Αναβάθμιση

Νάσος Αγραφιώτης

AVClub Addicted Member
29 May 2007
1,421
Northwest
Καλησπέρα.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, γνωρίζετε μήπως τα παρακάτω Alpine; Το αυτοκίνητό μου είναι Renault Megane ΙΙ και φοράει ακόμη τα εργοστασιακά. Αξίζουν για αναβάθμιση του ήχου στο αυτοκίνητο;
large_prodpic_13CS.jpg

http://www.kris-karras.gr/alpine-spg-13cs-5-1-4-13cm-2.html

Ευχαριστώ.

Θα παίξουν με την εργοστασιακή πηγή; Επειδή βλέπω ότι δεν ειναι πολυ ευαίσθητα 87db και μπορούν να διαχειριστούν αρκετά watt, ίσως να αγόραζες κάτι υποδεέστερο, εκτός αν αργοτερα προχώρησεις την αναβάθμιση με πηγή κ ίσως κάποιον μικρο ενισχυτή.

Η πηγή της pioneer που έβαλες Νάσο είναι πολύ καλή και έχει και 4volt έξοδο προενίσχυσης για μετέπειτα σωστής οδήγησης ενισχυτή.
Μοναδικό αρνητικό που βλέπω, πάλι σε ότι αφορά ενισχυτή, είναι η μη ύπαρξη 3ης εξόδου προενίσχυσης για υπογούφερ.
Αν δεν σκέφτεσαι για ενισχυτή, τότε η πηγή είναι καλή και αξίζει η αγορά της.
Ακόμα και αν σκέφτεσαι όμως για ενισχυτή, τότε και πάλι καλή είναι με το μόνο αρνητικό που έγραψα παραπάνω.

Καλησπέρα.

Πριν κανα-δυό μήνες γνωστός μου ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων μου είπε πως το εργοστασιακό σύστημα του Megane μου (πηγή, 4 ηχεία συν 2 τουίτερ) είναι μια χαρά κι εκείνος δεν θα τα άλλαζε. Το "μικρόβιο" όμως είχε ήδη μπει μέσα μου...

Σήμερα λοιπόν τοποθετήθηκαν τα Alpine SPG-13CS. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα. Σίγουρα αναβάθμιση υπάρχει. Θα προσπαθήσω να το μεταφέρω σχηματικά: Σε μια κλίμακα με άριστα το 10, ας υποθέσουμε πως με το προϋπάρχον σύστημα ήμουν στο 5. Με την προσθήκη των ηχείων πήγα στο 6, άντε 6,5 και όχι στο 8 που περίμενα... Τί κάνουμε τώρα ωρέ Μιχαλιό και λοιποί φίλοι; Μένουμε στ' αυγά μας; Καλή είναι η αναβάθμιση στ' αυτιά μου (20-30% είναι αυτό, από το 5 στο 6 - 6,5).

Αν όμως ο στόχος (και το "μικρόβιο") παραμένει το 8/10, με την προσθήκη του Pioneer DEH-X5600BT θα καταφέρουμε να το φτάσουμε το 8;

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Τώρα μπηκες στον χορό...νομίζω πρεπει να πας για αλλαγή πηγής. ;)
Για να φτάσεις όμως το 8 ή 9/10 θες ενισχυτή, χωρίς να ειναι απαραίτητο να ειναι μεγάλος, πολύ δυνατός κτλ, απλά να δίνει 40-50watt ανά κανάλι.