Αναβάθμιση 5.1 σε 5.1.2

Sevastos

Senior Member
4 October 2011
353
Κάρπαθος
Μετά από 5 χρόνια με το 5.1 setup της υπογραφής είμαι σε αναζήτηση 4K/atmos ενισχυτή και atmos ηχείων για αναβάθμιση σε 5.1.2

Το setup που θέλω είναι το εξής: 5.1.2 στο σαλόνι, zone 2 μέσω HDMI στο υπνοδωμάτιο και zone 3 με 2 εξωτερικά ηχεία στην αυλή.

Όσον αφορά τον ενισχυτή, έχω διαβάσει πάρα πολύ καλά σχόλια για τους Yamaha τόσο του 2016 όσο και του 2015. Θα προσπαθήσω να τους ακούσω αλλά μάλλον θα πάρω γουρούνι στο σακί, όπως και το 2011. Από τη στιγμή που χρειάζομαι 9 κανάλια κοιτάω τους 2050,3050,2060 και 3060.

Για τα ηχεία τώρα σκέφτομαι είτε να πάω στα Klipsch RP-140SA και να τα προσθέσω πάνω στα RF-52II, είτε να ανέβω στα RP-280FA και να προσπαθήσω να πουλήσω τα RF-52II αν καταφέρω να πείσω τον μπαμπούλα του σπιτιού ότι δεν είναι και τόσο τεράστια (-2cm σε ύψος, +9cm σε πλάτος και +3,7cm σε βάθος από τα RF52+RP140). Το πρόβλημα μου με αυτό το σενάριο είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσο θα ανταποκρίνεται το κεντρικό ανάμεσα στα θηρία. Δυστυχώς είχα φτιάξει custom έπιπλο με το RC-52 να μπαίνει ακριβώς κάτω από την tv με το ράφι βασισμένο στις διαστάσεις του.

Να πω εδώ ότι η αγορά θα γίνει από ΗΠΑ με χαρτιά μετοικεσίας των πεθερικών. Έκανα το ίδιο το 2011 με το υπάρχον setup.

Ερώτηση 1η: Αξίζουν οι 30x0 τη διαφορά στην τιμή από τη στιγμή που δεν θα χρησιμοποιηθούν προς το παρόν τουλάχιστον τα 2 έξτρα κανάλια;
Ερώτηση 2η: Αξίζει η αναβάθμιση στα RP280 ή όχι; Τόσο για τα μπροστινά, όσο και για τα atmos.
Ερώτηση 3η: Εάν πάω στα 280FA, θα έχω θέμα με το κεντρικό ή όχι;
Ερώτηση 4η: Με δεδομένη την μεγάλη διαφορά στις τιμές, αξίζει να ξαναρισκάρω με τον 110v ενισχυτή ή να πάρω τα ηχεία από ΗΠΑ και να περιμένω μέχρι τον Μάρτιο που θα έρθουν για να προχωρήσω τότε σε αγορά 220v ενισχυτή με την όποια πτώση θα έχουν οι τιμές;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όλες τις απαντήσεις!

Το 2016 μπηκε το dts-x οποτε πας για 2016! Δες και τους marantz που εχουν πολλα για την τιμη τους και καλιμπραρονται ευκολοτερα λογω audysey

Στάλθηκε από το HUAWEI MT7-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μήπως πρέπει να κοιτάς για 5.1.4; Αυτή κατά τη γνώμη μου θα είναι ουσιαστικότερη αναβάθμιση. Επίσης για Zone 2 εγώ χρησιμοποιώ τον παλιό μου ενισχυτή ώστε να μη περιορίζω την ευελιξία του κεντρικού συστήματος.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα δω διαφορά με το 5.1.4 από το 5.1.2 γιατί έχω τον καναπέ κολλητά στον πίσω τοίχο και τα surround ακριβώς δεξιά και αριστερά του, χωρίς δυνατότητα αλλαγής θέσεων, ούτε του καναπέ (να έρθει πιο μπροστά), αλλά ούτε και των surround

Μια μικρή ενημέρωση του θέματος για τις αλλαγές που έγιναν και μερικές ακόμα ερωτήσεις:

Κατ' αρχάς έγινε παραγγελία στην Lsound και περιμένω ακόμα λόγω των απεργιών της ΠΝΟ τον Yamaha A2060 και το SVS-PC2000.
Επίσης, κατέληξα στα RP-280FA, RC-440C και RP-240S τα οποία θα παραγγείλω μέσα στην εβδομάδα. Η αρχική σκέψη ήταν να πάω με το μικρότερο κεντρικό (250C) αλλά τελικά βρήκα τρόπο να χωρέσω το 440C που πιστεύω θα δένει καλύτερα με τα 280FA. Δυστυχώς δεν με παίρνει με τίποτα για το 450C

Αυτό που σκέφτομαι τώρα μια που δεν θα έχω άλλη ευκαιρία για αγορά από ΗΠΑ είναι και η αγορά κάποιου τελικού ενισχυτή για τα L, C, R και να αφήσω στον Yamaha τα atmos, τα surrounds και το zone 2.
Διαβάζω καλά λόγια για τους φετινούς emotiva, τόσο τους entry level BasX οι οποίοι είναι σε καλές τιμές, όσο και για τους XPA gen 3 οι οποίοι μπορούν να αναβαθμιστούν μελλοντικά.

