Αναβάθμιση RAM σε παλαιό PC Intel Celeron

Athanasis

AVClub Enthusiast
3 August 2009
927
Παιδιά τι RAM μνήμη λέτε να ταιριάζει σε ένα παλιό PC με επεξεργαστή Intel Celeron 900Mhz. Tωρα έχει 374MB μνήμη.
To θέλω απλώς για να κοιτάζω τα εμαιλς μου και να κοιτάζω τo avclub.gr forum.
thanks !

Θυμάσαι μοντέλο ή έστω χρονολογία; Μαλλον για SDRAM το κόβω να χρειάζεται

Λοιπόν, για να προσθέσεις μνήμη πρέπει:

1) Να έχεις χώρο στο motherboard. Αν δεν έχεις, θα χρειαστεί να αφαιρέσεις μέρος αυτής που ήδη έχεις και να την αντικαταστήσεις με DIMMs μεγαλύτερης χωρητικότητας.

2) Να μάθεις τι τύπο μνήμης ακριβώς έχεις αυτή τη στιγμή. Το πιο εύκολο είναι να τρέξεις κάποιο διαγνωστικό το οποίο θα σου πει τον τύπο της μνήμης, π.χ. το Sisoft Sandra.

3) Να μάθεις το ανώτατο μέγεθος DIMM που παίρνει το MB σου. Αυτό θα το δεις στο site του κατασκευαστή ή/και στο manual του.

4) Να βρεις στην αγορά τις μνήμες. Αν είναι αρκετά παλιού τύπου, ενδέχεται να είναι και πολύ πιο ακριβές από τις σύγχρονες αντίστοιχές τους.

Αλλά, για τις δουλειές που κάνεις, θα έπρεπε να είναι ΟΚ και με τα 374MB μνήμης. Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στο σύστημά σου; Π.χ., πότε ήταν η τελευταία φορά που το έστησες από την αρχή;

1. ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ 384 ΜΒ ΚΑΙ ΟΧΙ 374. 2. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ SDRAM ΜΕ ΤΙΣ 2 ΕΓΚΟΠΕΣ ΚΑΙ 168 ΠΙΝ (ΕΠΑΦΕΣ).3. ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΟΥ 3 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΕΣ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ 3Χ128 Η 1Χ256 ΚΑΙ 1Χ128. 4. ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ 100ΗΖ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΣ. 5. ΕΧΩ 3Χ256 ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ 40 ΕΥΡΩ. ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 384 ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΗ WIN XP.