Αναβάθμιση ενισχυτή Onkyo

andreas84gr

Established Member
15 May 2012
100
Παιδια θελω να αλλαξω τον ενισχυτη μου καθως σε λιγες μερες θα παρω την νεα μου 3d τηλεοραση κ ο onkyo που εχω δεν υποστιριζει 1.4 hdmi.ενας φιλος μου προτεινε να παρω ενα splitter για να συνδεσω το ps3 (απο αυτο βλεπω ταινιες κ παιζω)με την τηλεοραση για την 3d εικονα κ μετα απο το splitter στον ενισχυτη για τον ασυμπιεστο ηχο ωστε να γλιτωσω τα εξοδα νεου onkyo.διαβαζω ομως οτι δεν θα δουλεψει αυτο...αν καποιος γνωριζει τιποτα για τα splitter να βοηθηση.για τον ενισχυτη μου τωρα ειναι ο onkyo HT-R960 7.1 (HD master aydio dts hd)τον ειχα παρει πακετο μετα ηχεια της onkyo.σκεφτομουν ενα φτηνο περσινο μοντελο τον TX-NR579 ο οποιος υποστιριζει 3d.απλα θελω να τον παρω απο το amazon Αγγλιας γιατι ειναι σε καλη τιμη 370 ευρω.ειναι καλος?υπαρχει θεμα με το ρευμα σε μας εδω επειδη στην αγγλια εχουν αλλες μπριζες?τον HT-R960 σε τι τιμη τον κοστολογείτε για πουλημα??ευχαριστω

Kαταρχάς δεν υπάρχει hdmi 1.4
Aυτά ήταν μαρκετίστικα κόλπα που μπέρδευαν τον κόσμο και ευτυχώς τα καταργήσανε.
(Περισσότερα εδώ)

Το πρόβλημα με το 3D είναι οτι το player στέλνει ένα νέο FullHD 3D σήμα
το οποίο δεν το αναγνωρίζει ο ενισχυτής με αποτέλεσμα να μαυρίζει.
Έχει να κάνει με το σύστημα που διαχειρίζεται την επικοινωνία μεταξύ των συσκευών EDID (Extended display identification data)

Για να αντιμετωπίσεις αυτό το θέμα, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μην περνάει η εικόνα από τον ενισχυτή.
Δεν ξέρω αν υπάρχει splitter που να σπάει το σήμα σε εικόνα και ήχο.
(πολύ πιθανόν και να υπάρχει).

O ποιο συνηθισμένος τρόπος να λύσεις το προβλημά σου είναι με την αγορά ενός 3D bluray player
με δύο εξόδους HDMI.
Μία να βγάζει εικόνα και να πηγαίνει στην τηλεόραση
και μια μόνο ήχο στον υπάρχον ενισχυτή.

Δεν μπορώ να δω ποιος onkyo είναι ακριβώς το σημερινό μοντέλο του ενισχυτή σου αλλά
ο πιο μικρός´φετινός 7.2 είναι ο TX-NR515 ο οποίος είναι αρκετά πιο ακριβός
από οποιαδηποτε Player.

Για τον περσινό 579 που λες από το Αγγλικό amazon. Λες οτι σε νοιάζει το ρεύμα.
Αν δεν είσαι Αγγλία έχεις υπολογίσει τα μεταφορικά; Γιατί εμένα με μεταφορικά μου τον πάει σε 460 .
Σε αυτό το ποσό πιθανόν να βρίσκεις από Ελλάδα κάτι πιο δυνατό σε yamaha ή pioneer.

onkyo.jpg

Το splitter θα εχει μια εισοδο και 2 ή περισοτερες εξοδους.
Θ συνδεσεις το hdmi του ps3 στην εισοδο του splitter και απο κει θα "τραβηξεις" ενα hdmi στην TV και ενα δευτερο στον ΟΝΚΥΟ. Πρακτικως και στα δυο θα στελνεται ηχος και εικονα. Απλα στην TV θα χαμηλωσεις στο 0 την ενταση του ηχου γιατι διαφορετικα θα ακους απο τα ηχεια της TV και απο τα συνδεδεμενα ηχεια στον ΟΝΚΥΟ.
Θα μπορουσες να παρεις καποιο φθηνο splitter και να το δοκιμασεις
http://www.skroutz.gr/c/248/kalodia-hxou-kai-eikonas.html?keyphrase=hdmi+splitter
και δω ισως καποια info
http://www.avsforum.com/t/1257041/hdmi-splitter-with-3d-support

Η χρήση των splitter που έστειλε ο tolipsspi,
είναι για σύνδεση 2 ή περισσότερων μονάδων.
Το splitter oτι σήμα δει , τέτοιο σήμα θα στείλει.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα βοηθήσει τον OP.
Δεν ξέρω αν υπάρχει μηχάνημα το οποίο να σπάει
On-the-fly το 3d frame packing & τον HD ήχο.

btw, Στο δεύτερο link από το AVS , όλοι του λένε να πάρει 3D BluRay με διπλή έξοδο :P

Το BD με 2 εξοδους ειναι η καλυτερη λυση γιατι, εκτος των αλλων, το PS3 δεν μπορει να δωσει 3D + HD Audio Bitstream ταυτόχρονα (εκτός αν δεν θυμαμαι καλά ή έχει αλλάξει κάτι).

Tο ps3 slim παίζει bluray 3D με DTS-HD MA απο το (fw 3.70) και μετά. (όχι Dolby TrueHD)
Thanks για το update

(ή μηπως ειχα διαβασει για προβληματα σε MA 7.1 + 3D; μαλλον οχι...)

Anyway, μισες δουλειες...τι προβλημα είχαν τώρα με το Dolby.....; (αν και πλεον ελαχιστες ταινίες έχουν Dolby...)

Παιδια κ εγω απ οσα εχω διαβασει δεν γινεται να διαχωρισεις το σημα εικονας -ηχου με το splitter,δικιο εχει ο Portioli.σκεφτομαι να κανω απλως μια προσπαθεια με το splitter μηπως και..τωρα η λυση του bluray player με δυο HDMI εξοδους δεν με καλυπτει τελειως.γιατι οπως ειπα ταινιες κ παιχνιδια βλεπω μεσω του ps3 οπου εχει κ μερικα 3d παιχνιδια που θελω να παιξω.(το ps3 δινει 3d και HD audio με το τωρινο firmware)οποτε το BD θα με καλυψει μονο στο θεμα της ταινιας. ενας αρκετα καλος ενισχυτης κ σχετικα φτινος ειναι κ ο Sony STR-DH820. περσινο μοντελο ειναι αλλα με 3d υποστιριξη.στα 405ευρω τον βρισκω.τι λετε??

Παιδια κ εγω απ οσα εχω διαβασει δεν γινεται να διαχωρισεις το σημα εικονας -ηχου με το splitter,δικιο εχει ο Portioli.σκεφτομαι να κανω απλως μια προσπαθεια με το splitter μηπως και..τωρα η λυση του bluray player με δυο HDMI εξοδους δεν με καλυπτει τελειως.γιατι οπως ειπα ταινιες κ παιχνιδια βλεπω μεσω του ps3 οπου εχει κ μερικα 3d παιχνιδια που θελω να παιξω.(το ps3 δινει 3d και HD audio με το τωρινο firmware)οποτε το BD θα με καλυψει μονο στο θεμα της ταινιας. ενας αρκετα καλος ενισχυτης κ σχετικα φτινος ειναι κ ο Sony STR-DH820. περσινο μοντελο ειναι αλλα με 3d υποστιριξη.στα 405ευρω τον βρισκω.τι λετε??

Θα βρεις άνετα ενισχυτή που να υποστηρίζει 3D με λιγότερο από 400.
Στα γρήγορα χωρίς skroutz, yamaha 373,473, pioneer 521/422, denon 1612

Κάτι άλλο
Τα παιχνίδια πάντως του PS3 κατα 99% δεν είναι frame packing.
Οπότε για τα παιχνίδια δεν θα έχεις πρόβλημα.
Όλα αυτά που λέμε ισχύουν για τα BLuRay 3D με frame packing.
Eχεις δοκιμάσει να παίξεις 3D παιχνίδια και δεν έπαιζαν;

Κάτι άλλο
Τα παιχνίδια πάντως του PS3 κατα 99% δεν είναι frame packing.
Οπότε για τα παιχνίδια δεν θα έχεις πρόβλημα.
Όλα αυτά που λέμε ισχύουν για τα BLuRay 3D με frame packing.
Eχεις δοκιμάσει να παίξεις 3D παιχνίδια και δεν έπαιζαν;
Θυμαμαι παντως ενα 3D (Killzone 3) που χα βαλει στο PS3, ''FP'' (frame packing) μου εγραψε στον προβολεά....(ασχετως αν το 3D ηταν αθλιο...:p)

Θυμαμαι παντως ενα 3D (Killzone 3) που χα βαλει στο PS3, ''FP'' (frame packing) μου εγραψε στον προβολεά....(ασχετως αν το 3D ηταν αθλιο...:p)

Sorry το διατύπωσα λάθος.
Eννοώ Δεν υποστηριζουν παιχνίδια Full HD 3d frame packing (1920 x 2205p)

Tα 3D παιχνίδια του ps3 είναι 720p frame packing δηλαδή 1280 x 1470 (2 καρέ των 1280 x 720 και 40 καρέ ενδιάμεσα).
Ουσιαστικά είναι ένα μεγαλο Top/Bottom για αυτό και πιθανόν ένας παλιότερος ενισχυτής να τα διαβάζει.

οι ενισχυτες που μου προτινες ειναι ολοι 5.1 εγω θελω 7.1 λογω των ηχειων που εχω.παιχνιδι δεν εχω δοκιμασει ακομα σε 3d γιατι δεν μου εχει ερθει η τηλεοραση ακομα να δοκιμασω.