Αναβάθμιση

b0fh

New member
20 January 2014
13
Καλημέρα

Ήρθε ( μάλλον ) η ώρα για αλλαγή τηλεόρασης
Η απόσταση θέασης είναι 2 μέτρα, κυρίως ταινίες - σειρές ( 720p, 1080p ), λίγο αθλητικά, τηλεοπτικό σχεδόν καθόλου, όχι gaming
Budget ~1200
To smart είναι αδιάφορο, ένα raspberry με kodi λειτουργεί σαν media server.
To 3d επίσης αδιάφορο ( και η τωρινή έχει αλλά σε τρία χρόνια άντε να έχω δει πέντε ταινίες )

Η αναβάθμιση ( ελπίζω όχι μόνο μεγέθους ) θα γίνει από μια Samsung 46f6500 η οποία φαντάζει πια μικρή, οπότε θεωρώ ότι σε σχέση με την απόσταση θέασης πρέπει να πάω σε 55'

Θα εκτιμούσα τις απόψεις / προτάσεις σας

Ευχαριστώ.

Η αναβάθμιση σε ποιότητα εικόνας δεν μπορεί να είναι μεγάλη, τουλάχιστον με αυτό το budget.
Η τηλεόραση σου είναι 2 ετων και η εικόνα των φετινών fullhd είναι ουσιαστικά ισάξια

Γνώμη μου είναι ότι δεν ήρθε η ώρα για αλλαγή της ακόμα

Από ότι διάβασα η "καλύτερη" Full HD για φέτος είναι η J6300 ( σύμφωνα με το rtings.com ) η οποία είναι κυρτή, πράγμα που πάλι από ότι διαβάζω μάλλον πρέπει να αποφύγω, και σαν ποιότητα εικόνας δεν μπορεί να θεωρηθεί αναβάθμιση ( μάλλον ισάξια )
Επίσης δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θέλω να πληρώσω το premium για μια 4K αφού δεν υπάρχει ακόμα περιεχόμενο, αν και κάποιοι λένε σε λίγο ( τέλος 15 - αρχές 16 ) θα αρχίσει να κυκλοφορεί.

Υποθέτω και πάλι από αυτά που διαβάζω, ότι αν δεν υπήρχε ο περιορισμός του budget η καλύτερη επιλογή θα ήταν η 55EC930 παρότι και για αυτή ακούγονται αρνητικά.

Έχω αρχίσει και κάνω βόλτες σε καταστήματα μήπως βρω κάποιο μοντέλο πχ εκθεσιακό που να διατίθεται σε καλή τιμή, βρήκα πχ στον Ρέντη σε κατάστημα αλυσίδας μια 58AX802 ( περσινό μοντέλο ) στα 1300 ( εγγύηση 2 ετών από Panasonic ) , επίσης διατίθεται από άλλη αλυσίδα σαν μεταχειρισμένη - επισκευασμένη η 55HU8500 στα 1400 ( 6μηνη εγγύηση από την αλυσίδα ), σε άλλη αλυσίδα στον Πειραιά βρήκα την 55H7000 στα 1300 ( εγγύηση 2 έτη Samsung ). σε άλλη αλυσίδα στην Αθήνα βρήκα την 55H8000 στα 1150 ( εγγύηση 2 έτη Samsung )
Από αυτό που βλέπω στο κατάστημα δεν είμαι σε θέση να βγάλω συμπέρασμα, και τα reviews που διαβάζω είναι μάλλον αντικρουόμενα ( υποθέτω και όχι απαραίτητα αντικειμενικά )
Κατά τη γνώμη σας αξίζει κάποια από αυτές ? θα μπορούσε να θεωρηθεί και αναβάθμιση στην ποιότητα εικόνας, εκτός από το μέγεθος σε σχέση με την 46f6500 ?

Μάλλον είναι καλύτερα να μείνεις με αυτήν που έχεις τώρα. Εκτός αν θεωρείς αναγκαίο πλέον το μεγαλύτερο μέγεθος τηλεόρασης, οπότε μπορείς να βρεις κάποιες περσινές Sony και Samsung στις 55", με λιγότερα από χίλια ευρώ.