Αναβάθμιση τελεστικών σε cd

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Καλησπέρα!

Έχω ένα arcam alpha 5 που από κάποιο σημείο και μετά έπαψε να λειτουργεί το ένα κανάλι.
Φίλος που ασχολείται με ηλεκτρονικά που το είδε είπε πως έχει καεί ο ένας τελεστικός ενισχυτής.

Με την ευκαιρία λέω να του κάνω μια μίνι αναβάθμιση και να πάω σε καλύτερα ολοκληρωμένα.

Τελεστικοί είναι πχ τα OPA627 ;;; αν αγοράσω δηλαδή τέτοια τσιπάκια γίνεται η δουλειά μου; Και πόσα χρειάζονται; 2 ή 4;

Σόρυ αν εκτόξευσα κανένα βλήμα, διορθώστε με please!

υποθέτω είναι τίποτα 5532

φθηνά
θέλουμε φωτο καλή

Den to epiasa...

Είναι δηλαδή άλλα chip/ ασύμβατα με τα ΟΡΑ;

Ρωτάω γιατί κάποια αγγλικά site προσφέρουν σαν upgrade του εν λόγω player - το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε CDM9 & TDA1541A - τα ΟΡΑ627...

Είναι διαφορετικά πράγματα;

εννοώ απ τη μάνα του πρέπει να έχει 5532.

που είναι φτηνά.
ένας όπα627 κοστίζει γύρω στα 30 δολ.
Νομίζω ότι είναι συμβατά.
Ας μας πει κάποιος σίγουρα.
Πάντως δεν είναι τόσο απλή λύση. Εκτός αν είναι δοκιμασμένη 100% εκεί που διάβασες.

Καλησπέρα!

Έχω ένα arcam alpha 5 που από κάποιο σημείο και μετά έπαψε να λειτουργεί το ένα κανάλι.
Φίλος που ασχολείται με ηλεκτρονικά που το είδε είπε πως έχει καεί ο ένας τελεστικός ενισχυτής.

Με την ευκαιρία λέω να του κάνω μια μίνι αναβάθμιση και να πάω σε καλύτερα ολοκληρωμένα.

Τελεστικοί είναι πχ τα OPA627 ;;; αν αγοράσω δηλαδή τέτοια τσιπάκια γίνεται η δουλειά μου; Και πόσα χρειάζονται; 2 ή 4;

Σόρυ αν εκτόξευσα κανένα βλήμα, διορθώστε με please!

Αν δεν δώσεις τα στοιχεία του καμένου τελεστικού που θέλεις να αλλάξεις δεν έχει νόημα το ερωτημά σου.

εγώ είπα για 5532 γιατί θυμάμαι σε ένα arcam blackbox dac που είχα δει, τέτοια είχε.

Για να το προτείνει θα γίνεται.
Αλλά γιατί να καεί ο τελεστικός; Πολύ δύσκολο μου φαίνεται. Αν είναι σε βάση δοκίμασε να τον αντικαταστήσεις με κάποιον φτηνό μονό τελεστικό πχ 5534 ή τον τύπο που ήδη φοράει το player για να τσεκάρεις αν όντως φταίει ο τελεστικός. Αν είναι κολλητός ξεκόλλα τον και κόλλησε βάση. Καλό και πρακτικό είναι να μπουν οι τελεστικοί σε βάσεις.