Αναβάθμηση Ηχείων

Σαν κάτοχος των ΑΡ tempo θεωρώ πως είναι πιο ισορροπημένο ηχείο από τα scorpio και πιο εύκολα στην τοποθέτηση σε μικρομεσαίους χώρους.Επίσης σημαντικό πλεονέκτημα θεωρώ το γεγονός πως πρόκειται για near field ηχεία(τα tempo).

Τα scorpio είναι σίγουρα στη λίστα μου...

Κάποια πληροφορία για τα Ascendo?

Φίλε Central, δεν ξέρω για ποια κατηγορία τιμής κινείσαι, αλλά το εντυπωσιακό -τουλάχιστον- όπως το βίωσα (και πολλοί άλλοι) ζωντανά στό Μόναχο- είναι το νέο και προσιτό ηχείο της Ascendo C8 ΜκΙΙ, όπου κατέπληξε στο Μόναχο ανταγωνιζόμενο πολύ μεγαλύτερα και ακριβότερα θηρία. Το οποίο δεν ξέρω αν υπάρχει σε demo γιατί και εγώ πρόσφατα άκουσα τα 2 μεγάλα της Ascendo που έχει ο αντιπρόσωπος τα οποία κινούνται σε μεγάλη κατηγορία τιμής και βέβαια παίζουν ανάλογα.
Οπότε μια απευθείας επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο (www.stepcom.gr) φαντάζομαι θα σε διαφωτίσει και αν μπορείς μάθε πότε θα έχουν διαθέσιμο το C8?

Από την άλλη πάντα, μπορείς να πάρεις περισσότερα πράγματα από το υπάρχον σετ ηχείων σου επενδύοντας σε καλύτερα συνοδά (πηγή, καλώδια, ενισχυτικά κλπ). Σχεδόν όλα τα ηχεία του κόσμου αποδίδουν καλύτερα με όλο και καλύτερα συνοδά. Αυτό το επισημαίνω σαν μία άλλη οπτική στο θέμα.
Φυσικά άκουσε και κρίνε ανάλογα.

παρακαλώ μην το πάρεις ως μομφή στο υπάρχον σύστημα σου, απλά εχθρός του καλού το καλύτερο, μπορεί πραγματικά να πρέπει να κινηθείς σε ποιοτικότερα ηχείο (π.χ. Ascendo, ATC...κλπ) εσύ γνωρίζεις καλύτερα το σύστημα σου!

Re: Απάντηση: Αναβάθμηση Ηχείων

...Αν δεν ζησουμε με ενα ηχειο πολλες ωρες δεν πιστευω να μπορουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα...

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια...

@ΚΟΨ.

Φίλε σ' ευχαριστώ, νομίζω πως δύσκολα θα ξεπεράσω τις 5-6 χιλιάδες euro...

Έχεις βέβαια απόλυτο δίκιο...πόσο θα άλλαζε ο ήχος αν αναλάμβανε ένας ικανότερος τελικός την οδήγηση???

Αυτό που με κάνει να εστιάζω στα ηχεία είναι πως θεωρώ ότι αν πάρεις ένα ζευγάρι που σε ικανοποιεί σφαιρικά και νοιώθεις ικανοποιημένος, μπορείς να παίξεις με τα υπόλοιπα σιγά, σιγά...

Αν το ηχείο δε σου δίνει κάτι που ζητάς, η αναζήτηση είναι άστοχη. Κάποια στιγμή θα αλλάξεις ηχεία (τελικά) και είναι αμφίβολο αν τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά θα μπορέσουν να ακολουθήσουν...

Αυτή την περίοδο με ενδιαφέρει αρχικά να κάνω κάποιες ακροάσεις, να αρχίσω να χτίζω εικόνα...

Οι βιασύνες κοστίζουν ακριβά και το έχω νοιώσει πολλές φορές.

