Αναβάθμιση του συστήματός μου

chrisvari

New member
28 January 2011
66
Καλημέρα παιδιά.Μετά απο πολύ καιρό ξαναγράφω στο forum μιας και έφτασε η ώρα για μια γενναία αναβάθμιση στο συστηματάκι μου.Καταρχήν να σας πω απο τι αποτελείται το σύστημα μου και τι θέλω να κάνω γιατί θα χρειαστώ τη βοήθεια σας.
Λοιπόν ο ενισχυτής μου είναι ο pioneer vsx-520,πάνω του είναι συνδεδεμένα 5,1 ηχεία crystal audio κι επίσης υπάρχει και ο media player western digital tv live hub.
Αυτό που θέλω να κάνω είναι βάλω τον benqw 1070 projector και να βλέπω ταινείες σε υψηλή ανάλυση και 3d,αλλά και καμιά μπαλίτσα ή καμια ταινe;iα απο τον οτεtv.
1)Πρώτη μου ερώτηση καταρχήν είναι για να καταλήξω να βλέπω 3d movies απο τον projector πρέπει να πάρω άλλον mp?Γιατί λογικά με το wd tv live hub δεν γίνεται.Αν ναι σκέφτομαι τον med6003d.Κάνει τη δουλειά?
2)Έστω οτι πήρα τον καινούργιο mp που υποστηρίζει 3d αναπαραγωγή.Αυτός θα συνδεθεί με hdmi στην είσοδο του 520.Ο συγκεκριμένος ενισχυτής υποστηρίζει διέλευση σήματος 3d ή πρέπει να πάρω άλλον?:bigcry:
3)Ο συγκεκριμένος ενισχυτής έχει 3 εισόδους hdmi αλλά εγώ θα έχω 4 συσκευές που θέλω να συνδέσω πάνω (xbox 360,blu ray 3d,med6003d,και κονσόλα του otetv).Tι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις?Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε?
4)To ίδιο πρόβλημα έχω και για τις εξόδους.Ο ενισχυτής έχει μία μόνο έξοδο κι εγώ θέλω να στέλνω και tv και projector.Tι μπορούμε να κάνουμε?
Αυτά για αρχή.Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Re: Αναβάθμιση του συστήματος μου

Aπο μια γρηγορη ματια στα specs του ενισχυτη φαινεται πως υποστηριζει passthrough 3d.
Η πιο ανωδυνη λυση για να συνδεσεις προβολεα ειναι να παρεις ενα hdmi switch με δυο εξοδους και να το συνδεσεις μετα την εξοδο του pioneer. Αλλα ψαξτην καλα με αυτα τα μαραφετια καθως δε δουλευουν ολα σωστα.
Κατι αντιστοιχο θα μπορουσες να κανεις και για την εξτρα εισοδο που χρειαζεσαι αλλα εγω θα απεφευγα τοσα μηχανηματα πριν το προβολικο μεσο.

Η πιο σωστη, μαζεμενη και φυσικα ακριβη λυση ειναι να παρεις νεο πιονερο με περισσοτερες εισοδους και δυο εξοδους να χαρουν και τα ηχεια σου ρευματα :)

Α! Ως προς τις εισοδους, αν το xbox δεν το χρειαζεσαι κι αυτο πανω στον προβολεα θα μπορουσες να το συνδεσεις απευθειας στην tv μεσω hdmi και να περνουσες ηχο στον ενισχυτη απο οπτικη ινα νομιζω.

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση.
Αυτό που σκεφτόμουν ήταν το εξής: ¨Ολες οι συσκευές μου (xbox,mp,blu ray κτλ) θα καθήσουν πάνω στα inputs του swither.(4 inputs,2 outputs)Aπο εκεί θα φύγει ένα output και θα καθήσει σε ένα input του ενισχυτή.Και τέλος θα 'εχω 2 outputs να χρησιμοποιήσω.Ένα που θα φύγει απο ενισχυτή και θα πάει στο projector και το άλλο output που θα φύγει απο το switcher και θα πάει tv.Σε αυτή όμως την περίπτωση απο την έξοδο του swither που πάει κατευθείαν tv και δεν περνάει ενισχυτή δεν θα έχω το 5,1 σωστά?????Υπάρχει κάποια λύση για αυτό?Apo οτι κατάλαβα εσύ λες απο την έξοδο του ενισχυτή να πάει ένα hdmi σε μία είσοδο ενός δεύτερου switcher και απο εκεί να μοιράσει 2 εξόδους.Εμπειρικά ξέρεις κανέναν να δουλεύει 2 switchers ταυτόχρονα απροβλημάτιστα?
Μια άλλη λύση είναι να πάρω έναν μόνο switcher(4,1) για να καλύψω τις ανάγκες μου σε inputs και κάθε φορά που θα χρειαστώ τον projector να βγάζω το hdmi καλώδιο της tv απο την έξοδο του ενισχυτή και να βάζω το hdmi του projector.Δεν γίνεται αυτό?
Τέλος για τι τιμές μιλάμε για ενισχυτή 3d ready με 4 inputs και 2 εξόδους οποιασδήποτε εταιρείας?

Παιδιά αν μπορούσε να μου πει κάποιος,ποιος είναι ο πιο οικονομικός ενισχυτής pioneer 5,1 με 2 εξόδους σήμερα?Ευχαριστώ!

O VSX-923 είναι ο πιο οικονομικός pioneer με δύο εξόδους.

O VSX-923 είναι ο πιο οικονομικός pioneer με δύο εξόδους.

