Αν (λεω αν) ξανάρχιζα από την αρχή?

φίλε, βάλε ενα λαμπάτο προενισχυτή , στην αγορά υπάρχουν τρομερές ευκαιρείες σε βαρβάτα μηχανήματα π.χ. bat vk-51se , audio research reference ........O Κουβάτης έλεγε οτι η καρδιά του στεροφωνικού είνα ο προενισχυτής.

Καλά για αυτό...ούτε σχόλιο. Φυσικά είναι προτιμότερο να σκεφθείς πριν από όλα για ...pre. Ο Conrad (της γνωστής Conrad-Johnson) σε συνέντευξή του υπερτονίζει την σπουδαιότητα του προενισχυτή ο οποίος εαν πάσχει σε κάποιο ή κάποια θέματα πλέον του δέοντος τότε όσο ακριβώς και να είναι ο τελικός (φυσικά) η ζημιά είναι αδιόρθωτη. Καλύτερα λοιπόν ένα μέτριο μοντέλο μιας εταιρίας και επένδυση στον προενισχυτή παρά φυσικά το αντίθετο.

Θα συμπλήρωνα ότι σπουδαιότερο κομμάτι και από τον προενισχυτή είναι το ρεύμα και η διόρθωση των όποιων προβλημάτων εαν υπάρχουν σε αυτό , μιας που ο προ 'πίνει' ρεύμα που πρέπει να είναι όσο καλύτερο και καθαρότερο...μεγάλο θέμα στο hi-end.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αν (λεω αν) ξανάρχιζα από την αρχή?

Προσωπικά θα πήγαινα σε λαμπάτο προενισχυτή όπως πολύ σωστά είπε ο Internet King...

Εγώ δεν ανέφερα πουθενά για λαμπάτο προενισχυτή. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση του φίλου μας, θα πρότεινα έναν τρανσιστοράτο. Φοβάμαι ότι θα μπλέξει χοντρά με τις λάμπες, ειδικά αν κάνει το λάθος και ψωνίσει από σβέρκο...

Re: Απάντηση: Re: Αν (λεω αν) ξανάρχιζα από την αρχή?

Εγώ δεν ανέφερα πουθενά για λαμπάτο προενισχυτή. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση του φίλου μας, θα πρότεινα έναν τρανσιστοράτο. Φοβάμαι ότι θα μπλέξει χοντρά με τις λάμπες, ειδικά αν κάνει το λάθος και ψωνίσει από σβέρκο...

+1

Τότε γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση εδώ;

Εγώ θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα-σε σχέση με το σύστημά σου-να πάρεις για ακρόαση στο σπίτι τον πρε COPLAND 305 κι άν διαθέτεις λίγο περισσότερα χρήματα τον φθηνότερο προ της JADIS.

Σε "τρανζίστορ" δοκίμασε με πολύ λίγα χρήματα τον εξαιρετικό παθητικό Prometeus TVC και στα περισσότερα τον Music First TVC.

Μετα βλέπεις,άν θέλεις να προχωρήσεις και στα ηχεία(νομίζω ναί...).

Last edited:
Re: Απάντηση: Αν (λεω αν) ξανάρχιζα από την αρχή?

Ποσο πιο βαρβατα απο 240 Watt ανα καναλι ?

Για ένα πράμα εεε συγνώμη (φορτίο ήθελα να πω) σαν τον Ερμή;; Και με με 350W δεν το έχω ακούσει να μας πει ένα τραγουδάκι πόσο μάλλον για τη «μαγεία» που ζήτησε ο φίλος.
Με τον Ερμή σαν βάση (έρωτες είναι αυτοί τι να κάνεις... ανíκατε μάχαν βλέπεις) θα ήθελε κάτι σαν ένα tripath με κανα Kva για να γίνει κάτι.