Η επικείμενη αλλαγή χώρου (μετακόμιση) θα αλλάξει και την εικόνα του τρέχοντος συστήματος οπότε θα πρέπει πρώτα να σταθμίσω και αυτό.

Οι συμβουλές σας πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσες και προκλητικές!!!!

(ειδικά αυτά τα ribbon...)

...εγω με την σειρα classic, και με καλωδια ηχειων τα Nordost super gold, δεν μου λειπουν καθολου υψηλα, μηπως ειναι θεμα interconnect και καλωδιων ηχειων;

Σάκη μπορεί και να φταίνε...

Θα κάνω κάποιες δοκιμές και θα φανεί...

η αληθεια ειναι οτι τα φιζικ ειναι απο τα καλυτερα στην εικονα
οπως και τα δυσκολοτερα στην τοποθετηση

ειμαι σιγουρος σχεδον οτι τα ακουσες με τον γερμανο των 10.000+ ενισχυτη
τσεκαρε το αυτο

@ΚΟΨ.

Φίλε σ' ευχαριστώ, νομίζω πως δύσκολα θα ξεπεράσω τις 5-6 χιλιάδες euro...

Έχεις βέβαια απόλυτο δίκιο...πόσο θα άλλαζε ο ήχος αν αναλάμβανε ένας ικανότερος τελικός την οδήγηση???

Αυτό που με κάνει να εστιάζω στα ηχεία είναι πως θεωρώ ότι αν πάρεις ένα ζευγάρι που σε ικανοποιεί σφαιρικά και νοιώθεις ικανοποιημένος, μπορείς να παίξεις με τα υπόλοιπα σιγά, σιγά...

Αν το ηχείο δε σου δίνει κάτι που ζητάς, η αναζήτηση είναι άστοχη. Κάποια στιγμή θα αλλάξεις ηχεία (τελικά) και είναι αμφίβολο αν τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά θα μπορέσουν να ακολουθήσουν...

Αυτή την περίοδο με ενδιαφέρει αρχικά να κάνω κάποιες ακροάσεις, να αρχίσω να χτίζω εικόνα...

Οι βιασύνες κοστίζουν ακριβά και το έχω νοιώσει πολλές φορές.

Η επικείμενη αλλαγή χώρου (μετακόμιση) θα αλλάξει και την εικόνα του τρέχοντος συστήματος οπότε θα πρέπει πρώτα να σταθμίσω και αυτό.

Οι συμβουλές σας πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσες και προκλητικές!!!!

(ειδικά αυτά τα ribbon...)

Φίλε central, το Ascendo C8mkII είναι ακριβώς στην κατηγορία χρημάτων που ζητάς.
Έχει ήδη ανακοινωθεί και η 2η θέση που πήραν στον audio show του Μονάχου μεταξύ 700 και πάνω εταιρειών που συμμετείχαν! (AUDIO / High End 2007 München / C8 Renaissance
Bester Klang der Messe / Best Sound Of Show

2. Platz

πηγή: http://www.ascendo.de/english/frameRef.htm
)
Take your time αυτό το χόμπυ βιώνεται καλύτερα με ήρεμες, σίγουρες κινήσεις και δοκιμές βήμα βήμα.

Last edited:

Σάκη μπορεί και να φταίνε...

Θα κάνω κάποιες δοκιμές και θα φανεί...

Εαν θελεις μπορεις να ακουσεις τα ηχεια audio physic tempo - scorpio σπιτι σου και με ενισχυτες των 1500 ευρω και με μεγαλυτερους και μικροτερους και με τα δικα σου μηχανηματα. Πες μου εαν θελεις να το κανονισουμε.

Γιάννη σε ευχαριστώ,

Θα έχει νόημα στο νέο μου χώρο, ο οποίος ετοιμάζεται...

Σίγουρα μέχρι τότε όμως (και αφού χαλαρώσει λιγάκι η δουλειά) θα σε πάρω να κάνω μια πρώτη ακρόαση στο δικό σου χώρο...