Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Πρόσθετο επιχείρημα είναι και η σελίδα How to Choose της εταιρείας, όπου ανάμεσα στα κριτήρια περιλαμβάνεται η επιφάνεια.

+1
Όπου για 60 τ.μ. που είναι η δική σου επιφάνεια (άσχετα αν εσύ ακούς στα 30),προτείνει από 836 V έως και Grande Utopia EM (με όλα τα ενδιάμεσα φυσικά).
Κατάλαβες τώρα τι πρέπει να κοιτάς..Μεγάλες ή πολλές μονάδες και λίτρα καμπίνας.
Τον ίδιο χώρο έχουμε άλλο αν εμένα η διαρρύθμιση είναι αλλιώς.
(Αλήθεια,εγώ που πήγαινα με τα Seconda;Δεν βρέθηκε ένας Χριστιανός με ένα μπαστούνι τότε να μου ρίξει μία; )
Θεωρώ πως αυτό το νήμα πρέπει να το διαβάσουμε όλοι με μεγάλους χώρους πολύ προσεκτικά..

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

+1
Όπου για 60 τ.μ. που είναι η δική σου επιφάνεια (άσχετα αν εσύ ακούς στα 30),προτείνει από 836 V έως και Grande Utopia EM (με όλα τα ενδιάμεσα φυσικά).
Κατάλαβες τώρα τι πρέπει να κοιτάς..Μεγάλες ή πολλές μονάδες και λίτρα καμπίνας.
Τον ίδιο χώρο έχουμε άλλο αν εμένα η διαρρύθμιση είναι αλλιώς.
(Αλήθεια,εγώ που πήγαινα με τα Seconda;Δεν βρέθηκε ένας Χριστιανός με ένα μπαστούνι τότε να μου ρίξει μία; )
Θεωρώ πως αυτό το νήμα πρέπει να το διαβάσουμε όλοι με μεγάλους χώρους πολύ προσεκτικά..

μωρέ το μάθημα το πήρα ευτυχώς όχι τόσο αργά. Σιγουρα χρειαζόμαστε μεγάλες καμπίνες και μέγεθος μεγαφώνων για να αποδώσουν σωστά στους χώρους μας. Οτιδήποτε άλλο είναι παραχωρήσεις και υπό συνθήκες ακροάσεις. Κι αν εσυ εχεις βρει το δρόμο (μέσω της αγοράς που ετοιμάζεις) εγώ θα πρέπει να αλλάξω κατεύθυνση και να ξεχάσω ότι έχω ακούσει μέχρι σήμερα που ανήκε στη κατηγορία του ηχείου που λιγο πολυ εχω

Ειναι και μακρια αυτη η Μαραθωνος για ν ακουσω τα Cerwin βρε παιδι μου..:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

μωρέ το μάθημα το πήρα ευτυχώς όχι τόσο αργά. Σιγουρα χρειαζόμαστε μεγάλες καμπίνες και μέγεθος μεγαφώνων για να αποδώσουν σωστά στους χώρους μας. Οτιδήποτε άλλο είναι παραχωρήσεις και υπό συνθήκες ακροάσεις. Κι αν εσυ εχεις βρει το δρόμο (μέσω της αγοράς που ετοιμάζεις) εγώ θα πρέπει να αλλάξω κατεύθυνση και να ξεχάσω ότι έχω ακούσει μέχρι σήμερα που ανήκε στη κατηγορία του ηχείου που λιγο πολυ εχω

Αν δυναμώσει λίγο τις εντάσεις ο κάτοχος,κάτι μου λέει πως θα τα ακούσεις κι από κει που είσαι,χε χε...
Και δεν είναι κακό να ξεχνάς.Κακό είναι το να κολλάς.Κι ευτυχώς εσύ δεν είσαι τέτοιος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Καλλιο αργα παρα ποτε:) Μεγαλο ηχειο=μεγαλος ηχος. Ενα αλλο μειον ομως,ειναι πως αυτος ειναι δρομος χωρις επιστροφη.Οταν μαθεις σε μεγαλο ηχειο,δεν υπαρχει πισωγυρισμα... Οτι αλλο ακους μετα,ειναι τιτιβισματα με προυποθεσεις...

Last edited:
Οχι δεν κολλαω, χρηματα δεν εχω για τα ηχεια που χρειαζομαι χαχα

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείων? Κι αν ναι, με ποια?

Οχι δεν κολλαω, χρηματα δεν εχω για τα ηχεια που χρειαζομαι χαχα

Δεν παίζει και κανένα μεταχειρισμένο τέτοιο γαμώτο...

...Η υπόθεση που κάνω είναι η εξής (και ισχύει για πολλά από τα θεωρούμενα κορυφαία μοντέλα εταιρειών). Αφήνω κατά μέρος το θέμα της κατάλληλης ενίσχυσης...

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ, Μιχάλη, στην ενίσχυση:

Ο λόγος που παραπονούνται για τα Focal είναι ότι, βασιζόμενοι στην αναφερόμενη ευαισθησία του ηχείου οι περισσότεροι «βολεύονται» με υποδεέστερα ενισχυτικά ή «ηλεκτροσυγκολλήσεις» που –ναι μεν- έχουν ρεύμα αλλά το διαχειρίζονται «αρτσούμπαλα».
Αποτέλεσμα αυτού είναι να κατηγορούνται τα focal ως «επιθετικά», ως «λαμπρά», κάποιοι συζητούν για το «ασυμμάζευτο» του όγκου τους κλπ. Δε φταίνε αυτά όμως…

Ας μη ξεχνάμε ότι όσο καλύτερα συμπεριφερθούμε στο σύστημά μας, τόσο καλύτερα θα δείξουν τη δουλειά που κάναμε σε αυτό τα ηχεία μας ;o)

