Αναβάθμιση εγκατάστασης

spycon69

Banned
22 June 2006
1,218
Θα ήθελα τη βοήθεια και τις συμβουλές σας σχετικα με την επικείμενη αναβάθμιση. Η υπάρχουσα εγκατάσταση αποτελείται απο:

1. Wavefrontier 90
2. 4 LNB
3. 4/1 Diseqc
4. Dreambox 7000S

Εχω προμηθευτεί τον SKY HD thomson / SKY freeview card και επιπλέον κάτοπτρο 1.25

Θα ήθελα να κάνω τα εξής:

1. Να προσθέσω 2 ακόμη δορυφόρους (Sirius 4.8E και Eutelsat W2 16.0E) στο Wavefrontier
2. Να εγκαταστήσω το νέο κάτοπτρο στους 28.2Ε αποκλειστικά και μόνο για SKY

Το ερωτημά μου είναι κατα πόσο θα μπορούσα να βλέπω και στους 2 δέκτες όλους τους δορυφόρους ή υπαρχει τρόπος μέσω του Dreambox να βλέπω όλα τα κανάλια στον SkyHD. Θα χρειαστώ κάποιο mutliswitch ? Θα χρειαστεί να αλλάξω όλα τα LNB με twin ?

Φυσικά κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

ευχαριστώ

φιλε μου,
χρειάζεσαι τα διπλά lnbs για να μπορείς να βλέπεις και στους δύο δέκτες τα πάντα & τα ίδια κανάλια ταυτόχρονα. Αλλιώς με χρήση multiswitch (αλλά δεν έχω δει κατι με περισσότερους από 4 δορυφόρους, ίσως για παραπάνω να γεφυρώνονται μεταξύτους) αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ. Ας γράψει κάποιος που το έχει κάνει. Πάντως κοστίζουν αρκετά...

Εγώ έχω βάλει διπλά lnbs στα δύο πιάτα μου, ένα πιάτο για 19,2 - 13 -28,2 (όχι sky) με 2 Χ diseqc 4/1 και ένα πιάτο κινητό που το χρησιμοποιώ μόνο από ένα δέκτη μου.

Last edited:
Κάποιος μου είπε πως και με ethernet θα μπορούσε να γίνει σύνδεση ανάμεσα στους 2 δέκτες όμως δε γνωρίζω πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

φιλε μου,
χρειάζεσαι τα διπλά lnbs για να μπορείς να βλέπεις και στους δύο δέκτες τα πάντα & τα ίδια κανάλια ταυτόχρονα. Αλλιώς με χρήση multiswitch (αλλά δεν έχω δει κατι με περισσότερους από 4 δορυφόρους, ίσως για παραπάνω να γεφυρώνονται μεταξύτους) αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ. Ας γράψει κάποιος που το έχει κάνει. Πάντως κοστίζουν αρκετά...

Εγώ έχω βάλει διπλά lnbs στα δύο πιάτα μου, ένα πιάτο για 19,2 - 13 -28,2 (όχι sky) με 2 Χ diseqc 4/1 και ένα πιάτο κινητό που το χρησιμοποιώ μόνο από ένα δέκτη μου.

Διιπλά LNB βρίσκω περίπου στα 24 ευρώ/έκαστο. Γνωρίζεις κάποιον προμηθευτή προς τα νότια προάστια ?

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση εγκατάστασης

Κάποιος μου είπε πως και με ethernet θα μπορούσε να γίνει σύνδεση ανάμεσα στους 2 δέκτες όμως δε γνωρίζω πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
Ποιους δέκτες θα συνδέσεις? Τον Dreambox με τον Thomson? Αυτό δεν γίνεται.
Οπως αναφέρθηκε μόνο με twin lnb's θα κάνεις τη δουλειά σου.

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση εγκατάστασης

Ποιους δέκτες θα συνδέσεις? Τον Dreambox με τον Thomson? Αυτό δεν γίνεται.
Οπως αναφέρθηκε μόνο με twin lnb's θα κάνεις τη δουλειά σου.

Αρα πρεπει να αλλαχθούν όλα τα LNB σε διπλά προκειμένου να τα βλέπω x2 σωστά ?