Αναβαθμιση τωρα!

γεια σε ολους πηρα εναν καινουριο ενισχυτη nad c350 αλλα δεν ξερω με ποια ηχεια να τον ταιριαξω απολυτα... ο ηχος βεβαια ειναι θεμα γουστου αλλα θα μπορεσε4ι να με βοηθησει καποιος δεδομενου οτι εμενα ο ηχος μου αρεσει πολυ καθαρος, κρυσταλινος με λεπτομεριες απο οργανα ορχηστρικα, κυριος στις μεσαιες και στις ψηλες, κλπ εχω ακουσει καλα λογια για τα monitor audio bronze b2 αλλα και για την τιμη τους η μουσικη που ακουω ειναι rock 70 progressive 70 (sweet smoke, traffic, eloy, curved air, gong, eloy etc) :guitarist:

Οπως τα λες ειναι φιλε In() ,το manual εχει την υπογραφη του Fabio Serblin στην τελευταια σελιδα.

Μια αλλη λυση που σκεφτηκα,ηταν να δοκιμαζα με ενα καλο CDp,το οποιο αν εδινε αυτο το "κατι παραπανω" στον ηχο,θα μας οδηγουσε απευθειας στο συμπερασμα οτι υπαρχει απωλεια γυρω απο το πικαπ(λογικα το phono stage)

Επι τη ευκαιρια,το XLPS της MF αξιζει τον κοπο ή οι διαφορες θα ειναι ανεπαισθητες?

Εξακολουθω παντως να πιστευω οτι η λυση στο προβλημα,δηλαδη περιορισμος του μονιτορ χαρακτηρα του συστηματος γενικα και αυξηση της μουσικοτητας θα ερθει αλλαζοντας τα ηχεια.

Ευχαριστω ολους για τις προτασεις και τις απαντησεις.Μαλλον θα τα πουμε κι απο κοντα με καποιους απο εσας συντομα ;)

Οπως τα λες ειναι φιλε In() ,το manual εχει την υπογραφη του Fabio Serblin στην τελευταια σελιδα.

Μια αλλη λυση που σκεφτηκα,ηταν να δοκιμαζα με ενα καλο CDp,το οποιο αν εδινε αυτο το "κατι παραπανω" στον ηχο,θα μας οδηγουσε απευθειας στο συμπερασμα οτι υπαρχει απωλεια γυρω απο το πικαπ(λογικα το phono stage)

Επι τη ευκαιρια,το XLPS της MF αξιζει τον κοπο ή οι διαφορες θα ειναι ανεπαισθητες?

Εξακολουθω παντως να πιστευω οτι η λυση στο προβλημα,δηλαδη περιορισμος του μονιτορ χαρακτηρα του συστηματος γενικα και αυξηση της μουσικοτητας θα ερθει αλλαζοντας τα ηχεια.

Ευχαριστω ολους για τις προτασεις και τις απαντησεις.Μαλλον θα τα πουμε κι απο κοντα με καποιους απο εσας συντομα ;)

για τα ηχεια λενε "garbage in garbage out" οτι τους δωσεις θα παιξουν.
Νομιζω ξεκινας αναποδα να βρεις το προβλημα.

Τυχαίνει να έχω 2 γνωστούς οι οποίοι έχουν ενισχυτικά της fase. Όταν μιλάνε γι'αυτούς στάζουνε μέλι τα λόγια τους!

Δεν τους έχω ακούσει προσωπικά.

Σε πρώτη φάση κάνε αυτό που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω, "φασίνα" στο στέρεο. Ξεσύνδεσέ τα όλα, καθάρισε, σφίξε, ξανασφίξε.

Αν είναι να αλλάξεις κάτι προτείνω phono stage και ηχεία, με αυτή τη σειρά.

Δες οπωσδήποτε το trigon με το τροφοδοτικό του, αλλά αν σε παίρνει και παραπάνω δες και κανένα λαμπάτο.

Φρόντισε να διαλέξεις κάτι παραμετροποιήσιμο, έτσι ώστε να μπορείς να βάλεις και κάποια άλλη κεφαλή αργότερα.

Για ηχεία... έχει τόσες προτάσεις (μην αποκλείεις τα μεταχειρισμένα) που δε ξέρω απο που να ξεκινήσω.

Τι budget λες να διαθέσεις???

Έχεις πάθει "listening fatigue".

Όλοι μας το παθαίνουμε κάποτε. Εγώ φροντίζω και το ξεπερνάω ακούγοντας καινούργιες μουσικές.

Πιάνει.

Όχι και λαμπάτο phono βρε Στέργιο.

Θέλει πολλά λεφτά για να σηκώσει χαμηλοέξοδες MC.
Καλύτερα ένα ποιοτικό τρανζίστορ.

