Αναβάθμιση από SD Sky σε HD Sky – Ερωτήματα

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

nikosGX

Supreme Member
9 November 2007
7,539
Αγαπητοί συνφορουμίτες,

Αυτή τη στιγμή έχω SD Sky, κάτοπτρο 1.20, CRT 26'', Amstrad Digibox και Dreambox. Έχω αποφασίσει το επόμενο δίμηνο να αναβαθμιστώ γενικώς: HD TV, HD Sky, Mabo 1.80. Είμαι στο ψάξιμο για τις λεπτομέρειες. Δυστυχώς προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει Sky HD, οπότε θα πρέπει να τα ανακαλύψω όλα μόνος μου!

Μια που κάποιοι από σας τα έχετε ήδη ζήσει αυτά, θα σας είναι μάλλον εύκολο να μου λύσετε μερικές απορίες:

1. Το σήμα του Sky HD είναι full HD 1080p;
2. Έχει διαφορά αν βλέπει κανείς Sky με τηλεόραση full HD ή με HD ready; Μιλάμε για 42 ή 46 ίντσες, από απόσταση σχεδόν 3μ. Έχει διαφορά plasma ή LCD; Προφανώς παίζει πρωτίστως ρόλο η ποιότητα της TV αλλά επειδή δεν πρόκειται για Blu Ray, μήπως τελικά για το Sky HD είναι το ίδιο full HD TV και HD ready TV; Με τη νέα TV θα βλέπω κυρίως Sky, οπότε και η επιλογή της έχει άμεση σχέση με το θέμα.
3. Αυτά που δείχνουν τα κανάλια HD είναι ακριβώς τα ίδια με τα SD και έχουν και τους ίδιους υπότιτλους, σωστά; Ας πούμε, μεταξύ Sky One και Sky One HD αλλάζει μόνο η ανάλυση, έτσι; Ρωτάω επειδή είναι σημαντικοί οι υπότιτλοι για μένα.
4. Νομίζω ότι μπορώ να αναβαθμίσω το πακέτο μου από SD σε HD από το Internet. Ας πούμε ότι παίρνω τον HD receiver του Sky που κοστίζει 250 λίρες, δηλαδή κάπου 330 ευρώ. Η κάρτα Sky θα αλλάξει και αυτή ή απλά θα "συνδεθεί" ή παλιά κάρτα μου με τον HD receiver; Πρέπει να το κάνει αυτό ο φίλος μου στην Αγγλία ή αρκεί να μου στείλει τον HD receiver και να το κάνω εγώ; Ο παλιός Digibox δεν θα παίζει πια με την κάρτα;
5. Υπάρχει περίπτωση να κάνω αναβάθμιση από SD σε HD χωρίς να αγοράσω καθόλου τον παραπάνω Sky HD receiver αλλά κάποιον άλλο του εμπορίου που να μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα και με hotbird ή κάποιον άλλον δορυφόρο; Απ’ ότι κατάλαβα, ο Sky HD receiver δεν υποστηρίζει άλλους δορυφόρους, σωστά;
6. Είναι δυνατόν να κόβω το Sky HD και τα περισσότερα πακέτα κάποιους μήνες το χρόνο (πχ. καλοκαίρια να κρατάω μόνο ένα πακέτο με 16 λίρες) για περιορισμό του κόστους; Υπάρχει περιορισμός κάθε πότε μπορώ να μεταβάλλω τη συνδρομή μου; Τώρα πια είναι απλές οι αλλαγές μέσω web οπότε ρωτάω να μας πει όποιος έχει δοκιμάσει περιοδικά upgrade-downgrade.(Πληροφοριακά έκανα προσθήκη πακέτου μέσω web πρόσφατα και λειτουργεί άψογα και ακαριαία! Σε 5 λεπτά είχαν ανοίξει τα νέα κανάλια).
7. Το LNB το δίνουν μαζί με τον Sky receiver ή το πληρώνει κανείς επιπλέον; Αξίζει να μου το στείλουν από Αγγλία ή καλύτερα να το αγοράσω εδώ; Αλήθεια, γιατί βάζουν τετραπλό και όχι διπλό; Απ’ ότι κατάλαβα χρειάζονται δύο καλώδια προς το δέκτη, όχι τέσσερα, σωστά;

Γενικότερα, θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή/πρόταση, και για τη διαδικασία αναβάθμισης Sky, και για τον εξοπλισμό (πιάτο, δέκτης, TV).

1.1080i
2.Καλύτερα με Full HD και κατα την δική μου κριση με πλάσμα ή και προβολέα και βεβαια όσο μεγαλύτερη η οθόνη τόσο πιο ορατή η διαφορά με τα SD. Παντως και με HD Ready 40 ή 42 ιντσων θα δεις διαφορά σίγουρα
3.Εδω να σου απαντησει καποιος που το έχει, όσο για υπότιτλους φανταζομαι μιλας για τους αγγλικούς...οπότε δεν βλεπω που ειναι το πιθανο προβλημα με την ανάλυση (φοβασαι μηπως ...σου φύγουν απο το καδρο;)
4.Νομίζω πως θα αλλάξει και η κάρτα, αλλά δεν ειμαι και απόλυτα σίγουρος...
5.Δεν υπάρχει περίπτωση, τον δεκτη τους θα τον φορτωθεις υποχρεωτικά, αλλιώς δεν σου δίνουν συνδρομή!
6.Στην Νοβα γινεται, στο αγγλικό μόνο αν εχεις κολλητο που δεν βαριεται να κανει όλες τις αγγαρείες για σενα στην αγγλία...
7.Απο Αγγλία θα παρεις μόνο τον δεκτη, τα υπόλοιπα απο εδω που ειναι και φτηνότερα και...ξερεις ποιον να κυνηγήσεις αν σε κοροιδέψουν!

3.Εδω να σου απαντησει καποιος που το έχει, όσο για υπότιτλους φανταζομαι μιλας για τους αγγλικούς...οπότε δεν βλεπω που ειναι το πιθανο προβλημα με την ανάλυση (φοβασαι μηπως ...σου φύγουν απο το καδρο

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Στο παραπάνω (3) εννοούσα τους Αγγλικούς υπότιτλους σε αγγλόφωνα προγράμματα, που είναι κυρίως για ανθρώπους με προβλήματα ακοής αλλά βοηθάνε και εμας που δεν έχουμε τα αγγλικά ως πρώτη γλώσσα. Οι υπότιτλοι αυτοί είναι προαιρετικοί (πατάς ένα κουμπί για να βγουν) και όχι αναγκαστικοί όπως πχ στη Nova, και δεν είναι ενσωματωμένοι στο βίντεο. Στα SD οι περισσότερες νέες σειρές έχουν υπότιτλους (πχ stargate SG-1, Lost κλπ). Η ερώτηση ήταν αν τα HD κανάλια έχουν και αυτά τέτοιους υπότιτλους όπως ακριβώς και τα SD.

Λογικά πρέπει να έχουν. Πάντως επειδή οι υπότιτλοι στο sky είναι ουσιαστικά μια μορφή teletext (σελίδα 888), και δεν γνωρίζω τι γίνεται με το teletext στο HD, γι αυτό η απάντηση "Ναι" δεν είναι και απολύτως αυτονόητη. Καλύτερα ας μου πει κάποιος που έχει Sky HD αν βλέπει κανονικά Αγγλικούς υπότιτλους, ας πούμε στο Sky One HD (subtitles σε κάποια εκπομπή που έχει S στη περιγραφή).