Δεν χρειάζεται να κάνουμε κουβέντα τώρα περί τεχνητής νοημοσύνης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να την πιέσεις και να εξειδικεύσεις τις απαντήσεις της. Ανάλογα και ποιο εργαλείο χρησιμοποιείς. Γι'αυτό μου αρέσει το Microsoft CoPilot που χρησιμοποιώ,γιατί εκτός από την δική του απάντηση μου δίνει και ένα κάρο links από την αποθήκη της μηχανής αναζήτησης Bing της Microsoft που χρησιμοποιεί. Μπορώ απευθείας να δω τι έχει γραφτεί στο ίντερνετ για το θέμα που θέλω, και να μην αρκεστώ στην απάντηση του. Και όσο εξειδικεύεις την ερώτηση σου τόσο εξειδικεύεται και η απάντηση του.
Με αυτό τον τρόπο το CoPilot μου έδωσε οδηγίες πώς ακριβώς θα ρυθμίσω το ρούτερ μου και το WiFi extender που χρησιμοποιώ, ώστε να λύσω το πρόβλημα απόδοσης που είχα στο WiFi μου, την στιγμή που οι άνθρωποι της NOVA που ρώτησα εξαρχής, μου έλεγαν ότι φταίει το φιλτράκι splitter της γραμμής, ήθελαν να καταργήσω το δεύτερο τηλέφωνο στο δωμάτιο της μητέρας μου, και στο τέλος να καταργήσω και το ίδιο το extender, γιατί λέει όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα. Σκέτο το ρούτερ, ήθελαν μια συσκευή τηλεφώνου μόνο κατευθείαν πάνω στο ρούτερ, και WiFi σκέτο από το ρούτερ, που όμως έφτανε πολύ αδύναμο στο δωμάτιο μου. Αν είναι τέτοιες οι απαντήσεις τους, χίλιες φορές η τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή με βοήθησε και τα ρύθμισα όλα τέλεια, χωρίς να καταργήσω τίποτα από αυτά που μου λέγανε, και το WiFi πετάει. Με σαφείς οδηγίες για όλες τις επιλογές σε κάθε μενού, και εξήγηση τι διαφορά έχει η κάθε ξεχωριστή επιλογή.
Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται πια για την διάγνωση ασθενειών, δεν χρειάζεται εδώ να κάνουμε κουβέντα για την τεχνητή νοημοσύνη, ειδικά όταν οι άνθρωποι της NOVA δίνουν τέτοιες απαντήσεις.
Αλλά γενικά όλη η κουβέντα ήταν χωρίς αντικείμενο. Πήγα πάλι σε κατάστημα, πήρα σε χαρτάκι το όνομα των προγραμμάτων που μου προσφέρουν, και είδα ότι και στα δύο γράφει FTTH. Και στην 100άρα. Τελικά αποδείχθηκε ότι για την 500άρα ίσχυαν αυτά που λέγαμε, με εγκατάσταση της οπτικής ίνας αρχικά στην πολυκατοικία, στον όροφο, και στο τέλος στο σπίτι, αλλά το ίδιο ισχύει και στην 100άρα. Δεν ήταν έκπτωση στο πρόγραμμα που είχα με 100άρα με καλώδιο χαλκού σπίτι, αλλά νέο πρόγραμμα με εγκατάσταση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, με 100άρα ή 500άρα. Δηλαδή και στα δύο προγράμματα σκάψιμο στην πολυκατοικία και στο σπίτι.
Η 500άρα θα ήταν καλή περίπτωση. Για την 100άρα δεν αξίζει τον κόπο, ακόμα και με την καλή έκπτωση που έδιναν και τα δύο πάγια δώρο. Αλλά η τιμή για την 500άρα ήταν καλή. Όμως δεν είμαι διατεθειμένος να ξεκινήσω σκαψίματα σε όλη την πολυκατοικία, και στο σπίτι που είμαι με νοίκι, και δεν ξέρω ακόμα για πόσο.
Πρόκειται για συνεργασία κράτους με εταιρείες για την προώθηση της οπτικής ίνας μέχρι τα σπίτια. FTTH. Fiber To The Home. Είναι μάλλον το μέλλον, καλή περίπτωση, αλλά οι υποδομές ακόμα δεν υπάρχουν, και δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα για όλη την πολυκατοικία. Όταν επεκταθεί το πρόγραμμα, έχουν μπει οι υποδομές μέχρι τα σπίτια θα είναι καλή περίπτωση και η σύνδεση εύκολη, αλλά ακόμα, ΔΕΝ...
Οπότε, τζάμπα ο κόπος, τζάμπα κούρασα και εσάς, ρώτησα για το υπάρχον πρόγραμμα μου, με χαλκό, τι υπάρχει, τίποτα μου είπαν, και είναι κρίμα γιατί ξέρω ότι με τα ίδια χρήματα θα μπορούσα να έχω 500άρα, ας μου έκαναν έκπτωση στην 100άρα με χαλκό που έχω, αλλά δεν δίνουν τίποτα και δεν θα κάνω εγώ τον εργολάβο σε όλη την πολυκατοικία. Αφού θέλουν να προωθήσουν την οπτική ίνα, ας την εγκαταστήσουν μόνοι τους, σε όλες τις πολυκατοικίες, και εμείς απλά να συνδεόμαστε. Αλλά μέχρι τότε, χαλκός...Για μένα φυσικά, για σπίτι με νοίκι. Αν ήταν δικό μου το σπίτι, ή ήξερα ότι θα μείνω για χρόνια, τότε σίγουρα θα το έκανα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά τζάμπα κόπος.