Η αληθεια ειναι οτι το ενισχυτακι ειναι πολυ ερωτευσιμο(dual mono,καταμαυρος,χοντρο αλουμινιο στην προσοψη και ψυκτρες,σε μεγεθος 2/3 ενος Plinius πχ)

Ηχητικα,ειναι σαν να μην υπαρχει,εχει αξιοθαυμαστη ταχυτητα και ατακα, και με τα AS Artemis γεμιζει το χωρο μου(καπου 30m2) με το ποτενσιομετρο στο "παρα τεταρτο"

Παρολα αυτα προβλεπεται γενικη ανανεωση/αναβαθμιση του συστηματος μεσα στα επομενα 3 χρονια αν τα οικονομικα μου ειναι οπως υπολογιζω κι αν βρεθουν μηχανηματα που να με πεισουν για την αγορα τους.Αν καταφερω και παρω τον ηχο που θελω με το παρων συστημα(+/- καποια συσκευη) η αναβαθμιση θα αναβληθει μεχρι νεοτερας

Στο θεμα μας παλι,πιστευω οτι το συστημα θα συνεργαστει σωστα με phono stage μεχρι την κατηγορια του χιλιαρικου(περιπου).Για ηχειο,μεχρι 5-6Κ max με αυτα τα ενισχυτικα μου φαινεται λογικο.Καλυτερο ηχειο μαλλον θα αποκαλυψει ατελειες στα συνοδα

ΥΓ πιστευω οτι ολα τα μηχανηματα πρεπει να ειναι της ιδιας κατηγοριας τιμης.(πχ συνδιασμος Krell με ηχεια των 399Ε χαντακωνει τον ενισχυτη)Γι'αυτο και αναρωτιεμαι αν φταινε τα "οικονομικα" AS στο συστημα μου
ΥΓ2 τα μεταχειρισμενα σε αυτες τις κατηγοριες τιμης ειναι απο χομπιστες που τα προσεχουν σαν παιδια τους,αρα προβλημα δεν νομιζω να υπαρχει

Kαι εγω ειμαι της αποψης για αλλαγη ηχειων.Οχι οτι δεν ειναι καλα αυτα που εχεις,απλα απο την στιγμη που εχεις <<βαρεθει>> τον ηχο σου,εαν αλλαξεις ηχεια ειναι σαν να αλλαζεις συστημα.Εδω και την ομορφοτερη γυναικα καποια στιγμη την βαριεααι,ποσο μαλλον τον ηχο.Τα συνοδα σου ετσι και αλλιως σηκωνουν και πιο ποιοτικα ηχεια,αλλα εσυ μαλλον χρειαζεσαι κατι διαφορετικο, με διαφορετικη αντιληψη του ηχου. Υ.Γ Βεβαια,μετα κανεις δεν σου εγγυαται οτι απο την στιγμη που κανεις αλλαγη ηχητικης πλευσης,μετα δεν θα ακολουθησουν και αλλες αλλαγες.Δυστηχως το ενα φαιρνει το αλλο.Προσεκτικες και μετρημενες κινησεις λοιπον.....

Ακριβης αντιγραφη απο το manual του προ-τελικου,μηπως μαθουμε κατι παραπανω

Controlsource 1.0(προ)
Signal/noise ratio 99,5db(A weighted)

Powersource 1.0
(τελικος)
Signal/noise ratio 113db(A weighted)
Output power 8 Ohm :100w/ch
Output power 4 Ohm :180w/ch
Output power 2 Ohm :240w/ch

Επισης:
Input impendance regulation
the input impendance is factory adjusted to 10 KOhms.It is possible to lower the impendance value to 100 Ohm ...(περιγραφει τη διαδικασια)...if you have the Controlsource 1.0 as the preamplifier in your system,then the setting of the impendance to 100 Ohms is highly recommended to minimize the reactive parameters of the signal cable and thus improving sound.

καπεταν Κούλη , άλλαξε το phono να βρεις την υγεία σου!

Έχεις ένα σύστημα, αν μη τι άλλο καλό, σε ικανοποιεί και θέλεις να μπεις στην περιπέτεια αλλαγής, όταν το phono σου κόβει τη μισή πληροφορία!

Δες το ως εξής:

Έχεις ένα βραχίονα/κεφαλή, στα 700Ε και προσπαθείς να περάσεις την πληροφορία τους μέσα από ένα project των κάποτε 60Ε και σήμερα των 90!.

Καθάρισε τις επαφές σου, 5 χρόνια είναι πολλά, αν δεν το έχεις κάνει ποτέ, άλλαξε το phono και με τα υπόλοιπα χρήματα, που είναι αρκετά, πάρε κι άλλους δίσκους ή πήγαινε σε ένα σωρό συναυλίες ;-)

Αν θέλεις να κάνεις κάτι παραπάνω στο σύστημα, ανακαλωδίωσε και το βραχίονα!

Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη…