Αναβάθμιση συστήματος με νεο ολοκληρωμένο ενισχυτή και CD player

ck137

New member
10 August 2013
3
Καλησπέρα σε όλους. Ενας Technics SU-8077K από το 1980 ήρθε η ώρα να αλλαχτεί...(τα ποντεσιόμετρα γαρ...) Τα ηχεία είναι Technics SB-G400 4-way, 8Ω, input 200W music και το πικαπ Technics SL-1300MK2 (αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα !). Τι προτείνετε για ολοκληρωμένο ενισχυτή και για ένα αξιοπρεπές προς σοβαρό CD-palyer ; Μουσική 80% τζαζ και 20% soul, κλασική. Συνολικό budget: 1,000 - 2,000 Ευρώ.

Θα έλεγα να μην επενδύσεις σε cdp αλλά σε dac.
Για να σου προτείνω ενισχυτή,καλό είναι να μας διαφωτίσεις τι προτίθεσαι να κάνεις με ηχεία!!

O enισχυτής της pioneer έχει και καλό dac που θα αναβαθμίσει ανέλπιστα το cd σου ενώ θα μπορείς να ακούσεις και απο τον υπολογιαστή με αξιώσεις, και καλό phono που θα αναβαθμίσει το πικάπ σου χωρίς να αλλάξεις κεφαλή ενώ είναι ένα υπερπλήρες μηχάνημα σε χαρακτηριστικά και εισοδεξόδους αναλογικές και ψηφιακές με την εγγύηση και την αξιοπιστία μιας απο τις μεγαλύτερες Ιαπωνικές εταιρίες. Με το χιλιάρικο που περισσεύει βρές δύο ηχεία που να του ταιριάζουν ηχητικά και ετοιμάσου για μια βουτιά σε έναν καινούριο μαγικό κόσμο σε σχέση με αυτό που έχεις συνηθίσει.

Στην θέση σου θα έπαιρνα το ενδεχόμενο των παραπάνω επιλογών πολύ σοβαρά μιας και σε αυτήν την τιμή δεν νομίζω να συνδυάζονται όλα αυτά με κάποιον άλλο συνδυασμό.

Θα συμφωνήσω να μήν πάρεις cdplayer. Χρησιμοποίησε για transport το dvd το bluray ή το παλιό σου cd και θα είσαι μια χαρά. Η αγορά ενός ακριβού σκέτου cd είναι πεταμένα λεφτά αν θές την γνώμη μου εκτός κιαν έχεις 4000 cd που βαριέσαι (και δικαιολογημένα) να ριπάρεις και πάς σε πολύ ανώτερη κατηγορία τιμής.

Last edited:
O enισχυτής της pioneer έχει και καλό dac που θα αναβαθμίσει ανέλπιστα το cd σου ενώ θα μπορείς να ακούσεις και απο τον υπολογιαστή με αξιώσεις, και καλό phono που θα αναβαθμίσει το πικάπ σου χωρίς να αλλάξεις κεφαλή ενώ είναι ένα υπερπλήρες μηχάνημα σε χαρακτηριστικά και εισοδεξόδους αναλογικές και ψηφιακές με την εγγύηση και την αξιοπιστία μιας απο τις μεγαλύτερες Ιαπωνικές εταιρίες. Με το χιλιάρικο που περισσεύει βρές δύο ηχεία που να του ταιριάζουν ηχητικά και ετοιμάσου για μια βουτιά σε έναν καινούριο μαγικό κόσμο σε σχέση με αυτό που έχεις συνηθίσει.

Στην θέση σου θα έπαιρνα το ενδεχόμενο των παραπάνω επιλογών πολύ σοβαρά μιας και σε αυτήν την τιμή δεν νομίζω να συνδυάζονται όλα αυτά με κάποιον άλλο συνδυασμό.

Θα συμφωνήσω να μήν πάρεις cdplayer. Χρησιμοποίησε για transport το dvd το bluray ή το παλιό σου cd και θα είσαι μια χαρά. Η αγορά ενός ακριβού σκέτου cd είναι πεταμένα λεφτά αν θές την γνώμη μου εκτός κιαν έχεις 4000 cd που βαριέσαι (και δικαιολογημένα) να ριπάρεις και πάς σε πολύ ανώτερη κατηγορία τιμής.

