Αν θα έπρεπε να ξεκινήσετε απο την αρχή.........

μιας κ ειμαι της αποψης ολα αγοραζονται κ ολα πουλιουνται δεν θα ειχα προβλημα να τα δωσω ολα κ να ξεκινησω παλι απο την αρχη .
με μια προυποθεση .

να ειχα ενα χωρο αποκλειστικα για παρτη μου κ να τον πειραζα πως θελω εγω !

το απωθημενο κ ονειρο μου ...

Απάντηση: Re: Αν θα έπρεπε να ξεκινήσετε απο την αρχή.........

μιας κ ειμαι της αποψης ολα αγοραζονται κ ολα πουλιουνται δεν θα ειχα προβλημα να τα δωσω ολα κ να ξεκινησω παλι απο την αρχη .
με μια προυποθεση .

να ειχα ενα χωρο αποκλειστικα για παρτη μου κ να τον πειραζα πως θελω εγω !

το απωθημενο κ ονειρο μου ...

+1

cyrus2 με PSX
με BBC Ls35/a

Luxman M-03 τον οποίον θα έμπαινα στην διαδικασία να τον βελτιώσω... ή μάλλον να έβρισκα έναν καλό μάστορα να μου τον βελτιώσει!!!!

τον nad 3020

+1000!!!!
Aπίθανα μουσικός ήταν ο πρώτος μου ενισχυτης!!!!!
Τόν είχα πουλήσει,το είχα μετανοιώσει και πριν λίγες ημέρες βρήκα έναν σε άριστη κατάσταση

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσει ΚΑΝΕΙΣ από την αρχή, πριν κάνει έναν ολόκληρο κύκλο.

Και για να κάνεις ολόκληρο κύκλο πρέπει να καταφέρεις να κάνεις το -όποιο - σύστημα σου να κάνει αυτό που λένε οι αγγλοσάξωνες "a system that plays the room"

Χρειάζεται επιμονή υπομονή πειραματισμό και παρατήρηση για να κάνεις αυτά που έχεις να παίξουν σωστά στον χώρο σου. (όποια και αν είναι αυτά).

Γιατί αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να αναλωνόμαστε σε συσκευολαγνεία.

Ο στόχος όμως είναι άλλος. Να ακούει ο καθένας, με τον τρόπο που τα αυτιά του επιθυμούν, την μουσική που αγαπάει.

Και τελικά αν το έχουμε καταφέρει αυτό φυσικά μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω αν και αν αυτό έχει συμβεί αναρωτιέμαι γιατί να να θέλαμε να αλλάξουμε κάτι...
Γιατί πόσο σίγουροι είμαστε πως αν αλλάξουμε κάτι θα οδηγηθούμε απ ευθείας στη... nirvana?

Το στοίχημα δεν θα το κερδίσουν ποτέ τα μηχανήματα από μόνα τους.

Ερώτημα. Εχεις βρει μετά από κόπο α)την ιδανική θέση ακρόασης β)τη σωστή θέση που πρέπει να έχεις το σύστημα γ) τη σωστή απόσταση μεταξύ των ηχείων δ) το toe in ε) ενδεχομένως το tilting τους κοκ, έχεις κάνει και μερικές στοχευμένες και διακριτικές επεμβάσεις στον χώρο (δεν μιλάω για dedicated room) και το σύστημα παίζει μια χαρά! Εσύ όμως αποφασίζεις να αλλάξεις ηχεία με πολύ καλύτερα. Αν τα βάλεις έτσι απλά στην ίδια ακριβώς θέση με τα προηγούμενα λες πως θα ακούσεις τα λεφτά σου με τη μία?

