Αναβάθμιση ενισχυτικών (παρακαλώ πολύ μή βαράτε)

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ενισχυτικών (παρακαλώ πολύ μή βαράτε)

Παντελη με ενα ποτ ειναι ακομη χειροτερα τα πραγματα να τους "ταιριαξεις".
Η σωστοτερη λυση ειναι πανομοιοτυποι ενισχυτες και ξεμπερδεψες.

αν ταιριαζουν οι ευαισθησιες εισοδων εξοδων κ στον ενα απο τους δυο απομονωνεται το προενισχυτικο κομματι, αρκει να εχουν το ιδιο gain. Οποτε γινεται μονο με 2 AF3 . Βεβαια δεν ξερω αν ο συγκεκριμμενος εχει δυνατοτητα να δουλευει ταυτοχρονα σαν προ κ σαν ολοκληρωμενος οπως πχ οι Audiolab.

Παντως με 2 ενισχυτες κ 2 ποτ παραλληλα, το λιγοτερο σπασαρχ***α το βλεπω κ μπακαλικη προσεγγιση.

Last edited:
ο AF έχει ψηφιακο ποτενσιομετρο ? αν ναι, βάζεις ένα ενισχυτή ανά κανάλι και αυξομειώνεις με το τηλεχειριστήριο ταυτόχρονα και τους δύο. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις και ένα καλώδιο, από την preout στη main in. Καλά τα λέω???

ο AF έχει ψηφιακο ποτενσιομετρο ? αν ναι, βάζεις ένα ενισχυτή ανά κανάλι και αυξομειώνεις με το τηλεχειριστήριο ταυτόχρονα και τους δύο. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις και ένα καλώδιο, από την preout στη main in. Καλά τα λέω???

οπως το λες, αν το καταλαβα καλα, πρεπει οι ενισχυτες να μπορουν να δουλεψουν σε mono λειτουργεια.

Αυτό μπορεί να γίνει (δλδ ένας ενισχυτής για κάθε ηχείο) γιατί οι ενισχυτές θα συνδεθούν μεσω audia link οπότε ο ένας θα είναι master και ο άλλος slave. Στην περίπτωση αυτή όμως θα λειτουργεί μόνο το ένα κανάλι το κάθε ενισχυτή.

ΑΝ προχωρήσω σε κάτι τέτοιο όμως ο ένας ενισχυτής θα οδηγεί τα tweeter/mid και ο άλλος μόνο τα woofer, δουλεύοντας και οι δύο τα δύο κανάλια τους.

Αλλά και πάλι έχω την αίσθηση ότι το τραβάω από τα μαλιά......

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ενισχυτικών (παρακαλώ πολύ μή βαράτε)

αν ταιριαζουν οι ευαισθησιες εισοδων εξοδων κ στον ενα απο τους δυο απομονωνεται το προενισχυτικο κομματι, αρκει να εχουν το ιδιο gain. Οποτε γινεται μονο με 2 AF3 . Βεβαια δεν ξερω αν ο συγκεκριμμενος εχει δυνατοτητα να δουλευει ταυτοχρονα σαν προ κ σαν ολοκληρωμενος οπως πχ οι Audiolab.

Παντως με 2 ενισχυτες κ 2 ποτ παραλληλα, το λιγοτερο σπασαρχ***α το βλεπω κ μπακαλικη προσεγγιση.

Παντελη ειναι πολλα τα θεματα εκτος απο τις ευαισθησιες εισοδων/εξοδων
Δυο διαφορετικοι ενισχυτες εχουν,
Διαφορετικα watt
Διαφορετικο gain
Ισως αλλη ταξη λειτουργιας
Διαφορετικη τονικοτητα ( εστω οτι παιζει μονο χαμηλες, θα δωσει σιγουρα διαφορετκες χροιες στις μεσαιες)

Οποτε πολλα πραγματα πρεπει να "πανε" τελεια για να εχεις σωστο αποτελεσμα και για αυτον τον λογο δεν προτιματε σε αντιθεση με 2 ιδιους ενισχυτες.

Εδω με 2 μη ταιριασμενα μεγαφωνα με τον ιδιο ενισχυτη και εχουμε κουκουρουκου αποτελεσμα.

Αυτό μπορεί να γίνει (δλδ ένας ενισχυτής για κάθε ηχείο) γιατί οι ενισχυτές θα συνδεθούν μεσω audia link οπότε ο ένας θα είναι master και ο άλλος slave. Στην περίπτωση αυτή όμως θα λειτουργεί μόνο το ένα κανάλι το κάθε ενισχυτή.

