Αναβάθμιση Home Cinema και.... μπέρδεμα

vaskal

AVClub Addicted Member
19 June 2008
1,535
Αγαπητοί συμφορουμητες Χρόνια πολλά και καλά με το καλό το νέο έτος !!!
Όπως γράφω και στον τίτλο του νήματος έχει έρθει , προ πολλού , η ώρα να αναβαθμίσω το 10 ετίας όλα σ ένα home cinema που έχω , το απερχόμενο ειναι το Sony DAV- SR4W .

Το απλό ,εχω αποφασίσει για τα ηχεία θα ειναι τα b&W 685 , τους λόγους θα τους αναλύσουμε αργότερα .

Το μπέρδεμα , ο ραδιοενισχυτής ....
Ξεκινησα το ψάξιμο και είχα σχεδόν καταλήξει στον Yamaha 677 , αλλά μετά έριξα και μια μάτια προς Marantz μεριά και μου άρεσαν και ο νέος 1605 αλλά και ο 5009 , αφήνοντας κατ αρχάς τη διαφορά κόστους στην άκρη , σίγουρα ένας βασικός παράγοντας στην τελική επιλογή , ποια ειναι η γνώμη σας ;

Αυτά για αρχή θα επανέλθω και με αλλά ερωτήματα και διευκρινησεις αλλά για την ώρα μου την έδωσε το γράψιμο στο iPad και αφετέρου φεύγω για δουλειά , σας έδωσα τροφή για σκέψη και συμβουλές τα λέμε λίγο αργότερα .
Ευχαριστω για την οποία βοήθεια .

Re: Αναβάθμιση Home Cinema και.... Μπερδεμα

γεια σου φιλε πως παμε? βλεπω μπολικο budget αντε να τα χαρεις και να σου κανουν ποδαρικο. Κορυφαια εργαλεια ολα
Ο marantz μου φαινεται οτι εχει πιο καλη αισθητικη αλλα επικυνδυνα χαμηλη ισχη για ολα τα καναλια(50watts) να λεμε και του στραβου το δικιο παιζει ρολο κια η εμφανιση. τα χαρακτηριστικα και δυνατοτητες ειναι απο αλλο πλανητη. Και εγω για τα ηχεια δεν το συζητω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραίος ο 677 με τα B&W 685S2. Look no further.

Τα μελοντικα ηχεια δεν συζητησω του ειναι αριστα αλλα ρε παιδι μου βαρετο σχεδιασμο ο Yamaha

Και πάλι καλημέρα φίλοι μου , ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την βοήθεια σας .

Φίλε pleo χαίρομαι ιδιαίτερα για την απάντηση σου γιατί θα κρατήσω το συνολικό κόστος πιο χαμηλά , αλλά πες μου αν σου ειναι εύκολο αν έχεις ακούσει το συνδυασμό κάπου.
Ο κύριος λόγος που είδα και τους Marantz ειναι η ποιότητα κατασκευής και κάποιες έξτρα δυνατότητες που έχουν π.χ. Bluetooth
Στα συν τους και η εμφάνιση που λέει και φίλος Panos Danas παραπάνω !

Και περνάω σε σένα pano , σ ευχαριστώ για τις ευχές και τις παρατηρήσεις , ειναι δε γεγονός οτι budget ειναι όντος τσιμπημένο , βέβαια επιθυμία μου ειναι να το κρατήσω σχετικά χαμηλά , όσο γίνεται

Τα ηχεία για μένα ειναι μονόδρομος και δυστυχός δεν μπορώ να πάρω τα μεγαλύτερα δαπέδου , βλέπετε το όλα σ ένα ηχοσύστημα που εχω , παρεμπίπτοντος η αλλαγή γίνεται γιατί παρέδωσε το πνεύμα , δεύτερη φορά , ήταν τεράστια υποβάθμιση για μένα δεδομένου οτι στο πατρικό είχα στήσει το πρώτο μου σύστημα , χρρροοοοννννια πριν , με τα πρώτα ηχεία της σειράς 600i και ενισχυτή της Sherwood .
Όποτε καταλαβαινεται οτι πέραν του ήχου , χροιάς που ψάχνω συντρέχουν και άλλοι λόγοι στην επιλογή μου , ακόμα και αισθητικοί μιας και θα πάρω τα λευκά !