Οι τιμές που τους βρίσκω είναι: XPA-3: 850 , BasX A-700: 460 και BasX A-500: 385

Με δεδομένο ότι τα RP-280FA έχουν ευαισθησία 98db και το RC-440C 97db, θα έχω διαφορά ή θα χρειαστεί να ανέβω περισσότερο σε χρήματα για καλύτερο αποτέλεσμα;

Επίσης, με βάση τα specs τους, αξίζει να κάνω την υπέρβαση για τον XPA-3 ή να πάω για έναν από τους Α-700/Α-500 που είναι πιο κοντά στα χρήματα που θέλω να δώσω;

Yamaha A2060: 2 channels x 140 watts; 20Hz-20kHz, 2ch driven; 8 ohms, 0.06% THD
XPA-3: 3 channels x 275 watts RMS per channel; 20 Hz - 20 kHz; THD < 0.1%; into 8 Ohms
A-700: 2 channels x 110 watts RMS per channel; 20 Hz - 20 kHz; THD < 0.1%; into 8 Ohms / 7 channels x 80 watts RMS per channel; 20 Hz - 20 kHz; THD < 0.1%; into 8 Ohms
A-500: 2 channels x 110 watts RMS per channel; 20 Hz - 20 kHz; THD < 0.1%; into 8 Ohms / 5 channels x 80 watts RMS per channel; 20 Hz - 20 kHz; THD < 0.1%; into 8 Ohms

Πως προτιμησες τα rp240 και οχι τα 250 που ταιριαζουν με τα 280 μπροστινα? Λογω μεγεθους? Γιατι και μενα με απασχολει το θεμα και ειμαι μπερδεμενος ενω η διαφορα ειναι 10-15 ευρω Γερμανια

Περισσότερο λόγω μεγέθους γιατί δεν έχω πολύ χώρο διαθέσιμο αλλά και επειδή για κάποιο λόγο στις ΗΠΑ τα 250S είναι αρκετά ακριβότερα από ότι στο amazon.de πχ. Ενδεικτικά, βρίσκω τα 240S με 400$ ενώ τα 250S με 600$

Επεσες σε ασχημη στιγμη με ισοτιμια δολαριου! !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

5:2:2 βαλε 2 ατμος εφοσον ειναι τοιχος πισω και 2 σαμπ ! Εγω εχω 4 αλλα 1.70 τα μπροστινα και 1.30 τα πισω απο θεση ακροασης

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση 5.1 σε 5.1.2

5:2:2 βαλε 2 ατμος εφοσον ειναι τοιχος πισω και 2 σαμπ ! Εγω εχω 4 αλλα 1.70 τα μπροστινα και 1.30 τα πισω απο θεση ακροασης

Δυστυχώς δεν με παίρνει με τίποτα για 2ο sub τοποθετημένο ανάμεσα σε καθιστικό και κουζίνα. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορέσω να έχω έναν dedicated χώρο και να τον φτιάξω όπως θέλω, βάζοντας και το μεγάλο μου απωθημένο, έναν projector!

518fd791b17aa22ec384620ba8a147e6.jpg

Έφτασε ο Άγιος Βασίλης, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

ΚΑΤ αρχιν χρονια πολλα και ευτυχές το νεο έτος.

Άψογος!!!!
Καλες ακροάσεις

(Το oppo 203 ποσο το πήρατε τελικα και απο που; )

Καλή χρονιά! Το Oppo αγοράστηκε απευθείας από την εταιρία και κόστισε 549$ + 17$ μεταφορικά + 75$ το region free chip από eBay

Sent from my iPad using Tapatalk

ΠΩ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!!!! ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ!!Στα χανια παντως δεν εφτασε.η εταιρια που εχει τους μαραντζ μας κανει νούμερα.

Σας ευχαριστώ πολύ! Σήμερα τα έδωσα στη μεταφορική και για καλή μου τύχη το container ship σαλπάρει σε 1 εβδομάδα.

Πιστεύω μέσα Φλεβάρη να τα έχω στημένα στο σπίτι! Να έχει στρώσει και μέση μέχρι τότε! Αυτός ο Emotiva με τελείωσε σήμερα!

Sent from my iPad using Tapatalk

Τελικά μετά από 2 μήνες αναμονή ήρθε ο Marantz sr 6011 .Στο μεσοδιάστημα βρήκα από το ebay ένα ακόμη ζευγάρι ηχείων mordaunnt short ms 302 και συμπλήρωσα το σετ που αποτελείται τώρα από 9,1 με 6 ms302 και 3 ms304 (κεντρικά) σε διάταξη 5,1,4, καλώδιο, βάσεις , έκανα εγκατάσταση από εξωτερικούς τοίχους σοφίτα κτλ. είχε λίγο δουλίτσα. ο ενισχυτής εννοείται ότι καμία σχέση με τούς προηγούμενους που είχα, από ποιότητα ήχου ευκολίες σύνδεσης δυνατότητα επιλογής διάταξης ηχείων και φυσικά εξαιρετικά εύκολης ισοστάθμισης με οδηγίες βήμα βήμα που και ο πιο άσχετος δεν θα είχε κανένα πρόβλημα Όσο αφορά τώρα στα ηχεία ύψους για atmos αντί για ταβανιού νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.Φυσικά δεν έχω καθόλου πείρα σε atmos συστήματα αφού στα Χανιά δεν ξέρω κανένα άλλο που να έχει και δεν έχουμε και κανένα σινεμά με το συγκεκριμμένο σύστημα.Μέτρο σύγκρισης η ταινία Inferno σε αιθουσα atmos στα village στη Θεσσαλονίκη .Αυτά προς το παρόν.