Συμφωνώ απόλυτα. Αν και στην αρχή ο φίλος ck δεν αναφέρει πουθενά ότι έχει cd player. Και για μένα πάντως το cd πεθαίνει, αν δεν έχει ήδη πεθάνει. Ενισχυτής με dac και ηχεία με 2000 και θα φτιάξει πολύ ωραίο συστηματάκι.

Καλησπέρα σας !

Κάτι με άδειες κάτι με δουλειές σήμερα αξιώθηκα να μπω στο forum. Να με συγχωρείτε που δεν έδωσα σημεία ζωής τόσες μέρες !

Θα δω με ησυχία τα σχόλιά σας και επανέρχομαι !

Ευχαριστώ !

Καλησπέρα πάλι.

Τα CDs είναι περίπου 700 και μέχρι πρότινος τα άκουγα από ένα φορητό (!!!) CDP Sony που το είχα συνδέσει στο AUX του ενισχυτή. Τα έχω ριπάρει με το FreeRIP, αλλά δεν ξέρω σε τι συμπίεση. Που φαίνεται αυτό ;

Τα ηχεία γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να τα αλλάξω ;

Η πρόταση για το Pioneer φαίνεται πολύ καλή. Έχει πάρει καλά reviews και η εξωτερική τους σχεδίαση δείχνει λιτή και σοβαρή.

Και μια ερώτηση-σχόλιο με αφορμή το σχόλιο ότι "το CD πεθαίνει": οκ, αλλά με το βινύλλιο τι γίνεται ; Επανέρχεται; Στην Ελλάδα δεν έχω νιώσει κάτι σοβαρό να γίνεται. Αρα, μένει μόνο να παραγγέλνεις από εξωτερικό. Πρόσφατα ήμουν στη Ν. Υόρκη και αγόρασα LPs (και μεταχειρισμένα και μη) από το Jazz Record Center (σε όροφο κτηρίου παρακαλώ !) σε τιμές 10 -15 USD. Πολύ καλές τιμές.

Χαιρετώ.

Ρε παιδια ελεος. Το cd δεν πεθαινει ακομη ουτε το βινυλλιο επανερχεται. Στην ουσια το τελευταιο παντα ηταν στο προσκυνιο στον χωρο του καλου hi-fi. Αν ομως και το cd πεθανε οπως λετε γιατι μεγαλες εταιριες παρουσιαζουν συνεχεια νεες συσκευες? Χαζοι ειναι? Kαι μιλαμε για μεγαλες εταιριες και consumer αλλα πιο hi-endαδικες...
Ξερετε ποσα καλα cdplayer κυκλοφορουν που πατουν κατω σετ pc - dac? Ειδικα τωρα πια που πολλα απο αυτα φερουν και ψηφιακες εισοδους δεν βλεπω τον λογο γιατι να μην ασχοληθει καποιος με ενα καλο player.

Ρε παιδια ελεος. Το cd δεν πεθαινει ακομη ουτε το βινυλλιο επανερχεται. Στην ουσια το τελευταιο παντα ηταν στο προσκυνιο στον χωρο του καλου hi-fi. Αν ομως και το cd πεθανε οπως λετε γιατι μεγαλες εταιριες παρουσιαζουν συνεχεια νεες συσκευες? Χαζοι ειναι? Kαι μιλαμε για μεγαλες εταιριες και consumer αλλα πιο hi-endαδικες...
Ξερετε ποσα καλα cdplayer κυκλοφορουν που πατουν κατω σετ pc - dac? Ειδικα τωρα πια που πολλα απο αυτα φερουν και ψηφιακες εισοδους δεν βλεπω τον λογο γιατι να μην ασχοληθει καποιος με ενα καλο player.

Δε διαφωνώ, κυκλοφορούν και παρουσιάζονται νέα και κορυφαία cd players που πραγματικά είναι πολύ ανώτερα από συνδυασμό pc-dac. Η γνώμη που ανέφερα στηρίζεται περισσότερο στο γεγονός ότι ως αγοραστές μουσικής πλέον πάρα πολλοί έχουν πάψει να αγοράζουν cd και είτε αγοράζουν ηλεκτρονικά αρχεία είτε φυσικά κατεβάζουν παράνομα. Δες πόσα και πόσα δισκοπωλεία έχουν κλείσει. Αυτό από μόνο θα οδηγήσει τα πράγματα. Εγώ προσωπικά έχω να κάνω αγορά cd από πάγκο δισκοπωλείου εδώ και πάνω από 6 χρόνια και γενικότερα να αγοράσω cd πάνω από 3 χρόνια (τελευταία μου μαζική αγορά από δικτυακό κατάστημα τίτλων από Γερμανία). Και από φίλους όσο γνωρίζω, τα πράγματα είναι πάνω κάτω τα ίδια.

