Αναβάθμιση σε DacMagic, ή άλλο DAC

Στην θέση σου θα άλλαζα τα dac chips με τα WM8741 που λαμβάνουν σήμα στα 192...
Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά το έγραψα από την αρχή ότι ιδιοκατασκευές τις αποκλείω...

στο θεμα μας, ριξε μια ματια στο καινουριο Rega Dac που αναμαινεται και για να δεις διαφορα απο το CA μαλλον πρεπει να πας τουλαχιστον απο 1000ρικο και πανω

Δεν υπολόγιζα λιγότερα, αφού το εξωτερικό τροφοδοτικό που έχω το πλήρωσα 150 ευρώ, συν την αξία του Dacmagic συν τη μόντα μέχρι 5 κατοστάρικα, εκεί θα είμαι και με αναβάθμιση του υφιστάμενου.....

Προτάσεις;

Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά το έγραψα από την αρχή ότι ιδιοκατασκευές τις αποκλείω...

για να πάρεις αισθητή διαφορά θα πρέπει να ανέβεις κατηγορία τιμής. Πχ

1. Anilope Zodiac Silver
2. Wyred4Sound Dac 2
3. Grace m903
4. Audiolab 8200DQ
5. Μ2Τech Young

Το να επενδυσεις στο azur και αλλο ειναι πεταμενα χρηματα ενω και το οτι πειραξες την τροφοδοσια εριξε την αξια του τελικα,δοκιμασε να το πουλησεις χεριασμενο και θα δεις τι εννοω
Δεν πείραξα τίποτε μέσα, το μετασχηματιστή άλλαξα που είναι εξωτερικός γιατί ο μαμίσιος ήταν για να φορτίζει κινητά τηλέφωνα :2thumb22sup:
Λάθος μου που δεν το διευκρίνισα και αναφέρθηκα στο τροφοδοτικό γενικά...

για να πάρεις αισθητή διαφορά θα πρέπει να ανέβεις κατηγορία τιμής. Πχ

1. Anilope Zodiac Silver
2. Wyred4Sound Dac 2
3. Grace m903
4. Audiolab 8200DQ
5. Μ2Τech Young

ΟΚ, ευχαριστώ, θα αρχίσω να το ψάχνω....

αφού δεν πιάνουν τα χέρια σου πάρε MF

Τα χέρια μου πιάνουνε μια χαρά, τα μάτια δε με βοηθάνε πια..
:bigcry: ου γαρ έρχεται μόνον....

Ποιο MF λες; Γενικά με τα χρόνια έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι είναι ακριβά γι αυτό που προσφέρουν, ειδικά τα φθηνά τους κομμάτια...

Δεν πείραξα τίποτε μέσα, το μετασχηματιστή άλλαξα που είναι εξωτερικός γιατί ο μαμίσιος ήταν για να φορτίζει κινητά τηλέφωνα
Λάθος μου που δεν το διευκρίνισα και αναφέρθηκα στο τροφοδοτικό γενικά...

δεν ειναι λαθος,απλα αν αποφασισεις να το δωσεις θα ηταν καλυτερα να το επαναφερεις στην αρχικη κατασταση.Αν το παρει καποιος απο εδω ή καποιος σχετικος χομπιστας δεν θα εχεις προβλημα φυσικα.

...
Χώρο για άλλους δίσκους δεν έχω, γι αυτό κατεβάζω ριπαρισμένους σε flac
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όσα flac κατεβάζω τα αγοράζω. Κυρίως από το hdtracks, που έχουν εμφανιστεί πολλά με δειγματοληψία πάνω από 96 khz τελευταία.....

Όλα τα dac που ανέφερε ο φίλος Fragoulisnaval είναι καλά και δεν θα πέσεις έξω...και είναι και σε παραπλήσια κοστολόγια 1000-1500, δοκίμασε και μας λες!
Το υπόλοιπο σύστημα τί περιλαμβάνει?

Όλα τα dac που ανέφερε ο φίλος Fragoulisnaval είναι καλά και δεν θα πέσεις έξω...και είναι και σε παραπλήσια κοστολόγια 1000-1500, δοκίμασε και μας λες!
Το υπόλοιπο σύστημα τί περιλαμβάνει?

Θα προσπαθήσω να ακούσω το wyredforsound και το belcanto 1.5.
Για τα Simaudio υπάρχει άποψη; Τα έχει ακούσει κανένας;

Για αναλογική πηγή έχω ένα μπομπινόφωνο SONY της τελευταίας σειράς πριν τα σταματήσει, ένα πικάπ Michel με βραχίονα RB300 ανακαλωδιομένο και έκκεντρο αντίβαρο και ένα SL1200 Mk3 με μετατροπές στα καλώδια κι αυτό.

Ο προπροενισχυτής είναι Audio Analogue Aria και οι κεφαλές ZYX, και Denon MC τα τελευταία χρόνια.

Ψηφιακή πηγή έχω ένα HDX1000 (SYABAS) που το συνδέω με οπτικό στο DacMagic.

Έχω και ένα DVD/SACD Yamaha αλλά το πάω για ξεφόρτωμα...

Προενισχυτές έχω ένα B&K Sonata Pro10 και ένα Mcintosh 2200.

Τελικούς έχω ένα B&K ΕΧ4420 και ένα Mcintosh MC275 anniversary.

Ηχεία coinsident speaker technology super eclipse 3 με κάποιες αλλαγές σε καλώδια crossover...