Εδώ θέλω να επανέλθουμε λίγο στον ενισχυτή μιας και δεν ανέφερα οτι σταδιακά θα ήθελα να προσθέσω ένα sub καθόσον και ένα κεντρικό , πάντα της b&w και συγκεκριμένα το ASW 608 και το HTM 62 , πράγμα που συμενει οτι ο ενισχυτής θα πρέπει να μπορεί να τα οδήγηση .

Κάτι τελευταίο , θα ήθελα να μου προτείνεται καταστήματα , δεδομένου οτι βρίσκομαι Θεσσαλονίκη και τα πράγματα εδώ ειναι δύσκολα μάλλον θα πέσει internet όποτε κάθε πρόταση δεκτή . Και πάλι ευχαριστώ.

Τι να το κάνεις το Bluetooth όταν έχεις wi-fi και wi-fi direct?

Toν 677 τον δοκίμασα με τα 685 και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Το θέμα δεν είναι αν παίζει καλά με τα 685, που παίζει, αλλά αν από κει και πέρα εσύ έχεις άλλη προτίμηση στον ήχο, γιατί η τελευταία σειρά 600 της B&W είναι αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη.

Να σου πω την αλήθεια αυτό που ψάχνω ειναι πλούσιος σε εικόνα ήχος , και όχι αυτό το ξέπλυμα που έκαιγα τόσα χρόνια απο κει και πέρα δεν εχω καλός ή κακός , χρυσά αυτιά όποτε δε νομίζω οτι θα εχω πρόβλημα .
Κάποιο κατάστημα να προτείνεις ;

ΟΚ, απλά η καινούργια σειρά 600 είναι all rounder, και είναι "κουρδισμένη" να συγχωρεί πολλά. Παραμένει το πολύ καλό χαμηλό, και το νέο tweeter δεν θυμίζει κουρευτική μηχανή όπως παλιότερα.
Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω είναι στο φινίρισμα που σε αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να μην δείχνει τόσο φτηνό.

Μαγαζί δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι δεν μπορείς να κάνεις λάθος με αυτόν τον συνδιασμό. Απλά δύσκολα θα έκανες λάθος και με άλλο συνδιασμό, δεδομένου ότι και ο yamaha έχει κάμποση "μουσική παιδεία" από μόνος του, συν το γεγονός ότι με τον παραμετρικό του ισοσταθμιστή, ακόμα και γκαζοντενεκέ να του έβαζες να παίξει, θα έπαιζε.

Σε ό,τι αφορά τα sub, εγώ δοκιμάζω με το 610XP, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω πως είναι τα μικρότερα μοντέλα.

Καλημερα Χρονια Πολλα εγω λεω οτι ο προυπολογισμος σου ειναι σε καλη πορεια και θα πετυχεις αυτο που ψαχνεις σιγουρα οσο αναφορα τα ηχεια. Και μια λεμε για ηχεια καλια ραφιου γιατι ετσι ειχα αναλογη απογοητευση. Πιστευω και πεπισμενος ειμαι οτι μην περιμενεις μουσικοτητα απο ενισχυτες αλλα μπορει να κανω και λαθος η ψευδεσηση μου.Standar πρεπει να εχει πιο πολυ σημασια το ηχειο και η θεση του παρα ο ενισχυτης Ανοιξου λοιπον στο ιντερνετ βαλε λινκ για αθηνα στις ωδες εμπιστο μαγαζι και χτυπα αυτον http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx...e-cinema/denon-avr-x500-51-3d-black-timi.html με το ενα τριτο του πορτοφολιου σου εκτος και αν εχεις back sourround και πρεπει οποσδηποτε να ειναι εφτσκαναλος. Δικια μου περιπτωση να αγορασω τον Yamaha RX-V373 απο το ανωθεν καταστημα και να εχω πολυ επιδωση αν και ο πιο φθηνος. Να σε ρωτησω, τα ηχεια με ποιο κριτηριο τα αγοραζεις και ποσα ζευγαρια 1, 2, και κεντρικο ? Ιδια σειρα?
:rip:

http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-hi-fi/ixeia-vasis-vivliothikis/monitor-audio-mr2-timi.html δαγκωτα εχω ακουσει την εταιρια και ειναι κορυφη
με τα χαρακτηρηστικα να ειναι πολυ κοντα :award:

Last edited:
Τι σχέση έχει τώρα ο AVR της Denon και ο 377 με τον 677, ένας θεός ξέρει... .

