Αν (λεω αν) ξανάρχιζα από την αρχή?

archbish

Established Member
12 March 2007
257
Να πάει και το παλιάμπελο?

Αναζητώ γενικότερα στη ζωή μου την απλότητα και όχι την πολυπλοκότητα.

Το σύστημά μου ενώ στήθηκε με αγάπη και κόπο/πόνο, πέρασε σε στάδιο υδροκεφαλισμού, τόσο όσο να νιώθω πως ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ!

Εν συντομία να αναφέρω πως μόνο το cd player αποτελείται από 4! κομματάκια (Μusical Fidelity XRAY V3, με το dac, το λαμπάτο buffer και το τροφοδοτικό)

Επειδή είχα το τροφοδοτικό είπα να το αξιοποιήσω και επιπλέον του φόρτωσα ένα phono stage XLPSV3 (είναι στις αγγελίες...) και έναν ενισχυτή ακουστικών της ίδιας σειράς (ακουστικά είναι τα ΑΚG 701)

Πικάπ project studie με 2 βραχίονες (9 και 12 ίντσες ανακαλωδιωμένοι από μένα με ένα ακριβούτσικο VAN DEN HUL), 2 κεφαλές (goldring 1042, dynavector 17d3) 2 phono stages (το ΜF και ένα creek OBH8se - επίσης αγγελία) και το speedbox se.

Προ VAN DEN HUL ARRAY A1

Tελ Parasound Halo A 21

Ηχεια Α.S. HERMES V2

Τα περισσότερα interconnects είναι van den hul integration και των ηχείων είναι τα Teflar της LC Audio ατερμάτιστα - διπλοκαλωδίωση.

Με το χέρι στην καρδιά TI ΘΑ ΚΡΑΤΑΓΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΤΑΓΑΤΕ?

Να κρατήσω τις πηγές ως έχουν και να επενδύσω σε λαμπάτα ενισχυτικά (πχ Αudio craftworks) ή μήπως κρατήσω τα ενισχυτικά και αλλάξω τις πηγές?

Οπως είναι κατανοητό με τον Eρμή υπάρχει έρωτας Τυφλός (ελπίζω όχι κουφός...)

θα με ρωτήσετε φυσιολογικά "τι σου φταίει στον ήχο" "πώς είναι ο χώρος σου"

Και η απάντηση είναι "περισσότερη μαγεία"

Φιλε καλο ηταν δοκιμασεις και καποιους αλλους προενισχυτες κατα τη γνωμη μου. Οσο για το τι κρατας και τι πετας πρεπει να δηλωσεις τι budget εχεις....

Επισης παιξε και λιγο με καλωδια μπορει να εκπλαγεις....

Last edited:
Φιλε καλο ηταν δοκιμασεις και καποιους αλλους προενισχυτες κατα τη γνωμη μου. Οσο για το τι κρατας και τι πετας πρεπει να δηλωσεις τι budget εχεις....

Επισης παιξε και λιγο με καλωδια μπορει να εκπλαγεις....

το budget αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει στην κουβέντα.

Η κουβέντα αφορά περισσότερο στη στρατηγική-λογική που θα οδηγούσε στη "περισσότερη μαγεία"

Πιστεύω πως δεν φτιάχνουν τα καλώδια ένα σύστημα. Ισως το βοηθούν να αναδείξει τις χάρες του. Εκτός πάλι αν έχει γίνει τεράστιο σφάλμα με την επιλογή συγκεκριμένου καλωδίου που δεν κάνει για τη συγκεκριμένη θέση. Εζησα μια τέτοια περίπτωση και το πράγμα φώναζε από χιλιόμετρα. Αλλά αυτό αφορούσε κυρίως εισδοχή θορύβου στο σήμα -τα γνωστά καλώδια κεραίες- και ήταν άμεσα ακουστό.

