αν είναι αλήθεια πρέπει να το διαβάσουν ΟΛΟΙ

Καλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχουν παθητικά radar. Για παράδειγμα αυτά που δουλεύουν με το φαινόμενο doppler. Θυμάμαι και στη σχολή μου κάναμε πειράματα με αυτά. 100% παθητικά. Εδώ όμως έχω την αίσθηση ότι δεν μιλάμε για radar αλλά για σύστημα που ανιχνεύει εκπομπές είτε Η/Μ κυμάτων, είτε θερμότητας είτε κάτι αλλο που δεν μπορώ να φανταστώ τώρα.
το doppler προυποθετει εκπομπη.Η διαφορα συχνοτητων μεταξυ εκπεμπομενης και ανακλωμενης στο στοχο δεσμης δινει πληροφοριες για αυτον οπως η ταχυτητα του.ρανταρ doppler εχω δει να δουλευει ως μετεωρολογος.Το doppler στις ιατρικες εφαρμογες δουλευει ακριβως με τον ιδιο τροπο,πχ υπερηχογραφηματα.Ακομα και τα παθητικα που λες,πχ ραδιοτηλεσκοπια,πρεπει να λαβουν ακτινοβολια,που στην περιπτωση στρατιωτικων εφαρμογων μαλλον ειναι απιθανο ο εχθρος να σου στειλει δεσμη..

μια γρήγορη σκέψη αν και δεν είμαι φυσικός, φαντάζομαι οτι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία παράγεται μπόλικη... εάν έχεις το ηλεκτρομαγνητικό "signature" του κάθε αεροσκάφους, τότε με ένα δίκτυο απο τέτοια "ρανταρ" μπορείς με λίγο triangulation να βρεις την ακριβή θέση του στο χώρο.

Ούτε εγώ είμαι φυσικός αλλά θυμάμαι ότι οι Γάλλοι στη δεκαετία του '80 σχεδιάζανε κάτι παρόμοιο. Η ιδέα ήταν όχι ραντάρ χωρίς πομπό, αλλά πολλοί επίγειοι παθητικοί δέκτες ραντάρ με έναν πομπό. Τα πλεονεκτήματα είναι νομίζω προφανή, αλλά παρόλα αυτά το πρότζεκτ μάλλον δεν ευδοκίμησε (οι Γάλλοι αγόρασαν τελικά AWACS). Διαπλεκόμενα; Τεχνικά προβλήματα; Ποιός ξέρει...

Πιθανολογώ ότι πρόκειται για αισθητήρες και δέκτες IFF (Iinterrogate Friend or Foe).
Πιθανόν να εντοπίζουν την εκπομπή ακτινοβολίας των εχθρικών ραντάρ ή τον ενεργοποιημένο IR αισθητήρα των πυραύλων, τα συστήματα κατάδειξης στόχων (τύπου Lantirn) τις εκπομπές VHF/UHF, τις εκπομπές αερίων απο τα ακροφύσια.....και....και...και
Πολλά μπορεί, το σίγουρο είναι πως ίχνος είτε ηλεκτρονικό είτε παθητικό είτε ακουστικό θα υπάρχει.

OK, η προηγούμενη πλακίτσα ήταν εξόχως αυτοσαρκαστική και χαίρομαι που δεν παρεξηγήθηκα.
Επί του θέματος τώρα...

Το γεγονός ότι όλων μας το μυαλό πήγε αμέσως σε παθητική ανίχνευση εκπεμπόμενου σήματος (ίχνους) δείχνει ότι το σύστημα δεν θα είναι κάτι 100% πρωτότυπο στη σύλληψή του. Η καινοτομία μάλλον θα βρίσκεται στην επίλυση προβλημάτων που, μέχρι τώρα, δεν επέτρεπαν την υλοποίηση κάποιων από τις υπάρχουσες ιδέες. Εκτός κι αν ο εφευρέτης έχει ρίξει στο καναβάτσο όλους τους ερευνητές της βιομηχανίας των οπλικών.
Το αξιοθαύμαστο(!?) πάντως είναι ότι εδώ δεν αξιοποιείται τίποτα, τη στιγμή που σε χώρες όπως Ισραήλ και Τουρκία, δεν μιλάμε για τους "μεγάλους", αξιοποιούνται τα πάντα.

Άνοιξα το λινκ http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/e7cf318d-06b8-414a-8183-54af3baf5897 που παρέθεσε ο kokar στο "από τον κινηματογράφο στην πραγματικότητα" και εστιάζω εδώ:

Γεωπολιτικές ανακατατάξεις
Οι εκτιμήσεις όσων τουλάχιστον εμφανίζονται ως ενθουσιώδεις υποστηρικτές του εγχειρήματος κάνουν λόγο για τεράστιες οικονομικές αλλά και γεωπολιτικές ανακατατάξεις που μπορούν να προκληθούν, σε βάθος χρόνου, μετά από την διάθεση στην αγορά τέτοιων ενεργειακών συσκευών πράσινης ενέργειας χαμηλού κόστους που δεν προκαλούν καμία εκπομπή αερίων ή ακτινοβολιών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, η σταδιακή αντικατάσταση των κλασικών ενεργειακών συστημάτων που στηρίζονται στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον άνθρακα ή την πυρηνική ενέργεια από μια νέα γενιά ενεργειακών προϊόντων αυτής της τεχνολογίας, παράλληλα με την ανάπτυξη των συμβατικών ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, γεωθερμία), δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις ανατροπής των υφιστάμενων ισορροπιών στην παγκόσμια ενεργειακή σκηνή.

Νομίζω πως ειδικά στην ενέργεια λειτουργεί ένα "φίλτρο" που έχει βάλει στο συρτάρι αρκετές εφευρέσεις, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σταδιακά και με τρόπο που να είναι εμπορεύσιμες από τους ήδη υπάρχοντες "παίχτες" της αγοράς, χωρίς νά'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

καλά αν γίνει σύντηξη κατ´ οίκον εγώ θα βρώ στο μπάνιο μου το μποζόνιο του Higgs..Πριν από 15 περίπου χρόνια κάτι πήγανε να ψελίσουνε δύο αλλοδαποί επιστήμονες αλλά δυστυχως για αυτούς είχαν (στην αθωότερη των περιπτώσεων) λάθος μετρήσεις..Τώρα για το radar (?) αυτό σίγουρα είναι θέμα για πιο σοβαρή κουβέντα..

Απάντηση: Re: αν είναι αλήθεια πρέπει να το διαβάσουν ΟΛΟΙ

Πολλές "βόμβες" θα έπρεπε να είχαν σκάσει βρε Νίκο, αλλά εδώ μας έχουν πείσει πως δεν μπορούμε να βγάλουμε καρφίτσα. :creep:

Δεν ξέρω αν είναι "βόμβες",τα παρακάτω πάντως ειλικρινά αξίζει να πατάτε στο κάθε λινκ να δείτε τι μπορούμε ή τι έχουμε ήδη φτιάξει και εξάγουμε.
http://kainotomeis.gr/html/news-results.html

Οταν βλεπω που και τι μπορουσαμε να ειμαστε απο την μια πλευρα, και το που μας εχουν καθηλωσει -καποιοι υπανθρωποι- απο την αλλη, εξοργιζομαι.

Καλά, εμένα όλα αυτά, ιδιαίτερα όσα γράφονται σε "αμυντικά" σάιτ και περιοδικά, μου θυμίζουν το νερό του Καματερού.

Καλά, εμένα όλα αυτά, ιδιαίτερα όσα γράφονται σε "αμυντικά" σάιτ και περιοδικά, μου θυμίζουν το νερό του Καματερού.

Ααα καλά!
Που να δείς το καινούριο που κάνει εντοπισμό ιδεολογίας. Σου ψήνει τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να σε μεταμορφώνει σε αχόρταγο γιάππυ!

Να σε δω Μήτσε ξουρισμένο με κουστούμι και παπιγιόν και τι στον κόσμο !!:Banane0::Banane0::flipout::flipout: