Αναβάθμιση προενισχυτή audiolab 8000Q

... Ακούσαμε μέχρι και τα nordost του @Sonus Naturalis αφού τα γατιά κρατούσαν απόσταση λόγω των επισκεπτών..

img_20260425_142509-jpg.270716

.....
Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις!
Τώρα αντιλήφθηκα πλήρως το πρόβλημα με τα γατιά.
Με τα δύο χεράκια πλάθω κουλουράκια! 😁

Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις!
Τώρα αντιλήφθηκα πλήρως το πρόβλημα με τα γατιά.
Με τα δύο χεράκια πλάθω κουλουράκια! 😁

Και να φανταστείς αυτή είναι η μεγάλη απόσταση ενισχυτή-ηχείου.. στο άλλο ηχείο η απόσταση είναι λιγότερη από την μισή ! :LOL:

• Haha
Reactions: Sonus Naturalis
Μέχρι να επιτρέψει η ώρα να δουλέψω θορυβώδες τριβείο για ένα ωραίο project σε Thorens, έκανα μια τελευταία δουλειά στον προενισχυτή.

Αυτό όπως όλα τα 2πολικά μου καθόταν στο στομάχι :

IMG_20260430_125016.jpg

Εύκολη και καλή λύση τα κολλητά καλώδια του εργοστασίου,

IMG_20260501_094814.jpg

, αλλά εγώ δουλεύω λίγο διαφορετικά..

IMG_20260501_100317.jpg

IMG_20260501_101556.jpg

IMG_20260501_101516.jpg

IMG_20260501_102049.jpg

Αλλαγή και στο μεγάλο θερμοσυστελλόμενο γιατί είχε διαφορετική "φόρμα" αφού δεν υπήρχε γείωση

IMG_20260501_102829.jpg

Έχω την εντύπωση ότι audiolab και Βενιέρης ψωνίζουν από τον ίδιο προμηθευτή

IMG_20260501_103452.jpg

Τα 2 iec πέρα από την διαφορά του 3ου πόλου είναι ίδια.. σαν 2 σταγόνες νερό...

Το 3πολικό δεν είχε ασφάλεια και έβαλα αυτή του εργοστασίου, η οποία ήταν λίγο "ασυνήθιστη" σε σχέση με αυτές που ξέρω..
Μάλλον πρόσεξε το εργοστάσιο τι έβαζε.. ξέχασα να την βγάλω φωτογραφία, αλλά αν κάποιος θέλει μπορώ να το κάνω αν μου το ζητήσει.

Η γείωση μπήκε στο καλύτερο κοντινό σημείο και φυσικά έγινε έλεγχος συνοχής με όλα τα σημεία.. σασί, μ/τ, βίδα για την γείωση του πικάπ κλπ...

IMG_20260501_103739_HDR.jpg

Βγάζοντας μια τελευταία πανοραμική πρόσεξα "παγωμένο" καθαριστικό flux που είχε τρέξει από μία αντίσταση, μέχρι τα τρανζίστορ παραδίπλα.. οκ , το καθάρισα..

Και τι έγινε;;
Θα μου πει κάποιος..

Δεν ξέρω αν έγινε ή αν άλλαξε κάτι αλλά στο επόμενο ποστ θα γράψω τι παρατήρησα....

Αυτό που παρατήρησα το βλέπετε εδώ :

IMG_20260501_105640.jpg

Τι είναι αυτό ;;
Έλεγχος crosstalk.

Gain από 0 έως και 9 , το eversolo παίζει μουσική και το input αλλάζει μία μία τις θέσεις με το ποτ της έντασης στο τέρμα όπως φαίνεται στην φωτό!

Οκ, πάντα είχε λίγο καλύτερο crosstalk από τον Rotel.. αλλά είχε!

Τώρα γιατί έχει τόσο λίγο που μου έφυγε η ψυχή να το εντοπίσω στο tweeter ;;;;

Θα μπορούσα να γράψω ότι δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ και ψεύτης ΔΕΝ θα ήμουν !

Μήπως τελικά το σχέδιο όπως λέει ο Dinos είναι καλύτερο σε αυτόν από του Rotel ;;;;

Ηχητικά δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι, θα το δω αργότερα, αύριο, μεθαύριο....
Αν άλλαξε πιστεύω ότι θα είναι από το καθαριστικό και όχι από την γείωση.. μη τρελαθούμε κιόλας...

Η φωτογραφία που έβγαλα πριν το τελικό κλείσιμο:

IMG_20260501_104213_HDR.jpg

• Like
Reactions: Λάκης
Ανάποδε άνθρωπε γιατί τοποθετησες την ασφαλειοθηκη ανάποδα;
Αν σου πω ότι ακριβώς αυτό θα ρώταγα;

Έτσι την είχε το εργοστάσιο, -προφανώς βολεύουν τα καλώδια-, έτσι την έβαλα και εγώ.

Προσέξτε την 1η φωτό στο ποστ #463

Έτσι την έχει και το cdp της σειράς 8000

Έτσι την είχε το εργοστάσιο, -προφανώς βολεύουν τα καλώδια-, έτσι την έβαλα και εγώ.

Προσέξτε την 1η φωτό στο ποστ #463

Έτσι την έχει και το cdp της σειράς 8000
Μάλλον οι πάλαι ποτε Βρετανοί αρέσκονται στις...επικυψεις για τις συνδέσεις των συσκευών τους και δεν τις κάνουν φυσιολογικά πίσω απ' αυτές.

• Haha
Reactions: Tzimisce and vlad66
Μάλλον οι πάλαι ποτε Βρετανοί αρέσκονται στις...επικυψεις για τις συνδέσεις των συσκευών τους και δεν τις κάνουν φυσιολογικά πίσω απ' αυτές.

Πιθανόν αυτή η θέση να βολεύει καλύτερα για την αλλαγή της ασφάλειας.. μπορείς να το κάνεις χωρίς να σηκώσεις το μηχάνημα...