Αν είναι αλήθεια τότε μήπως είναι η λύση ?

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
μου ήρθε με mail αλλα δεν μπορώ να πιστοποιήσω την αυθεντικότητα του...
πάντως αν είναι αλήθεια τότε μήπως είναι η λύση ?

ΑΘΗΝΑ. ΓΟΥΔI. 28 Νοεμβρίου 1925 επί δικτατορίας Θεοδ. Πάγκαλου:
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΥ,
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

attachment.php

Η πάταξη της αίσθησης της ατιμωρησίας και η εμπέδωση μεταξύ των κοινωνών ενός κράτους δικαίου μέσω του παραδειγματικού κολασμού ενόχων αποτελεί αναγκαιότητα για την επιβίωση του συνόλου.

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    88.8 KB · Views: 203
Η κρεμάλα όχι δεν είναι λύση, ωστόσο είμαι απόλυτα σύμφωνος στο παρακάτω:

Η πάταξη της αίσθησης της ατιμωρησίας και η εμπέδωση μεταξύ των κοινωνών ενός κράτους δικαίου μέσω του παραδειγματικού κολασμού ενόχων αποτελεί αναγκαιότητα για την επιβίωση του συνόλου.

Δε χρειάζονται εντυπωσιασμοί κρεμάλας για να τιμωρηθεί κάποιος, υπάρχει Δικαιοσύνη. Αρκεί να αρχίσει να λειτουργεί.

Δε χρειάζονται εντυπωσιασμοί κρεμάλας για να τιμωρηθεί κάποιος, υπάρχει Δικαιοσύνη. Αρκεί να αρχίσει να λειτουργεί.

Χρειαζονται και οι νομοι ομως.

Οταν τα βουλευτακια εχουν φτιαξει τους νομους κατα το δοκουν ωστε να μην κινδυνευουν ποτε τους τοτε και ο Ντι Πιετρο να ηταν εδω στα νιατα του δεν θα μπορουσε να κανει τιποτα.

Χρειαζονται και οι νομοι ομως.

Οταν τα βουλευτακια εχουν φτιαξει τους νομους κατα το δοκουν ωστε να μην κινδυνευουν ποτε τους τοτε και ο Ντι Πιετρο να ηταν εδω στα νιατα του δεν θα μπορουσε να κανει τιποτα.

Έχεις απόλυτο δίκιο.... γι'αυτό έγραψα δίπλα ότι το απολύτως ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα έπρεπε να γίνει για να αλλάξει όλη η σαπίλα θα ήταν η κατάργηση κάθε είδους βουλευτικής/υπουργικής ασυλίας, για οτιδήποτε, όχι μόνο πολιτικές πράξεις. Και να καταργηθούν και ΟΛΑ τα παραθυράκια...

Η κρεμάλα όχι δεν είναι λύση, ωστόσο είμαι απόλυτα σύμφωνος στο παρακάτω:

δεν ετυχε να ακούσεις ποτέ για τη βουλευτική ασυλία?
τα έχουν φτιάξει όλα στα μέτρα τους !!!

Δηλαδή κάτι σαν επαναφορά της θανατικής ποινής αλλά μόνο για πολιτικούς??

Μπορείς να το πείς κι έτσι..
Το να καταχραστείς χρήματα ελλήνων ασφαλισμένων και να τα μεταφέρεις σε Τράπεζες του Εξωτερικού(βλ.Κευμάν)..είναι για μένα εσχάτη προδοσία..

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά...

γιατί ρε Jim, είναι σοβαρά πράγματα αυτά που μας κάνουν τα τελευταία
35 + χρόνια ?