Γενικότερα φίλε archbish το θέμα ήταν και είναι πάντα το να ξεκινάς με βάση το ηχείο. Αυτό αποφασίζει για τον τελικό και αυτός με την σειρά του αποφασίζει για τον προ. Μην το πας ανάποδα δεν βοηθάει.

ps: τα βαρβάτα ενυσχητικά δεν βγαζουν μαγεία, η τάξη Α (λαμπάτη ή και solid state) μπορει να τη βγάλει κανένα λαμπάτο με «εξυπνη» σχεδιάση ultrlinear και μερικά άλλα κυκλώματα (αλλά δεν το πιστευω για τέρατα) κανένα tripath με πολλά watt. Και μεγάλα πολυδρομα ηχεία με πολλά μεγάφωνα και με φίλτρα βαρέως τύπου δεν την αφήνουν τη ρημάδα τη μαγεία να βγεί, τη δολοφονούν όπως η Ισπανική Ιερά Εξέταση.

Εγώ δεν ανέφερα πουθενά για λαμπάτο προενισχυτή.

Είπες για προενισχυτή και κάρφωσα και τις λάμπες... :flipout:

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση του φίλου μας, θα πρότεινα έναν τρανσιστοράτο. Φοβάμαι ότι θα μπλέξει χοντρά με τις λάμπες, ειδικά αν κάνει το λάθος και ψωνίσει από σβέρκο...

Μπα... Υπάρχουν πολύ αξιόλογοι λαμπάτοι προενισχυτές στην αγορά από τίμιες εταιρίες. Και όταν βαρεθεί τον ήχο δίνει κανένα κατοστάευρο, αλλάζει τις λάμπες και έχει άλλον ήχο... ;)

Arch, αν σκέφτεσαι για τελικό, δοκίμασε και τον Spectron Musician...
Πιστεύω θα οδηγήσει τα ηχεία σου στο χαλαρό... -bye-

Arch, αν σκέφτεσαι για τελικό, δοκίμασε και τον Spectron Musician...
Πιστεύω θα οδηγήσει τα ηχεία σου στο χαλαρό... -bye-

Απίστευτο μηχανάκι!
Με λαμπάτες χροιές και unlimited power θα τον χορέψει για τα καλά
τον Ερμή!

το σίγουρο πάντως είναι μην πειράξεις τις πηγές σου σε αυτήν τη φάση,
τσέκαρε δε και το αναλογικό σου αν είναι σωστές οι ρυθμίσεις του μια και η carat (εξαιρετική κεφαλή) είναι δύσκολη στο στήσιμο λόγου μικρού cantilever.
οι λυχνίες δε στους προενισχυτές χρειάζονται αντικατάσταση σχεδόν ανα πενταετία.

Last edited:
Υπάρχει δυνατότητα δοκιμής στο χώρο μου? Και ίσως με τον δικό του προ?
Κόστος?

Εννοειται...

Η δουλεια μας ειναι!:flipout:

Λοιπον εχουμε και λεμε:

Nuforce Reference 9 SE V2 : Λιανικη τιμη = 5000 ευρω

Nuforce Reference 9 V2 : >> = 3500 ευρω

Nuforce P9 line προ : >> = 3250 ευρω

Εχω να παρατηρήσω πως δεν πέφτετε κάτω από τα 5 χιλιάρικα στις προτάσεις σας... για ένα ρημαδομηχανάκι πόσο μάλλον για ...καλώδια.

Δεν αγοράζω ακριβά μηχανήματα. Δεν ακολουθώ την αμετροεπή κοστολόγηση της κάθε φιρμάρας. Ακόμα κι αν θα το κάνω θα είναι μεταχειρισμένο στη μισή τιμή (που είναι πιο κοντά στη πραγματική του αξία που είναι ακόμα πιο ποοοοολύ παρακάτω)

Προσγειωμένα πράγματα με ουσιαστική ηχητική προσφορά έχει κανείς να προτείνει?

Αυτό δεν αφορά εσάς κύριε Μusic lover. Εμπορος είστε...

Φίλε σε βλέπω,που πάς απο επιλογή σε επιλογή...

Βασικά ξεκαθάρισε τι θέλεις και πόσα διαθέτεις.