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ, Μιχάλη, στην ενίσχυση:

Ο λόγος που παραπονούνται για τα Focal είναι ότι, βασιζόμενοι στην αναφερόμενη ευαισθησία του ηχείου οι περισσότεροι «βολεύονται» με υποδεέστερα ενισχυτικά ή «ηλεκτροσυγκολλήσεις» που –ναι μεν- έχουν ρεύμα αλλά το διαχειρίζονται «αρτσούμπαλα».
Αποτέλεσμα αυτού είναι να κατηγορούνται τα focal ως «επιθετικά», ως «λαμπρά», κάποιοι συζητούν για το «ασυμμάζευτο» του όγκου τους κλπ. Δε φταίνε αυτά όμως…

Ας μη ξεχνάμε ότι όσο καλύτερα συμπεριφερθούμε στο σύστημά μας, τόσο καλύτερα θα δείξουν τη δουλειά που κάναμε σε αυτό τα ηχεία μας ;o)

Που θα μπορούσα ν ακούσω το ηχείο με τα κατάλληλα ενισχυτικα;

Last edited:
H golden acoustics φέρνει τα Focal αλλά τα οικιακά μοντέλα μόνο. Τα επαγγελματικά μπορείς να τα ακούσεις στην Athens pro audio.

εγω πάντως όποτε άκουσα οικιακά focal ποτέ δεν μου εκανα κλικ ανεξαρτήτως μεγέθους.... ξέρω οτι ειναι λίγο αφορηστικό αυτό που γράφω αλλά...
απο την άλλη κάποια επαγγελματικά -δεν θυμάμαι μοντέλο- σε μια πολύ μικρής διαρκειας ακροαση κάτι μου εκαναν..

εγω πάντως όποτε άκουσα οικιακά focal ποτέ δεν μου εκανα κλικ ανεξαρτήτως μεγέθους.... ξέρω οτι ειναι λίγο αφορηστικό αυτό που γράφω αλλά...
απο την άλλη κάποια επαγγελματικά -δεν θυμάμαι μοντέλο- σε μια πολύ μικρής διαρκειας ακροαση κάτι μου εκαναν..

Μιχάλη εκτός από τα Spendor που δεν αποχωριζεσαι ποια αλλα ηχεία σου έχουν αρεσει;

Μιχάλη εκτός από τα Spendor που δεν αποχωριζεσαι ποια αλλα ηχεία σου έχουν αρεσει;
atc κ δη τα ενεργά, pmc κ δη αυτά με το mid θόλου, b&w matrix-nautilus series, τα μικρά ascendo κ υποθέτω πως τα μεγαλύτερα θα μου αρέσουν ακόμα πιο πολύ, κάποια sonus faber παλιότερα, τα Amazon open bafle, κ αν αρχίσουμε να ανεβαίνουμε σαφώς τα "φον ταδε" του καπταιν, τα rockport, κ το απόλυτο ηχείο κ άπιαστο όνειρό για εμένα τα TAD.

Από κει κ πέρα έχω ακούσει κ κάποιες μεμβράνες που μου αρέσανε κ κόρνες επίσης αλλά μάλλον αυτά θα τα έλεγα ηχεία ειδικών περιπτώσεων ...

Τώρα θυμήθηκα πως στην έκθεσή μου είχε κάνει αρκετά καλή εντύπωσή το μικρο της βαντερστιν... θα σου έλεγα να κανείς μια ακρόαση στα μεγαλύτερα μοντέλα το 3c ας πούμε έχει μεγάλες μονάδες κ σίγουρα καλύπτει χώρους κ IMO ο σχεδιαστής του μονό τυχαίος δεν ειναι κ συν τοις άλλοις δεν είναι τρελά ακριβά!

Απ οσα αναφερεις εχω ακουσει τα vandersteen 2c αλλα δεν μe εντυπωσιασαν. Τα ATC επίσης δεν μου άφησαν καλές εντυπώσεις, χωρις βεβαια να εχω ακουσει τα μεγαλα μοντελα τους, οπότε αν αφαιρέσουμε τα πολύ ακριβά μένουμε με τα PMC και τα Sonus..

Τα μεν PMC θα πρέπει να βρω χρόνο να τ ακούσω. Τα Faber τ άκουσα, θα πρέπει να δώσω αρκετά χρήματα για να πάρω αυτό που μου άρεσε, ητοι το Cremona.

Μένουν τα Cerwin, του Μπουλαματση, τα Vienna Acoustics και τα Audio physics ως τελική short list

μηπως να πάρεις κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο απο τα ηχεια της εταιρίας που ηδη εχεις; αφου σου αρεσει ο ηχος της...
Dynaudio ακουσες; Δεν τα λες κ φτηνα βεβαια κ αυτά...
Δυστηχως δεν εχω ακουσει ηχεια του Μπουλαμάτση αλλά βεβαια διαβάζω τα καλύτερα...

Ψάχνωντας ηχείο για μεγάλο χώρο κατέληξα αβίαστα στα Advance EL250 http://www.audiospectrum-hifi.com/images/products/1267068790-ADVANCE EL 250 H.F. T.21.pdf . Μεγάλος ήχος. Καλα τα ATC 40 αλλά... Σοκ επίσης έπαθα με το άκουσμα των Cerwin vega xls 215! Τα βλέπεις και γελάς, αλλά μόλις παίξουν όλα τα άλλα σου φαντάζουν "κασετοφωνάκια".. Κανόνας ΙΜΗΟ: Μεγάλα μεγάφωνα=μεγάλος ήχος.

Last edited:
Γιατί απορείς? Αν το ηχείο δεν καλύπτει το χώρο τότε όσο καλά και να παίζει, δεν κάνει. Πάμε για άλλα.