Αναβάθμιση phono

εχω τον yamaha rn-2000a με το debut pro με την blue ortofon. Eν καιρο ηθελα και ενα phono οχι γιατι του yamaha δεν μου αρεσε αλλα γιατι πιστευα οτι ενα εξωτερικο θα εκανε διαφορα. Αγορασα το ifi zen phono 3 που ειναι και για mm και για mc . Ακουσα οντως διαφορες προς το καλυτερο αλλα οχι κατι wow,
Ενταξει 250 ευρω κοστιζει και αξιζει για μενα , Μετα ομως ειδα to project tube box2 που στην ελλαδα κανει 500 και το βρηκα στο γερμανικο αμαζον στα 325
Πιστευω οτι αυτο ειναι σουπερ γιατι ειχα το προηγουμενο μοντελο και βλακωδως το πουλησα

Ενδιαφέρον, φίλε, αυτό που λες για το Project. Εγώ είχα στην αρχική λίστα το DS2 (ή το πιο νέο DS3, που είναι όμως balanced) και όταν ξαναζεσταθώ με τα phono, είναι από τα πρώτα που θα έχω στον νου μου να ακούσω. Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο χαρακτήρας των Project και έχω απορία αν μου ταιριάζει.

Ενδιαφέρον, φίλε, αυτό που λες για το Project. Εγώ είχα στην αρχική λίστα το DS2 (ή το πιο νέο DS3, που είναι όμως balanced) και όταν ξαναζεσταθώ με τα phono, είναι από τα πρώτα που θα έχω στον νου μου να ακούσω. Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο χαρακτήρας των Project και έχω απορία αν μου ταιριάζει.
Τα ηχεία του συστήματος ποια είναι;

Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι κάνω πίσω για την αγορά του phono. Ενώ αναγνώρισα ότι με το Primare ο ήχος πραγματικά αναβαθμίστηκε (και με το Trichord, απλώς το συγκεκριμένο δεν είναι καθόλου του στιλ μου - και ευτυχώς η καλή μου είναι βολικός άνθρωπος...), την επόμενη μέρα, όταν ξανάκουσα μουσική, την ευχαριστήθηκα επίσης χωρίς δεύτερες σκέψεις. Χωρίς δηλαδή να μου έχει μείνει από τη μάζωξη το αίσθημα «α πόσο καλά άκουγα χθες και τώρα δεν μπορώ να ακούσω το δικό μου». Αν κάποια στιγμή πέσει στην αντίληψή μου κάνα μεταχειρισμένο και μπορώ να το δοκιμάσω προτού το πάρω, οκ, το συζητάμε, αλλά χωρίς άγχος και χωρίς καμία βιασύνη.
Είμαι κι εγώ της άποψης πως αν κάτι δεν σε ενθουσιάσει τόσο, που να σου "λείπει" όταν βγεί απο το σύστημα, αλλά απλά διαπιστώνεις ότι είναι καλύτερο απο αυτό που έχεις, μένεις με αυτό που έχεις και βλέπεις...

Είμαι κι εγώ της άποψης πως αν κάτι δεν σε ενθουσιάσει τόσο, που να σου "λείπει" όταν βγεί απο το σύστημα, αλλά απλά διαπιστώνεις ότι είναι καλύτερο απο αυτό που έχεις, μένεις με αυτό που έχεις και βλέπεις...

Για τα ηχεία γιατί ρώτησες; Έχει σημασία τι ηχεία για το phono;

Οι όποιες διαπιστώσεις είχα κάνει σε αντίστοιχο τεστ phono προ πενταετίας, με τα προηγούμενα μου ηχεία, δεν θα ήταν οι ίδιες αν γίνονταν με τα σημερινά.
Χωρίς να προεξοφλώ ότι θα είχα αποφασίσει διαφορετικά, απο ότι είχα αποφασίσει τότε.

Ναι, οκ, κατανοητό όπως το λες. Αλλά αυτό δεν είναι όμως έτσι κι αλλιώς και το θέμα μας, να ακούσεις διαφορές στο σύστημα που έχεις; Δεν κάνουμε δηλαδή σύγκριση phono «αντικειμενική» να βρούμε ποιο είναι καλύτερο, αλλά ποιο είναι καλύτερο στο δικό μας σύστημα, με τα δικά μας ηχεία, κεφαλές, πικάπ κτλ. Αν στο δικό μου σύστημα δύο Phono μού μοιάζουν πάνω κάτω ίδια, ε, δεν έχει καμία σημασία για μένα αν στο δικό σου ή στου Βλαδίμηρου κάποιο ξεχωρίζει. Δεν είμαστε ριβιούερ :)

Ναι, οκ, κατανοητό όπως το λες. Αλλά αυτό δεν είναι όμως έτσι κι αλλιώς και το θέμα μας, να ακούσεις διαφορές στο σύστημα που έχεις; Δεν κάνουμε δηλαδή σύγκριση phono «αντικειμενική» να βρούμε ποιο είναι καλύτερο, αλλά ποιο είναι καλύτερο στο δικό μας σύστημα, με τα δικά μας ηχεία, κεφαλές, πικάπ κτλ. Αν στο δικό μου σύστημα δύο Phono μού μοιάζουν πάνω κάτω ίδια, ε, δεν έχει καμία σημασία για μένα αν στο δικό σου ή στου Βλαδίμηρου κάποιο ξεχωρίζει. Δεν είμαστε ριβιούερ :)
Σε ένα σύστημα που μου αρέσει όπως παίζει, αν ψάξω για οποιαδήποτε αναβάθμιση, αυτή πρέπει να μου προκαλέσει ενθουσιασμό για να την προτιμήσω. Αν διαπιστώσω απλώς μια υπεροχή στα σημεία και θα πρέπει μάλιστα για την "υπεροχή" αυτή να εκταμιεύσω ένα δυσανάλογο κατα την κρίση μου ποσό, δεν θα την κάνω.

Αν το σύστημά μου έχει πάψει να μου αρέσει τόσο, το θέμα αλλάζει.
Πρέπει, οπωσδήποτε το ενδιαφέρον μου να αναθερμανθεί και εάν αυτό κοστίσει, τότε χαλάλι του :)
Η άποψή μου.

Μα ναι, συμφωνούμε απολύτως. Για αυτό είπα κιόλας ότι έκανα πίσω, γιατί κατάλαβα ότι ναι μεν, με το Primare, υπάρχει σημαντική διαφορά, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι μια διαφορά με την οποία δεν μπορώ να ζήσω - κάθε άλλο. Και βέβαια δεν είναι μια διαφορά για την οποία θα έδινα ενάμισι χιλιάρικο, όταν μάλιστα, όντας πιστός στις ΜΜ, δεν εκμεταλλεύομαι και όλες του τις δυνατότητες και τις ρυθμίσεις. Αν την ίδια διαφορά μού την πρόσφεραν με πεντακόσια ευρώ, τότε, οκ, μπορεί να άλλαζε το πράγμα.

Το Project πάντως, από περιέργεια και για να αποκτήσω γνώση για τον χαρακτήρα των phono της, θα επιδιώξω να το ακούσω. :)

Εντάξει, για phono είναι το θρεντ, αλλά δικό μου είναι ό,τι θέλω το κάνω :p:)

Σήμερα βρήκα χρόνο και έβαλα το νέο πολύπριζο/φίλτρο και συμμάζεψα γενικότερα το χάος. Λοιπόν, κάνει δουλειά, παιδιά. Ξεκάθαρα πολύ χαμηλότερος θόρυβος όταν ανεβάζεις το ποντεσιόμετρο χωρίς να παίζει δίσκος. Πρακτικά θα το έλεγα αθόρυβο. Πραγματικά πολύ ικανοποιημένος.

Ουσιαστικά δεν μπορούσε να σε πείσει ότι υπερείχε του Trichord. Επίσης για κεφαλή MM θεωρώ ότι είναι too much (το NVO).
Υποθετω εννοεις να ΣΕ πεισει στο συστημα, χωρο, γουστο σου με την κεφαλη που το "εκρινες".
Αν η ΜΜ ειναι καλη (και εννοω ΚΑΛΗ) , κανενα phono δεν ειναι "too much" ................

Αν η ΜΜ ειναι καλη (και εννοω ΚΑΛΗ) , κανενα phono δεν ειναι "too much" ................
Έτσι. Παίρνουμε το καλύτερο phono που μπορούμε. Θα "επιβιώσει" πολλών αναβαθμίσεων σε ενισχυτικά ηχεία και κεφαλές.

Το καλό phono θα αναδείξει ακόμη και μια μέτρια κεφαλή. Το μέτριο phono θα χαντακώσει μια καλή κεφαλή.

Υποθετω εννοεις να ΣΕ πεισει στο συστημα, χωρο, γουστο σου με την κεφαλη που το "εκρινες".
Το ακούσαμε πολλοί συγκριτικά με το Trichord Diablo+NCPSU και πράγματι οι διαφορές ήταν στα σημεία. Τώρα όσον αφορά τις ΜΜ. Είναι περιττές κατά τη γνώμη μου ένα σωρό λυχνίες που είναι απαραίτητες να επιτευχθεί υψηλό gain (που χρειάζεται με μια χαμηλοέξοδη κεφαλή MC) όταν θες να αρκεστείς σε μια ΜΜ. Αυτό εννοώ too much. Μεγάλο έξοδο για μια κεφαλή που απαιτεί λιγότερο gain.

Το ακούσαμε πολλοί συγκριτικά με το Trichord Diablo+NCPSU και πράγματι οι διαφορές ήταν στα σημεία. Τώρα όσον αφορά τις ΜΜ. Είναι περιττές κατά τη γνώμη μου ένα σωρό λυχνίες που είναι απαραίτητες να επιτευχθεί υψηλό gain (που χρειάζεται με μια χαμηλοέξοδη κεφαλή MC) όταν θες να αρκεστείς σε μια ΜΜ. Αυτό εννοώ too much. Μεγάλο έξοδο για μια κεφαλή που απαιτεί λιγότερο gain.
Στο SPA ONE δεν δουλευουν ολες οι λαμπες για το gain. To πρωτο σταδιο εχει μονο δυο 6c45p και τρεις ecc83 στο δευτερο.
Αυτες δουλευουν μονιμα και με MM και με LOMC . To gain αλλαζει μεσω ενος μικρου κυκλωματος...............
Το οτι τα ακουσατε πολλοι , δεν λεει κατι . Αν η διαδικασια ηταν μια , καιι 100 να το ακουγαμε δεν θα ειχε διαφορα. (Διαβασα το νημα σου)
Αυτο που εννοουσα ειναι οτι το καλυτερο phono (αφου συμπεραινω απο τα γραφομενα σου ηταν και ο σκοπος της συγκρισης) φαινεται με τις καλυτερες κεφαλες .
Το τι κανει ενα μηχανημα στο συστημα μας σε μια ωρα απλα συνδεοντας το συγκριτικα με ενα αλλο που επιλεξαμε μετα απο μελετη, δοκιμες και ταιριασμα με τα υπολοιπα του συστηματος και γουστου μας , δεν μπορει να αποτελει και απολυτα σωστο συμπερασμα. Δεν γινονται ετσι τα συγκριτικα.

Στο SPA ONE δεν δουλευουν ολες οι λαμπες για το gain. To πρωτο σταδιο εχει μονο δυο 6c45p και τρεις ecc83 στο δευτερο.
Αυτες δουλευουν μονιμα και με MM και με LOMC . To gain αλλαζει μεσω ενος μικρου κυκλωματος...............
Το οτι τα ακουσατε πολλοι , δεν λεει κατι . Αν η διαδικασια ηταν μια , καιι 100 να το ακουγαμε δεν θα ειχε διαφορα. (Διαβασα το νημα σου)
Αυτο που εννοουσα ειναι οτι το καλυτερο phono (αφου συμπεραινω απο τα γραφομενα σου ηταν και ο σκοπος της συγκρισης) φαινεται με τις καλυτερες κεφαλες .
Το τι κανει ενα μηχανημα στο συστημα μας σε μια ωρα απλα συνδεοντας το συγκριτικα με ενα αλλο που επιλεξαμε μετα απο μελετη, δοκιμες και ταιριασμα με τα υπολοιπα του συστηματος και γουστου μας , δεν μπορει να αποτελει και απολυτα σωστο συμπερασμα. Δεν γινονται ετσι τα συγκριτικα.
Ok, δεν ξέρω πιθανώς. Αλλά η σύγκριση έγινε με phono υψηλών προδιαγραφών (στην κατηγορία του NVO) και με κεφαλή αρκετά χαμηλής εξόδου, . Για αυτό, ενδεχομένως, και τα διφορούμενα αποτελέσματα.

Αλλά η σύγκριση έγινε με phono υψηλών προδιαγραφών (στην κατηγορία του NVO) και με κεφαλή αρκετά χαμηλής εξόδου,
To γνωριζω το phono σου. Απλα προσπαθω να σου "ξηγησω" μαλλον ανεπιτυχως , οτι στην περιγραφη σου , "περιγραφεις" κυριως το γουστο σου και στο συστημα σου.
Και αυτο ειναι σαφως σεβαστο.
Μια διευκρινιση , για την κεφαλη επετρψε μου να πω οτι σαφως και δεν ειναι ικανη να φερει το SPA στα ορια του, το αντιθετο ναι.

Last edited:
To γνωριζω το phono σου. Απλα προσπαθω να σου "ξηγησω" μαλλον ανεπιτυχως , οτι στην περιγραφη σου , "περιγραφεις" κυριως το γουστο σου και στο συστημα σου.
Και αυτο ειναι σαφως σεβαστο.
Μια διευκρινιση , για την κεφαλη επετρψε μου να πω οτι σαφως και δεν ειναι ικανη να φερει το SPA στα ορια του, το αντιθετο ναι.
Να κάνω δε μια διευκρίνηση. Πλέον δεν υπάρχει phono, δεν υπάρχει καν αναλογικό σύστημα!

Το ξερω βρε, δεν τα λεω αυτα για αντιπαραθεση.
Απλα επειδη το αναφερες μετα απο 2-3 χρονια που τα ακουσες, απαντησα.