ΥΓ (θα κράταγα τη dynavector μου και το phono stage του Σπέρτου)

κατα την δικη μου αποψη αυτη ειναι η πιο σωστη προσεγγιση σε ολο το νημα και θα συμπληρωσω οτι μονιμα προτεινω σε φιλους πελατες και ντουηδες που εχουν ακομα και vintage η συμβατικα μηχανηματα ( οχι high end ) να αφιερωσουν τουλαχιστον ενα εξαμηνο ακουγωντας καθημερινα ξανα και ξανα την αγαπημενη τους μουσικη σε ενα και μονον cd ασχετως γουστων πηγης και ποιοτητας μεχρι να μαθουν την τελευταια νοτα απο εξω και ανακατωτα ...Τοτε και μονον τοτε καποιος ειναι ετοιμος γαι το επομενο βημα . ( οσο αυτο και να ειναι ακριβο η φτηνο )

Τυχαιες ακροασεις σε τυχαιους χωρους με τυχαια η ακριβα μηχανηματα ειναι δυσκολο να παραγουν σοβαρα αποτελεσματα .Το να αγορασει καποιος εναν ενισχυτη PASS επειδη ειναι ακριβος και καλος ενω το ζητουμενο του ειναι να ακουει Εφη Θωδη δεν νομιζω οτι ειναι σωστη προσεγγιση .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

κατα την δικη μου αποψη αυτη ειναι η πιο σωστη προσεγγιση σε ολο το νημα και θα συμπληρωσω οτι μονιμα προτεινω σε φιλους πελατες και ντουηδες που εχουν ακομα και vintage η συμβατικα μηχανηματα ( οχι high end ) να αφιερωσουν τουλαχιστον ενα εξαμηνο ακουγωντας καθημερινα ξανα και ξανα την αγαπημενη τους μουσικη σε ενα και μονον cd ασχετως γουστων πηγης και ποιοτητας μεχρι να μαθουν την τελευταια νοτα απο εξω και ανακατωτα ...Τοτε και μονον τοτε καποιος ειναι ετοιμος γαι το επομενο βημα . ( οσο αυτο και να ειναι ακριβο η φτηνο )

Τυχαιες ακροασεις σε τυχαιους χωρους με τυχαια η ακριβα μηχανηματα ειναι δυσκολο να παραγουν σοβαρα αποτελεσματα .Το να αγορασει καποιος εναν ενισχυτη PASS επειδη ειναι ακριβος και καλος ενω το ζητουμενο του ειναι να ακουει Εφη Θωδη δεν νομιζω οτι ειναι σωστη προσεγγιση .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Σάκη να σε ρωτήσω κάτι?????
Οι περισσότεροι σημερινοί hied αδες πιστευεις οτι ξέρουν απο μουσική ή απο ήχους????

Eγω θα κρατούσα τη γυναίκα μου γιατί δέχεται ότι αλλαγή και αν κάνω στο συστημά μου.

Σάκη να σε ρωτήσω κάτι?????
Οι περισσότεροι σημερινοί hied αδες πιστευεις οτι ξέρουν απο μουσική ή απο ήχους????

Μπορω να σου πω με απιστευτη σιγουρια οτι σε αυτο τον χωρο υπαρχει πολυ ΠΙΣΤΕΥΩ και ελαχιστο ΓΝΩΡΙΖΩ ......

Εχω δει ανθρωπους οπου με πολυ απλα μηχανηματα αλλα με σοφες και προσεκτικες επιλογες εχουν βγαλει εκπληκτικα αποτελεσματα

Εχω δει ανθρωπους με πανακριβα μηχανηματα που το αποτελεσμα που βγαζουν ειναι απλα θλιβερο

Και σαφως εχω δει ανθρωπου που εχουν κανει μεγαλες επενδυσεις αλλα κακες επιλογες η αλλιως εχουν λαθος μηχανηματα για λαθος δουλεια .

Ολα αυτα τα υπεροχα ευκολα μπορουν να κλεισουν κατω απο τον παρονομαστη "" Εμενα ετσι μου αρεσει "" αλλα αυτο φυσικα δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με το τι ειναι σωστο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Θα κρατούσα τη μουσική μου. Τα υπόλοιπα απλώς με εξυπηρετούν για να την ακούω. Αν υπήρχαν χρήματα, μπορεί να άλλαζα μέρη του συστήματός μου. Όμως είτε με μηχανήματα των 2.000 Ε είτε των 20.000 Ε, την ίδια μουσική θα άκουγα. Θεωρώ πάντως ότι όταν καταλήγει κανείς σε εργαλεία που τον ικανοποιούν, καλό είναι να μεγαλώνει μαζί τους. Διαφορετικά κινδυνεύει να γίνει εκ συστήματος ανικανοποίητος, άρα δυστυχής καταναλωτής. Δεν αλλάζουμε γυναίκα, π.χ. επειδή είδαμε μία κομψότερη ή πλουσιότερη ή εξυπνότερη.