Αν πρώτη σου,προτεραιότητα είναι αυτό που έγραψες-η "περισσότερη μαγεία" στον ήχο-θέλεις λάμπα.Τέλος.

Καλές λάμπες,γύρω στα 100-150 wpc σε ΡΡ σε τάξη ΑΒ,βρίσκεις σε ολοκληρωμένους γύρω στα 2500Ε-και δεν είναι ανάγκη να πάς σε κινέζικες,άν δεν θές. Υπάρχουν πολύ καλές ευρωπαϊκές,γιαπωνέζικες κι αμερικάνικες κατασκευές σ' αυτά τα χρήματα.

Αυτή η γιαπωνέζικη για παράδειγμα.

ALMARRO A 50125A 2X125wpc με 8xΚΤ6550.

S-2004Model4.jpg

Last edited:
Μα εσύ δεν είπες...

Χάρηκαν τα παιδιά και άρχισαν να ρίχνουν στο ψαχνό... :flipout:

Καλά κάνουν αφού αυτό νομίζουν πως πρέπει να κάνουν. Το οτι δεν μπήκε θέμα κόστους έγινε για να αποφύγω αυτό που τελικά έγινε. Δεν ψάχνω το ιδανικό. Είπα πως θέλω "περισσότερη μαγεία". Αυτό σημαίνει πως όσοι φίλοι συμφορουμίτες έχουν εμπειρία από σχετικά συστήματα ή μηχανήματα να την καταθέσουν ή ακόμα πως ξεπέρασαν κάποια προβλήματα με αυτά, όπως πχ είπε ο Magellan. Αλλά πάλι δυσκολεύομαι να ενστερνιστώ τη λογική "ΚRELL ή τίποτα" για να τραγουδήσει ο ΕΡΜΗΣ.

Ρώτησα τι θα κρατάγατε και τι θα πετάγατε από το υπάρχον σύστημα.

Αν κάποιος έχει περάσει σε μεθεπόμενο στάδιο κόστους - ηχητικό πρέπει να μην ξεχνα πως υπάρχουν και άλλα στάδια νωρίτερα. Οταν μπαίνω σε προβληματισμούς νεοσεισερχόμενων στο χόμπι που γράφουν στα thread τους τις απορίες τους για θέματα που αφορούν μηδενικό budget σε σχέση με το δικό μου, δεν τους τρέχω σε άλλη λογική. Θυμάμαι τι έκανα σε αντίστοιχους δικούς μου προβληματισμούς κι εμπειρίες και τις μοιράζομαι πάντα με το υποκειμενικό στοιχείο της προσωπικής κρίσης.

Και τέλος δεν τρέχει τίποτα. Γνώμες συγκεντρώνω. Μακάρι να ήταν πιο πολλές κοντά σε ένα νορμάλ budget για μένα. Κάποιες θα κρατήσω κάποιες θα πετάξω. Οπως ακριβώς θα συμβεί και με το σύστημά μου κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα.

Ρώτησα τι θα κρατάγατε και τι θα πετάγατε από το υπάρχον σύστημα.

Ok... Λοιπόν, πάμε από την αρχή...
Αν θέλεις να κρατήσεις χαμηλό το budget το πρώτο που θα πρέπει να πετάξεις είναι τα ηχεία... Καλά ηχεία αλλά δύσκολα θα αποδώσουν με γήινους ενισχυτές!

Πας σε κάποια πολύ πιο εύκολα, κοτσάρεις πάνω τους και έναν λαμπάτο ολοκληρωμένο και είσαι OK.

Εγώ τη μαγεία μου τη βρήκα με τα ATC και τον Copland...
Δεν είναι σετάκι για μεγάλες εντάσεις αλλά αν θέλεις κάποια στιγμή να το ακούσεις είσαι ευπρόσδεκτος για ένα καφεδάκι...

Το κόστος τους παίζει στα 3 χιλιάρικα το κομμάτι (τιμές αντιπροσωπείας) αν και σίγουρα θα τα βρείς σε καλύτερες τιμές. -bye-