ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ THORENS TD 166 MKV

SIMPLYMUSIC

Established Member
4 October 2007
271
Για πολλά χρόνια που έχει κρατήσει συντροφιά με τα αγαπημένα βυνίλια. Σχεδόν από την αρχή είχα ανακαλωδιώσει τον βραχίονα με καλώδιο vandehull το οποίο τότε ήταν το μόνο που μου είχαν συστήσει. Έχει τον δικό του βραχίονα και κεφαλή goldring. Υπάρχει σχετική εμπειρία για αναβάθμιση, χωρίς να το απαξιώσουμε? Έχω σκεφθεί μοτέρ origin live, ενώ έχω διαβάσει ότι παίρνει και rega rb 250. Όμως μου είπαν ότι ο συγκεκριμένος βραχίωνας κάθεται πιο ψηλά και κάποιοι αποφεύγουν την μετατροπή. Μια εκ νέου καλωδίωση θα βοηθούσε?
Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για καλό πλατό, χωρίς βέβαια να συγκακταλέγεται στα κορυφαία.
Περμένω προτάσεις
Ευχαριστώ

γεια σου φιλε μου, χρησιμοποιησε την αναζητηση ολο και κατι θα βρεις σε παλια νηματα. Επισης ριξε μια ματια στο πολυ καλο www.theanalogdept.com αν δεν το έχεις κάνει ηδη. Επειδη δεν έχω ιδία εμπειρια με το πλατο δεν εχω να σου πω κατι αλλο τώρα, αλλα υπαρχουν πολλοι φιλοι με το συγκεκριμενο πλατο που ελπιζω να σε βοηθησουν. Ο δικος του βραχίονας ποιος ειναι ακριβως, γιατι αν θυμαμαι καλα επαιζαν κανα δυο εκδόσεις.

παντως κατι απλο που συστηνουν σε ολα τα πικαπ με αναρτηση (έχω ενα systemdek) ειναι να το ντυσεις εσωτερικα με καποιο μονοτικο υλικο....δεν το έχω κανει ακομα, αλλα σκεφτομαι να το ντύσω με φυλλο φελλου, μιας και το εχώ ευκαιρο για να δω αν υπαρχει καποια διαφορά. Επισης τωρα τελευταια κοιταω διαφορε μόντες γενικες για πικαπ, οπως αυτη http://www.srm-tech.co.uk/shop/article_MTB2/Turntable-Motor-Thrust-Bearing.html?shop_param=cid%3D4%26aid%3DMTB2%26
αν και δεν ξέρω τι διαφορα μπορει να κανει

Tsip ότι κάνεις μάνα μου να έχει επαναφορά στην πρότερη κατάσταση.
Η αλλαγή συχνότητας ιδιοσυντονισμού είναι άτιμο πράμα... και δεν ξέρεις από που θα σου' ρθει...

ω ναι, αυτο το εχω στο νου μου....για αυτο και δεν παιζω με οτι κολλαει και δεν ξεκολλαει. Για αυτο το πραγμα που μπαινει στο μοτερ τι λες?

Δεν λέω τίποτα γιατί δεν ξέρω.

Δυστυχώς όλες οι ενδεχόμενες αλλαγές είναι άμεσα συνυφασμένες με τα ηχεία σου, τον χώρο σου, τον ενισχυτή σου και τα αυτιά σου!
Με λίγα λόγια σ' εσένα μπορεί να "κάτσουν" σε άλλους όχι.
Ότι μπορείς κάνε.
Εσύ απλά θα μας πεις το αποτέλεσμα!
Καλή επιτυχία.