ΑΝ προχωρήσω σε κάτι τέτοιο όμως ο ένας ενισχυτής θα οδηγεί τα tweeter/mid και ο άλλος μόνο τα woofer, δουλεύοντας και οι δύο τα δύο κανάλια τους.

Το καλυτερο αποτελεσμα οπως λεγεται οτι ειναι το "αληθινο bi-amping" , γινεται ξηλωνοντας και το κροσοβερ οπου κανει και την μεγαλυτερη ζημια.
Αλλα εκει ξεκινας ιστοριες που δυσκολα νορμαλ ανθρωπος τις αντεχει :flipout:

Εχεις δικιο Κωστα. Για μενα ακομα κ η λυση με τους 2 ιδιους ολοκληρωμενους στην περιπτωση του Φραγκ δεν θα δωσει κατι περισσοτερο που να δικαιολογει κ να αναλογει στο κοστος αγορας του δευτερου ενισχυτη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ενισχυτικών (παρακαλώ πολύ μή βαράτε)

Υπαρχει το οριζοντιο και το καθετο bi-amping.
Αναλογα τι θες να κανεις.

Εχεις δικιο Κωστα. Για μενα ακομα κ η λυση με τους 2 ιδιους ολοκληρωμενους στην περιπτωση του Φραγκ δεν θα δωσει κατι περισσοτερο που να δικαιολογει κ να αναλογει στο κοστος αγορας του δευτερου ενισχυτη.

Φιλε ετσι πιστευω και εγω :ernaehrung004:

Το αστειο -και ψιλοτραγικο συναμα- θα ειναι να βρεθει αγκαζε με 2 AFIII, και λιγο αργοτερα να συνειδητοποιησει οτι τα ηχεια ειναι αυτα που δεν του κανουν.
Σ' αυτη την περιπτωση Φραγκ, να εισαι βεβαιος οτι δεν θα δωσουμε καμια σημασια στην παρενθεση του τιτλου του νηματος (κοινως... :damnyou: ).

:offtopic: ... Κωστα περιμενω ειδοποιηση να μαζευτουμε οι...Νταλτον :flipout:

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ενισχυτικών (παρακαλώ πολύ μή βαράτε)

Το αστειο -και ψιλοτραγικο συναμα- θα ειναι να βρεθει αγκαζε με 2 AFIII, και λιγο αργοτερα να συνειδητοποιησει οτι τα ηχεια ειναι αυτα που δεν του κανουν.
Σ' αυτη την περιπτωση Φραγκ, να εισαι βεβαιος οτι δεν θα δωσουμε καμια σημασια στην παρενθεση του τιτλου του νηματος (κοινως... :damnyou: )

Αν φτάσω σε αυτό το επίπεδο τότε να είσαι σίγουρος ότι θα τα παρατήσω όλα και θα πάω για ψάρεμα :flipout:

Λοιπόν τελείωσα την μετακόμιση. Αν μου πείτε αύριο ότι τα ενισυτικά μου είναι μάπα και ότι το dac δεν παίζει ετοιμαστείτε......

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/07/TheTexasChainSawMassacre-poster.jpg

:flipout::flipout::flipout:

Σε ποσα τμ χωρου ακροασης πηγες λεβεντη μ? Ο ενισχυτης σου καλος φαινεται αλλα αν μου τον αφηνες κανα δυο μερες να τον αφουγκραστω με τη δεουσα προσοχη, θα εβγαζα πιο ασφαλη συμπερασματα :rolleyes: :laugh:

Σε ποσα τμ χωρου ακροασης πηγες λεβεντη μ? Ο ενισχυτης σου καλος φαινεται αλλα αν μου τον αφηνες κανα δυο μερες να τον αφουγκραστω με τη δεουσα προσοχη, θα εβγαζα πιο ασφαλη συμπερασματα :rolleyes: :laugh:

Αύριο θα πάω να τα στήσω με κάτι παλιοχαρακτήρες .Harbeth τους λένε :flipout:

Αύριο θα πάω να τα στήσω με κάτι παλιοχαρακτήρες .Harbeth τους λένε :flipout:

Ωστε θα φερεις κ τον Ιταλο ρε θηριο? Ε ρε κουραγια... Κουτι θα κατσει στα harbeth , δε θελουν κ πολυ ρευμα κ θα χουμε χροιες κ γουστα. Κολλα κ ενα αυτοκολλητο AUDIA inside στο αμαξι το πρωι :SFGSFGSF: :flipout: