Αναβάθμιση Συστήματος

Πιστεύω όμως, ότι μετά από 2-3 φορές δεν θα μπαίνω στη διαδικασία αυτή οπότε ή δεν θα ακούω πολυκαναλες ταινίες ή θα πάει χαμένος ο ολοκληρωμένος. Πιθανόν και να κάνω λάθος.
Κι εγώ το φοβόμουν αλλά το συνήθισα. Δεν μου παίρνει πάνω από 15'' η αλλαγή (εννοείται ότι έχω 2 ζεύγη καλωδίων για HT & δικάναλο με μπανάνες για ευκολία, μόνο στα ηχεία βγάζεις-βάζεις). Εξ' άλλου δεν έχεις πολλές επιλογές. Αλλιώς πας για πανάκριβο AV προ + τελικό και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πόσο καλά ακούγονται οι ακριβοί AV προενισχυτές σε δικάναλο πρόγραμμα.. Επίσης δεν θα μπορέσεις να επιλέξεις λαμπάτη προενίσχυση αν κάποτε το επιθυμήσεις.. (όπως έκανα εγώ..)
Συν το γεγονός ότι ξέρεις και πως παίζουν τα advance με τα Artemis. Αυτό για μένα είναι γερό χαρτί γιατί πολλές φορές αγοράζουμε χωρίς να ξέρουμε πως ακούγονται συνδυασμένες οι συσκευές.Νομίζω ότι θα ξεπεράσεις το προηγούμενο κώλυμα.. Good luck!
[/quote]

Μπαμπη, σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Την λύση αυτή την έχω σκεφτεί κι εγώ - να αλλάζω τα καλώδια στα ηχεία. Πιστεύω όμως, ότι μετά από 2-3 φορές δεν θα μπαίνω στη διαδικασία αυτή οπότε ή δεν θα ακούω πολυκαναλες ταινίες ή θα πάει χαμένος ο ολοκληρωμένος. Πιθανόν και να κάνω λάθος.

Το δίδυμο Advance ολολκ.- Artemis V2 ήταν πραγματικά Εξαιρετικό (δεδομένης βεβαίως και της τιμής του) και "ψήνομαι" πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά με κωλύεει το ..προηγούμενο ...

Οσον αφορά, αν θα δεσουν τα Artemis με τον Sony που έχω - όσον αφορά τα ρεύματα που λες - δε νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα... Από την άλλη βέβαια , η νεκροψία θα δείξει ! .:-)

Τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει και η λύση να πάρεις δικάναλο προενισχυτή με bypass option (ώστε να περνάς μέσα από αυτόν την προενίσχυση του AV και να καταλήγουν όλα στο δικάναλο τελικό. Ετσι αποφεύγεις τα διπλά καλώδια αλλά δεν ξέρω αν ο advance πχ έχει τέτοιο option.. Και πάλι δεν θα μπορείς να πας σε λαμπάτο προ πάντως γιατί θα πρέπει να καις τσάμπα τις λάμπες (πρόβλημα που έχω εγώ και δεν μπορώ να πάω στη συγκεκριμένη λύση παρόλο που ο προ μου έχει bypass option)

Συμφωνώ με τον Μπάμπη...Δυστυχώς καλείσαι να βάλεις κάποιες προτεραιότητες στις ανάγκες σου. Αν τα θες όλα, θα υποχωρίσεις στο θέμα ποιότητας ήχου. Αν η απόδοση σε απασχολεί, θα θυσιάσεις την πρακτική πλευρά και θα οδηγηθείς σε δυο συστήματα τελικά. Καθαρά θέμα επιλογής. Σε τι αφιερώνεις περισσότερο χρόνο, εσύ το ξέρεις.

Η ερώτηση του άσχετου και η λαμογιά του Ελληνα !::BDGBDGB53:

Αν κάνω την εξής πατέντα !;:
http://www.homecinemachoice.com/reviews/hccreviews/Amplifiers/Sony/SonySTR-DB930_rear.jpg

Αν πάρω από το Pre-out του SONY το L-R των μπροστινών ηχείων και το ρίξω στον τελικό(Advance ή οποιονδήποτε) , ενώ αφήσω τα υπόλοιπα πάνω στο Sony...
θα παίξει;; :ADFAD2:
:chinscratch:

Η ερώτηση του άσχετου και η λαμογιά του Ελληνα !::BDGBDGB53:

Αν κάνω την εξής πατέντα !;:
http://www.homecinemachoice.com/reviews/hccreviews/Amplifiers/Sony/SonySTR-DB930_rear.jpg

Αν πάρω από το Pre-out του SONY το L-R των μπροστινών ηχείων και το ρίξω στον τελικό(Advance ή οποιονδήποτε) , ενώ αφήσω τα υπόλοιπα πάνω στο Sony...
θα παίξει;; :ADFAD2:
:chinscratch:

Μα εννοείται ότι για αυτό μιλάγαμε από την αρχή. Απλά σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιείς τον προενισχυτή του sony για το δικάναλο και αυτό θα σου μειώσει την απόδοση στις ακροάσεις μουσικής καθότι ο προενισχυτής είναι πολύ σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της αναπαραγωγής.. (και οι AV προενισχυτές ΔΕΝ είναι τόσο καλοί σε αυτό το πράγμα, όχι ότι δε θα παίξει..)

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση Συστήματος

Μπαμπη, σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Την λύση αυτή την έχω σκεφτεί κι εγώ - να αλλάζω τα καλώδια στα ηχεία. Πιστεύω όμως, ότι μετά από 2-3 φορές δεν θα μπαίνω στη διαδικασία αυτή οπότε ή δεν θα ακούω πολυκαναλες ταινίες ή θα πάει χαμένος ο ολοκληρωμένος. Πιθανόν και να κάνω λάθος.

Το δίδυμο Advance ολολκ.- Artemis V2 ήταν πραγματικά Εξαιρετικό (δεδομένης βεβαίως και της τιμής του) και "ψήνομαι" πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά με κωλύεει το ..προηγούμενο ...

Οσον αφορά, αν θα δεσουν τα Artemis με τον Sony που έχω - όσον αφορά τα ρεύματα που λες - δε νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα... Από την άλλη βέβαια , η νεκροψία θα δείξει ! .:-)

Εγώ χρησιμοποιώ δύο ενισχυτές: Εναν Accuphase για να ακούω μουσική και έναν Yamaha AV για ταινίες πάντα με τα Artemis. Αρχικά όταν πήρα τον Yamaha είχα σκεφτεί να πάρω ένα switch box ηχείων για να εναλλάσω τους ενισχυτές ανάλογα με ποιόν θέλω να ακούσω. Τελικά όμως επειδή δεν μπόρεσα να βρω κάποιο αξιοπρεπές switch box παρέμεινα στις μπανάνες. Δεν είναι τόσο τρομερή διαδικασία! Πραγματικά δεν παίρνει πάνω από 15 δευτερόλεπτα να αλλάξω και στα δύο ηχεία τις μπανάνες. Αν κάποια στιγμή βρεθεί μπροστά μου κάποιο καλό switch box μπορεί και να το πάρω. Δεν το ψάχνω ιδιαίτερα όμως γιατί τελικά δεν βαριέμαι να αλλάζω κάθε φορά μπανάνες.

Οσον αφορά το θέμα της οδήγησης τα Artemis μπορεί μεν να είναι 150 watts, αλλά είναι εύκολο φορτίο και σχετικά ευαίσθητα ηχεία, οπότε δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα τον ενισχυτή. Οχι ότι δεν θέλουν έναν σοβαρό ενισχυτή με στιβαρή οδήγηση για να δείξουν τις δυνατότητές τους, αλλά δεν θα αρνηθούν και σε έναν μικρό ενισχυτή να παίξουν. Εγώ να σκεφτείς τα έχω βάλει να παίξουν στο παρελθόν με έναν τελικό Rotel RB-930AX μόλις 2x30 watts στα 8 Ωhms. Kαι σε πληροφορώ ότι έπαιξαν πάρα πολύ καλά και σε μεγάλη ένταση στο σαλόνι μου 45 m2 και χωρίς να ζεσταθεί ιδιαίτερα ο Rotel. Tόσο που άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως δεν βγάζει μόνο 2x30 watts όπως λέει ο κατασκευαστής, αλλά μήπως βγάζει παραπάνω...

