Αναβαθμιση CD Player. Πως ; Που ;

john reel to reel

Established Member
16 December 2008
282
Μιας και κολλυσα εδω και 10 χρονια με το Marantz CD 63 SE κανω μια σκεψη να το αναβαθμισω (αν αυτο ειναι εφικτό) και αν φυσικά εχει καποιο νοημα.
Ακουω κατα καιρους για αναβαθμισεις σε Players και οτι το αποτελεσμα ειναι αρκετά εμφανες ( αλλαγες πυκνωτων , διαφοροποιησεις κυκλωματων , αλλαγες βυσματων κτλ ( δεν γνωριζω και τι ακριβως γινεται))
Ποια ειναι η γνωμη σας και που θα μπορουσα να κανω αυτη την ιστορια;
Θενκσ απο πριν

Αλλη μια σκεψη ειναι η αγορα του Cambridge Audio Magic Dac αλλα και με τοσα χρηματα δεν ξερω αν θα αξιζει να κρατησω το Maratz η να παω σε καινουργιο Player

Last edited:
Σαφώς η επιλογή του dacmagic είναι καλύτερη-φθηνότερη επιλογή κι επίσης ευέλικτη(πάει παντού...).Κρατάς το marantz σαν οδηγό κι αργότερα το ψάχνεις καλύτερα.

Υπαρχουν 2 δρομοι οπως γραφεις,η αναβαθμηση με αγνωστο τελικο κοστος-αποτελεσμα και η αγορα ενος dac.Με το dac εχεις την δυνατοτητα επιλογης διαφορετικης ηχητικης σχολης και να διαλεξεις αυτην που ταιριαζει καλλιτερα στα μουσικα γουστα σου.Υπαρχουν αρκετα αξιολογα dac σε λογικες τιμες .

Re: Απάντηση: Αναβαθμιση CD Player. Πως ; Που ;

Υπαρχουν 2 δρομοι οπως γραφεις,η αναβαθμηση με αγνωστο τελικο κοστος-αποτελεσμα και η αγορα ενος dac.Με το dac εχεις την δυνατοτητα επιλογης διαφορετικης ηχητικης σχολης και να διαλεξεις αυτην που ταιριαζει καλλιτερα στα μουσικα γουστα σου.Υπαρχουν αρκετα αξιολογα dac σε λογικες τιμες .
Καποιες προτασεις ;;; :ears:

Εγώ έχω το harman kardon hd970.
Eάν πάρω ένα dac, ποιό θα είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά;
Αυτά που αναφέρετε παραπάνω ακούγονται καλύτερα από το cd μου;

Πρωτα απο ολα θα αποφασισεις τον ηχητικο χαρακτηρα που θελεις να εχει το dac,και επειτα πηγαινεις στο ebay και ψαχνεις,υπαρχουν δεκαδες επιλογες,με πληθωρα τιμων.Προσωπικα δεν τρελλαινομαι για υπερδειγματολειψιες κλπ,αλλα το αναλογικο τμημα του dac παιζει ουσιαστικοτατο ρολο

Πρωτα απο ολα θα αποφασισεις τον ηχητικο χαρακτηρα που θελεις να εχει το dac,και επειτα πηγαινεις στο ebay και ψαχνεις,υπαρχουν δεκαδες επιλογες,με πληθωρα τιμων.Προσωπικα δεν τρελλαινομαι για υπερδειγματολειψιες κλπ,αλλα το αναλογικο τμημα του dac παιζει ουσιαστικοτατο ρολο

Και πως θα ξέρω πιο dac έχει τον ήχο που θέλω.
Εγώ θέλω αναλογικό ήχο με δυνατόν μεγαλύτερη λεπτομέρεια.
Σαν πικαπ, καλο, να κούγεται.
Για ποιό dac να ψάξω λοιπόν;

Μιας και κολλυσα εδω και 10 χρονια με το Marantz CD 63 SE κανω μια σκεψη να το αναβαθμισω (αν αυτο ειναι εφικτό) και αν φυσικά εχει καποιο νοημα.
Ακουω κατα καιρους για αναβαθμισεις σε Players και οτι το αποτελεσμα ειναι αρκετά εμφανες ( αλλαγες πυκνωτων , διαφοροποιησεις κυκλωματων , αλλαγες βυσματων κτλ ( δεν γνωριζω και τι ακριβως γινεται))
Ποια ειναι η γνωμη σας και που θα μπορουσα να κανω αυτη την ιστορια;
Θενκσ απο πριν

Αλλη μια σκεψη ειναι η αγορα του Cambridge Audio Magic Dac αλλα και με τοσα χρηματα δεν ξερω αν θα αξιζει να κρατησω το Maratz η να παω σε καινουργιο Player

Εγώ θα σου έλεγα να το πετάξεις γιατί όλα αυτά τα marantz έβγαζαν από κατασκευής πολύ jitter.
Αλλά αν από συναισθηματικής πλευράς σε τρώει η τσέπη σου η καλύτερη λύση είναι να το στείλεις εδώ στη Αγγλία.

