Αναβαθμιση πικαπ : Audio Technica AT-LP120 VS Pioneer PLX500

Επανερχομαι στο θεμα... Αλλαξα πριν καμια βδομαδα κεφαλη στο πικαπ, εβαλα την Audio Technica AT95E. Εκανα τις ρυθμισεις που επρεπε και ειπα αυτη τη φορα να ρυθμισω το anti-skating με τον τροπο του "cd" γιατι δεν εχω αυτο τον ειδικο δισκο και οχι με τον κλασικο, δηλαδη σε οποια τιμη ειναι το βαρος στο βραχιονα, στην ιδια βαζουμε και το anti-skating. Να πω εδω οτι με τον τροπο του cd η τιμη του anti-skating ηταν στο 0,8 ενω συμφωνα με το βαρος αναγνωσης επρεπε να ειναι στο 2!!! Σημερα εβαλα να ακουσω ενα δισκο και με το που κατεβαζω τη βελονα στην αρχη του, αυτη εφευγε-πηδαγε προς τα μεσα και μετα επαιζε κανονικα. Με λιγα λογια στο λειο μερος που ειναι στην αρχη του καθε δισκου δεν καθοταν, πηδαγε και πηγαινε ας πουμε στα πρωτα 10" του τραγουδιου. Μετα επαιζε κανονικα. Ελπιζω να εχω κανει εγω κατι λαθος και να μη συμβαινει κατι αλλο. Τι πιστευετε?????

Με την προηγουμενη κεφαλη δε μου το ειχε παρουσιασει ποτε αυτο το προβλημα. Σημερα το εκανε πρωτη φορα με τις νεες ρυθμισεις που υποτιθεται εκανα για καλυτερα. Να το βαλω οπως το ειχα? Δηλαδη συμφωνα με το βαρος αναγνωσης και οχι συμφωνα με το τεστ του cd?

Το antiskating το ρυθμιζεις μεχρι που οταν η βελονα προσγειωθει στο πρωτο αυλακι του δισκου να πηγαινει με πολυ ελαφρα κινηση προς τα μεσα.
Me flat επιφανεια δεν μπορεις να ρυθμισεις antiskating διοτι δεν υπαρχει skating.

Αρα αυτα που λενε για τους δισκους χωρις αυλακια, τα cd κλπ ειναι...μυθος. Θα το κανω λοιπον με τον κλασικο τροπο (+ ζυγαρια)....

Αρα αυτα που λενε για τους δισκους χωρις αυλακια, τα cd κλπ ειναι...μυθος. Θα το κανω λοιπον με τον κλασικο τροπο (+ ζυγαρια)....

Εχει skating η βελονα σε δισκο χωρις αυλακια?

Συν το οτι το σημειο της ακιδας που εχει επαφη με τον φλατ δισκο,ειναι το μονο σημειο της ακιδας που στην πραγματικοτητα δεν εχει καμια απολυτως επαφη με το αυλακι ενος δισκου !!!

Οταν το anti-skating δεν ειναι σωστα ρυθμισμενο τι επιπτωσεις εχει στο ηχητικο αποτελεσμα?

Το ενα καναλι ακουγεται πιο δυνατα απο το αλλο οποτε η στερεοφωνικη εικονα μετατιθεται πιο δεξια η πιο αριστερα αναλογα με το αν το α/σ ειναι λιγο η πολυ.
Οι δισκοι φθειρονται περισοτερο στο ενα καναλι,οπως και η βελονα, της οποιας η αναγνωστικοτητα επισης επηρεαζεται.
Αυτα.

ΟΚ! Ειμαι με τα ακουστικα στο κεφαλι και μου ακουγονται ολα σωστα! Τη ρυθμιση την εχω κανει χωρις καποιον οδηγο (δισκο, cd κλπ).... Ελπιζω να τα εκανα σωστα.... Ευχαριστω πολυ!!!

Απάντηση: Re: Αναβαθμιση πικαπ : Audio Technica AT-LP120 VS Pioneer PLX500

ΟΚ! Ειμαι με τα ακουστικα στο κεφαλι και μου ακουγονται ολα σωστα! Τη ρυθμιση την εχω κανει χωρις καποιον οδηγο (δισκο, cd κλπ).... Ελπιζω να τα εκανα σωστα.... Ευχαριστω πολυ!!!

Η ρύθμιση ενός πικ απ είναι κάτι που πρέπει να γίνεται με θρησκευτική ευλάβεια .
Οπως σου έγραψε και ο Αudiolytic μπορεί να υπάρχουν προβλήματα[και τα περιέγραψε]

Δε διαφωνω καθολου! Δεν ξερω ομως και τι αλλο μπορω να κανω... Εχω διαβασει σε πολλα forum οτι σε αυτα τα πικαπ της Hanpin (Audio Technica, Pioneer κλπ) o ρυθμιστης για το antiskating ειναι για κλαματα. Ειναι ομως και κατι που δε μπορω να πω με βεβαιοτητα αν δουλευει σωστα ή οχι. Το μονο που μου μενει ειναι να το παω σε καποιον τεχνικο να μου το ρυθμισει....

Δε διαφωνω καθολου! Δεν ξερω ομως και τι αλλο μπορω να κανω... Εχω διαβασει σε πολλα forum οτι σε αυτα τα πικαπ της Hanpin (Audio Technica, Pioneer κλπ) o ρυθμιστης για το antiskating ειναι για κλαματα. Ειναι ομως και κατι που δε μπορω να πω με βεβαιοτητα αν δουλευει σωστα ή οχι. Το μονο που μου μενει ειναι να το παω σε καποιον τεχνικο να μου το ρυθμισει....

Μπορεί κάποιος συμφορουμίτης να έχει τη καλή διάθεση να σε βοηθήσει .

Πηρα τηλ. σημερα εναν τεχνικο και του ειπα οτι πιστευω πως το anti-skating δε λειτουργει οπως θα επρεπε, ωστε να το παω για να μου το ρυθμισει και....αρνηθηκε!!!! 😂😂😂😂😂 Μου ειπε να το παω στην αντιπροσωπεια. Ρε τι τραβαμεεεεε.......!!!!!

Στο αντισκέιτινγκ σε λείο δίσκο δεν το ρυθμίζουμε να είναι ακίνητο, το ρυθμίζουμε να προχωράει στον λείο δίσκο σαν να είχε αυλάκι.

Πηρα τηλ. σημερα εναν τεχνικο και του ειπα οτι πιστευω πως το anti-skating δε λειτουργει οπως θα επρεπε, ωστε να το παω για να μου το ρυθμισει και....αρνηθηκε!!!! 😂😂😂😂😂 Μου ειπε να το παω στην αντιπροσωπεια. Ρε τι τραβαμεεεεε.......!!!!!

Είναι σίγουρο ότι ήξερε ;
Γιατί δεν αρκεί να είναι τεχνικός αλλά να ξέρει και από ρύθμιση πικ απ

Μπες στον κόπο να μας πεις πως έκανες τις ρυθμίσεις,βήμα βήμα