αν οχι soundbar τοτε τι αλλο?

alexandros90

Established Member
2 December 2020
131
σε λιγο καιρο θα προχωρησω στην αγορα της oled cx σκεφτομουν για αγορα jbl 9.1 καλη τιμη οχι καλωδια κλπ απλα διαβαζω εδω σχεδον παντου οτι το ατμος δεν το αντιλαμβανεσαι και σαν ηχος δεν συγκρινεται καν με κατι αλλο...υπαρχει καποια προταση που να μη ξεφευγει απο 2 χιλιαρικα με ενισχυτη ηχεια και ηχεια για ταβανι μεχρι αυτα τα χρηματα?

Άνετα μπορείς να φτιάξεις ένα σύστημα 5.1.2 το οποίο δεν θα συγκρίνεται με καμία ηχομπάρα. Να σε βάλει μέσα στον immersive ήχο με σωστές στάθμες και τρομερό enveloping ήχου.

Θα χρειαστείς κάποιον καλό εισαγωγικό επτακάναλο ενισχυτή, κατά τη γνώμη μου τον Denon AVR-X2700H ή τον Yamaha RX-V6A (εάν δεν βρεις τον πρώτο καθώς υπάρχει ένα θέμα με τη διαθεσιμότητα στους ενισχυτές AV γενικότερο που είναι παγκόσμιο) για να έχεις και HDMI 2.1.
Θα μπορούσες επίσης να δεις και τον Marantz SR5015 αν κι εφ' όσον η τιμή του παραμένει στα χαμηλά επίπεδα πολύ κοντά στους άλλους δύο ακόμα (νομίζω ότι ακόμα έτσι είναι).

Από τα υπόλοιπα κομμάτια του συστήματος, καλό είναι να μην κάνεις οικονομία στο sub γιατί είναι η βάση του κινηματογραφικού ήχου. Προτίμηση εδώ η σειρά 1000 της SVS, έχεις και ανοιχτές τις κεραίες εάν υπάρχουν ακόμα σε προσφορά κομμάτια της σειράς 2000, πολύ κοντά σε τιμές.

Σε ηχεία, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις με την κατάλληλη τοποθέτηση ηχεία ραφιού για ηχεία ύψους, αλλά αυτό είναι κάτι που σε πολλούς δεν αρέσει (δικαιολογημένα) γιατί έχει συνέπειες στο αισθητικό κομμάτι, ωστόσο ως χρήση και απόδοση είναι το ίδιο και σου δίνει πρακτικά άπειρες επιλογές καθώς ακόμα κι αν δεν υπάρχει ηχείο σχεδιασμένο για κρέμασμα σε μια σειρά, σίγουρα θα υπάρχει το αντίστοιχο μικρό ηχείο ραφιού της σειράς.

Σε μάρκες ηχείων, μάλλον λόγω budget γέρνει προς κάποια οικονομική σειρά της Dali το πράγμα με ηχεία δαπέδου για εμπρός (Spektor), με ανοιχτό το option να κοιτάξεις και τα Polk της σειράς signature E με μεγάλα ηχεία βάσης (εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι παίζουν σαν μεγαλύτερα ηχεία και ότι έχεις και sub) ανεβαίνοντας κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση η χρήση του skroutz είναι ενδεικτική σε τιμές και διαθεσιμότητες και η χρησιμότητά του αρχίζει και τελειώνει στο σορτάρισμα των επιλογών από τις οποίες θα πάρεις προσφορά για να έχεις μια πραγματική εικόνα του τι μπορείς να πάρεις και που μπορείς να φτάσεις.

Απάντηση: Re: αν οχι soundbar τοτε τι αλλο?

τσεκαρα αυτα Focal Dome Flax 5.1.2 τι πιστευεις για κατι τετοιο?

Σκέφτεσαι να πας σε πετσοκομένο συχνοτικά δορυφοράκι, με ανεπαρκέστατο sub και να βάλεις ηχεία in-ceiling;

Μπορείς να πετύχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα με την ίδια τιμή, με κανονικά ηχεία, κανονικό sub και να έχεις και ενισχυτή.

Σε σύγκριση ακόμα και με τα εισαγωγικά μοντέλα της Dali, τα Focal Dome είναι παιχνιδάκια ( για να μην τα χαρακτηρίσω με χειρότερη λέξη )

ωραια ευχαριστω για τις απαντησεις! μπορειτε να μου προτεινετε ενα συστημα καλο για ατμος καλο ηχο κλπ μεχρι 2500 χιλιαρικα τα ηχεια μαζι με τον ενισχυτη ? αυτο ετσι οπως το ειδα το φοκαλ μου αρεσε γιατι ειχε τα ηχεια ετσι για το ταβανι.

η δυνατοτητα υπαρχει γιατι θα κανω τωρα ανακαινηση αλλα τωρα που κοιταω καλυτερα να βαλω ηχεια που εχουν κεκλιμένη προσοψη απλα δεν γνωριζω τι ειναι καλο απο τις μαρκες που παιζουν ξερω οτι πχ dali wharefdale εχουν καλα μοντελα αλλα και παλι οτι διαβαζω...οποτε καποια προταση για ενισχυτη , ηχεια τετοιου τυπου για το ταβανι ενα καλο σαμπ και τα υπολοιπα?

Σε in-ceiling έχεις μεγαλύτερο εύρος επιλογών σχετικά οικονομικότερες.

Είναι καλό να έχεις αποφασίσει προς τα που θα κινηθείς σε αυτό το σημείο για να ξέρεις τι επιλογές θα έχεις στη συνέχεια. Εάν εγώ είχα τη δυνατότητα για "χωνευτά" ηχεία, θα ήξερα ότι έχω περισσότερες επιλογές ως προς το μέγεθος των ηχείων (του κώνου δηλαδή) αυτών. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μοντέλα από όλες τις μάρκες και σειρές ηχείων συνήθως.

+1 Για το 5.1.2, καμια συγκριση με soundbar. Αφου εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να πας κατευθειαν σε 5.1.2, δεν θα το συζητουσα. Εχοντας την LG 65 c9, τον Denon 2700X και 5.1.2 μπορω να σου πω οτι αξιζει φουλ να εχεις καλο ηχητικο συστημα. Πιο σημαντικο και απο την εικονα θα ελεγα.

αυτο καταλαβα και γω και απο φεβρουαριο μετα απο καποιες αλλες αγορες που ειναι προτεραιότητα ξεκιναω με τον denon2700x που εχεις και συ και μετα polk audio ηχεια και ενα sub svs που μου τα προτεινε ο pleo και νομιζω θα ειμαι υπερκομπλε !!