δώσε μου ένα λόγο γιατί να έχουν οι κύριοι την βουλευτική ασυλία
και να μένουν πάντα ατιμώρητοι ?
τελευταίο ήταν το ξαφνικό κλείσιμο της βουλής με αποτέλεσμα την παραγραφή

απόσπασμα...
Πρόκειται για μια απόφαση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα αναφορικά με την σκοπιμότητά της. Από την μείζονα αλλά και την ήσσονα αντιπολίτευση γίνεται λόγος για "κουκούλωμα" σκανδάλων μια και έτσι παραγράφονται όλα τα αδικήματα που τυχόν διεπράχθησαν κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας.

http://www.athina984.gr/node/49568

( δεν είναι μόνο αυτό αλλά λέμε τώρα)

μία είναι η λύση, ξύλο πολύ ξύλο το έχω πει και θα το λέω μέχρι να πεθάνω.

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος ! (αν το έγραψα καλά)

Γενικά πάντως μέχρι σήμερα το πρόβλημα ήταν ότι δεν καταδικαζόταν κανένας, δεν ήταν τι ποινή θα του επιβαλόταν αν καταδικαζόταν.

Αυτός ο κλέφτης ο Παττακός φταίει, που αποφυλακίστηκε, και ζεί τώρα σε μιά βιλλάρα, και ποιός ξέρει με τι τραπεζικούς λογαριασμούς!!!

Re: Απάντηση: Αν είναι αλήθεια τότε μήπως είναι η λύση ?

Αυτός ο κλέφτης ο Παττακός φταίει, που αποφυλακίστηκε, και ζεί τώρα σε μιά βιλλάρα, και ποιός ξέρει με τι τραπεζικούς λογαριασμούς!!!

Το ότι φταίει η Δημοκρατία μας που δεν τιμωρεί τα λαμόγια που εντρυφούν στα σπλάχνα της και τα κατατρώνε, επ' ουδενί δεν σημαίνει οτι θα γυρίσουμε σε μια κατάμαυρη και άραχνη χούντα, επειδή έτυχε κάποιος απ' τη λυκοφωλιά να μην τα πάρει! :grandpa:

Απάντηση: Re: Αν είναι αλήθεια τότε μήπως είναι η λύση ?

μία είναι η λύση, ξύλο πολύ ξύλο το έχω πει και θα το λέω μέχρι να πεθάνω.

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος ! (αν το έγραψα καλά)

όπου δεν πείθει λόγος πίπτει ράβδος. δεδομένου όμως ότι οι "κυβερνώντες" θεωρούν ότι δε μας ... πίπτει λόγος για όσα πράττουν στη χώρα μας - δε θυμάμαι να μας ρώτησε κανείς για το αν επιθυμούμε την εμπλοκή ΔΝΤ+ στη δύσκολη φάση που περνάμε, και η "νωπή" λαϊκή εντολή που έλαβαν προ οχταμήνου ήταν με άλλο προεκλογικό πρόγραμμα - τείνω κι εγώ να πιστέψω ότι το ματσούκι ίσως δώσει τη λύση στο θέμα μας. εναλλακτικά, ο δημόσιος εξευτελισμός - γιαούρτι, αυγό, σάπια ντομάτα - ίσως φέρει κάποια αποτελέσματα. το τελευταίο προϋποθέτει ότι αυτός που προπηλακίζεται έχει αισθήματα να κατανοήσει τι του συμβαίνει - κοινώς, δεν είναι παχύδερμο - και γιατί (πράγμα που δεν φαίνεται να ισχύει για τους δικούς μας, και δεν εννοώ μόνο τον vice president που εξωτερικά διαθέτει το χαρακτηριστικό που προανέφερα) ...

Καλώς τον απόστρατο!...

Πέρα απο το χρήμα σαν κίνητρο,υπάρχει κι η υποτιθέμενη "δόξα" κι η αγνή βλακεία.Ο συγκεκριμένος,άφησε πίσω του πολλά ανέκδοτα...Ομοίως κι ο έτερος ψυχασθενής,με τις εντελώς παλαβές κι ακατανόητες ομιλίες,που άφησε τον μάταιο αυτόν κόσμο.

Όταν ο Λαός γίνεται αιμοβόρος, τότε ακριβώς είναι που χρειάζεται σύνεση.

Ο φόβος και το μίσος είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι, κάνουν τους πολίτες πιόνια σε όσους ξέρουν να τα χρησιμοποιούν.