Αναβάθμιση συστήματος

bower

Senior Member
19 October 2010
497
Καλημέρα σε όλους,

Έχω στην κατοχή μου έναν ενισχυτή Harman Kardon 3390 (2χ80 στα 8, 2χ100 στα 4), και ένα ζευγάρι ηχεία Dali Concept 2. Πηγές είναι ένα cd player της Technics και ένα pc που συνδέονται με οπτική ίνα στο Dac Magic. Αποφάσισα να αναβαθμίσω το σύστημα μου διαθέτοντας 1.500 euro (ίσως και παραπάνω αν αξίζει το άνοιγμα).
Αυτό που σκέφτομαι πρώτα να αναβαθμίσω είναι τα ηχεία μου και κατεπέκταση τον ενισχυτή. Έχω δύο επιλογές:
- Να τα διαθέσω όλα για ηχεία, με την προυπόθεση να μπορώ να ακούω αξιοπρεπώς με τον ενισχυτή μου και αργότερα να πάρω έναν καλύτερο,
- Να αγοράσω ηχεία και ενισχυτή μαζί, καταφεύγοντας σε μία λύση τύπου ΧΤΖ class A100 D3+ roister status 8.2 μιας και έχω διαβάσει πολλά καλά λόγια για αυτλα τα 2 components και αποτελούν value for money επιλογές.
Ο χώρος μου είναι 4,5x6μ, θα ήθελα τη γνώμη σας πριν ξεκινήσω τις ακροάσεις ώστε να ξέρω τι ψάχνω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:ciao:

Ο χωρος σου ειναι μεσαιος προς μικρος,απο ισχυ και μεγεθος αυτα που εχεις ενα μια χαρα.Τα 8,2 θα πεσουν μεγαλα ενω η ισχυς του α100 επισης περιττη.
Μπορεις να κινηθεις σε αντιστοιχα μηχανηματα σε ισχυ και μεγεθος με αυτα που εχεις αλλα σε ανωτερη κατηγορια τιμης.Πουλας αυτα που εχεις (περιπου 300 ευρω) και μαζι με τα 1500 φτανεις το ποσο των 1800 ευρω. Δινεις 1000 για ενισχυτη και 800 για ηχεια και θα παρεις ηχο με διαφορα καλυτερο απο αυτον που εχεις.Πηγη...μεινε σε αυτα που εχεις,οταν το technics τα παιξει αγοραζεις ενα music server και το συνδεεις στο dac.

Last edited:
Εγώ έχω ακούσει τον ενισχυτή και τα ηχεία που σκέφτεααι (ξεχωριστά) και μου άρεσαν πολύ.
Τα ηχεία τα άκουσα σε χώρο περίπου ίδιο με το δικό σου και ήταν πολύ καλά. Με την προϋπόθεση ότι θα έχουν σχετικές αποστάσεις από τους τοίχους.
Θα σου έλεγα να τα ακούσεις και εσύ σε κάποιο μαγαζί πριν αποφασίσεις.

Δεν έχω ακούσει κανένα από τα 2, αλλα ο XTZ φαίνεται πολύ δυνατό εργαλείο. Πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και δελεαστικότατη τιμή (700 ευρώ). Οπότε θα μπορούσες να κοιτάξεις και για ηχεία μέχρι 1000 ευρώ, συνολικά μόλις 200 ευρώ πάνω από το μπατζετ σου. Ενδεικτικά για ηχεία 1000 ευρώ:

Monitor Audio Silver RX6 (μικρά και κομψά)
Elac BS243

Με πολύ καλή βαθμολογία στα συγκριτικά του hitech:
http://www.4pi.gr/hitech/data/xls/T156_Speakers_Internet.html

Επίσης στα 1000 ευρώ:
Focal Chorus 716V (τα έχω ακούσει, είναι καλά, λίγο μεγαλούτσικα σε μέγεθος)

Last edited:
Περίπου στα 1000 ευρώ είναι και τα Xavian Giulietta (σε προσφορά) που κατά την γνωμη μου είναι "¨αλλης κλάσης" ηχεία.

Περίπου στα 1000 ευρώ είναι και τα Xavian Giulietta (σε προσφορά) που κατά την γνωμη μου είναι "¨αλλης κλάσης" ηχεία.

Τα εχεις ακούσει (η κάποιος φίλος σου) τα ηχεία αυτά;

μήπως ξέρεις που μπορώ να τα ακούσω?

Αν τελικά θελήσεις να τα ακούσεις εκεί θα σου πρότεινα να πάρεις και τον ενισχυτή σου μαζί (αφού πρώτα κλείσεις τηλεφωνικά ραντεβού). Ο Αντώνης είναι πολύ εξυπηρετικός και καθόλου πιεστικός. (Δεν έχω διάθεση διαφήμισης, απλά τη γνώμη μου λέω)

Πήγαινε σε ένα περίπτερο και αγόρασε ένα τεύχος του περιοδικού ΗΧΟΣ ή HITECH (συμβουλή petasis). Εχει πίνακες στο τέλος με συγκριτικά από πολλά ηχεία. Για να πάρεις μια ιδέα πριν τις ακροάσεις.

Τα Xavian Giulietta παίρνουν καλή βαθμολογία. Λίγο καλύτερη παίρνουν τα Focal Chorus 826W. Και τα δύο είναι πολύ εκτός του μπατζετ σου

έχω ακούσει μέχρι στιγμής monitor audio rx6 και rx8, proac studio 130, Audio Spectrum ATHENA, κάτι αδιάφορα tannoy, Focal - JmLab COBALT 826 S. τα Xavian Giulietta τα βλέπω στα 2000, αλλά θα πάω να τα ακούσω. Θέλω ακόμα να ακούσω B&W CM7, Elac FS247.
rx8 αποκλείονται μιας και ψάχνω κάτι τονικά ισορροπημένο. τα ATHENA μου είπε το κατάστημα ότι η μόνη διαφορά που έχουν με τα artemis είναι η καμπίνα, κατά τ'άλλα παίζουν το ίδιο. anyway μου άρεσαν όπως και τα cobalt, αλλά νομίζω ότι είναι μεγάλα για το χώρο μου (αν και τα cobalt δεν τα ξεχνάω - άλλo μοντέλο το 826w, άλλο μοντέλο το 826s??). Αυτά που μου ταίριαξαν είναι τα rx6 και τα, με μικρή διαφορά καλύτερα κατ'εμέ, studio 130 αλλά και 630 ευρώ να τα χωρίζουν, καθιστώντας τα rx6 άριστο value for money. το κακό με τα rx6 είναι ότι δεν έχουν "σώμα".
Τελικά όλη αυτή η αναζήτηση είναι ζόρι... αποφάσισα να ανοίξω το budget (μέχρι 1500 για ηχεία) προκειμένου να πάρω κάτι καλό και φοβάμαι μην καταλήξω σε λάθος επιλογές

Είναι όντως ζόρι ...αλλά και ωραία εμπειρεία...
Προσπάθησε να βρείς κάτι που ταιριάζει στα αυτιά σου χωρίς προκαταλήψεις..
Δυστηχώς ο χώρος που ακούς ένα ηχείο παίζει τεράστιο ρόλο...
Οταν θα φτάσεις στο "παρά πέντε" για την τελική σου απόφαση, δες μήπως καταφέρεις να ακούσεις τα ηχεία στο χώρο σου, πριν την αγορά..
Μερικοί αντιπρόσωποι το επιτρέπουν , ίσως με κάποια επιβάρυνση που επιστρέφεται αν τελικά τα αγοράσεις...
Καλή τύχη... και μη βιαστείς..

PS. Τα Giulietta έχουν 1065 σφραγγισμένα (site αντιπροσώπου)..Και πάλι όμως μην επηρεάζεσαι. Εμεις λέμε την γνώμη μας... Εσύ εμπιστέψου τα αυτιά σου..

Objerver thanks για τη συμβουλή για ηχεία που αγνοούσα την ύπαρξή τους.
Σήμερα άκουσα τα giullieta σε συνδυασμο με leema pulse II που είναι στα χρήματά μου και πιθανότατα θα είναι οι τελικές μου επιλογές.

Έχει κανείς να πει καμιά γνώμη/παρατήρηση για αυτό το σύστημα?

ΥΓ1: roister δεν ακουσα, νομίζω ότι πήγα σε ανώτερη κατηγορία
ΥΓ2: όντως στη stepcom είχα την καλύτερη εξυπηρέτηση μέχρι τώρα

τελικα τα giulieta ειναι demo σε αυτη την τιμή. (σε cherry καινουργια αλλα cherry δεν...)
Προσπαθώ να ακούσω elac 207 και καποια focal και δεν μπορω να βρω μαγαζι για ακροαση.
help!

για την ιστορια, κατεληξα σε rx6. μετα απο 1 διαφωτιστικη ακροαση με focal 816v, b&w cm7, dali ikon 6 mkII, monitor audio rx6 (ολα στον ιδιο χωρο) ημουν αναμεσα στα 2 τελευταια. τα dali λιγο καλυτερα αλλα τελικα συνεκτιμησα το χωρο μου στον οποιο τα dali επεφταν μεγαλα, τους καιρους που υπαγορευουν οικονομια. συνεχιζω με την αναζητηση ενισχυτη και καλωδιων που θα ματσαρουν.
Ευχαριστω θερμα οσους ασχοληθηκαν.