θα σκεπτόμουν πολύ περισσότερο να δοκιμάσω ένα regenerator της PS audio για να δω πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, αλλά τα καλώδια μπορούν να περιμένουν.

στο μυαλό σου είναι όλα...

ένα ωραίο πρωινό που θα σηκωθείς με πραγματικά καλή διάθεση, κάνε ενα reset και ξανα-άκουσε το...

θα εκπλαγείς πόσο καλά θα παίζει!

στο μυαλό σου είναι όλα...

ένα ωραίο πρωινό που θα σηκωθείς με πραγματικά καλή διάθεση, κάνε ενα reset και ξανα-άκουσε το...

θα εκπλαγείς πόσο καλά θα παίζει!

Δεν λέω πως δεν παίζει καλά. Ισα ίσα... Αλλά ξέρεις, νόστιμο φαγητό μπορείς να πάρεις και με διαφορετική συνταγή...

Οσο για τη διάθεση, έχεις πολύ δίκιο!!!

Καθαρά προσωπική άποψη, αλλά εάν θες "μαγεία" πολύ δύσκολο με τον Ερμή.Θα ξεκινούσα από ηχείο.Αλλά εάν είσαι ερωτευμένος...-bye-

Καθαρά προσωπική άποψη, αλλά εάν θες "μαγεία" πολύ δύσκολο με τον Ερμή.Θα ξεκινούσα από ηχείο.Αλλά εάν είσαι ερωτευμένος...-bye-

Δεν εννοώ "γλύκα" ούτε "σορόπια". Γνωρίζω πως το εν λόγω ηχείο έχει monitor χαρακτήρα. Γνωρίζω επίσης πως όποια αλλαγή κάνω στο σύστημα (προς το καλό ή το κακό) την αντιλαμβάνομαι. Οπως επίσης γνωρίζω πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. θεωρώ πως σίγουρα μπορεί να υπάρξει βελτίωση του συνολικού ηχητικού αποτελέσματος και όχι με δυσθεώρητο κόστος. Γι αυτό και ζητώ τις γνώμες και (κυρίως) τις εμπειρίες σας.

Αν η εξίσωση/ερώτηση ήταν "πώς κάνουμε τον ΕΡΜΗ να κελαηδάει" η απάντησή σου θα ήταν "δεν γίνεται?"

Δεν λέω πως δεν παίζει καλά. Ισα ίσα... Αλλά ξέρεις, νόστιμο φαγητό μπορείς να πάρεις και με διαφορετική συνταγή...

Οσο για τη διάθεση, έχεις πολύ δίκιο!!!

Συμφωνώ και εγώ ως προς τη διάθεση.

Όσον αφορά το σύστημα εγώ προσωπικά θα ξεκινούσα από Προ - τελικό ή ολοκληρωμένο, θα συνέχιζα με κάποια πηγή και θα κατέληγα στα ηχεία.

Γιατί από τα γραφόμενά σου αντιλαμβάνομαι ότι θέλεις να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό.

Αγάλι αγάλι και με προσεκτικές κινήσεις μπορεί να φθάσεις στον προορισμό σου ικανοποιημένος.

1.παιρνεις καλυτερο phono stage
2.παιρνεις εκουαλαιζερ και φτιαχνεις τον ηχο οσο μπορεις (μιας και ειπαμε οτι ο χωρος ειναι καθοριστικος στο πως ακουγεται ενα συστημα αρκει να εχεις υπομονη ,που μαλλον διαθετεις ).

:guitarist:εμ ...δοκιμασε (χαλαρα.. ομως)και κανα cd player ξεκινωντας απο pionner d9-marantz 7001 kis-yamaha 2000-cambridge 840.:operator:

Last edited:
Με το συγκεκριμένο σύστημα, άκουσε μερικούς ακόμα προενισχυτές. Πίστεψέ με, το σύστημά σου θα μπορούσε κυριολεκτικά να απογειωθεί με τον κατάλληλο προενισχυτή. Να ξέρεις ότι τα πάντα ελέγχονται πλέον από τον προενισχυτή.

