Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 1-Xp
Λοιπόν, γράφω και πιο πάνω ότι προσωπικά δεν θα έπερνα ποτέ καμία Ortofon. Πες με προκατηλειμένο αλλά η συγκεκριμένη εταιρία δεν μου γεμίζει το μάτι!
Βέβαια πριν που το έγραψα πεσαν να με φάνε.....(πλακα κανω ε? καμια παρεξηγηση)
Προσωπικά θα πήγαινα με κλειστά μάτια στην BENZ ACE Low, αλλά δεν υπάρχει κανείς να μου πει με σιγουριά ότι ματσάρει με τον 9cc, ούτε ότι ταιριάζει στη γεωμετρία. Η MC20 πχ δεν ματσάρει με τον 8.6cc ούτε κάθεται καλά από πλευράς γεωμετρίας.
Αυτά είναι τα καλά ή τα κακά της συνεργασίας που έγραψες πιο πάνω!
Ναι οι λυχνίες είναι οι 12ΑΧ7.
Όπως γράφω και πιο πάνω μου αρέσει ο ήχος του phono μου, ειδικά τωρα με τις Dragon. Οπότε αφού πάρω το 2-Xperience με κεφαλή(βλεπουμε ποιά) τότε θα έχω και πιο ολοκληρωμένη άποψη για το phono. Θα έχω υπόψην μου τις συγκεκριμένες λυχνίες που μου έγραψες.....:a0210:
Δυο σχολια στο ποστ σου.Πρωτον και παρακαλω να μην παρεξηγηθω,ειναι οτι επεκρατησε μια αποψη οτι η ortofon συστηνεται απο πολλους ως ισως η πρωτη επιλογη για τα πικαπ της project.Να πουμε εδω οτι ως επι το πλειστον ειναι πολυ καλοι συνδιασμοι.Να μην παραγνωριζουμε ομως και το γεγονος οτι υπαρχει μια συνεργασια project/ortofon τα τελευταια χρονια,οπως υπηρχε παλαιοτερα η ιδια συνεργασια project/Grado.Με αυτο δεν προσπαθω να σε αποτρεψω απο του να επιλεξεις μια ortofon για το πικαπ σου,απλα να σε προτρεψω να το ψαξεις βαθυτερα η αν θελεις πιο ανοικτα ουτως ωστε η τελικη επιλογη σου να αντικατοπτριζει το γουστο και την δικη σου κριση,ακομη και το ματσαρισμα με το συστημα σου.Οπως λεμε παντα,δεν υπαρχουν τελεια συστηματα αρα δεν υπαρχουν ουτε στανταρ επιλογες που να ειναι για ολους οι ιδιες.
Δευτερον,μια και αναφερες το θεμα των λυχνιων για το φονο σου,εκ πειρας να σου εισηγηθω εδω να δοκιμασεις οσο το δυνατον περισσοτερες 12ΑΧ7(αυτες δεν εχει ; ) και θα με θυμηθεις.Αυτο,οσο και το πιο πανω σχολιο για τις κεφαλες ειναι φυσικα προσωπικες μου εκτιμησεις και ως εκ τουτου μην τις παρεις τοις μετρητοις ετσι; Για τις 12ΑΧ7 λοιπον,τα πιο σπουδαια αποτελεσματα τα πηραμε με NOS Mullard,Brimar,Telefunken και RCA.Δοκιμασε κυριως τις πρωτες τρεις.Καλες υπαρχουν και αλλες ακομη και καινουργιας παραγωγης,καμια ομως δεν θα δωσει την μαγεια μιας εκ των πιο πανω.Αυτες θα συμπληρωσουν την προσπαθεια αναβαθμισης του πικαπ σου οσο δεν φανταζεσαι τωρα :a0210:
Λοιπόν, γράφω και πιο πάνω ότι προσωπικά δεν θα έπερνα ποτέ καμία Ortofon. Πες με προκατηλειμένο αλλά η συγκεκριμένη εταιρία δεν μου γεμίζει το μάτι!
Βέβαια πριν που το έγραψα πεσαν να με φάνε.....(πλακα κανω ε? καμια παρεξηγηση)
Προσωπικά θα πήγαινα με κλειστά μάτια στην BENZ ACE Low, αλλά δεν υπάρχει κανείς να μου πει με σιγουριά ότι ματσάρει με τον 9cc, ούτε ότι ταιριάζει στη γεωμετρία. Η MC20 πχ δεν ματσάρει με τον 8.6cc ούτε κάθεται καλά από πλευράς γεωμετρίας.
Αυτά είναι τα καλά ή τα κακά της συνεργασίας που έγραψες πιο πάνω!
Ναι οι λυχνίες είναι οι 12ΑΧ7.
Όπως γράφω και πιο πάνω μου αρέσει ο ήχος του phono μου, ειδικά τωρα με τις Dragon. Οπότε αφού πάρω το 2-Xperience με κεφαλή(βλεπουμε ποιά) τότε θα έχω και πιο ολοκληρωμένη άποψη για το phono. Θα έχω υπόψην μου τις συγκεκριμένες λυχνίες που μου έγραψες.....:a0210: