Αναβάθμιση Tsakiridis Electra

Καλημέρα σε όλους. Να προσθέσω ότι το ρεύμα καθόδου (ηρεμίας) ρυθμίστηκε στα 20 mA.
Τα transistors στο κύκλωμα προενίσχυσης-driver είναι τα BF469.
Και μια ερώτηση που έκανα αλλά δεν απαντήθηκε, πρέπει να συνθεθεί η γείωση τροφοδοσίας 220 VAC με το αρνητικό του ενισχυτή;
Φιλικά,
Γιάννης

Καλημέρα σε όλους. Να προσθέσω ότι το ρεύμα καθόδου (ηρεμίας) ρυθμίστηκε στα 20 mA.
Τα transistors στο κύκλωμα προενίσχυσης-driver είναι τα BF469.
Και μια ερώτηση που έκανα αλλά δεν απαντήθηκε, πρέπει να συνθεθεί η γείωση τροφοδοσίας 220 VAC με το αρνητικό του ενισχυτή;
Φιλικά,
Γιάννης

Σαφέστατα , και πέραν αλλων λογων , πρώτα απο ολα για τήν ασφάλεια του χρήστη
Φυσικά θα πρέπει να μελετηθούν οι βρογχοι γείωσης μέσω των αλλων συσκευών που θα είναι συνδεδεμένες μεσω τών καλωδίων διασύνδεσης (σηματος )
Φανταζομαι πώς μιλώντας για το αρνητικό μιλάς για το δυναμικό Ο , γιατί δέν υπάρχει κανένα άλλο αρνητικό που να πηγαίνει στήν Γή , το αρνητικό του bias ππηγαίνει στα οδηγά και το ΘΕΤΙΚΟ του bias πηγαίνει στο Ο
Σαφώς μπορεί να υπάρχουν και αλλες τάσεις για τήν πολωση τυχόν πηγής ρεύματος κλπ , και αυτά θα ακολυθήσουν τήν πρακτική του κλασσικού bias

Last edited:
Ευχαριστώ για την απάντηση-συμβουλή. Η απορία προήλθε από την έλειψη γείωσης στην original έκδοση του Τσακιρίδη, βύσμα ναι μεν σούκο αλλά χωρίς το καλώδιο της γείωσης.
Φιλικά,
Γιάννης

Περισσότερα νέα σχετικά με τις ακουστικές εντυπώσεις του ζευγαριού των Electra. Προσεκτικότερη ακρόαση ανάδειξε πολλές αρετές τους με πιο εμφανείς αυτές που έχουν να κάνουν με το σώμα και τα αέρινα μεσαία- μεσοϋψηλά. Νομίζω τελικά ότι ο κόπος και τα έξοδα άξιζαν τον κόπο. Το κακό είναι ότι ο χώρος μου είναι περιορισμένος και δεν βλέπω άμμεση τοποθέτησή τους δίπλα στα ηχεία μου...Πάντως αν δεν τα καταφέρω να τους ενσωματώσω στο σύστημά μου θα αναγκαστώ, με μεγάλη μου λύπη, να τους αποχωριστώ...
Φιλικά,
Γιάννης