Το cd και το βινύλιο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, ναι, αλλά όχι με τη βαρύτητα που υπήρχε μέχρι σήμερα, κατά τη γνώμη μου.

Όσο για τις εταιρείες, σίγουρα θα εξακολουθήσουν να παράγουν, αλλά όλες αναπόφευκτα θα παρουσιάσουν dac για pc. Άλλωστε η τεχνογνωσία τους στο κομμάτι cd player είναι δεδομένη και δεν τους κοστίζει κάτι στο να εξακολουθήσουν να την παράγουν.
Συγκεκριμένα για την περίπτωση του φίλου ck137, πρότεινα την αγορά dac για τους παραπάνω λόγους, χωρίς να σημαίνει ότι απαξιώνω την ακουστική αξία ενός cd player. Απλά θεωρώ ότι τα πράγματα αλλάζουν.

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση συστήματος με νεο ολοκληρωμένο ενισχυτή και CD player

Με τί σχέση τιμής απόδοσης;
Πόσο κοστίζουν τα συγκεκριμένα cdp's;

Δεν υπαρχει κανονας βρε εσυ. Εχει τυχει να ακουσω player των 2000 που να παιζει καλυτερα απο συνδυασμο dac-pc αλλα και το αντιθετο. Αυτο που θελω να πω ειναι να μην ειμαστε καθετοι σε αυτο γιατι υπαρχουν πολλοι παραγοντες που καθοριζουν την τελικη αγορα μιας συσκευης.

Θα συμφωνήσω με το Γιάννη.
Εφόσον στην αγορά κυκλοφορεί υλικό αναπαραγωγής σε διάφορες μορφές (απο βινύλιο μέχρι hi res αρχεία), είναι προφανές ότι ο ενδιαφερόμενος θα επιλέξει με βάση τις προτιμήσεις του σε ποιότητα και ευκολίες αλλα και το υπάρχων υλικό του.

Απλά θα του πρότεινα να το ψάξει αρκετά ώστε αυτό/α που θα επιλέξει να καλύψουν όσο περισσότερες ανάγκες του γίνεται, βάσει των απαιτήσεών του πάντα στις ακροάσεις (κάτι που προφανώς δεν γνωρίζουμε ακόμα).
Καλώς ή κακώς πάντως, στη κατηγορία τιμής που βρίσκεται, ένα αυτόνομο dac ή ενισχυτής με ενσωματωμένο dac και είσοδο usb είναι must και ο μοναδικός τρόπος για να είναι future proof η αγορά του, μιας και έχει ριπάρει τα CD του, οπότε αργά ή γρήγορα θα δοκιμάσει να παίξει και απο κάποιο λαπτοπ που έχει ή θα πέσει στα χέρια του.

Το πρόβλημα στην αναζήτησή του imo, όπως είπε και ο leo νωρίτερα, βρίσκεται στα ηχεία. Προσωπικά δεν θα έχωνα 2000 σε ενισχυτή και πηγή με αυτά, απλά γιατί θα τα έριχνα τα λεφτά στο πηγάδι.
Αν είναι μικρός ο χώρος ακρόασης νομίζω πως με το υπάρχον budget βολεύεται αρκετά καλά το πράγμα για πλήρη αλλαγή του συστήματος (ενισχυτή, ηχεία και πηγή) κρατώντας το αγαπημένο του πικάπ για τα γούστα! Ειδικά αν κοιτάξει και προς την αγορές μτχ αλλά και diy!

Μπορούμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το χώρο και τις απαιτήσεις στις ακροάσεις? πχ μιλάμε για 15 ή 30 τμ και σε τι ποσοστό ικανοποιεί το υπάρχων σύστημα? πχ ψάχνουμε για μια μικρή βελτίωση ή το θεωρεί για πέταμα? και γιατί βέβαια.
Ίσως να βοηθήσουμε περισσότερο έτσι.