Αναβάθμιση cross E.B.S

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Χτες ξήλωσα τα κρος από τα proac θέλοντας να ρίξω μια ματιά στούς πυκνωτές και την κατάσταση του γενικώς.

Για καλή μου τύχη όλοι οι πυκνωτές είναι πολυεστέρα και δεν έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά τους (όλοι "μέτρησαν" μια χαρά).

Για κακή μου τύχη κάποιος έχει βάλει χέρι στον κλάδο των χαμηλών αλλά θα επανέλθουμε σε αυτό αργότερα.

Εδώ είναι φωτογραφίες απο το χάλι που αντίκρισα και 2 φωτογραφίες απο το κρος πρόχειρα στημένο απο εμένα σε χαρτόνι.

PICT0024.JPG

PICT0026.JPG

PICT0053.JPG

PICT0055.JPG

Εχω χωρίσει τον κλάδο των χαμηλών απο το υπόλοιπο κρος και όλα θα μπούν σε εξωτερικό κουτί.

Οι φωτογραφίες είναι χαμηλής ανάλυσης.

Θα ανεβάσω μεγαλύτερες απο τη δουλειά.

Στις χαμηλές υπάρχει πηνίο σε σειρά και υπήρχαν 2 πυκνωτές πολυεστέρα των 33μ/150ν παράλληλα.

Δυστυχώς οι πυκνωτές έχουν αλλαχτεί με 2 των 47μ/35ν (visaton elko) που είναι και ηλεκτρολυτικοί.

Ευτυχώς στο ένα κρος είχε μείνει χύμα ένας απο της μαμάς και ξέρω τουλάχιστον τι είχε.

PICT0062.JPG

Με αποτέλεσμα φυσικά το γούφερ να είναι "κομμένο" πιο χαμηλά απο οτι πρέπει.

Εδώ είναι και τα αφρολέξ που έχουν οι καμπίνες μέσα.

Δεν είχαν ανακαλύψει το ρικοφόν τότε.

Λέτε να δοκιμάσω και με ρικοφόν ή να κάτσω στα αβγά μου?

PICT0049.JPG

στο tweeter μπορεις να βαλεις και mkp

για το μονωτικό αν μπεις στην διαδικασία, πάρε κατευθείαν μαλλί.

επίσης το αριστερό πηνίο σήκωσέ το όρθιο ώστε να σχηματίζει γωνία 90° με το διπλανό του, μιας και ειναι αρκετά κοντά.

ΣΩΣΤΑ!!! ΜΑΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ, κι εμένα με πειραξε που δεν ειναι το πηνίο όρθιο :flipout:

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση cross E.B.S

Oι βίδες είναι απο την proac και ήθελα να ρωτήσω αν είναι απαραίτητες.

εγω πιστεύω πως τις έβαλε αυτός που εβαλε και τους ηλεκτρολυτικούς. οι βίδες αυξάνουν το L του πηνίου, αν η proac ήθελε κάτι τετοιο θα εβαζε κανονικό πυρήνα..

Αν ειναι από την Proac εχει υπολογίσει τη αυξηση της χωρητικότητας στα πηνία, μην τις πειραξεις και μην τις αλλάξεις
Μια καλή αναβάθμιση πιστευω θα ειναι να βάλεις και καλύτερα πηνία για χαμηλά και μεσαία

Στο tweeter έχει έναν 4,7μ και έναν 3,3μ.

Απο το site που έβαλε ο SHERPA ποιος είναι ο καλλίτερος τύπος πυκνωτή?

Ξέρετε άλλα Ελληνικά site?

Μήπως έχει και ο Μανώλης?

Νομίζω πως όντως οι βίδες είναι απο την proac.

Είναι πολύ βαριά τα μεγάλα πηνία για να σταθούν αλλιώς και το κρος ήταν βιδωμένο στην πλάτη του ηχείου κάθετα.