Επίσης, το να προσπαθεί κάποιος να διορθώσει σοβαρά προβλήματα χώρου με χρήση ειδικών equalizer αποτελεί απλώς μια λύση ανάγκης, που δεν είναι η καλύτερη.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αν (λεω αν) ξανάρχιζα από την αρχή?

Με το συγκεκριμένο σύστημα, άκουσε μερικούς ακόμα προενισχυτές. Πίστεψέ με, το σύστημά σου θα μπορούσε κυριολεκτικά να απογειωθεί με τον κατάλληλο προενισχυτή. Να ξέρεις ότι τα πάντα ελέγχονται πλέον από τον προενισχυτή.

+100

Να πάει και το παλιάμπελο?

Αναζητώ γενικότερα στη ζωή μου την απλότητα και όχι την πολυπλοκότητα.

Το σύστημά μου ενώ στήθηκε με αγάπη και κόπο/πόνο, πέρασε σε στάδιο υδροκεφαλισμού, τόσο όσο να νιώθω πως ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ!

Εν συντομία να αναφέρω πως μόνο το cd player αποτελείται από 4! κομματάκια (Μusical Fidelity XRAY V3, με το dac, το λαμπάτο buffer και το τροφοδοτικό)

Επειδή είχα το τροφοδοτικό είπα να το αξιοποιήσω και επιπλέον του φόρτωσα ένα phono stage XLPSV3 (είναι στις αγγελίες...) και έναν ενισχυτή ακουστικών της ίδιας σειράς (ακουστικά είναι τα ΑΚG 701)

Πικάπ project studie με 2 βραχίονες (9 και 12 ίντσες ανακαλωδιωμένοι από μένα με ένα ακριβούτσικο VAN DEN HUL), 2 κεφαλές (goldring 1042, dynavector 17d3) 2 phono stages (το ΜF και ένα creek OBH8se - επίσης αγγελία) και το speedbox se.

Προ VAN DEN HUL ARRAY A1

Tελ Parasound Halo A 21

Ηχεια Α.S. HERMES V2

Τα περισσότερα interconnects είναι van den hul integration και των ηχείων είναι τα Teflar της LC Audio ατερμάτιστα - διπλοκαλωδίωση.

Με το χέρι στην καρδιά TI ΘΑ ΚΡΑΤΑΓΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΤΑΓΑΤΕ?

Να κρατήσω τις πηγές ως έχουν και να επενδύσω σε λαμπάτα ενισχυτικά (πχ Αudio craftworks) ή μήπως κρατήσω τα ενισχυτικά και αλλάξω τις πηγές?

Οπως είναι κατανοητό με τον Eρμή υπάρχει έρωτας Τυφλός (ελπίζω όχι κουφός...)

Εγω θα σου ελεγα φιλε μου οτι απλα ηρθε ο καιρος για να αλλαξεις (βελτιωσεις) κατι, και για αυτο ψαχνεσαι.

Δεν ειναι θεμα υδροκεφαλισμου.

Απλα εισαι σωστος χομπιστας και ψαχνεσαι συνεχως για το καλυτερο.

Εγω επικροτω τον προβληματισμο σου. Ειμαι σιγουρος οτι αν ψαχτεις και προβεις στην σωστη προσωπικη αναζητηση θα βελτιωσεις αρκετα εως παρα πολυ το τελικο ηχητικο αποτελεσμα.

Γνωμη μου ειναι οτι το συστημα σου εχει....τεραστια περιθωρια αναβαθμισης.

Μια διττή απάντηση:

1. Ερμής + Parasound + high resolution audio

2. Enrico Caruso

Η μια δεν αποκλείει την άλλη. Η δεύτερη είναι άμεσα εφαρμόσιμη.

+1

Πες μας και τι χώρο έχεις.

Last edited: