Αναβάθμιση προβολέα απο 720p σε 1080p

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση προβολέα απο 720p σε 1080p

Συνονοματε Δημήτρη :) και κατι άλλο το frame interpolation θα λειτουργει με όλες τις συνδέσεις; Ρωτάω γιατι εγω το έχω συνδεδεμενο με hdmi σε υπολογιστή.

Αν δεν λειτουργεί το frame interpolation από HDMI θα ήταν απλά κουφό.

δηλαδη ρε παιδια αν καθε προβολεας θελει αλαγμα η λαμπα του μετα απο καθε 300 ωρες περιπου τι να το κανεις.... και ειμουν ετοιμος να αγορασω τον 3200 και τωρα μπαινω σε σκεψεις με τους epson

Όχι κάθε προβολέας..

Κάποιοι είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους, π.χ. οι παλιοί Epson. Για τους καινούργιους δεν ξέρω..

δηλαδη ρε παιδια αν καθε προβολεας θελει αλαγμα η λαμπα του μετα απο καθε 300 ωρες περιπου τι να το κανεις.... και ειμουν ετοιμος να αγορασω τον 3200 και τωρα μπαινω σε σκεψεις με τους epson

Δηλαδή όταν πηγαίνεις στο Video club και νοικιάζεις το DVD με 2€ πόσα σου στοιχίζει έχεις υπολογίσει?
Αν στην χειρότερη περίπτωση αλλάζεις λάμπα προβολέα κάθε 300 ώρες (δηλαδή 150 ταινίες μέσω όρο) τότε σου έρχεται ένα επιπλέον κόστος 2€ ανά ταινία (αν η λάμπα κοστίζει περίπου 300€). Αν πήγαινες σινεμά πόσα θα έδινες? και αν έδινες και 2 εισιτήρια -με την γυναίκα σου ας πούμε?
Πιστεύω ότι αν ο προβολέας χρησιμοποιείται σε λογικά πλαίσια - δεν βλέπεις δηλαδή ειδησεις κλπ. καθημερινά- τότε την απόσβεσή του την κάνει και με το παραπάνω.
Το παραπάνω παράδειγμα ισχύει μόνο για τους μερακλήδες της εικόνας (εγώ τους ονομάζω αρρώστους) που θέλουν την ίδια ποιότητα εικόνας συνεχώς , γιατί αν δεν είσαι τέτοιος ,πίστεψέ με την πτώση φωτεινότητας θα την καταλάβεις μετά τις 1000 ώρες και άμα έχεις και DLP ακόμη περισσότερο!
Πάντα φιλικά .Και μην το σκέφτεσαι πολύ για την αγορά προβολέα.Περνάει την θέαση κάθε ταινίας σε άλλη διάσταση!!

Παιδιά, μην τα τραγικοποιούμε τα πράγματα. Κανείς δεν αλλάζει λάμπα στις 300 ώρες, εκτός και αν υπάρχει εμφανές πρόβλημα πτώσης της φωτεινότητας. Έπειτα, αν η πτώση της φωτεινότητας είναι σταδιακή, το μάτι συνηθίζει και δύσκολα καταλαβαίνει τη διαφορά. 600-700 ώρες είναι ένα καλό νούμερο για αλλαγή...

Σαφως και δεν αλλαζουμε λαμπα στις 300 ωρες (εκτος απο τους "αρρωστους" :D που λεει και ο φιλος πιο πανω) ή για "ειδικες περιπτωσεις" (η πτωση φωτεινοτητας στον ruby ηταν τραγικη).
Η σταδιακη πτωση της φωτεινοτητας αντιμετωπιζεται με ρυθμιση του προβολεα (οχι απολυτα βεβαια).
Μεσοσταθμικα με ενα κοινο προβολεα θα δεις απροβληματιστα 1500 ωρες.