Τωρα αν σου πω να εχει λαμπατη εξοδο,σου περοριζω τις επιλογες.Βεβαια υπαρχει το X-DAC που αν δεν κανω λαθος εχει λαμπα στην εξοδο.Υπαρχει και ο παραγων του κοστους που παιζει σημαντικο ρολο.Μην περιμενεις βεβαια ,οτι αυτο που θα ακουσεις απο οποιοδηποτε dac,θα μοιαζει με αυτο που ζητας.Ρεαλιστικα σε τιμες γηινες ,δεν νομιζω ,οτι οι δυο σχολες συγκλινουν ,θα πρεπει να ξοδεψεις παρα πολλα για να εχεις παρομοια αποτελεσμα τοσο απο αναλογικη,οσο και απο ψηφιακη πηγη.Και μην ξεχνας οτι για να ακουσεις ενα <καλο> πικαπ,δεν θελεις και λιγα χρηματα.Πλατω+κεφαλη+phono κοστιζουν για να φθασουν σε καλο ακουστικο επιπεδο

Τωρα αν σου πω να εχει λαμπατη εξοδο,σου περοριζω τις επιλογες.Βεβαια υπαρχει το X-DAC που αν δεν κανω λαθος εχει λαμπα στην εξοδο.Υπαρχει και ο παραγων του κοστους που παιζει σημαντικο ρολο.Μην περιμενεις βεβαια ,οτι αυτο που θα ακουσεις απο οποιοδηποτε dac,θα μοιαζει με αυτο που ζητας.Ρεαλιστικα σε τιμες γηινες ,δεν νομιζω ,οτι οι δυο σχολες συγκλινουν ,θα πρεπει να ξοδεψεις παρα πολλα για να εχεις παρομοια αποτελεσμα τοσο απο αναλογικη,οσο και απο ψηφιακη πηγη.Και μην ξεχνας οτι για να ακουσεις ενα <καλο> πικαπ,δεν θελεις και λιγα χρηματα.Πλατω+κεφαλη+phono κοστιζουν για να φθασουν σε καλο ακουστικο επιπεδο
Ξαναγυρίζω στην αρχή λοιπόν.
Τι dac θα κάνει να πάίζει το harmankardon hd970 καλύτερα από τώραq
ή αλλίως: με ποιο dac θα ακούγεται σαν το Πλατω+κεφαλη+phono μου που κάνει γύρω στα 2.000 ευρώ;

Ξαναγυρίζω στην αρχή λοιπόν.
Τι dac θα κάνει να πάίζει το harmankardon hd970 καλύτερα από τώραq
ή αλλίως: με ποιο dac θα ακούγεται σαν το Πλατω+κεφαλη+phono μου που κάνει γύρω στα 2.000 ευρώ;

Με συγχωρεις που ρωτω,περιμενεις το Harman,ακομη και αν του βαλεις ενα dac 2000 ευρω ,να παιξει συμφωνα με τις δυνατοτητες του dac.Αν το transport δεν επαιζε ρολο,ολοι θα επαιρναν ενα μπλε σκατουλι για οδηγο και ενα πολυ καλο dac και θα τελειωναν.Ακομη και το ben να βαλεις σαν dac που κοστιζει περιπου 800 δεν νομιζω οτι δεν θα αδικησεις το dac,βεβαια ο ηχος σου λογικα θα ειναι καλλιτερος,αλλα οχι αναλογος των δυνατοτητων του dac.Eιναι σαν να βαζεις μια κεφαλη 2000 ευρω σε rega 2

Re: Απάντηση: Αναβαθμιση CD Player. Πως ; Που ;

Και πως θα ξέρω πιο dac έχει τον ήχο που θέλω.
Εγώ θέλω αναλογικό ήχο με δυνατόν μεγαλύτερη λεπτομέρεια.
Σαν πικαπ, καλο, να κούγεται.
Για ποιό dac να ψάξω λοιπόν;

Μήπως ζητάς πολλά? Σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις ένα παλιό player ή εναλλακτικά να αγοράσεις ένα dac στα 300-350 ευρώ (αν κρίνω από την σκέψη σου να αγοράσεις το cambridge audio dac magic harman kardon hd970) και περιμένεις ηχητικό αποτέλεσμα ανάλογο με το πικάπ σου που κόστισε 2000 ευρώ? Μάλλον έχεις υπερβολικές προσδοκίες απο την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας! Δε θέλω να μπω στη διαδικασία της σύγκρισης αναλογικής-ψηφιακής τεχνολογίας, αυτό γίνεται σε άλλα νήματα αυτή τη στιγμή και γίνεται κάτι σε εμφύλιο πόλεμο ένα πράμα, :violent-smiley-030: αλλά το βέβαιο είναι ότι για να πάρεις συγκρίσιμο ηχητικό αποτέλεσμα με το πικάπ που έχεις πρέπει να δώσεις περισσότερα χρήματα, ίσως και πάνω από χίλια ευρώπουλα. αλήθεια, το υπόλοιπο σύστημα σου από τι κομμάτια αποτελείται?

Υ.Γ. Τα dac της Xindak τα έχεις υπ' όψιν σου? Είχα ακούσει ένα πριν κάμποσο καιρό στην εδώ αντιπροσωπεία και μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Νομίζω έρχεται στα 600 ευρώ, έχει δύο εξόδους, τρανζιστοράτη και λαμπάτη και πολλές εισόδους.

Το υπόλοιπο σύστημα:
pro: cairn 4810
Τελικοί: 2xHypex 400ad
Ηχεία Chario Syntar 200T - μέχρι να φτιάξω κάτι DIY που έχω στο νου μου. (έχω και τα υλικά- χρόνο δεν έχω)

Θα σου πρότεινα (γιατι τα εχω ακούσει) να ψ´ξεις στο eBay για το Sugden SD1 Dac (1541 16bit) και τα Ordinal ή Dacapo της Pink Triangle. Πρεπει να ειναι κοντα στον ηχο που θελεις...