Και κάτι μικρά Wharfedale για το PC...

Από καλώδια, το βαρέλι με τα φίδια έχω μαζέψει τόσα χρόνια :AFADF0:

Καλημέρα σε όλους.

Έχω ένα Dacmagic Azur (το τρέχον μοντέλο), στο οποίο το μόνο που έχω κάνει είναι αλλαγή στην τροφοδοσία του, χρησιμοποιώντας ένα πολύ καλύτερο εξωτερικό τροφοδοτικό.

Είδα μια διαφορά στην απόδοση, όχι τίποτε εξωπραγματικό.

Τώρα σκέφτομαι να το αναβαθμίσω με τις αλλαγές που προτείνουν στα διάφορα forum, η να το πουλήσω και να αγοράσω ένα καινούργιο καλύτερο.

Το κόστος για τος αναβαθμίσεις είναι γύρω στα 350-450 Ευρώ με τα μεταφορικά προς και από Γερμανία ή Αγγλία. Παραπάνω αν αλλάξουν και το ρολόι.

Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι στις ψηφιακές εισόδους του (όχι στην USB) δέχεται συχνότητες δειγματοληψίας μέχρι 96 Khz. Ήδη έχω αρχεία με μεγαλύτερες συχνότητες, που τα μετατρέπω στο PC για να τα παίξω.

Να σημειώσω ότι δεν έχω πλέον CD-player , ούτε θα ξανααγοράσω , και ότι χρησιμοποιώ μόνο την balanced έξοδο του υφιστάμενου DAC προς τον προενισχυτή μου.

Τι λέτε; Ποιο είναι ένα αξιόλογο DAC με έξοδο XLR και συχνότητες μέχρι τα 192 Khz; Ιδιοκατασκευές τις αποκλείω.

bryston dac bda-1

Περίμενε ακόμα λίγο...

Οι κομπιουτέραδες μυρίστηκαν φαί και χτυπάνε...
Σε τιμή κομπιουτερίστικη φυσικά... ήτοι μαζικής παραγωγής...
Και δεν θα πωλούνται από χαιεντομάγαζα...
Θα το παίρνεις και με 154 άτοκες δόσεις.:afro:

Αφού ξεκίνησε η ASUS... θα ακολουθήσουν γρήγορα και άλλοι που δεν θα ζητάνε ένα χέρι και ένα πόδι...
Το παρακάτ περί τα 300 ντάλλαρς, δηλαδή σε κανά 8μηνο 200...
Τώρα για το πως παίζει????
Και το μπεντσμαρκ κάποτε έπαιζε και τώρα οι ειδήμονες που λέγαν τότες ότι έπαιζε ... τώρα λένε ότι είναι μάπα...
Και αφού στο τέλος όλα καταλήγουν να είναι μάπες και σεντράρονται στις αγγελίες... τουλάχιστον μη σου φάνε το 1κ5 ευρά, ας σου φάνε 0,2Κ...

Attachments

• 43780833_IMG_8055c.jpg
    43780833_IMG_8055c.jpg
    94 KB · Views: 72
Last edited:
Περίμενε ακόμα λίγο...

Αφού ξεκίνησε η ASUS... θα ακολουθήσουν γρήγορα και άλλοι που δεν θα ζητάνε ένα χέρι και ένα πόδι...
Και το μπεντσμαρκ κάποτε έπαιζε και τώρα οι ειδήμονες που λέγαν τότες ότι έπαιζε ... τώρα λένε ότι είναι μάπα...
Και αφού στο τέλος όλα καταλήγουν να είναι μάπες και σεντράρονται στις αγγελίες... τουλάχιστον μη σου φάνε το 1κ5 ευρά, ας σου φάνε 0,2Κ...

Ενα λινκ ή εστω μοντελο?

bryston dac bda-1
Το έχω απορρίψει επειδή στο USB φτάνει μέχρι 48ΚΗz (μάλλον είναι USB 1.1) και δε θέλω να με περιορίσει στο μέλλον....
Περίμενε ακόμα λίγο...

Σε αυτό δεν έχεις άδικο γενικά , αλλά δε βλέπω λόγο να έχουν καλύτερη απόδοση από το DacMagic.

Για παράδειγμα όλοι περιμένουν το νέο USB DAC Xonar Essence της Asus.

Βλέποντας τις προδιαγραφές του όμως, αντιλαμβάνομαι ότι είναι περίπου ίδιο με την κάρτα ήχου Xonar Essence STX, την οποία ήδη έχω στο PC μου.

Σε άμεση σύγκριση με το ίδιο αρχείο (24/96) να παίζει ταυτόχρονα από το PC στον προενισχυτή μου μέσα από τις RCA εξόδους της κάρτας ήχου και από την άλλη μέσω HDX - Dacmagic σε διπλανή είσοδο του προενισχυτή (πάλι μέσω RCA για να είναι η σωστή η σύγκριση) η διαφορά υπέρ του Dacmagic είναι εμφανής.

Αυτή τη στιγμή έχω βρει το Belcanto 1.5 στα 950 Ευρώ καινούργιο, δεν ξέρω αν τα επερχόμενα DAC από κομπιουτεράδες θα παίξουν αντίστοιχα , ούτε πότε θα έρθουν στην αγορά....

Και ποιος θα τα φέρει....

Ομορφούλα κιόλας η ASUS
Αν και εξοπλισμένη σαν αστακός
Let The Games Begin!