Μου αρεσε το παραδειγμα με την γυναικα ......Ειναι κατι το οποιο λεω στην γυναικα μου

""Αντε και μου εκατσε η Καρτσωνα ... η Καγια η καποια αλλη μοντελα τετοιυ επιπεδου ....αντε και την εβαλα στο κρεβατι τι σημαινει αυτο ? ειναι αρκετο το συστατικο αυτο να ζησεις μαζι της για την υπολοιπη ζωη σου ? """

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Last edited by a moderator:
Μου αρεσε το παραδειγμα με την γυναικα ......Ειναι κατι το οποιο λεω στην γυναικα μου

""Αντε και μου εκατσε η Καρτσωνα ... η Καγια η καποια αλλη μοντελα τετοιυ επιπεδου ....αντε και την εβαλα στο κρεβατι τι σημαινει αυτο ? ειναι αρκετο το συστατικο αυτο να ζησεις μαζι της για την υπολοιπη ζωη σου ? """

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι απο τη φυση τους ανικανοποίητοι και βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση. Συχνά δεν τους φταίει η ανεπαρκής ποιότητα των μηχανημάτων παρά ο ανταγωνισμός με έναν εικονικό εαυτό τους ή με άλλους ανθρώπους που για θεωρεί ότι πρέπει να ζηλεύει. Οι άνθωποι αυτοί είναι δυστυχείς, διότι υποφέρουν σαν τον Σίσυφο. Ποτέ δεν φτάνουν στον στόχο τους, καθώς ο στόχος είναι διαρκώς μετακινούμενος. Το ζήτημα, κατά τη γνώμη μου, είναι να κατέχεις την τεχνική να απολαμβάνεις ακόμη και το πιο μικρό που διαθέτεις. Αν ξέρεις
να απολαμβάνεις τη μουσική από μια φορητή μονάδα, τότε είσαι έτοιμος να απολαύσεις και τη μεγάλη αλλαγή προς το ακριβότερο ή ποιοτικότερο μηχάνημα. ´Ομως τότε ίσως δεν το χρειάζεσαι, διότι έχεις άλλες προτεραιότητες.
Αγαπητε Σάκη, όποιος ξέρει να αφουγκράζεται τα μηχανήματα ήχου με τη δική σου ευαισθησία, ίσως ξέρει να αφουγκράζεται αναλόγως κ τη δική του ψυχή, οπότε το χάι εντ της οποιασδήποτε μοντέλας ίσως του είναι ανεπιθύμητο, διότι δεν ψωνίζει ντέμο...

Last edited by a moderator:

Μπορω να σου πω με απιστευτη σιγουρια οτι σε αυτο τον χωρο υπαρχει πολυ ΠΙΣΤΕΥΩ και ελαχιστο ΓΝΩΡΙΖΩ ......

Εχω δει ανθρωπους οπου με πολυ απλα μηχανηματα αλλα με σοφες και προσεκτικες επιλογες εχουν βγαλει εκπληκτικα αποτελεσματα

Εχω δει ανθρωπους με πανακριβα μηχανηματα που το αποτελεσμα που βγαζουν ειναι απλα θλιβερο

Και σαφως εχω δει ανθρωπου που εχουν κανει μεγαλες επενδυσεις αλλα κακες επιλογες η αλλιως εχουν λαθος μηχανηματα για λαθος δουλεια .

Ολα αυτα τα υπεροχα ευκολα μπορουν να κλεισουν κατω απο τον παρονομαστη "" Εμενα ετσι μου αρεσει "" αλλα αυτο φυσικα δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με το τι ειναι σωστο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Μεγάλες αλήθειες!!!

Τελίκα θα συμφωνίσω και γώ οτι η μουσικη είναι αυτό που μου προκάλεσε το ενδιαφέρον για τα μηχανήματα και οχι το αντίστροφο!! Οπότε Μουσική και πάλι μουσικη