Αναβάθμιση σε δύσκολες εποχές!

Συνηθέστατα τα καλά ακουστικά είναι δυσκολο-οδήγητα και δείχνουν τις δυνατότητες τους μόνον με ξεχωριστή ενίσχυση φίλε μου ...

Σχωρατε με αν χαλαω το νημα αλλα δεν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα και πολλες φορες για λόγους αποφυγής ηχητηκής παρενοχλησης (πχ η συζυξ ακουει Μαζονακι και τα παιδια διαβαζουν - αντε να διαβασεις τωρα με την αγριοφωναρα του μαζοτετοιου αλλα λέμε...) προτιμω να ακουω απο ακουστικα. Το μεγαλυτερο μερος της δισκοθηκης μου ειναι ψηφιακο, χρησιμοποιω την εξοδο ακουστικων του dac (naim) ή του mac αφου ο ενισχυτης δεν εχει τετοια εξοδο. Θα έχω αξιολογη διαφορα με εναν τετοιο ενισχυτη; Tα ακουστικά ειναι AKG Q701.

Είμαι κάτοχος και των 600 και των 650 και μου αρέσουν πολύ και τα δύο.

Last edited:
Σχωρατε με αν χαλαω το νημα αλλα δεν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα και πολλες φορες για λόγους αποφυγής ηχητηκής παρενοχλησης (πχ η συζυξ ακουει Μαζονακι και τα παιδια διαβαζουν - αντε να διαβασεις τωρα με την αγριοφωναρα του μαζοτετοιου αλλα λέμε...) προτιμω να ακουω απο ακουστικα. Το μεγαλυτερο μερος της δισκοθηκης μου ειναι ψηφιακο, χρησιμοποιω την εξοδο ακουστικων του dac (naim) ή του mac αφου ο ενισχυτης δεν εχει τετοια εξοδο. Θα έχω αξιολογη διαφορα με εναν τετοιο ενισχυτη; Tα ακουστικά ειναι AKG Q701.

Ειδικά με τα 701, θέλουν οπωσδήποτε ενισχυτή!

Ξεκίνησα με FiiO E17, με Lehmann BCL, με το Meridian explorer και από προχτές με έναν Burson Soloist. Πράγματι βελτιώνονται πολύ με καλύτερο ενισχυτή αλλά θεωρώ ότι έχουν ένα όριο που δεν μπορούν να ξεπεράσουν. Τα 600 δεν αλλάζουν τόσο πολύ με τις αλλαγές ενισχυτή.

Τέλος πάντων, πιστεύω ότι έχουν πολύ παραπάνω να δώσουν απ' όσο νομίζεις, αλλά φυσικά, στην κρίση του καθενός.
Όπως κι αν έχει, αν κρίνουμε από τα reviews, τα Audeze είναι αρκετά ανώτερα.

Απλά, όπως λέει κι η γνωστή παροιμία σχετικά με τα μεταξωτά βρακιά, θεωρώ overkill το να πάρει κανείς πανάκριβα ακουστικά για φθηνό ενισχυτή, παρά το αντίθετο. Εδώ συμβαίνει το ανάποδο σε σχέση με τον κόσμο των ηχείων.

Ξεκίνησα με FiiO E17, με Lehmann BCL, με το Meridian explorer και από προχτές με έναν Burson Soloist. Πράγματι βελτιώνονται πολύ με καλύτερο ενισχυτή αλλά θεωρώ ότι έχουν ένα όριο που δεν μπορούν να ξεπεράσουν. Τα 600 δεν αλλάζουν τόσο πολύ με τις αλλαγές ενισχυτή.
Για τον burson υπαρχει καποιο νημα που λες την αποψη σου γιατι με ενδιαφερει ιδιαιτερα. Κατασκευαστικα τον θεωρω κορυφη και θα ηθελα την αποψη σου για το πως ακουγεται.

Πανόζο τον Burson μας τον έκρυβες ρε φίλε;;;

Τσκ τσκ τσκ... δεν μπορείς να εμπιστευθείς πια...

O *Burson δεν είναι δικός μου. Δανεικός για να τον ακούσω. Δεν έχω γράψει τίποτα ακόμα γιατί δεν είχα το χρόνο να παίξει με όλα τα ακουστικά μου. O BCL μου αρέσει πιό πολύ από ότι έχω ακούσει μέχρι τώρα.

Απλά, όπως λέει κι η γνωστή παροιμία σχετικά με τα μεταξωτά βρακιά, θεωρώ overkill το να πάρει κανείς πανάκριβα ακουστικά για φθηνό ενισχυτή, παρά το αντίθετο. Εδώ συμβαίνει το ανάποδο σε σχέση με τον κόσμο των ηχείων.

Κι εγώ το πιστεύω αυτό...

Ο Teac, πέραν όλων των άλλων κορυφαίων χαρακτηριστικών του έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της ρύθμισης του damping factor - οπότε σε διασφαλίζει από άποψη ταιριάσματος σε κάθε μελλοντική αναβάθμιση.

Συνεπώς είναι μια πολύ στοιβαρή βάση για να χτίσει κανείς...

Δεν αποκλείω αναβάθμιση σε επίπεδο ακουστικών αργότερα. Σε κάθε περίπτωση όμως θα κινούμαι ήδη σε πολύ-πολύ καλό επίπεδο...

θεωρώ overkill το να πάρει κανείς πανάκριβα ακουστικά για φθηνό ενισχυτή, παρά το αντίθετο. Εδώ συμβαίνει το ανάποδο σε σχέση με τον κόσμο των ηχείων.

Συμφωνώ απόλυτα. Η σκέψη μου αφορούσε αποκλειστικά τα 650 τα οποία ενώ δεν είναι φτηνά, σου ζητάνε εκβιαστικά να σκάσεις πολύ χρήμα αν θες κοκό...

Επιπλέον, όπως έχει γίνει η αγορά ακουστικών (άπειρες επιλογές και αχανές εύρος τιμών) θέλει πάρα πολύ ψάξιμο η όποια απόφαση.

Στους ενισχυτές κάπως είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Και προσωπικά στην Teac έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

Τελικα εψαξες μηπως μπορεις να τον ακουσεις?

Δεν το έχω κοιτάξει.

Η εμπειρία μου λέει ότι όταν ακούς κάτι που σου "γυαλίζει" το βρίσκεις πάντα καλό. Εκτός κι αν είναι τόσο τραγικό πια... (κάτι που ξεκάθαρα δεν ισχύει εδώ!)

Δεν το έχω κοιτάξει.

Η εμπειρία μου λέει ότι όταν ακούς κάτι που σου "γυαλίζει" το βρίσκεις πάντα καλό. Εκτός κι αν είναι τόσο τραγικό πια... (κάτι που ξεκάθαρα δεν ισχύει εδώ!)

Απ᾽ ότι είδα στο link που έδωσες διαισθάνομαι ότι θα είναι του φόβου. Σε ζηλεύω από τώρα .. Με το καλό...

Λευτέρη, με τα δύο παράλληλα και συναφή μεταξύ τους νήματα που άνοιξες, έχω χάσει την μπάλα ... εκεί που λες για ακουστικά σου απαντούν για τον Τeac και αντιστρόφως ... μας τάραξες αδελφέ ...