Αν δεν θέλει να σου κάτσει...

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
... ό,τι και να κάνεις είσαι χαμένος.

Ένα από τα απωθημένα μου είναι μια φωτογραφία του κάστρου του Πλαταμώνα νύχτα. Το θέλω από το 1996. Κι όμως....

όσες φορές προσπάθησα δεν τα κατάφερα. 3 φορές έβρεχε, 1 φορά είχε ομίχλη, άλλη μια δεν ήταν αναμένα τα φώτα, μια άλλη είχα κατεύθυνση προς Αθήνα και δεν μπόρεσα να γυρίσω, μια τρίτη είχα κολημένη νταλίκα στον πίσω προφυλακτήρα μου και προτίμησα τη ζωή μου από τη φωτογραφία και μια άλλη δεν ήθελε η οικογένεια να σταματήσουμε.

Χθες όλα ήταν ιδανικά. Ο καιρός άριστος, ο πιτσιρίκος κοιμόταν, 3 μηχανές ετοιμοπόλεμες των 10 μεγα και 2 τριπόδια.

Κι όμως.... ξεκόλλησα την κεφαλή από το τρίποδο (Manfrotto μην ξεχνιόμαστε) και δεν μπορούσε να σφίξει καθόλου. Η βάση του άλλου τριποδιού ήταν πάνω στη βιντεοκάμερα που ΔΕΝ είχα μαζί μου. Δοκίμασα και στο χέρι. Έκθεση 25 δευτ. με f8 iso 100. Κλάφτα Χαράλαμπε....

Δεν με θέλει αυτή η φωτογραφία...

Μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις μια μέρα ειδικά για την φωτογραφία και να γυρίσεις πίσω αφού ολοκληρώσεις την αποστολή σου.
Περαστικός δεν γίνεται από ότι φαίνεται...

Πήγαινε ένα Σ/Κ να μείνεις Πλαταμώνα (να κάνεις και κανένα μπάνιο).
Έτσι θα έχεις πολλές ευκαιρίες να φωτογραφίσεις το κάστρο, καθ'όλη την διάρκεια της παραμονής.

Δυο φορές πήγα με σκοπό μόνο τη φωτογράφηση. Τη μια ήταν τα φώτα σβηστά (χωρίς να γνωρίζει κανείς το γιατί), τη δεύτερη άρχισε να βρέχει. και τρίτη φορά;;;;

Βέβαια για να λέω την αλήθεια φωτο του κάστρου έχω, ακόμη και φωτισμένο (από το δρόμο για τον Παλιό Παντελεήμονα), αλλά μου λείπει αυτή όψη που τη βλέπεις καθώς έρχεσαι από τον Πλαταμώνα, μόλις περάσεις την πινακίδα που αναβοσβήνει το όριο 50.