Ευχαριστώ φίλε μου.Λογικά είναι και 3d ready έτσι?Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι εννοούν όταν αναφέρουν 2 x HDMI έξοδοι (κύρια ζώνη / HDZONE επιλογής)?Υπάρχει κάποιος περιορισμός?Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όλες οι συσκευές που θα είναι πάνω στις εισόδους του ενισχυτή να μπορούν να παίξουν hd και 3d είτε απο την tv(έξοδος 1),είτε απο projector(έξοδος 2).

Ευχαριστώ φίλε μου.Λογικά είναι και 3d ready έτσι?Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι εννοούν όταν αναφέρουν 2 x HDMI έξοδοι (κύρια ζώνη / HDZONE επιλογής)?Υπάρχει κάποιος περιορισμός?Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όλες οι συσκευές που θα είναι πάνω στις εισόδους του ενισχυτή να μπορούν να παίξουν hd και 3d είτε απο την tv(έξοδος 1),είτε απο projector(έξοδος 2).

Και 4Κ με upscaling είναι. Το 3D το έχουν όλοι.

Η δεύτερη έξοδος HDMI, εκτός από ταυτόχρονη έξοδο με την πρώτη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δεύτερη ζώνη, σε άλλο δωμάτιο δηλαδή για εικόνα και ήχο.

Και 4Κ με upscaling είναι. Το 3D το έχουν όλοι.

Η δεύτερη έξοδος HDMI, εκτός από ταυτόχρονη έξοδο με την πρώτη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δεύτερη ζώνη, σε άλλο δωμάτιο δηλαδή για εικόνα και ήχο.

Σόρρυ απλά δεν το είχα ποτέ με 2 εξόδους και θα ήθελα να σε ρωτήσω επειδή θα τον πάρω μάλλον.Το δεύτερο οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλο δωμάτιο το καταλαβαίνω.Όταν λες όμως ταυτόχρονη έξοδο με τη πρώτη τι εννοείς?Έστω οτι έχω 6 συσκευές αναπαραγωγής πχ (media player,xbox,bluray κτλ) πάνω στον ενισχυτή.Θα μπορώ πχ την μια μέρα με κλειστο τον projector να χρησιμοποιω κάποια απο αυτές τις συσκευές και να βλέπω στην tv και την άλλη μέρα με κλειστή τη tv να βλέπω μόνο στον projector έχοντας επιλέξει κάποια απο τις προηγούμενες πηγές?Πάντα χωρίς να αλλάζω καλώδια hdmi σε διαφορετικά ports ανάλογα τη περίσταση?
Και κάτι τελευταίο και δεν θα σας ξαναπρήξω.Εννοείται οτι και απο τις 2 εξόδους περνάει 3d σήμα έτσι?Ευχαριστώ πολύ!

Last edited:

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. προχώρα.

Γεια σας παιδιά!Τελικά προχώρησα και ήδη είμαι κάτοχος του 923 εδώ και μία βδομάδα.Μπορεί να έβαλα κάποια χρήματα παραπάνω αλλά ξεμπέρδεψα μια και καλή με switchers,splitters κτλ..Τώρα έχω 7 εισόδους να με περιμένουν για μελλοντικές συσκευές και 2 εξόδους.Τα επόμενα βήματα μου είναι τα εξής.
1)Ήδη έκανα αίτηση στη cyta για νέα τηλεφωνική σύνδεση(18 ευρώ με απεριόριστα σταθερά,160 λεπτά κινητά και 24ρι internet)
2)Mε το που γίνει η σύνδεση κι επειδή πίσω απο τα μηχανήματα καταλήγει μόνο μία μπρίζα ethernet απο το οικιακό δίκτυο,σκέφτομαι να βάλω έναν repeater ο οποίος θα πίανει το ασύρματο δίκτυο και μετά θα το μοιράζει σε όλες μου τις συσκευές(xbox,media player,ενισχυτής κτλ) μέσω ethernet.
3)Αντικατάσταση του western digital tv live hub με med6003d.
4)Δουλειά απο γυψοσανιδά σε συνεργασία με ηλεκτρολόγο για να φτιάξουμε όπως θέλω γύρω γύρω το κρυφό φωτισμό.
Επίσης θα ήθελα ο γυψοσανιδάς να μου κάνει ένα ´´δόντι´´ προς τα έξω έτσι ώστε το πανί όταν μαζεύεται νε είναι χονευτό σε γυψοσανίδα.
Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω σε αυτό?Προφανώς τις διαστάσεις του πανιού.Ρε παιδιά ψάχνω όλο το απόγευμα αυτόν τον Άγγλο απο ebay με πανιά και δεν τον βρίσκω.Μπορείτε να μου δώσετε ένα link?

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση του συστήματος μου

Kαλοριζικος φιλε ο ενισχυτης σου. Περιμενουμε εντυπώσεις , μιας κι εγω σκέφτομαι να αλλαξω τον δικο μου 921 με τον 923. Χρειαζομαι την εξτρα εξοδο για να παρω και το απωθημενο μου που είναι ο προβολεας!

Όταν τελειωσεις και με την γυψοσανιδα, ανεβασε και καμια φωτο να περνουμε καμια ιδεα.

Re: Απάντηση: Re: Αναβάθμιση του συστήματος μου

Ευχαριστώ παιδιά!Ηαλήθεια είναι οτι στον ήχο δεν παρατήρησα ιδιαίτερες διαφορές με τον 520.Δεν θα μπορούσα βέβαια να δω και διαφορές με τα απλά οικιακά home cinema της crystal που έχω.Εκεί που είναι μέρα με την νύχτα είναι στο πόσο πιο εύκολα πλέον μπορείς να τον ρυθμίσεις μέσω κινητού ή μέσω του μενού που βγάζει στην tv.
Ανοίγω ξανά ένα θέμα απο παλία και συνεχίζω απο εκεί για το πανί
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/86021-Βοηθεια-στη-τοποθετηση-προβολεα!!?highlight=