Αναβαθμιση pc για μουσική

rosebudaki

New member
1 April 2010
9
Έχω ένα pc με κάρτα ήχου m-audio audiophile 2496 και ηχεία harman kardon soundstick II. Έχετε κάποια πρόταση για το πώς μπορώ να
το αναβαθμίσω? Να του βάλω άλλα ηχεία? Μπορώ να το συνδέσω με εξωτερικό cd player? Αυτή τη στιγμή κυρίως ακούω mp3/flac. Όλες οι προτάσεις δεκτές καθώς είμαι λίγο άσχετη με το θέμα. Αααα και το budget είναι το πολύ 200 ευρώ.
[h=3][/h]

Ξεκιναμε απο το τι ειναι αυτο που δεν σου αρεσει..για πες λοιπον

Θα ήθελα να παίζω πχ τα cd μου αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να συνδέσω κάποιο εξωτερικό cd player. Ή λίγη ένταση παραπάνω στον ήχο. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που δεν μου αρέσει απλά θέλω να το βελτιώσω σα σύστημα και δεν ξέρω προς τα που να κινηθώ.

Απάντηση: Re: Αναβαθμιση pc για μουσική

Θα ήθελα να παίζω πχ τα cd μου αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να συνδέσω κάποιο εξωτερικό cd player. Ή λίγη ένταση παραπάνω στον ήχο. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που δεν μου αρέσει απλά θέλω να το βελτιώσω σα σύστημα και δεν ξέρω προς τα που να κινηθώ.

Τα cd σου μπορείς κάλλιστα να τα παίζεις και από τον υπολογιστή,όπως είσαι.
Η Νο1 βελτίωση σε ένα σύστημα πάντως,είναι τα ηχεία.

Ενα ζευγαρι μικρά ενεργά ηχεία (ειδικα στα μεταχειρισμένα) νομιζω ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις σε αυτο το budget.

Η κάρτα σου είναι πολύ καλή για την δουλειά που θέλεις ... αν θυμάμαι είχε και αναλογικές εισόδους, στις οποίες μπορείς να συνδέσεις σε ένα απλό καλώδιο rca την έξοδο του cd-player σου ...
Όπως επεσήμαναν οι προλαλήσαντες με ένα καλό ζευγαράκι ενεργά ηχεία θα είσαι μια χαρά ... η προφανέστερη λύση στα 200 ευρώ είναι αυτά ... σε λίγο χαμηλότερη τιμή (164 ευρώ) υπάρχουν αυτά που απέκτησα προ ολίγων ημερών και είμαι πολύ ευχαριστημένος

Τα ενεργά σε σχέση με αυτά που έχω τι διαφορά έχουν στον ήχο;

Νομίζω και εγώ ότι έχει η κάρτα μου αναλογική είσοδο. Ένα cd player εξωτερικό θα έκανε μεγάλη διαφορά από το να τα παίζω με το cd του υπολογιστή που κανει τρελό θόρυβο; έχετε καμία πρόταση για cd;

Τα cd στα χρήματα που μιλάμε δεν νομίζω να έχουν κάποιο dac πιο αξιόλογο απο την καρτα ηχου που εχεις. Αφου μπορεις να ακουσεις τα cd σου και τωρα. Γιατι τοσο εμμονη με το player; αν σε χαλαει το drive που ακουγεται rip τα cd (loseless) και ακουσε τα αυλα απο το pc.

Τα cd στα χρήματα που μιλάμε δεν νομίζω να έχουν κάποιο dac πιο αξιόλογο απο την καρτα ηχου που εχεις. Αφου μπορεις να ακουσεις τα cd σου και τωρα. Γιατι τοσο εμμονη με το player; αν σε χαλαει το drive που ακουγεται rip τα cd (loseless) και ακουσε τα αυλα απο το pc.

Όχι, δεν έχω εμμονή με το cd player απλά ρωτάω αν αξίζει αυτή η επιλογή. Οπότε με βλέπω για ηχεία.

Απλα με το cd δεν θα ακουσεις κάποια μεγάλη διαφορά. Στο παρόν συστημα σου με αλλαγή ηχείων θα προκύψουν οι όποιες ουσιαστικές διαφορές. Κανε καμια βόλτα στα μαγαζιά μήπως βρεις κάποιο ενεργό σε αυτή την κατηγορία τιμής να πάρεις μια άποψη

Τα ενεργά σε σχέση με αυτά που έχω τι διαφορά έχουν στον ήχο;

Νομίζω και εγώ ότι έχει η κάρτα μου αναλογική είσοδο. Ένα cd player εξωτερικό θα έκανε μεγάλη διαφορά από το να τα παίζω με το cd του υπολογιστή που κανει τρελό θόρυβο; έχετε καμία πρόταση για cd;

τα ηχεία που σου πρότεινα δεν έχουν σχέση με αυτά που έχεις ... ρίξε απλά μια ματιά στις μονάδες μεγαφώνων και θα καταλάβεις ... τα soundsticks είναι απλά ηχειάκια (ντιζαϊνάτα indeed) υπολογιστού, ίσα να υπάρχει ήχος ... τα άλλα είναι κανονικά ηχεία υψηλής πιστότητας ...

αν έχεις ήδη cd player απλά κάνε μια δοκιμή να δεις ποιο σου αρέσει καλύτερα ... αν όχι, με το του υπολογιστή μια χαρά θα είσαι ... αν σε ενοχλεί (λογικό) ο θόρυβος του, κάνε όπως είπε και ο φίλος (ρίπαρε πρώτα το δισκάκι [καλύτερο για αυτή την δουλειά, το δωρεάν πρόγραμμα ΕΑC] και άκου το κατόπιν από τον σκληρό) ...

Ότι σου είπαν οι φίλοι παραπάνω.

Και για να τα πάρεις από την αρχή με καλή σειρά:

Καλό πρόγραμμα αναπαραγωγής (ένα foobar πχ. ),κομμάτια σε lossless συμπίεση (Flac,Alac,wav... όχι mp3) και σωστό-συμμετρικό στήσιμο ηχείων.

Re: Απάντηση: Αναβαθμιση pc για μουσική

Σας ευχαριστώ όλους με βοηθήσατε πολύ. Έχω μία τελευταία απορία. Το DAC τι ακριβώς κάνει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναβαθμιση pc για μουσική

Σας ευχαριστώ όλους με βοηθήσατε πολύ. Έχω μία τελευταία απορία. Το DAC τι ακριβώς κάνει?

Την ίδια δουλειά ακριβώς κάνει και η m-audio σου.
Μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό.

Last edited:
Και για να σε βοηθήσω και λίγο ακόμα αν τελικά αποφασισεις να κάνεις την κινηση της αναβάθμισης και θέλεις να πουλήσεις αυτά που εχεις υπάρχει μια αγγελία σε φόρουμ που κάποιος τα ζητάει.