί στο δρόμο σου ένα από αυτά τα σμήνη με τα μυγάκια τι γίνεται; Σε γεμίζει κουμπότρυπες;

Είχα φτιάξει στο σχολείο ένα κουνουποδιώχτη με την αρχή λειτουργίας που περιγράφει ο JL.

Δηλαδή να αναπαράγει τον ήχο που κάνουν τα φτερά απο τα αρσενικά κουνούπια.

Με ξεκ@@@@@@@.

Ή σε κουφά έπεσα ή σε gay.

Μπορεί να υπάρχει μόνο ένα κουνούπι στο δωμάτιο και να μην μπορείς να κοιμηθείς.
Δεν σας έχει τύχει;
Με την ηλεκτρική ρακέτα το καθαρίζεις και ησυχάζεις.
Σιγά να μην έχω και τύψεις για τα κουνούπια.
Το αίμα που πίνουν είναι δικό μου. Μου ανήκει.

Οι μύγες στον αέρα δύσκολα πετυχαίνονται.

Απλώς θέλει λίγο εξάσκηση.Εξάλλου ο μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας σου δίνει και μεγαλύτερη ευχαρίστηση όταν τις πετυχαίνεις! :BDGBGDB55: Π.χ το ίδιο θα χαρείς όταν κερδίσεις τον Φέντερερ στο τένις και το ίδιο όταν κερδίσεις εμένα? :flipout:

Τώρα, αν σε βλέπει ο γείτονάς σου να παίζεις ρακέτα μόνος σου, τι θα πεί?

γείτονας - είδες τι κάνει το πολύ Ρολάν Γκαρός? :flipout: