Αναβάθμιση DiseqC σε 10:1 και συμβατότητα

dpani

Senior Member
24 July 2008
608
Αθήνα
Σκέφτομαι να αναβαθμίσω την υπάρχουσα εγκατασταση μου από 4 μονά LNB (συνδεδεμένα σε 1 DiseqC 1/4 σε 1.20μ πιάτο) σε 8 ή 10 μονά LNB με τη βοήθεια ένα DiseqC 10/1.

Επειδή δεν είμαι πολύ εμπειρος στο χωρο και εχω ακουσει διαφορα για θεματα ασυμβατοτητας με DiseqC μεγαλύτερα του 1/4 θα ήθελα να ηξερα αν προκειται να αντιμετωπισω κάποιο προβλημα με την κινηση μου αυτή.

Διαθέτω τους ακόλουθους δύο δεκτες:
Vantage 7100ts
Argus mini 2in1 IP

Ποια μάρκα DiseqC 10/1 (ή και 8/1) δοκιμασμένα δεν έχει προβλημα με τους παραπανω δεκτες;
Θα πρέπει να κανω καποια αλλαγή στο configuration των δεκτών για να επικοινωνήσουν με το νεο DiseqC 10/1?

Θα εκτιμούσα πολύ τις γνωμες των πλεον ειδικών στο θέμα καθώς και εάν αξίζει το εγχείρημα σε σχεση με την ταλαιπωρια που μπορει να υποστω αν δεν παιξουν και οι δυο δεκτες απροβληματιστα.

Έχω αυτό το οποίο το αγόρασα σαν Opticum. Με τον Edision δουλεύει τέλεια.
Πιστεύω πως και ο Vantage δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα.

Η ρύθμιση στον Edision είναι πανεύκολη.
Πόρτα 1/16
Πόρτα 2/16
Πόρτα 3/16
Πόρτα 4/16
κλπ... κλπ... έως 10/16

Code:
http://www.digitalo24.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=543&category_id=64&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

DiSEqC_MONDIS_03_4c77c3f47460a.png

Ευχαριστώ πολύ για τις πρώτες αυτές απαντήσεις. Το συγκεκριμένο βλέπω πως είναι DiseqC 1.1. και όχι 2.0. Παίζει κάποιο ρόλο αυτό στη συμβατότητα με τους δέκτες μου; Γενικά αλλάζει κάτι στις ρυθμίσεις μου η στο χειρισμό των δεκτών από την αναβάθμιση από 1/4 σε 1/10?

Όλοι αυτοί οι διακόπτες είναι DiseqC 1.1.
Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να δουλέψουν και σαν DiseqC 1.2.

Οι ρυθμίσεις σου θα αλλάξουν,τις αναφέρει ο Σάκης πιο πριν .