Αναβαθμιση πικαπ : Audio Technica AT-LP120 VS Pioneer PLX500

Re: Απάντηση: Αναβαθμιση πικαπ : Audio Technica AT-LP120 VS Pioneer PLX500

Κάθε κατασκευαστής βραχίονα πρέπει να βρεί και να σετάρει τα ρυθμιστικά του άψογα ώστε με κάθε αλλαγή βάρους να αλλάζει ανάλογα και το a/s... Πολύπλοκη δουλειά και συνήθως τα ρυθμιστικά δεν είναι ποτέ τέλεια.

Ενας δισκος χωρις αυλακια μπορει να χρησιμοποιηθει σαν μεσον για να δει καποιος αν το α/σ ενος βραχιονα ειναι ακριβες.Δηλαδη με α/σ = 0 ο βραχιονας λογικα πρεπει να μην παει ουτε μεσα ουτε εξω οταν η βελονα προσγειωθει στο τρακ χωρις αυλακια ασχετα με το βαρος αναγνωσης..Αν παει προς τα μεσα,ρυθμιζοντας το ωστε η βελονα να μενει σταθερη βρισκουμε την αποκλιση της ενδειξης α/σ του βραχιονα.
Προυποθεση για τα πιο πανω ειναι να ειναι ολα ( πλατω,δισκος ) αλφαδιασμενα τελεια και εντελως φλατ.
Υπαρχουν και οι περιπτωσεις οπου το α/σ ενος βραχιονα υπαρχει (θετικο) ενω η ενδειξη ειναι στο 0 (πχ rega ) oποτε εδω, παλιν πρεπει η ρυθμιση α/σ να γινει εμπειρικα, ακουστικα η αλλως πως.

Ενας δισκος χωρις αυλακια μπορει να χρησιμοποιηθει σαν μεσον για να δει καποιος αν το α/σ ενος βραχιονα ειναι ακριβες.Δηλαδη με α/σ = 0 ο βραχιονας λογικα πρεπει να μην παει ουτε μεσα ουτε εξω οταν η βελονα προσγειωθει στο τρακ χωρις αυλακια ασχετα με το βαρος αναγνωσης..Αν παει προς τα μεσα,ρυθμιζοντας το ωστε η βελονα να μενει σταθερη βρισκουμε την αποκλιση της ενδειξης α/σ του βραχιονα.
Προυποθεση για τα πιο πανω ειναι να ειναι ολα ( πλατω,δισκος ) αλφαδιασμενα τελεια και εντελως φλατ.
Υπαρχουν και οι περιπτωσεις οπου το α/σ ενος βραχιονα υπαρχει (θετικο) ενω η ενδειξη ειναι στο 0 (πχ rega ) oποτε εδω, παλιν πρεπει η ρυθμιση α/σ να γινει εμπειρικα, ακουστικα η αλλως πως.

καλά τα λες.
εντάξει το 0 το βρίσκεις.
Πώς πας εκεί που θες είναι το ζήτημα, αν δεν ξέρεις.
Και οι περισσότεροι (στην αρχή) δεν ξέρουν.

Ελαφρά προς τα μέσα δεν πρέπει βρε παιδιά;
Κατάλαβα κάτι λάθος;
τιποτα δεν καταλαβεϛ λαϴοϛ. ετσι ειναι. ελαφρα προϛ τα μεσα οταν διαβαζει. αν υπαρχει ``οδηγοϛ`` δλδ. Αν δεν υπαρχει, οπωϛ ο φλατ δισκοϛ, ο βραχιοναϛ τραβιεται εξω. και μπραβο στον υπερηχα για τη περιγραφη. δυσκολο να γραψειϛ κατανοητα τετοια πολυπλοκα ϴεματα και γι`αυτο του αποδιδω τα ευσημα. (προϛ ϴεου, δεν ϴελω να μειωσω τιϛ γνωσειϛ κανενοϛ συμμετεχοντα).

@ supersonic Ακριβως αυτο εννοω :a0210: .Γι αυτο ειπα και πιο πανω οτι το τρακ χωρις αυλακια τελικα ειναι αχρηστο και οτι ολοι μας σε καποιο σταδιο πρεπει να μαθουμε.

Μετα απο ολα οσα εχετε γραψει, τα οποια διαβασα με παρα πολυ προσοχη κατεληξα στο εξης... Στο δικο μου πικαπ το anti-skating λειτουργει, ΑΛΛΑ οι αριθμιτικες ενδειξεις στο "διακοπτη" υπαρχουν απλα για να υπαρχουν. Δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα! Οτι ρυθμιση εκανα, την εκανα με ακουστικα, βαζοντας ενα δισκο που τον ξερω, που τον εχω και σε cd, που ηταν το πρωτο heavy ακουσμα που ειχα πριν 30 χρονια και τον οποιο εχω ακουσει χιλιαδες φορες, δηλαδη με κατι που το ξερω πολυ καλα σαν ηχο. Στα δικα μου αυτια το ακουω οπως το ξερω, ειτε σαν ενταση δεξια ή αριστερα, ή αν υπαρχει καποια παραμορφωση στα s ή στα πιατινια ας πουμε, ειτε ειναι το πρωτο τραγουδι στην πλευρα του δισκου, ειτε το τελευταιο της πλευρας. Στα δικα μου αυτια παντα... Δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι παραπανω....

Τωρα γιατι το τελευταιο post του AUDIOLYTIC βγηκε ενω ειχα αποδωσει τα ευσημα μονο στον υπερηχα, αυτο μονο η γαμωtv μου το ξερει..! RESPECT φιλε απο την Λευκωσια !

Αυτο εννοω τελευταιο :flipout: μαζι πρεπει να γραφαμε..

Τωρα γιατι το τελευταιο post του AUDIOLYTIC βγηκε ενω ειχα αποδωσει τα ευσημα μονο στον υπερηχα, αυτο μονο η γαμωtv μου το ξερει..! RESPECT φιλε απο την Λευκωσια !
:ernaehrung004:

Μετα απο ολα οσα εχετε γραψει, τα οποια διαβασα με παρα πολυ προσοχη κατεληξα στο εξης... Στο δικο μου πικαπ το anti-skating λειτουργει, ΑΛΛΑ οι αριθμιτικες ενδειξεις στο "διακοπτη" υπαρχουν απλα για να υπαρχουν. Δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα! Οτι ρυθμιση εκανα, την εκανα με ακουστικα, βαζοντας ενα δισκο που τον ξερω, που τον εχω και σε cd, που ηταν το πρωτο heavy ακουσμα που ειχα πριν 30 χρονια και τον οποιο εχω ακουσει χιλιαδες φορες, δηλαδη με κατι που το ξερω πολυ καλα σαν ηχο. Στα δικα μου αυτια το ακουω οπως το ξερω, ειτε σαν ενταση δεξια ή αριστερα, ή αν υπαρχει καποια παραμορφωση στα s ή στα πιατινια ας πουμε, ειτε ειναι το πρωτο τραγουδι στην πλευρα του δισκου, ειτε το τελευταιο της πλευρας. Στα δικα μου αυτια παντα... Δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι παραπανω....
φιλε pat, δεν νομιζω οτι η αριϴμηση υπαρχει μονο για το ϴεαϴηναι. για την pioneer μιλαμε. china μεν, αλλα pioneer! μη σταματησειϛ να το ψαχνειϛ.. απλα ϴελει υπομονη.

Οποιος θελει σωστη δουλεια παιρνει ενα δισκο τεστ και λυνει πολλα αλλα επισης.

φιλε pat, δεν νομιζω οτι η αριΟ´μηση υπαρχει μονο για το Ο´εαΟ´ηναι. για την pioneer μιλαμε. china μεν, αλλα pioneer! μη σταματησειΟ› να το ψαχνειΟ›.. απλα Ο´ελει υπομονη.

Mην εισαι και τοσο σιγουρος χαχαχα.Μελετω ενα πειραμα με βαριδι και κλωστη σε rega συντομα.

Mην εισαι και τοσο σιγουρος χαχαχα.Μελετω ενα πειραμα με βαριδι και κλωστη σε rega συντομα.
Εχω δει στο youtube εναν τυπο οποιος εχει κανει μετατροπη σε ενα Audio Technica AT-LP120 με βαριδι και κλωστη...

Εκανα και γω για εναν φιλο το ιδιο σε ενα πικαπ που εμοιαζε με το 1200 ΜΚ2 αλλα δεν θυμαμαι ποιο.
Νομιζω ειναι ισως ο καλυτερος τροπος.

οποσδηποτε ϴελω οδηγιεϛ. φιλη εχασε το βαριδι με τη μπετονια σε project debut νομιζω. πρεπει να φτιαχτει συντομα, γιατι οι δισκοι τηϛ ειναι ϴησαυροϛ.

το ξερω δεν ειναι ϴεμα τιμηϛ η ποιοϛ παει..ασε που μπορει να βρεϴει καπου παραπεταμενο. το ϴεμα ειναι οτι δεν δουλευε σωστα. υποπτευομαι οτι πρεπει να ειχε πειραχτει το μηκοϛ τηϛ μπετονιαϛ.οταν το φερει απο δω (γιατι εχει και καποια αλλα ϴεματακια) ϴα σε ρωτησω με πμ. εχω χασει την επαφη με αυτον τον τροπο ρυϴμισηϛ α/σ εδω και χρονια οταν εδωσα ενα RPM 6.1

Λοιπον παιδια εχω νεοτερα, ηρθε φιλος σπιτι ο οποιος εχει τρελα και αρκετες γνωσεις πανω στα πικαπ και με βοηθησε οσο ηταν δυνατον. Καταρχην να πω οτι το πικαπ ηταν απο την αρχη απολυτα ευθυγραμμισμενο (το επιβεβαιωσε και ο ιδιος) και οτι εγω ειχα χρησιμοποιησει τον Stevenson Protractor. Τωρα χρησιμοποιησαμε τον Bearwald Protractor γιατι θεωρησε οτι ειναι πιο σωστος για τον συγκεκριμενο βραχιονα. Με ζυγαρια ακριβειας οταν το βαρος αναγνωσης ηταν στο 2, η ζυγαρια εδειχνε 1.884γρ. Οντως διαπιστωσε κι εκεινος οτι η αριθμηση του anti-skating δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Λειτουργει ομως!!! Κατσαμε κανα 2ωρο και ασχοληθηκαμε και ακουσαμε και αρκετη ωρα διαφορα ωστε να βγαλουμε ακρη. Θελω να πιστευω οτι βγαλαμε!!! Εντελως πληροφοριακα, βαζοντας το βαρος αναγνωσης στο 2,1 το anti-skating στο δικο μου πικαπ πρεπει να ειναι 1,2.

Εκεινες τις μερες που συζηταγαμε το θεμα για το anti-skating, ειχα στελει κι ενα email στην Pioneer και....μολις μου απαντησαν!!!!
"Hi Chris,

I've been informed that the numbers on the dial are a rough guide and using trial-and-error is the best method to use to achieve the most accurate results."