Γι αυτό σού λέω δεν θα προβληματίσουν τον AV Sony σου όπως δεν προβληματίζουν τον Yamaha μου. Βέβαια μην περιμένεις από τον AV και από ΚΑΝΕΝΑΝ AV ποιότητα ήχου. Για να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό χρειάζονται έναν σοβαρό στερεοφωνικό ενισχυτή. Εγώ κάθε φορά που ξεσυνδέω τον Yamaha και βάζω τον Accuphase να παίξει νομίζω ότι έχω αλλάξει και ηχεία!...

Ωραία! Θα γεμίσουμε ενισχυτές !:firstprize:

Ποιόν Accuphase έχεις και σε πόσα χρήματα μιλάμε;;; ;-)

Επιπλέον όμως, είχα μίαν "ανήθικη" πρόταση να ακούσω τα Spendor sp2-3.... και προβληματίστηκα!...
:AFADF0:

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση Συστήματος

Ωραία! Θα γεμίσουμε ενισχυτές !:firstprize:

Ποιόν Accuphase έχεις και σε πόσα χρήματα μιλάμε;;; ;-)

Accuphase E-211
Μπορεί να είναι ο πιο μικρός ολοκληρωμένος της Accuphase αλλά δεν είναι και ότι φθηνότερο μπορείς να αγοράσεις... ;)

Ξέρει κανείς που μπορεί να ακούσω τα spendor ;

Φίλε μου μιλάμε για άλλο επίπεδο ήχου, με γνωστή φυσικά ταυτότητα. Μάλλον όμως μιλάμε και για άλλο επίπεδο τιμής.
Κάνε μια βόλτα από εκεί...

K. MAΣΣEΛOY & ΣIA E.E., ΔAIΔAΛOY 5, 210.3221.903

Spendor Sp2/3e 2.400 !!!!

Μίλησα με τον κο Μασσέλο...

Τα Sp2 τα ξέρω πάρα πολύ καλά εδώ και 15 χρόνια !
Το θέμα είναι ότι σε αυτήν την περίπτωση ανεβαίνει το κόστος και θα χρειασθώ και άλλον ενισχυτή...(όχι τον Advance...)
Παίζει να αποδίδει ο Αιολος του Τσακιρίδη;
Εχω και μία καλή πρόταση για έναν JADIS.. ολοκληρωμένο (άααααλλα λεφτα από εκει !)

(Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία McZab !)

η αλλη λυση για να μην γεμισεις μηχανακια ειναι...>
απο τις εξοδους του av θα πας σε μια line του ολοκληρωμενου.
και οταν θα κανεις τις ρυθμισεις σου για τις σταθμες θα τσεκαρεις ακριβως το σημειο του ποτενσιομετρου του.
εκει θα το βαζεις παντα για θεαση ταινιων

και οσο για τα advance επειδη εκανα πολλες δοκιμες
σιγουρα παιζουν καλυτερα απο πολλες πιο επωνυμες και ακριβοτερες υλοποιησεις

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση Συστήματος

Ναι; Τι έμαθες; Πότε;

Εχουν ήδη σταματήσει - τώρα πουλάνε Stock...
Τα νέα ουσιαστικά είναι διαθέσιμα, αλλά προφανώς περιμένουν το ξεστοκάρισμα...

Ναι, κι εγώ την έχω την απορία γιατί όχι τα advance με τα spendor ?.

Πάντως άμα μπορέσεις να ανέβεις σε Jadis & Spendor θα μπεις πλέον οριστικά στο.. "χώρο" (και στο "χορό")

Γιατί, μιας και θα πάω σε τέτοιο ηχείο, λέω να πάω σε κάτι πιο "μουσικό" !...

Τον Jadis , τον έχεις ακούσει; Υπάρχει και η εναλλακτική του Τσακιρίδη με αρκετά λιγότερα χρήματα, αλλά ακουστικά δεν ξέρω τις διαφορές τους...
Μάλλον, θα κάνω κανα συγκριτικό για να δούμε τι παίζει;