Χρόνια πολλά σε όλους και αποφεύγετε ενισχυτές χωρίς σοβαρή ισοστάθμιση.

δεν καταλαβα τα νουμερα και την μαρκα που ενοεις και η ισοσταθμιση σπανια χρειαζεται
Το παλικαρι εβαλε στο ματι Marantz και εγω τον πηγα σε denon που και τα δυο συνχρονα μοντελα με μεγαλη διαφορα στα χρηματα για οικονομια αν δεν χρειαζεται 7 καναλια.
ο Denon που ειναι φθηνος βγαζει 140watts ενω ο marantz 50watts που ειναι και πανακριβος....γιατι? :HTEHETH63:

Last edited:
Η denon και η Marantz να σε ενημερώσω ότι είναι η ίδια εταιρία, η πολιτική της οποίας θέλει τη Marantz ως την elite. Κάτι θα ξέρουν αυτοί για να χρεώνουν όσο χρεώνουν το κάθε μοντέλο. Τα βατ που ανακοινωνονται μην τα πιστεύεις και πολύ.

δεν καταλαβα τα νουμερα και την μαρκα που ενοεις και η ισοσταθμιση σπανια χρειαζεται
Χρονια πολλα και σε σενα. Οταν επιστρεφεις απο το ρεβεγιον, δωσε σε αλλον τα κλειδια του αυτοκινητου. :chinscratch:

Καλημέρα Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2015 , Καλή Χρόνια σε όλους .
Όντος Pano κάπου το χάσες , εδώ λέμε να πάμε απο ενα πολύ καλό μοντέλο 677 , σ ενα καλύτερο ( ; ) , όπως γράφει ο pleo χωρίς σοβαρή ισοσσάθμηση δεν το συζητάω . Και μάλιστα θέλω αυτή που δίνει ο 677 , YPAO Reflected Sound Control (R.S.C.) sound optimisation for automatic speaker setup ειναι θαρρείς και είχαν εμένα στο μυαλό τους .

Σας ευχαριστώ , ειδικά εσένα pleo , κατέληξα στην αρχική μου σκέψη με τον yamaha 677 και τα 685 s2 , και το κόστος θα μείνει πιο χαμηλά και πιστεύω οτι θα μείνω ικανοποιημένος .
Απο βδομάδα αρχίζω τα τηλεφωνα στις Αθήνας !!!

Και θα ανέβασω εδώ και φωτός του χώρου που τα τοποθετήσω .

Το κυριότερο είναι ο παραμετρικός ισοσταθμιστής με Qfactor. Αν είχε και για το sub, θα ήταν τέλειος.

125dB? :damnyou:

Οπωσδήποτε drinking problem. Δεν στέκεται το ποτήρι δηλαδή στο τραπέζι και χύνεται... .

Με ποιο ηχοσύστημα, το δικό σου με τα wharfedale και τον Yamahaκο; Ναι σίγουρα... .

Ο ενισχυτης μου βγαζει 11 καναλια ενεργα και εχει optezimer mic rds dts dolby digital to analog converter 7kanalo equalizer με bass,treble+-0.5db pure direct ειναι 1KW
.Ton πηρα 150ευρο. Θεςτ τιποτα αλλο?

Τα 7 ηχεια που εχω τωρα ειναι μετρια

11 κανάλια ενεργά και 125dB. Σα να λέμε ότι πήγαινες με 340 με το 1400άρι στη συγγρού. Στην άνοδο... . 1ΚW που ακριβώς το γράφει; Για δες από πίσω στο ταμπελάκι πόση κατανάλωση έχει. Πάρε ένα μαρκαδόρο και γράψε 2KW εσύ. Τσάμπα είναι... .

Danas, αφού δεν γνωρίζεις για τι πράγμα μιλάς, γιατί επιμένεις; Όλοι έχουν μικρόφωνο. Παραμετρικό ισοσταθμιστή δεν έχουν. 125dB ούτε με PA δεν φτάνεις εύκολα. Και σου λείπουν 4 ακόμα κανάλια για τα 11.