Αναβάθμιση Behringher ΕΡ-1500

ώρε μάνα μου......

εδώ είναι που έρχονται οι σοφοί χαιεντάδες κριτικοί αλά Κέσλερ και λένε:
την όλη εικόνα χαλάνε οι φτηνές μπόρνες ....

καλα εγω εχω ενα μετρο καλωδιο ηχειων αλλα εμενα μου κανη εντυπωση η πολικοτητα.
αναποδα το χαμηλο ειναι σαφως λιγοτερο αλλα πολυ πιο καθαρο και σφικτο.

με κανονικη πολικοτητα εμενα μπουμαρη και δεν ειναι θεμα ισχυος.

Μπακ μάλλον είναι θέμα στο πως θα κάτσει στον καθένα και τι του αρέσει.
Πάντως πληροφοριακά το σύστημα του Πάπας δεν μπουμάριζε ποτέ και με τίποτα. (ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν)
Νομίζω όμως πως δεν είναι το χαμηλό λιγότερο αλλά τα μεσαία- μεσουψηλά (περισσότερα) που δίναν αυτή την εντύπωση στου Γιώργη.
Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος και όντως λόγω λιγότερου χαμηλού να "ξεψάρωσαν" παραπάνω οι μεσαίες.
Θέλει πολύ προσοχή για να διευκρινιστεί κάτι τέτοιο.
(Ακόμα καλύτερα μία μέτρηση με το μπερυαναλάιζερ...)

Μπακ,πριν τα μογκαμια ειχα δυο i.c. αμερικανικα,επαγγελματικα,no name,αλλα πολυ καλα.Σε ανοιχτο ροζ χρωμα,αν το χεις συναντησει ποτε.

ειστε σιγουροι οτι η διαφορα ηταν απο τα καλωδια;

προχτες εμεινα απο τη διαφορα που ειχε το van den hul d 102 απο τα no name (μαλλον belden ειναι)επαγγελματικα μου.

το 102 ηταν πολυ χειροτερο.

προχτες εμεινα απο τη διαφορα που ειχε το van den hul d 102 απο τα no name (μαλλον belden ειναι)επαγγελματικα μου.

Πως φαίνεται ότι δεν είσαι Hi-Endας... Aπλά το VDH είναι "ατμοσφαιρικό"! :damnyou: :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση Behringher ΕΡ-1500

Μπακ η διαφορά δεν ήταν μόνο από τα καλώδια.
Αναφέρομαι βέβαια μόνο στο θέμα της ισορροπημένης σύνδεσης και όχι στις πολικότητες.
Εξ' άλλου οι πολικότητες δοκιμάσθηκαν μόνο σε unabal σύνδεση.

Νομίζω πως καταλυτικό ρόλο έπαιξε η σωστή οδήγηση των μπεριών από το τάσκαμ.
Καθώς το τάσκαμ βγάζει κατιτίς παραπάνω στην έξοδο XLR, κατάφερε να "σπρώξει" καλύτερα τα τελικούλια τα οποία με την σειρά τους ανταπέδωσαν...
Άρα είναι καθαρά θέμα μάτσινγκ.
Η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη που ένα καλώδιο δεν την φέρνει ούτε με σφαίρες.

εδω φαινεται ο παραλληλισμος των τροφοδοτικων των δυο καναλιων.

το κατσαβιδη δειχνη το καλωδιο που ενωνη το + της μιας γεφυρας με το + της αλλης.

το αλλο ιδιο καλωδιο ενωνη τα δυο -.

ΠΡΟΣΟΧΗ αυτο για να γινη πρεπη να αποσυνδεθη το ενα καναλη και να μεινη μονο ενα.

Attachments

• PA020186.JPG
    PA020186.JPG
    124.8 KB · Views: 63
εδω φαινεται ξεκουμπωμενη η φισα του ποτενσιομετρου και κατω απο την πλακετα η αντισταση 47k και απο κατω ο πυκνωτης 20uf/250v.

τα σωστα ποδια κατω απο την φισα ειναι.

καναλη 1

ποδι 1 (κοκκινο καλωδιο) γειωση.
ποδι 2 εισοδος.

καναλη 2

ποδι 8 (μετρωντας παντα απο το κοκκινο καλωδιο) γειωση.
ποδι 9 εισοδος.

μεταξυ του ποδιου 1 και 2 συνδεουμαι την αντισταση.

στο ποδι 2 συνδεουμαι επισης το ενα ακρο του πυκνωτη ενω στη γειωση και στο αλλο ποδι του πυκνωτη συνδεουμαι την εισοδο RCA.

Attachments

• PA020193.JPG
    PA020193.JPG
    92 KB · Views: 58
οπως βλεπεται ολες οι μετατροπες ειναι ευκολες και χωρις να προκαλουν ζημια στον ενισχυτη.

πολυ ευκολα μπορω να ξεκολησω τα προθετα καλωδια, να κουμπωσω τις φισες και να γινη οπως πριν.

μειονεκτημα οτι δεν λειτουργουν τα led που δειχνουν την ισχυ γιατι επρεπε να κοψω τις καλωδιοταινιες για να τα κανω να λειτουργουν αλλα δεν με πειραζη.

αυτα απο μενα οποιος το επειχηρηση στη διαθεση του για αποριες.

Φίλε Μπάκ εύγε!, εξαιρετικός. Όχι ότι θα βάλω εγώ προσωπικά χέρι για τέτοιας έκτασης εγχειρήσεις, αλλά είπαμε: το Ηράκλειο δεν είναι καί τόοοοοοοσο μακριά ρε παιδί μου!! Εγώ πρός το παρόν ψάχνω χρόνο για να του ...γράψω λίγα χιλιόμετρα, να στρώσει το τέρας, αλλά χλωμό... (το ένα μου παιδί είναι Γ' Λυκείου και διαβάζει για Πανελλαδικές, οπότε άστα!).. Πάντως ακόμα με εντυπωσιάζει η αστείρευτη δύναμη του, και το μέγεθος της σκηνής που στήνει γύρω από τα (φουκαριάρικα) Chario τα οποία φυσικά έχουν δεινοπαθήσει, αλλά απ' την άλλη έδειξαν και έναν πολύ καλύτερο εαυτό!

Γιώργο άσε αυτός ο Μπάκ είναι για δέσιμο!
Αλλά επειδής ο τελικούλης κάνει μόνο 300 έουρα δεν τον πολυνοιάζει...!!!
Oπότε αντί να γυαλίζει και να τρίβει αλουμίνια, προτιμά να ξεκοιλιάζει χοντρολαμαρίνες.

Μπακ ο Νακαμίσι έχει έξοδο XLR????

Γιώργο δουλεύεις μόνο το ένα κανάλι στα μπέρια σου;

Γιατί βλέπω γεφυρωμένο τροφοδοτικό, πυκνωτές μόνο από την μία πλευρά....

Άντε πάρτο απόφαση να αλλάξεις και τον τελεστικό στην είσοδο να του φτιάξεις και ένα τροφοδοτικάκι με LM και νομίζω δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί να φτιάξει κανείς.....